Polonia Bytom (zbiorczy) - Strona 11

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 lut 2008, 15:30

Co tu tak cicho
A co sie miałem udzielać. Wszyscy nas skazywali na bycie outsiderem, a tu nam sie udało troszke punktow zdobyc, wygralismy nawet z mistrzem i wicemistrzem. Co prawda, bylo kilka nieprzyjemnych porazek w stylu 4-0 i 5-0, ale jakos sobie poradzilismy. Niedawno byla wymiana trenera, zima kilku zawodnikow odeszlo, kilku przyszlo. Zespol wczoraj wrocil z dwutygodniowego zgrupowania w Turcji, gdzie rozegral 4 sparingi, odniosl 2 zwyciestwa, 1 remis i 1 porazka odnotował. Przeciwnicy nie byli moze jacys super-mocni, ale zawsze mozna było sie zmierzyc z zagraniczna ekipa :wink: Podam wyniki, bo pewnie nie wszyscy znaja :
3 lutego Polonia Bytom - FK Buducnost Podgorica 0-0 [wicelider Czarnogory]
6 lutego Polonia Bytom - FC Botosan 1-0 [2 liga rumunska]
9 lutego Polonia Bytom - Chunnam Dragons 1-2 [10 druzyna ligi koreanskiej]
12 lutego Polonia Bytom - NK Slaven Belupo 3-1 [3 druzyna ligi chorwackiej]

Dzisiaj Polonia gra sparing z Wisla Krakow. Chyba o 17.00, jesli jacys kibice Wisly ida na mecz, dajcie pozniej jakąś relacje :wink:
cloner gracie w tej rundzie juz u siebie (w doslownym tego slowa znaczeniu Razz) ?
EnJoys Ci juz prawie wyjasnil. Oficjalna wizyta PZPN ma byc chyba 20 lub 22 lutego, wtedy bedziemy wiecej wiedziec. Na chwile obecna, nie mamy gdzie rozgrywac meczow I ligi.

To, co wyprawiaja Prezydent Bytomia, czy tez szef OSiR'u, to juz nawet szkoda komentowac. Dla osob z poza Bytomia, wklejam najnowsza notke na blogu prezydenta :
Fora internetowe pełne są sensacyjnych informacji dotyczących stadionu przy ulicy Olimpijskiej. Jak zawsze podziwiam wiedzę i umiejętności fachowe wypowiadających się tam internautów. Ja zalecam umiar i spokój, jak przystało na spoKOJnego. Liczyć się będzie ostateczny efekt. A ja przyzwyczaiłem się już, że dzisiejsza zmienna pogoda także była moim udziałem, żeby nie powiedzieć: winą. Liczę, że spadający satelita także znajdzie się w obrębie zainteresowania, a znawcy wszystkiego wskażą miejsce jego upadku.
Piotr Koj
:lol: :cry:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 26 lut 2008, 16:22

cloner co tam za bagno macie na stadionie? :o

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 lut 2008, 17:14

Zico_FCI pisze:cloner co tam za bagno macie na stadionie? :o
No niestety, remont robiony w zimie, caly snieg jak stopnial to na zawsze podmokłym terenie utworzyl spore bagienko. Wysokich temperatur nie było, drenażu za bramkami nie ma, wiec jest troche blotka :lol: Z tym jest najwiecej problemow, zarowno policji, jak i pzpn ono sie nie podoba, ale meczyk sie odbedzie bez problemów. Zielona architektura przywiozla troche sztucznej trawy i polozyla takie pasy, zeby zeby zawodnicy mogli sie rozgrzewac :wink: Ogolnie taka prowizorka zostala zrobiona na stadionie za bagatela 9mln zlotych.

Mecz raczej bedzie bez historii, w koncu to tylko PE, ale wydaje mi sie, ze Polonia bedzie walczyla, w koncu za awans mozna juz sporo od sponsora rozgrywek zarobic :P

Aaaaa, przypomne, ze w sobote zremisowalismy z Cracovia 1-1, sklad przemeblowany, ale spodziewalem sie takich zawodnikow w wyjsciowej jedenastce. Wyjazd udany i oby tak do konca rundy :wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 26 lut 2008, 20:47

Czy w zwiazku z tym mecz ligowy odbedzie sie w Bytomiu ? Bo murawa to bedzie kretowsiko

PS. A mialem grac na Polonie a w tym wypadku to bedzie zabawa w blocie niczym swinie, chociaz moze ... a jezeli nie w Bytomiu to tez nie gram

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 lut 2008, 21:17

Polonia Bytom 0-2 Legia Warszawa
Takesure Chinyama 76 (k), 90

Polonia: 87. Seweryn Kiełpin - 4. Adrian Chomiuk, 14. Jakub Dziółka, 18. Radoslav Kráľ, 19. Paweł Wojciechowski - 25. Michał Zieliński (62, 11. Mariusz Mężyk), 3. Mateusz Kamiński (76, 9. Grzegorz Bochenek), 6. Jacek Trzeciak, 23. Wojciech Mróz, 16. Hubert Robaszek - 10. Grzegorz Podstawek (61, 15. Mariusz Solecki).

Legia: 1. Wojciech Skaba - 23. Piotr Bronowicki, 5. Błażej Augustyn, 17. Przemysław Wysocki, 28. Marcin Smoliński - 20. Sebastian Szałachowski (79, 35. Adam Frączczak), 14. Aleksandar Vuković, 7. Piotr Giza (84, 11. Tomasz Kiełbowicz), 9. Marcin Burkhardt (66, 36. Ariel Borysiuk), 31. Maciej Rybus - 18. Bartłomiej Grzelak (46, 19. Takesure Chinyama).

żółte kartki: Wojciechowski, Podstawek, Kamiński - Giza, Szałachowski, Chinyama, Smoliński.

sędziował: Piotr Wasielewski (Kalisz).
widzów: 2.000.

Spotkanie rewanżowe zostanie rozegrane 4 marca o godzinie 20:30 w Warszawie.

Gra dobra, wynik kiepski, karny z dupy i gol w ostatniej minucie z kontry, Chinyama byl od 40. metra sam na sam w sumie z bramkarzem. Jak nam stadion do ligi dopuszcza, a wszystkie znaki na ziemi na to wskazuja, to w piatek z Zaglebiem powinno byc dobrze.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 26 lut 2008, 21:29

cloner pisze:karny z dupy

Widziałeś tą sytuację? :lol:

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 26 lut 2008, 21:30

karny z dupy
Nie powiedziałbym, żeby to był karny z dupy :? Powiem więcej, to był oczywisty karny i chyba nikt nie powinien mieć ku temu żadnych wątpliwości. Drugi gol to fajny gol Chinyamy. Świetnie położył Kiełpina, choć w pewnym momencie tak 'zamieszał', że miałem wątpliwość w powodzenie tej akcji. W zespole gości dobrze wypadł wspomniany Chinyama, Wysocki, Rybus i debiutant Borysiuk. In minus Vukovic, Giza i Bury.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 lut 2008, 21:34

Widziałeś tą sytuację?
Ta widzialem ... z trybun :wink: Powtórek nie widzialem, ale przypuszczam, iz wygladalo to zapewne podobnie do sytucji z meczu Celtic Glasgow - Manchester United w zeszlym sezonie Ligi Mistrzów, czyli rzut wolny, mur wyskakuje i piłka trafia w reke jakiegos zawodnika. Nie wiem czy byl to ruch celowy, gdyz nawet nie wiem, kto tą reke "zaliczyl", jak sie dowiem - to napisze 8)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 26 lut 2008, 21:38

Piłka trafiła w rękę dobre pół metra nad głową tego zawodnika, więc karny ewidentny.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 lut 2008, 21:44

Zico_FCI pisze:Piłka trafiła w rękę dobre pół metra nad głową tego zawodnika, więc karny ewidentny.
Może, z trybun nie było dokladnie tego widac, mniejsza z tym :wink: Niestety wynik byl do przewidzenia, w koncu to Legia była. Takie "nazwiska" jak Szalachowski, Giza, Burkhardt czy Chinyama raczej nigdy w Polonii by nie wystapily :wink: Tak jak pisałem, oby do piatku, mecz z Zaglebiem.

Aaaaa, zapomnialbym, kibicow gosci: 4. I ich texty : "jestesmy u siebie" czy "coscie tak cicho" nas mocno rozbawily :lol2: Puchar jest olewany przez kibicow, a Ci na wyjazd sie skusili, no niezle, niezle :lol: :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 mar 2008, 11:58

Co tu dużo mówic, na stadionie ponad 8000 osob, zwyciestwo 1-0 nad gorolami z Sosnowca. I jadymy dalej :twisted:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 02 mar 2008, 11:01

Oglądałem sobie skrócik w Lidze plus i miałem się spytać wlaśnie na forum :)
Co miało znaczyć to prześcieradło na płocie za bramką z napisem "Kosovo Serbia" ?

Kibice PB nie uznają Niepodległości czy jak ;P

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 mar 2008, 12:39

Tak, GTW w PB jest przeciwko odłączaniu Kosowa od Serbii. Zreszta jak wiekszosc kibiców w Polsce. Ja tego transparentu nie wywiesiłem, wiec nie bede o nim dyskutował.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 18 kwie 2008, 21:10

Do połowy :

Widzew 1:4 Polonia
:shock:

Polonia w jednej połowie zdobyła jedną trzecią bramek zdobytych prze cały sezon :D

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 18 kwie 2008, 22:22

Kuzwa no ! Cloner musial w tym maczac palce ! Juz wiadomo kto przejal schede po fryzjerze :D

Nie no, luz. Gratulacje dla Polonusow :)

Jesli chodzi o Widzew to witaj trzecia ligo. Zal.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”