1/2 finału LM: Man Utd vs Barcelona

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Do finału awansuje...

Manchester United
45
68%
FC Barcelona
21
32%
Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

1/2 finału LM: Man Utd vs Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 09 kwie 2008, 22:46

Obrazek vs Obrazek

Wszystko na temat tego dwumeczu :) Pierwsze spotkanie na Camp Nou, rewanż w Teatrze Marzeń.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 09 kwie 2008, 22:58

Dobrze że rewanż na Old Traford :o MANU faworytem i mam nadzieję że to wykorzystają ;) .

Finał pewnie z Liverpoolem :D

Awatar użytkownika
Szurkowski
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szurkowski » 09 kwie 2008, 23:13

Ciekawe jak z transmisjami. Który mecz pokaże tvp? na CN czy na OT?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 kwie 2008, 23:16

Na CN bo jest w srode. Rewanz jest we wtorek wiec dupa

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 09 kwie 2008, 23:28

zdecydoanie ciekawszy półfinał bo po meczu LFC z Chelsea spodziewam się totalnego klinczu i pokazu tak nieznośnego do oglądania jak ostatnie potyczki tych drużyn. Tu sytuacja ma się inaczej, dwie ofensywne ekipy, potrafiący grać dynamiczną techniczną piłkę z fantastycznymi piłkarzami w squadzie.
Faworytem Man Utd, bo teraz są w lepszej formie, w dodatku premiuje ich własny stadion w rewanżu co jest kożystniejszą sytuacją niż granie tego drugiego decydującego spotkania na wyjeździe. Mają lepszego trenera o ogromnym doświadczeniu, no i niezawodnego w tym sezonie Ronaldo, który jest w stanie wygrać w pojedynkę każdy mecz, tak jak 3 lata temu Ronaldinho, który teraz jest bez formy.
Barcy oczywiście nie skeślam bo to dla mnie drużyna w dalszym ciągu z największym potencjałem w LM, i jesli tylko będzie w stanie go wykorzystać (łatwe to nie będzie, ale możliwe) może wygrać z każdym czyli z Czerwonymi Diabłami też.
Bardzo jestem ciekaw jak będzie prezentował się Henry w tym meczu, z wiadomych względów.

A tak ogólnie liczę na Bluagrane, bo pojenymki LFC-Man Utd, czy Chelsea- Man Utd co chiwlę możemy oglądać :wink:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 09 kwie 2008, 23:54

Przed losowaniem 1/4 chciałem zobaczyć pojedynek MU - Barca no to teraz mam :lol: Nawet nie łudzę sie że Barcelona się podniesie. O tym ich odbudowywaniu słyszę pół sezonu i nadal nie widać efektów a w zamian coraz więcej narzekań i białe chusteczki na trybunach. Milan też miał się podnieść, ich łapanie formy z meczu na mecz przenoszono i nic takiego nie nastąpiło (sorry że nawiązuje do Milanu ale wasza drużyna jest najlepszym przykładem). Jednak jak MU samo się nie pokona to nie widzę innego rozstrzygnięcia jak awans Anglików. Mimo wszystko do boju Barco ooo :P

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 10 kwie 2008, 8:01

Na Camp Nou jaki Na Old Trafford będzie decydowanie ciekawiej niż w "angielskim" pojedynku :D Myślę że jęsli United nie zagra frajersko tylko tak jak nas do tego przyzwyczaili w tym sezonie to nie widzę innego rozwiązania niż awans United. Jedną szansą jaką może upatrywać Barca to słabszy dzień Czerwonych Diabłów lub swoje przebudzenie. Na moje finał będzie L'pool - MU (przynajmniej fajnie by było bo ostatnio nasi mają sposób na ekipę Beniteza:D )

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 kwie 2008, 12:59

Jeśli na wyjeździe się cofniemy, bedziemy czekać na ruch Barcy to dostaniemy...;] Nasza obrona nie jest już monolitem jak była przez cały sezon...urazy ją znowu przetrzebiły a nawet jak wrócą wszyscy to po kontuzjach Bóg wie jak będą wyglądać.
Wszyscy widzą w nas faworyta, bo Barca gra słabo, ale wróci Messi i wszystko może się odmienić. Analogiczna sytuacja Barcy jak z Milanem w zeszłym roku, cały sezon dupa, w drodze do półfinalu jakieś pionki i wystarczy im zagrać 3 a nawet 2 dobre mecze i sezon będzie udany. Śmierdzi mi tu jak nic naszą porażką. Zresztą kiedy my ostatni raz pokonaliśmy jakiś "wielki" zespół? Ferguson sra przed meczem i zamiast grać swoje bawi się np. w ustawianiu Rooney'a na skrzydle...:|:/ Nie uwierzę dopóki nie zobaczę, dla mnie wtopa nasza w tym dwumeczu.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 kwie 2008, 14:17

Kamil232 pisze:Analogiczna sytuacja Barcy jak z Milanem w zeszłym roku, cały sezon dupa, w drodze do półfinalu jakieś pionki i wystarczy im zagrać 3 a nawet 2 dobre mecze i sezon będzie udany.
Taa, tyle że Milan stać było na wielkie mecze w LM z Bayernem. Barcelona na razie męczy się niemiłosiernie z Schalke. Hasła o tym, że przepowiadasz wtopę w tym dwumeczu, pachną mi analogicznym hasłem guru, który przepowiadał po pierwszym meczu porażkę Arsenalu w starciu z Milanem, żeby później wszem i wobec ogłosić, że to ironia była i on zawsze wierzył. :wink:

United w obecnej formie połknie Barcelonę - Barcelona zwyczajnie nie zapowiada swoją grą, by stać ich było na taki występ, jak Milanu rok temu - gdy bardzo mocne United nie było w stanie pisnąć na San Siro. Ferguson ma dość proste zadanie - przygotować zespół, jak do starcia z Romą czy Arsenalem i po prostu niczego nie spieprzyć. To zbyt cwany lis, żeby coś schrzanić. :wink:

Awatar użytkownika
plinert
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: plinert » 10 kwie 2008, 14:20

no wlasnie, kazdy upatruje w nas faworyta. nie przecze, MU gra w tym sezonie nieporownywalnie lepszy futbol od katalonczykow. ale liga to nie europejskie puchary... tam dzieje sie troche inaczej to wszystko.barca jak juz wspominaliscie ma potezny potencjal, wracajacy po przerwie, spragniony gry messi, mlodziutki, bramkostrzelny bojan. MU tez ma potencjall, i nie mam na mysli (tylko) ronaldo. to co teraz gra roo, park, wracajacy nani... mozna powalczyc, a juz napewno sie nie bac, bo choc Barca to firma, renoma, respect, to jednak co z bolem serca przyznaje, najslabsza druzyna w stawce...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 kwie 2008, 18:02

Wreszcie. Osobiscie czekalem na takie spotkanie, Barcelona gra od 2 sezonow padake patrzac na mozliwosci. MU wrecz przeciwnie, maja Ronaldo, strzelaja sporo, malo traca, ida po 2 mistrzostwo z rzedu, wiec chyba sa faworytem. To cos nowego w przypadku Barcy. Szkoda tylko, ze pierwsze spotkanie jest na CN, ale czy to az tak ważne.
Tak naprawde Barca przegrala lige, przynajmniej stara sie to zrobic jak najszybciej, odpadla z CdR, wiec pozostała tylko LM.
JEstem optymista, mam szacunek do Manchesteru, bo to zespol z najwyzszych loto, jednak skoro Barca grajaca 80% sezonu, bez kluczowych zawodnikow daje rade, to dlaczego nie ma byc podobnie z MU, sa zawodnicy o najwyzszej klasie i wierze, ze chca wygrywac, a lepszej okazji moga juz w Barcelonie nie miec.

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 18 kwie 2008, 18:49

Tak na podwyższenie napięcia przed meczem :P BTW to już za 5 dni, szybko zleciało.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 18 kwie 2008, 19:56

Jarzinho pisze: JEstem optymista, mam szacunek do Manchesteru, bo to zespol z najwyzszych loto, jednak skoro Barca grajaca 80% sezonu, bez kluczowych zawodnikow daje rade, to dlaczego nie ma byc podobnie z MU, sa zawodnicy o najwyzszej klasie i wierze, ze chca wygrywac, a lepszej okazji moga juz w Barcelonie nie miec.
Odpowiedź jest prosta - bo Barca jeszcze z drużyną tej klasy w obecnym sezonie nie grała.

Nie mówię, że United wygra, ale na dzień dzisiejszy więcej na to wskazuje.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 kwie 2008, 21:48

Nie mogę się doczekać meczu. Jutro Barcelona gra z Espanyolem, ale nadchodząca konfrontacja z MU zupełnie przyćmiła derby. Myślami jestem już przy środzie a jutrzejszy mecz będę traktował niemalże jak trening.

Manchester jest faworytem. Nieznacznym, ale jednak faworytem. Barcelona gra grubo poniżej oczekiwań. Na szczęście do składu wraca kilku ważnych piłkarzy tak więc chyba będziemy mogli wystawić niemalże optymalny (pomijając Ronaldinho) skład. Oczywiście Leo długo pauzował tak więc na pewno nie jest w najwyższej formie. Podobnie Deco czy Marquez. Tak czy inaczej lepiej mieć tych zawodników do dyspozycji niż ich nie mieć.

Zależało mi na dwumeczu akurat z MU między innymi z racji tego, że nie mierzyliśmy się jeszcze w tym sezonie z drużyną tej klasy (mowa o rozgrywkach Ligi Mistrzów oczywiście) tak więc to będzie dla nas próba. Do tej pory graliśmy ze Szkockimi drwalami, słabszym niż w latach ubiegłych Lyonem no i co najwyżej średnim zespołem Schalke. Te mecze niewiele nam powiedziały IMO. Konfrontacja z MU to zupełnie inna bajka. To jest prawdziwa Liga Mistrzów.

Wierzę, że stać nas na zwycięstwo chociaż za faworyta uznają Manchester o czym wspomniałem już wcześniej. Nawet jeżeli odpadniemy to nie będę mocno zawiedziony, ale zaprezentujemy się przynajmniej dobrze. Manchester gra naprawdę dobrą i ładną piłkę dlatego liczę na ładny, emocjonujący dwumecz. Zawieść może mnie tylko Barcelona jeżeli okażemy się bezradni i właściwie tylko tego się boję. Jeżeli podejmiemy równorzędną walkę i pozostawimy pozytywne wrażenie to będzie nieźle. Jeżeli awansujemy dalej to będzie wspaniale.

Póki co tyle bo do meczu jeszcze kilka dni. Jakby się rozpętała jakaś dyskusja to chętnie wezmę udział tylko nie przesadzać z napinką bo moja żyłka jest już i tak mocno napięta :wink:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 18 kwie 2008, 22:20

Według mnie jeśli nikt nie wypadnie i sami nie przegramy ze sobą to powinniśmy pojechać do Moskwy kosztem Katalończyków. Co prawda do Barcy wróciło po kontuzjach kilku zawodników i może to wyjść w dwojaki sposób :
1. Albo na dużej świeżości będą grali świetnie.
2. Albo będzie im po dłuższych przerwach brakowało ogrania.

Co do Manchesteru problem może być tylko z prawą obronna ale o inne pozycję raczej bym się nie martwił. Bo jak napisałem jedynie co może nas pokonać to my sami bo wątpię że Barca z taką grą jaką prezentuje dotychczas mogła nas wyeliminować ale Barca to Barca i zawsze trzeba na nią uważać :D

Ważnym argumentem który także przemawia na naszą korzyść jest rewanż na Old Trafford i to może również być jednym z czynników pomagającym nam awansować do finału :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”