FMy - Strona 458

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 08 kwie 2008, 17:55

Ledwo postanowiłem pograć w FM 08 i już mam dość :lol: Instaluję grę, wszystkie patche i inne duperele, wszystko jest ok i działa na nowych ustawieniach dopóki nie wyłączę kompa. Później po ponownym włączeniu znika obraz z daemona i gra chce abym włożył płytę (zjadł ją pies razem z zeszytem od historii w którym miałem pracę domową :wink: ). Aby wszystko działało poprawnie muszę od nowa instalować grę :foch: WTF :?: Mam daemona 4,12 a wy? Może to coś w nim trzeba ustawić aby gra z niego nie znikała :?:

El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 08 kwie 2008, 18:32

Oj mi też często znika obraz z dysku :/ Wk.rwia niezmiemsko...nie wiem jak to zrobić :/ ale się w sumie przyzwyczaiłem...

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 08 kwie 2008, 19:12

mi znikalo tez,ale ustawilem cos w opcjach Daemona
Automontowanie to sie nazywa chyba

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 09 kwie 2008, 22:43

Może mi ktoś powiedzieć co zrobić bo ma problem. Mianowicie grałem sobie Rimini w Serie B na paczu 8.0.1 i niestety musialem odinstalowac managera ale sejw zostal. Otoz instaluje gre od nowa i jak załaczam sejwa to wyłącza mi sie gra i wywala d windowsa. Pomoże ktoś?

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 10 kwie 2008, 0:06

Dziwne, ja wielokrotnie instalowałem grę nie ruszając przy tym sejva z miejsca i za każdym razem działał. Może zobacz w ustawieniach czy jest wgrany patch 8.0.1 bo jak nie to masz przyczynę.
dziki16 pisze:mi znikalo tez,ale ustawilem cos w opcjach Daemona
Automontowanie to sie nazywa chyba
Zadziałało dziki, dzięki :rydzyk:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 kwie 2008, 12:46

Ano, wreszcie znalazłem trochę czasu na mój Oxford, po prawie dwóch tygodniach rozłąki.
Pierwszy mecz i od razu chce się grać dłużej - zwycięstwo ze spadkowiczem z PL Wigan 1:0 przed własną publicznością po dramatycznym meczu - najlepszy strzelec schodzi w 30 minucie z kontuzją, zastępuje go słoweński Inzaghi - Bozicic, strzela bramkę po paru minutach, w drugiej połowie pół godziny się bronimy, po czym w 75' po pięknej kontrze i faulu na Bozicicu rywal dostaje czerwoną za taktyczny faul.
Pięć minut później drugi rywal dostaje drugą czerwoną za drugi faul taktyczny na Boziciciu. :wink: I sekundę później jego kolega z zespołu dostaje żółtą za dyskusję. Drugą żółtą. :lol:
Bezcenne zwycięstwo 1:0 w super ważnym meczu. Teraz trzeba skorzystać z gorszej formy Charltonu i nauczyć się grać bez kontuzjowanego Velikonji. :(

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 kwie 2008, 19:03

Rok 2010 kończymy na pozycji lidera Championship z 11 punktową przewagą nad wiceliderem.
Jestem w ciężkim szoku, bo sezon miał być długi, ciężki i zakończony barażami, bo Championship jest w tym roku na papierze niesamowicie mocna. I jak to zwykle bywa w takich sytuacjach - potęgi cieniują, a Oxford szybuje.
Obrona o pomstę do nieba woła, ale nasz bramkarz - Krizmanic - dokonuje cudów. W pomocy przeciętnie grają nasi DP, ale za to skrzydłowi - :shock: , 19 letni rozgrywający jest chyba najlepszym obok naszego kapitana graczem w Championship i ma papiery na bycie absolutną gwiazdą na świecie za parę lat. Problem z pomocą jest jeden - brak godnych zmienników poza prawą stroną, ale to się już załata w zimie, mam zakontraktowanych odpowiednich graczy.
Atak miażdży każdego rywala, który z nami gra - Semler strzelił 27 bramek w 25 meczach, Bozicic już jest nazywany słoweńskim Inzaghim, bo nie powala szybkością, siłą, wytrzymałością ani techniką, ale strzela bramki z niemożliwych pozycji i fantastycznie gra na linii spalonego, zaliczył też parę pięknych asyst przy bramkach Semlera.
Gwiazda potencjalna ataku - Velikonja - miał niezły start sezonu, złapał kontuzję, wrócił, zaczął strzelać parę bramek co mecz i znów złapał kontuzję - jesień na straty, ale 11 bramek zdobył. :P Czwarty napastnik - Glen, 19 latek ze Szkocji - wskoczył do zespołu w trakcie pierwszej kontuzji Velikonji, strzelił 5 bramek w 8 meczach, zaliczył jakieś asysty i grał cudnie, ale dopadł go uraz biodra i wypadł do lutego. :roll:
Piąty napastnik - Moses - wszedł do zespołu po kontuzji drugiej Velikonji i w pierwszym meczu zdobył dwie asysty i bramkę. Później lekko obniżył loty, ale świetnie łata dziury na OPŚ i jako super silny i skoczny snajper daje mi dużo możliwości w ataku, bo reszta to superszybkie karły. :wink:

Wyniki mam świetne, ale w dużej mierze dzięki wsparciu rywali - w meczu ze Świętymi przegrywałem 1:2 po koszmarnym meczu, po czym obudził się Bozicic, a obrońcy rywala poszli spać. Efekt? Dwie bramki w 89 i 93 minucie i wygrywamy.
Przed meczem z liderem połowa ich składu wypadła przez kontuzje, Derby County było od nas lepsze, ale dostaliśmy karnego w prezencie, Bolton nas miażdżył, ale strzelał po trybunach, a my mieliśmy dwie akcje i strzeliliśmy trzy bramki.
Na razie to wygląda jak piękny sen, awans jest niesamowicie prawdopodobny - ostatnim razem taką przewagę nad rywalami po 23 kolejkach miałem w Division 2 :wink: Byle awansować do PL, w zimie i lecie dokonuję sporych transferów za pieniądze, które mam nadzieję dostać za awans :wink: i buduję już ekipę, która za rok ma się utrzymać w PL.
Patrząc na to, co wyczynia moja obrona, to będzie kurewsko ciężko, ale damy radę. :twisted:

Warto zauważyć, że mam w zespole już parudziesięciu super zdolnych juniorów i mam nadzieję, że za dwa, trzy lata będą z nich gwiazdy europejskich boisk - na razie część z nich zbiera doświadczenie w 5 i 6 lidze i radzą sobie nieźle, ciekaw strasznie jestem, co będzie z nich za parę lat. :wink:

Nasze fatum zostało przezwyciężone. Po paru kretyńskich i niesprawiedliwych wpadkach w pucharze Anglii wygrywamy wreszcie w 3 rundzie pucharu Anglii - z Blackburn po emocjonującym meczu 2:1 - po czym w 4 rundzie pokonujemy Milwall 3:1 i po zmianie taktyki w 5 rundzie gromimy Manchester City 6:1 :shock:
W szóstej rundzie PA gramy z Aston Villą, która w PL cieniuje - jest więc nadzieja na odegranie się za porażkę sprzed roku, bo w pucharach idzie nam nieźle.
W lidze już 12 punktów przewagi na 13 kolejek przed końcem, jeszcze tylko trochę i będzie sukces.

Po katastrofalnym meczu z Aston Villą wygrywamy 2:0 - mieliśmy dwie okazje, strzeliliśmy dwie bramki, rywale mieli 21 celnych strzałów na naszą bramkę, ale Krizmanic - nasz bramkarz - zanotował występ życia i w pojedynkę zatrzymał Aston Villę, która na papierze ma fantastyczny zespół.
W półfinale mogliśmy wylosować Arsenal, Chelsea lub parę Q.P.R/Norwich.
Znając nasze szczęście spodziewałem się wylosować v-ce lidera PL - Chelsea, ale los był dla nas choć raz przychylny i przyjdzie nam zmierzyć się ze zwycięzcą w parze Q.P.R (v-ce lider Championship) i Norwich (17 ekipa PL, strasznie cieniuje).
Przy pomyślnych wiatrach może się okazać, że zagramy w finale pucharu Anglii, a że Arsenal i Chelsea na bank będą grały w LM, to może być ciekawie - Oxford w sezonie 2011/12 w pucharze UEFA?
Wie ktoś, jak wygląda sytuacja przegranego w finale pucharu krajowego, gdy zwycięzca gra w europejskich pucharach przez ligę?

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 18 kwie 2008, 19:56

ja przed chwilą skończyłem GD
Obrazek
Corradini \o/

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 18 kwie 2008, 20:06

To akurat częste jest - te asysty bramkarza. Wykop do przodu między obrońcami, szybki napastnik raz dwa i bramka.

Mnie zastanawia "bałagan" w pozycjach. Ja lubię jak jest tak schludnie, po kolei obrońcy, pomocnicy, napastnicy. Widać, że dużo bawiłeś się z taktyką.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 18 kwie 2008, 20:18

to prawda moje rozwiazania taktyczne są 'pokręcone' i dość niekonwencjonalne ale jak widać przynoszą one efekty :>

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 18 kwie 2008, 20:31

Ma ktoś moze dzialajace genie scout? Bo mi obie wersje nie chca chodzic.

Dani_LFC
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dani_LFC » 18 kwie 2008, 20:59

Wilmore, mam do Ciebie pytanie.

Ustalasz ustawienie/taktykę pod kątem każdego przeciwnika ? Czy jedną i tą samą wałkujesz ciągle ?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 kwie 2008, 21:04

Dani_LFC pisze: Ustalasz ustawienie/taktykę pod kątem każdego przeciwnika ? Czy jedną i tą samą wałkujesz ciągle ?
Jedna i ta sama ciągle, z drobnymi zmianami w defensywie co pół roku - rok, gdy widzę, że rywale się nauczyli mojej obrony.
Jesień była super, ale często traciliśmy po dwie, trzy bramki w meczu - co z tego, że strzelaliśmy pięć, musiałem coś z tym zrobić i od stycznia tracę góra jedną bramkę w meczu i obrona gra naprawdę super.
A atak to samograj. Trio ofensywne - Antheunis (OPŚ) - Semler (NŚ) i drugi NŚ (Velikonja lub Bozicic, rzadziej Glen) jest tak doskonale zgrane, że rywali rozmontowują na paru metrach fantastyczną wymianą piłek.
Semler 16 marca ustrzelił 40 bramkę w sezonie. :wink:

No i stało się. 9 kwietnia Oxford pokonał Reading na wyjeździe 2:0 i awansował do finału Pucharu Anglii.
Tego samego dnia Derby w zaległym spotkaniu przegrało z Southampton i strata punktowa wynosi od tego momentu 19 punktów na 6 kolejek przed końcem.
Oxford awansował więc do Premiership!

Jednego dnia osiągnęliśmy wszystko, co chcieliśmy.

21 maja rozegramy na Wembley finał PA z Arsenalem - teraz to już mnie nic nie interesuje poza awansem przez te rozgrywki do UEFA, może się uda.
W lidze wystawiam już skład B z paroma wyjątkami, na ławce siedzą juniorzy, jeśli pozycja lidera będzie zagrożona (Q.P.R jest drugie, awansują dwie ekipy bezpośrednio) to będę wystawiał pierwszy skład.
Teraz myślę jednak już tylko o finale z Arsenalem...

Ha, teraz (połowa kwietnia) to do mnie dotarło - może się jeszcze okazać, że wcale nie będę prowadził Oxfordu w PL, bo... Wygasa mi kontrakt.
Co tam, że już rok temu chciała mnie Villa, Chelsea, Everton, United, a teraz Liverpool - zarząd Oxfordu ciągle nie dał mi oferty nowego kontraktu :roll:

W finale PA daliśmy ciała z Arsenalem, zagraliśmy bez ikry, przegraliśmy 0:1 po bramce ze spalonego Eduardo. W międzyczasie inną bramkę Chorwata anulował sędzia, a wykonywany przez niego rzut karny wybronił Krizmanic.

Sezon i tak bardzo na plus :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 kwie 2008, 0:49

Premiership to jednak duuuży skok w umiejętnościach w porównaniu do Championship.
Ale już nie takie rzeczy się przechodziło.
Nastawiłem zespół na kontry i murowanie bramki - o ile w meczu z Tottenhamem (4:1!) wychodziło nam wszystko, o tyle remisy 1:1 z Chelsea i Liverpoolem tylko na papierze wyglądają rewelacyjnie - gdyby nie boskie występy naszego asa atutowego - bramkarza Krizmanica - byłyby dramaty.
Później przyszło wyyyymęęęęczoooone zwycięstwo z Man City (kolejny hat-trick z nimi Velikonji, w dwóch meczach z nimi ten Słoweniec zdobył 6 goli :shock: ) i po wzmocnieniach (Pisani z Juventusu, Arboleda z Olimpiakosu) pojechaliśmy Wolves 4:0.

Na razie jest fajnie, bo sparingi były super, pytanie - kiedy dostaniemy zadyszki?
Problem na razie miałem tylko jeden - wybór 25 piłkarzy do pucharu UEFA - moja młodzież jest dopiero w fazie rozwoju, więc na razie musiałem zgłosić 21 piłkarzy sensownych + 3 juniorów z przypadku + jednego super utalentowanego juniora z mojej szkółki. Wylosowaliśmy Nice, więc nie jest źle, ale zaczynam się zastanawiać, na jak długą walkę w UEFA pozwoli mi ta okrojona kadra meczowa.
Na razie modlę się tylko o dobre wyniki w dwumeczu z Nice (zatrzymali Llorisa! :shock: ) i o awans dalej, żeby wstydu nie było.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 20 kwie 2008, 1:14

Wilmore pisze:Na razie modlę się tylko o dobre wyniki w dwumeczu z Nice (zatrzymali Llorisa! :shock: ) i o awans dalej, żeby wstydu nie było.
O ile mnie pamiec nie myli to jeden z najlepszych bramkarzy po kilku sezonach w calym FM :twisted:
Ja wlaczylem sejwa z West Bromem ostatnio, sezon 2010/11 czyli 3 rok w PL.
Pierwsze 2 sezony dosc udane, 6 i 5 miejsce, wiec forma rosnie... w obecnym sezonie mam tego potwierdzenie, po 18 kolejkach 2 miejsce i 1pkt do Arsenalu :wink: Ale spodziewalem sie takiego obrotu sytuacji, moja mlodziez kupiona 1-3 lata temu bardzo sie rozwinela, trenerzy robia co moga... efekty sa takie ze o Wijnalduma, Assulina czy Bocalego bije sie pol Europy... a oni co ciekawe " optymistycznie zapatruja sie w przyszlosc w klubie " :lol: Czekaja mnie teraz 2 trudne spotkania, Arsenal i Liverpool, za to pozniej maraton badziewia.... Sunderland, Reading , Sheffield Utd, Portsmouth... biorac pod uwage forme mojego napastnika - davida gigliottiego, licze na minimum 10pkt w tych 4 spotkaniach :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”