Roger w reprezentacji - Strona 6

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Roger w reprezentacji

tak
46
58%
nie
34
43%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 kwie 2008, 21:35

Roger nie musi znac hymnu, nie musi porozumiewac sie w jezyku polskim, dlaczego. Odpowiedz jest prosta czy Roger chcial tak bardzo tego obywatelstwa czy inni. Dla mnie Ci inni, a przedewszystkim Leo.

Osobiscie chcialbym, aby przyznawanie obywatelstwa odbywalo sie podobnie jak w Holandii, tam trzeba zanc jezyk, kulture, obyczaje itp itp. Jednak jesli ktos daje ci, a mzoe nawet wciska na sile, to dalczego nie brac, skoro korzysci beda/ moga byc z tego ogromne.

Byłem jestem przeciwny, ale moze przynajmniej taki Saganowski czy Matusiak nie pojada. Gorzej jak wypadnie Majewski czy Murawski.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 17 kwie 2008, 22:28

A potem będzie jak z Olim, ciągłe wymyślanie argumentów dzięki którym nie musiałby przyjeżdżać na zgrupowania kadry. Pamiętam kiedyś był wywiad z Bąkiem i był poruszony temat Olisadebe i Jacek wtedy powiedział że pamięta jak czarny polak przy oficjalnym odbieraniu paszportu mówił że zrobi wszystko żeby grać dla reprezentacji a po Mundialu w Korei i Japonii olewał reprezentacje.
Ale jak to? :o Że niby nasz kochany Oli ten tego? :o No nie do wiary, przecież on ma żonę Polkę :lol:

A jak jakiemuś reprezentantowi nie podoba sie Roger w kadrze to jak to napisano wyżej udowodnią to na boisku albo pi pi :twisted:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 kwie 2008, 22:37

Ja tam przeciwko Rogerowi w naszej kadrze nic nie mam. Takie rzeczy sa powszechne w calej Europie i wlasciwie tylko tu jest z tego robiony tak duzy dym. Skoro Roger jest w stanie wniesc cos nowego i pozytecznego do tej druzyny, skoro swoimi umiejetnosciami przewyzsza wiekszosc (jesli nie wszystkich) polskich pilkarzy w obecnej formie, grajacych na jego pozycji to mi jego obecnosc na boisku przeszkadzac nie bedzie. Reprezentacja tylko na tym zyska, a nie straci. Jak beda od niego lepsi to grac nie bedzie.

Awatar użytkownika
Jorgen
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jorgen » 17 kwie 2008, 22:58

Ja się w ogóle zastanawiam skąd ta cała kontrowersja. Przecież jeśli pojedzie na Euro i zagra to czego nam ubędzie? Albo czego przybędzie? Facet przyjechał wykonywać swoją pracę i robił to na tyle dobrze, że został za to nagrodzony.

Mówienie, że będzie odbierał miejsce innym polakom jest argumentem dla mnie niezbyt przekonującym. Przecież jeśli on będzie grał a nie oni, to hmmm... był lepszy? Taki mały nacjonalizm może zrobić dużo więcej szkody człowiekowi, niż pomoc reprezentacji. Niech sobie chłopak będzie, niech gra i nie przynosi wstydu orzełkowi na piersi.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 18 kwie 2008, 0:15

Nie potraficie zrozumieć jednej rzeczy: REPREZENTACJA to nie KLUB! Wiem, że jest to trudne do zrozumienia ale dacie radę. Wierzę w Was! :D Mam nadzieję, że na wilkipedi czy na lekcjach polskiego wam wytłumaczą... :pogrzeb:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 kwie 2008, 0:26

No nie jest i co w zwiazku z tym? mamy ci bic brawo ze doszedles do takiego wniosku?

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 18 kwie 2008, 0:34

Bienias pisze:No nie jest i co w zwiazku z tym? mamy ci bic brawo ze doszedles do takiego wniosku?
Jak Cię to podnieci to mozesz mnie to wali...
A tak na serio to nawet musicie bo Roger nie powinien grać dla repry a kto jest za tym by grał najwidoczniej nie doszedł to tego wniosu, ze reprezentacja to nie klub!

ZAWODNIKÓW SIĘ NIE KUPUJE!

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 kwie 2008, 0:41

Jako ze Yukasz juz z toba dyskutowal nt a ja sie z nim w 100% zgadzam w kwestii nadania obywatelstwa i sprawach poza sportowych, wiec nie bede polemizowal z Toba
jeśli pomocnik Legii nie znajdzie się w grupie 23 piłkarzy na turniej w Austrii i Szwajcarii to powstanie straszny hałas. Prezydent pewnie nikomu więcej ze sportowców nie nada obywatelstwa, skoro przy całym zamieszaniu wokół Rogera ten nie znalazłby się w drużynie Leo Beenhakkera - ocenił Mielcarski.
Pod tym tez sie podpisuje. [/quote]

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 18 kwie 2008, 0:49

:? OK :? Związku z tym iz Kubot coś tam wybełkotał ja podpisuję się pod nim w 100% i nie będę z Tobą polemizował jako, że nie mam ochoty uświadamiać rzeczy oczywistych, o których już wspomniałem 8)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 18 kwie 2008, 0:56

Jakbyś jeszcze rozwiną tą tezę to byłbym wdzięczny :lol: :arrow:
MENDEZ pisze:REPREZENTACJA to nie KLUB!
Bienias zawsze wyglądałeś mi na Niemca co chce zgładzić polski naród :boruta:

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 18 kwie 2008, 0:58

Dobranoc... :shock:

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 18 kwie 2008, 11:15

Roger nigdy nie bedzie prawdziwym Polakiem ! A dlaczego ?! Poniewaz jak wczoraj wyznal, w ogole nie pije alkoholu ! Skandal. Jak dla mnie juz nie ma szans zeby sie zasymilowac z Polskim narodem :lol:

Ratuje go jedynie troche to ze poznal juz podstawe polskiego slownictwa a mianowicie slowo "curva", ktore jak wiadomo w polskiej mowie funkcjonuje na tej samej zasadzie co przecinek.

Jak myslicie, kto przez Rogera wypadnie z kadry ? Gargula, Majewski czy jeszcze ktos inny ?

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 18 kwie 2008, 11:39

Bienias pisze:Cytat:
jeśli pomocnik Legii nie znajdzie się w grupie 23 piłkarzy na turniej w Austrii i Szwajcarii to powstanie straszny hałas. Prezydent pewnie nikomu więcej ze sportowców nie nada obywatelstwa, skoro przy całym zamieszaniu wokół Rogera ten nie znalazłby się w drużynie Leo Beenhakkera - ocenił Mielcarski.
To niech nie nadaje. Zawsze mogą się starać na takich samych prawach jak reszta obcokrajowców mieszkających w Polsce.

Jeśli selekcjoner zdecyduje że Roger ma predyspozycje żeby pojechać to niech jedzie. Jeśli nie, to zostawi go w domu. Wątpię żeby patrzył na to wszystko kategoriami że Roger może odebrać miejsce jakiemuś rdzennemu Polakowi, albo że prezydent może się obrazić. Będzie wystarczająco dobry to pojedzie. Ja tam nie uważam go za zawodnika lepszego od Garguły czy Majewskiego, tym bardziej że nie jest zgrany z kadrą. Trzeba poczekać na decyzję Beenhakkera i pogodzić się z nią :wink:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 18 kwie 2008, 14:41

Roger ma obywatelstwo, jeszcze tylko FIFA coś podpisze i klamka zapadnie. Nie ma sensu roztrząsać czy to dobrze czy źle bo to niczego nie zmieni. Brazylijczyk/Polak będzie w grupie 32 piłkarzy i zapewne pojedzie na Euro choć kto wie co siedzi w głowie Leo. Nasze dywagacje nic nie dadzą no bo co, nie będziemy klaskać przy bramkach, przy których Roger asystował albo które sam strzelił w koszulce z orzełkiem na piersi? To czy się sprawdzi czy nie pokaże czas. Póki co trzeba oswajać się z tym, że Roger będzie reprezentował Polskę i tyle. takie jest moje zdanie.

Podobnie jak kilku kolegów wyżej jestem gorącym zwolennikiem Majewskiego i to co czasami gra ten chłopak to :shock: Jasne, to tylko polska liga ale IMO potencjał ma wielki i zdecydowanie wyróżnia się na tle innych kadrowiczów grających na tej samej pozycji. Dlatego strasznie szkoda by mi było gdyby Radek nie dostał szansy kosztem Garguły albo Rogera(a prawdopodobnym jest, że pojadą obaj) ale mimo wszystko liczę, na to że Majewski pojedzie a odpadnie ktoś z grupy Murawski, Pazdan, Goliński.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 18 kwie 2008, 19:40

Janas przed mundialem zagrał nieźle, ale Beenhakker go przebił. Żadnego wytłumaczenia, oczywista oczywistość, że Roger na EURO ma jechać. I Lechu do obywatelstwa dorzucający koszulkę reprezentacji gratis - ciekawe czy mu Kurski dalej podpowiada :lol:.
Jorgen pisze:Ja się w ogóle zastanawiam skąd ta cała kontrowersja. Przecież jeśli pojedzie na Euro i zagra to czego nam ubędzie? Albo czego przybędzie? Facet przyjechał wykonywać swoją pracę i robił to na tyle dobrze, że został za to nagrodzony.

Strach pomyśleć, co będzie jak Polska zatrudni te 200 tysięcy chińczyków do pracy przy EURO 2012. Ich tez trzeba będzie jakoś wynagrodzić :olaboga:.

O Rogerze już trochę naprodukowałem, nie będę powtarzał. Ale jeśli ktoś nie rozumie, że o grze w reprezentacji nie decyduje wyłącznie kwestia sportowa, ale też taka drobna sprawa, jak związek z krajem, to dlaczego związał się emocjonalnie akurat z reprezentacją Polski? Jeśli ważne są tylko wyniki, to jest kilka innych reprezentacji, które radzą sobie lepiej niż Polandia. Można kibicować ManU czy Barcy, to czemu nie np. reprezentacji Hiszpanii, tam żaden drewniany Wasilewski nie biega (ehhh, żebyśmy go mogli chociaż wymienić na Daniego Alvesa :pray:...). Argument, że inni tak robią, można włożyć między bajki, bo póki co w pozyskiwaniu (kupowaniu?) piłkarzy Rogeropodobnych celują nie reprezentacje cywilizowane, ale Togo, Katar i Azerbejdżan. Fakt. Jesteście postępowi. Bo w Polsce postępowość, kopiowanie dobrych wzorców, to zerżnięcie projektu Stadionu Narodowego z RPA.

No ale nic. Pooolska biało-czerwooooni, brazylijska samba i bigos z żurkiem.

Zablokowany

Wróć do „Polska”