Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 179

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 'Del Piero' » 13 kwie 2008, 13:35

(L)oczkerson pisze: Pozzi
Pewnie chodzi Ci o Pazziniego.

Partnerem Sissoko na środku pomocy widziałbym kogoś z dwójki Aquilani - Montolivo. Bardzo dobrzy w destrukcji, umieją zagrać świetne piłki, atomowe strzały z dystansu, niezły drybling. Z tym, że Roma Aquilaniego na 99% nie odda, Fiorentina analogicznie z Montolivo - ale tutaj szanse chyba minimalnie większe. Alternatywa - Luca Cigarini.

(L)oczkerson pisze:lepiej by było jakby przyszedł ktos podobny do Alexa....
tyle że kto to może być??
Mimo wszystko widziałbym tu Cassano. Obecnie w rewelacyjnej formie. Strzela, asystuje... . Jest świetny i w tej chwili do wyciągnięcia (jak na jego umiejętności) "za darmo".

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 kwie 2008, 13:51

'Del Piero' pisze: Pewnie chodzi Ci o Pazziniego
Dokładnie, a wyszedł Pozzi z rozpędu
'Del Piero' pisze:Partnerem na środku pomocy widziałbym kogoś z dwójki Aquilani - Montolivo. Bardzo dobrzy w destrukcji, umieją zagrać świetne piłki, atomowe strzały z dystansu, niezły drybling. Z tym, że Roma Aquilaniego na 99% nie odda, Fiorentina analogicznie z Montolivo - ale tutaj szanse chyba minimalnie większe. Alternatywa - Luca Cigarini.
Co do Aquilaniego to jego jedynym problemem są częste kontuzje, tak w tym sezonie kapitlany. Ma technikę, jest kreatywny, dla mnie piłkarz z najlepszym strzałem z dystansu w lidze do tego dobry też w defensywie, choć wolałbym bardziej Montolivo, bo jego styl bardziej mi sę podoba. Ale wszyscy wiemy że są nie do wyjącia tak na dobrą sprawę w tym momencie.
A jeśli mowa o alternatywach to dla mnie Hamsik powinien być na pierwszym miejscu tyle ze on też raczej klubu nie zmieni bo i Napoli i on sam nie są specjalnie tym zaintersowani.
Jesli mowa o Cigarinim to nie jestem przekonany czy on podoła takiej odpowiedzialności, a i formacja pomocy z nim i Giovinco była by strasznie mało doswiadczona i chyba ja już bym wolał w środku Camora i szukać kogoś na prawą flankę jak nie wypaliłyby opcje z Monotlivo, Aquilanim, VdV i Diego (co to tego ostaniego nie jestem jakoś przekonany, bo mi nie pasuje chłopak do 4:4:2 nawet przy tak dobrym w destrukcji graczu jak Sissoko) a pewnie nie wypalą

A jeśli mowa o Cassano to myslisz że Antonio sprawdziłby się w roli jedynie rezerwowego :?: Bo Alexa ze pierwszego składu to teraz i Fernando Torres by nie wykopał...

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 13 kwie 2008, 18:54

:)

W I połowie błyszczał, kilka wygranych indywidualnych pojedynków, dryblingów, 'wymusił' kilka fauli, w tym na żółtą kartkę, stwarzał sporo zagrożenia wrzutkami. W drugiej już mało widoczny i bez rewelacji. Jeśli w przyszłym sezonie nie zobaczę go w koszulce Juve, to... :suicide:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 16 kwie 2008, 18:31

Dziś meczyk z Parmą i mam malutkie obawy co do tego meczu. Sporo absencji, a do tego nie najlepiej radzimy sobie ze słabszymi rywalami, zwłaszcza po meczach z tymi lepszymi :P

1 Buffon
2 Birindelli
3 Chiellini
7 Salihamidzic
8 Camoranesi
10 Del Piero
11 Nedved
12 Belardi
17 Trezeguet
20 Palladino
21 Grygera
23 Nocerino
25 Stendardo
28 Molinaro
30 Tiago
32 Marchionni
36 Castiglia
43 Ariaudo
45 Essabr

Oto lista wybrańców na Parme. Nie jest najlepiej, zwłaszcza w środku pola, gdzie zabraknie Sissoko oraz Zanettiego. Nasze oczy kaleczyć będzie pewnie Tiago lub Nocerino ale po kolei. Zastanawiam się jaki skład wypuści Ranieri. Kilku podstawowych zawodników nie może zagrać ale i np Buffon miał być oszczędzany i tak już bywało, gdy w tygodniu graliśmy 3 mecze. W niedziele przecież teoretycznie trudniejsze spotkanie z Atalantą. Dałbym zagrać dziś Belardiemu w bramce, bo zdrowie Gigiego najważniejsze, a nasza sytuacja w tabeli i tak nie jest najgorsza. W obronie wciąż nie maZebiny, a i wypadł nam Legro. Pewnie zastąpi go Stendardo więc linię obrony widzę tak Grygera-Stendardo-Kielon-Molinaro, w sumie nie ma zaskoczenia. Co do pomocy, właśnie wypadł nam środek... Na szczęście wraca Nedved, spodziewam się też Hasana w pierwszym skłądzie. Co prawda sam mecz z Milanem był słaby w jego wykonaniu (poza bramkami), to jednak po strzeleniu 2 bramek Milanowi pewnie wyjdzie w pierwszym. Chciałbym też dziś zobaczyć Palladino. Mało szans dostaje Palla, nie jest przecież kaleką, potrafi zagrać dobrze, miewa przebłyski dobrej gry, ma talent, ale dostaje mało szans, a jeśli już dostaje, to jest pod dużą presją. Mimo wszystko szkodaby mi było, gdyby odszedł po sezonie, bo stać go na dużo. Jedyne czego potrzebuje, to gra, gra i jeszcze raz gra, co pomogłoby mu w ustabilizowaniu formy. Niestety w podstawowej jedenastce nie ma dla niego miejsca, cóż poradzić... Nie skreślałbym jednak w ten sposób zawodników po 1-2 nieudanych spotkaniach. Taki Tiago gra padake i dostaje szanse za szansą, a Palla zagrał 2 słabe mecze i nie powącha już murawy :roll: Wolę po stokroć jego, niż Tiago i chciałbym zobaczyć dziś Palle. Zobaczymy czy Ranieri jest podobnego zdania ale... :roll: Chciałbym zobaczyć dziś taką linię pomocy (od lewej): Palla-Nedved-Camor_Hasan. Sami skrzydłowi :lol: Ewentualnie zamiast Palladino- Nocerino (oczywiście on już na środku), bo na Tiago nie mam ochoty już patrzeć. On sam już wyraźnie myśli o odejściu, nie widać u niego zaangażowania, ucieka od gry i ogólnie leje na to wszystko :P Ciekawe też co z tym Marchionnim :think: W obliczu kontuzji Iaquinty, wybór napastników jest oczywisty: Alex-Treze. Gdyby jednak Kwinta był zdrowy, to też dałbym dziś odpocząć Del Piero. Kto wie, może właśnie Palla zmieni go w trakcie spotkania, bo Il Capitano ma swoje latka, trza dbać o niego :P a jak już wspomniałem, w niedziele dużo trudniejsze spotkanie.

Tak mniej więcej to widzę, kontuzje trochę uniemożliwiają rotację ale musimy sobie jakoś radzić. W Parmie też kilka absencji. Nie zagra ponoć Coly, który sprawiał nam mnóstwo problemów w pierwszym pojedynku. Oglądałem ostatni mecz Parmy z Empoli i po pierwszej połowie nasi dzisiejsi rywale siedli kondycyjnie. W II połowie nie grali już prawie nic (Empoli z resztą też) ale w I poklepali pare ładnych akcji. Parma walczy o utrzymanie więc dziś też zmobilizowana i tanio skóry nie sprzeda, dlatego nie będzie to dla nas spacerek. Liczę, że Treze w końcu coś ustrzeli, bo to tak nie może być :P No cóż, Forza Juve :]

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 16 kwie 2008, 21:36

Już wiem :!: W lecie nie sprzedajemy Palladino, Tiago, Almirona, Molinaro, Nocerino i Criscito a po prostu przed każdym meczem każdy z nich musi dostac buta w głowę. Jak widac po Tiago i teraz po miłośniku długiej trawy, że to naprawdę działa :!:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 16 kwie 2008, 21:57

Póki co, to Chiellini cały czas dostaje :P Couto dwa razy, ale to w końcówce to już nieprzyjemne, mogło być na kartke :roll:

Mecz w zasadzie trwał do momentu strzelenia drugiej bramki :P Ostatnio w ogóle dziwne gole strzelamy :lol: Bardzo agresywnie zaczęliśmy i przyniosło to efekt w postaci dwóch goli. Bardzo aktywnie skrzydła- Palladino i Hasan. szczególnie cieszy mnie bramka tego drugiego :) Camor też na plus, jak zawsze. Nocerino poza jednym strzałem mało widoczny. W zasadzie po drugim golu zwolniliśmy i gra siadła. Nie ma już takiej determinacji i parcia na bramkę Parmy, co z resztą jest oczywiste ale utrzymujemy gości na dystans i Parma w zasadzie nie zagroziła Buffonowi. Są jednak małe zastrzeżenia do prawego obrońcy, Pana Grygery :P bo 2 razy zostawił swoją stronę jak junior. Za pierwszym razem Antonelli nie trafił w bramke, za drugim bodaj Legro zaasekurował i zablokował strzał ale groźna szczególnie ta pierwsza okazja, nie można popełniać 2 takich błędów w ciągu 45min :P Niemniej jednak obrona pozytywnie, świetna współpraca przy pułapkach offsideowych, co wyraźnie frustruje Corradiego :P

Ogólnie niezła gra, do momentu strzelenia drugiej bramki. Później zluzowaliśmy ale spoko, trzeba się oszczędzać. Gramy agresywnie, pressingiem, wysoko atakujemy rywala. Dla świętego spokoju trzeba jeszcze z jedną strzelić i będzie git :)

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2856

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 16 kwie 2008, 22:08

Legro nie gra ;)
a mecz taki sobie, no ale nie ma co tak jak mówisz zbytnio się trudzić, bo w weekend trudniejszy mecz z Atalantą....

hoho pierwsze pół gola Tiago :D

a za co Couto czerwień dostał?? za dyskusje??

no i koniec...Mecz bez historii... wygraliśmy 3-0, za pare tygodni nikt nie będzie go pamiętał. ok 400 spalonych po stronie Parmy. Z naszych zawodników to się dzisiaj najbardzije Palli chciało w piłkę grać, reszta dzisiaj grała...dreptała po murawie....no i spoko, oby nie zlamić w Bergamo

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 16 kwie 2008, 23:14

Legro nie gra Wink
Oczywiście, nie wiem skąd mi się to wzięło ;)

Wygraliśmy minimalnym nakłądem sił. Jedynie 30min na pełnych obronach, później już spokojnie kontrolowaliśmy wydarzenia na boisku. W zasadzie nie ma kogo wyróżniać, wszyscy zagrali w miarę poprawnie ale też bez rewelacji. Jeśli już bym musiał, to Palladino. Wywoływałem go dziś przed meczem i cieszę się z jego dobrego występu, no i oczywiście bramki. Kilku błędów się nie ustrzegł, jak każdy, rywal też nie był wymagający ale Palla i tak dał mi dziś powody do radości ;) Widać było chęć gry i dużą determinacje w jego grze, na pewno wykorzystał szansę daną mu dziś przez Ranieriego. Buffon nie miał wiele roboty, łapał jakieś tam szczury czy rykoszety :P Grygera dobrze grał w ofensywie ale jak już wspominałem, 2 razy w I połowie zostawił z tyłu ogromną Lucę ;) ale ogólnie dobrze, jak cała obrona świetnie dziś współpracowała, ile to spalonych było :lol: Camor jak zawsze pewny punkt, no i aktywnie skrzydła: Palla i Hasan, najbardziej w I połowie oczywiście. Nocerino na początku mało widoczny ale z perspektywy całego meczu, co najmniej poprawnie, próbował strzelać z dystansu. II połowa lightowa, bez rewelacji w ofensywie, spokojne rozgrywanie piłki i trzymanie Parmy na dystans. W sumie goście nie zagrozili dziś poważnie Buffonowi. Wszedł Tiago, niby poprawnie ale też kilka głupich strat było, ja to chyba do niego jakiś uraz mam, przykro mi :P Zdziwiła mnie tylko jego reakcja po golu, taką minę się robi, kiedy sie dostaje czerwoną kartkę, a nie strzela gola :roll: Z resztą miał tam dużo szczęścia, bo zdecydowanie za mocno podał tą piłkę do Treze i pewnie poszłaby w aut, na szczęście Morrone był we właściwym miejscu i o właściwym czasie :P W zasadzie ten samobój z niczego... No i nie wiem za co Couto dostał kartke, pewnie za pyskówki ale o co on tam się kłócił, skoro samobój w 100% prawidłowy :P W ataku Del Piero poprawnie, dobre te 30min, później bez rewelacji, jak i cała reszta zespołu. Miał 2 strzały z ostrego konta w trybuny :P ale powinien był moim zdaniem podawać do środka ale przy takim wyniku można sobie pozwolić. Podobała mi się dziś też gra Treze, nie czatował tylko w polu karnym ale też się cofał i brał czynny udział w rozgrywaniu, szukał gry, zaliczył pare dobrych podań. Fajnie, że i Marchionni w końcu wszedł :)

Nie jestem zachwycony grą, ale to był taki mecz, żeby się pooszczędzać. Z Parmą było dziś jak na treningu, nie grając rewelacyjnie wpakowaliśmy im 3 gole i bardzo fajnie jest :] wynik cieszy, gry wyśmienitej dziś nie oczekiwałem, bo to było po prostu takie spotkanie ;)

Aha, no i dlaczego bramkarz Parmy był tak strasznie wygwizdywany?? :>

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 kwie 2008, 15:23

Fajnie, spóźniłem się na mecz 8 minut :lol:
No ale mam nadzieje że tka jak zwykle 2 połowa będzie lepsza :lol:

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 20 kwie 2008, 15:45

Jak pieknie bedzie widziec jak o krola strzelcow walczy dwoch zawodnikow Juventusu...

Jesli Donadoni nie wzialby Alexa, okazalby sie mega glupcem. To najlepszy obecnie napastnik Italii.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 20 kwie 2008, 15:57

ossy pisze:Jak pieknie bedzie widziec jak o krola strzelcow walczy dwoch zawodnikow Juventusu...

Jesli Donadoni nie wzialby Alexa, okazalby sie mega glupcem. To najlepszy obecnie napastnik Italii.
Jeszcze Toni.

Jeżeli nie kupimy kogoś kto przynajmniej potrafi bronic na lewą obronę to się zdenerwuję. Z połowę spotkania widziałem Atalantę rozgrywającą piłkę po naszej lewej stronie...

Ogólnie kolejny mecz w stylu Juventusu Capello. I bardzo dobrze, takie mecze się po prostu wygrywa.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 20 kwie 2008, 16:00

No wlasnie, Del piero na króla strzelców :D

Troche nie dobrze, że tak szybko strzeliliśmy 2 gole :P Atalanta zepchnęła nas troszku do obrony i przejęła inicjatywę w rozgrywaniu ale tylko pozornie... ;) Pierwsze 6 min świetne, później już tylko chyba 2 okazje, Treze strzela w bramkarza i sam na sam Alexa = bramka :) Kogo wyróżnić po 45min, na pewno strzelców bramek :] Poza tym Camor wykonuje zajebistą robotę w pomocy. Walczy w defensywie, odbiera, rozpoczyna akcje, cały Camor, ' No Camor- No party' :P Druga bramka Treze-Alex, dwie takie strzelaliśmy Realowi :P
Co mnie denerwuje- niepewna gra obrony, zwłaszcza przy stałych fragmentach. Gospodarze nieskuteczni, mieli pare okazji, rzut wolny, kilka główek (w tym jedna obok słupka, gdzie Gigi nie drgnął, jedną także zajebiście wybronił) ale obrona momentami śpi. Za dużo też bezpańskich podań do przodu, do których napastnicy nie mają szans dojść. Ale ciężko się gra z środku, bo Atalanta się nie poddaje, nie ma nic do stracenia i bardzo dobrze gra pressingiem już na naszej połowie, więc mogą jeszcze paśc takie gole jak drugi Alexa, gdzie prawie od linii środkowej leciał sam na sam.
Szkoda, że Treze nic nie strzelił :? Może Palladino wejdzie w drugiej połowie aczkolwiek Ranieri pewnie zechce wprowadzić kogoś bardziej defensywnego, może Hasana... zbaczymy. Jest dobrze :]

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 20 kwie 2008, 17:20

Szybko, łatwo i przyjemnie :]

Alex :rydzyk: Jak ja go kocham :D

II połowa w sumie wyglądała podobnie niż I. Jedyne, co nasza obrona opanowała do perfekcji, to pułapki offsideowe :P chociaż i to ze 2 razy zaszwankowało w II połowie. Cóż, Atalanta nie zasłużyła dziś na tak wysoki wynik. To gospodarze mieli optyczną przewagę ale byli nieskuteczni, a Juventus spokojnie punktował. W sumie Atalanta nie miała jakiś 100% sytuacji ale ta główka w I połowie obok słupka powinna wejść. Do tego kilka innych sytuacji ale Gigi czujny. Treze! Co się dzieje sie!? Zamienił się z ALexem rolami, bo dziś 2 asysty ale rzadko się zdarza, że Juventus aplikuje rywalowi 4 bramki, a żadnej z nich nie strzelił Treze... chyba się za bardzo zdołował kadrą :? Camor jak zwykle klasa, o tym już pisałem. Cholernie ważny zawodnik. Pavel dziś poprawnie ale i bez większych rewelacji. On nigdy nie schodzi poniżej pewnego poziomu chyba, że dostaje czerwoną kartkę :P Nocerino i Zanetti niby bez większych błędów ale to gospodarze rządzili dziś w środku :foch: Oczywiście ze względu na wynik, po prostu musieli :P ale Zanetti dochodzi do siebie po małej przerwie, więc spokojnie. Z obrony nie wyróżnie nikogo, bo grała momentami niepewnie i mimo wszystko dopuszczała rywali do strzałów. Alex, no 3 gole mówią same za siebie :] Jeszcze włączy się do walki o koronę :) Palladino wszedł na kilka minut i znów widać było u niego wielką chęć do gry. Mecz był już wygrany, nie chciało się naszym atakować ale Palla twardo parł do przodu. Tiago hehe to samo co zwykle :P Jego gra ogranicza się do oddania piłki koledze (lub przecienikowi), który stoi najbliżej niego. On już sam nie ma chęci ani motywacji... nie razma sporo przestrzeni i zamiast podejść pare kroków, zagrać coś prostopadłego, to on oddaje piłke do Legro i to nasz defensor wyprowadza akcje... To nie było fajne dziś z jego strony (Tiago) jak zwykle z resztą. Do tego to co już wspominałem, bezpańskie piłki do napastników... Fakt, gdy się strzela 4 gole to nie wypada narzekać na gre ofensywną ale mimo wszystko kuło to w oczy. często Treze i Alex osamotnieni, a piłki albo niedokłądne albo na głowy rosłych obrońców, mało rozgrywania i jak Maciek wspomniał, w stylu Capello to było.

Na ogromne brawa zasłużyli też kibice Atalanty, którzy mimo porażki swojego zespołu świetnie się dziś bawili. Piękny obrazek, kiedy Del Piero opuszczająć boisko dostał od nich owację na stojąco :) Camor też pożegnany brawami ale gdy Alex zchodził, to się łezka zakręciła :)

Ogólnie sama gra nie najlepsza ale jeśli mamy zawsze tak grać i przy tym strzelać 4 gole, to ja poproszę. Piękny dzień i zajebisty humor :)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 25 kwie 2008, 13:16

http://www.goal.com/en/articolo.aspx?contenutoid=672228
http://seriea.pl/index.php?strona=news&artykul=111296
Cipy [']

Kuwa czy nie można było dać ten 1min więcej w kontrakcie?? Transfer przecież za darmo... :? Te pipy nie rozumieją, że po spadku do Serie B nie da się odbudować drużyny za darmo :think: ale nie ma to jak pożałować na kontrakt dla takiego zawodnika, który jest za darmo :spoko: i jeszcze do tego się wymądrzać :roll:

Diego, VdV, Lampard, Mancini, Flamini :rotfl:

Kto się zakłada, że spieprzą transfer Amauriego?? :D

Secco (i spółka) \o/

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 kwie 2008, 13:48

Ja tam czekam na oficjalne informacje, poczekamy zobaczymi, ale jak Secco zwali ten transfer to na pysk polecieć musi. :evil:

Edit: "Giovanni Cobolli Gigli, musiał tylko potwierdzić te informacje i przyznać się do porażki. Zapytany, czy Bianconeri zatrudnią Flaminiego, rzucił jedynie: "Nie." "
No i zajebioza..........

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”