AS Roma (zbiorczy) - Strona 151

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 kwie 2008, 22:20

Jak Inter jutro wygra to praktycznie zapewni sobie mistrzostwo.

Tak nawiasem mówiąc, nie łamcie się ! Ja w 4 miejsce ciągle wierze :P Pomimo tego że Fiorentina prawdopodobnie 1:0 ugra do końca.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 19 kwie 2008, 23:44

Czarna sobota w Rzymie.. ja tam mistrzostwie juz dawno wybilem sobie z glowy ale to co dzis stalo :( .. Sensi splawiaja milionera a Totti doznaje kontuzji na 6 miesiecy !!!

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 20 kwie 2008, 0:13

Ciekaw jestem jak sie rozstrzygnie sprawa sprzedaży klubu... podejrzewam że nowy sezon i tak rozpoczniemy w rekach jakiegoś miliardera (Soros?), a w sumie im szybciej przejmie klub tym lepiej - letnie Mercato.

Otóż sprawa podobno wygląda tak: żydowsko-węgierski amerykanin, wspomniany wcześniej Soros wystosował oferte kupna Romy... na co zarząd przypuszczalnie żeby wywindować cene ( :lol: ) albo zniechecic kupca wymyślił jakichś Arabów co to niby chcą Romę kupić :roftl3: I daja dwa razy wieksze pieniądze niż Soros :roftl3:

Myśle, że nawet w razie wycofania sie Amerykanina na Rome znajdzie sie chetny, bo to chyba obecnie najlepszy kąsek na rynku 8) No ale mówie - im szybciej tym lepiej - Mercato.

Osobiście - po głębokich przemyśleniach - jestem zwolennikiem sprzedania Romy. Bo to chyba jedyna szansa żeby klub wskoczył na półke wyżej w europejskiej hierarchii. Rodzina Sensich zrobiła wiele dobrego dla ASR, ale jej czas powoli zbliża się ku końcowi :cry: Wprawdzie obecnie drużyna jest mądrze budowana, ale niestety szczytem naszych mozliwości jest drugie miejsce w lidze i ćwierćfinał LM... Także opcja "amerykanin daje kase, Roselka w zarządzie" jak najbardziej mi odpowiada :wink: oczywiscie jesli Luciano bedzie miał wolną reke w kwestii doboru zawodników.

Btw ostatnio pomyślałem, że Romie po odejściu Manciniego na skrzydło przydałby się Ronaldinho, co o tym sądzicie? :smile2:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 20 kwie 2008, 2:15

Einar pisze:wymyślił jakichś Arabów
Jakichś? Przecież go widziałeś więc nie wkręcaj innych że nie wiesz kim jest tajemniczy szejk :arrow:

Obrazek

Kazio Marcinkiewicz - człowiek od wszystkiego ma zostać prezesem i ponoć od samego Szpaqa uczy się wymowy nazwisk piłkarzy Romy :roll:
Einar pisze:Ronaldinho, co o tym sądzicie? Smile2
Taa może jeszcze Adriano żeby miał z kim imprezować? Parówkowym skrytożercom mówię stanowczo NIE :!: Nawet mnie nie strasz takimi gwiazdeczkami :won:

Obrazek

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 20 kwie 2008, 2:32

Oj Yukasz, bo Ci się ten obrazek czkawką odbije :P módl się, by to hasło jak najszybciej straciło na aktualności :P
Szkoda Totnika, niby rywal i do tego nie bardzo przeze mnie lubiany ale to ważna postać ligi. Ciężka kontuzja, nie wiadomo jak to będzie w przyszłym sezonie, Totnik straci caaały okres przygotowawczy... Musicie coś podumać w letnim oknie, bo może być bida. U nas z kolanem zmaga się Andrade, miał wrócić w lutym ale kupa, znów poszedł pod nóź, chociaż troszke inny rodzaj kontuzji, bo on miał roztrzaskaną rzepkę :-( ale miejmy nadzieję, że Totnik trafi na lepszego chirurga.

Co do mistrzostwa, to jak przyjedziesz na zlot Yukasz, to dostaniesz potężnego strzała za to frajerstwo... :? Taki prezent Wam zrobiliśmy, nie tylko my z resztą ale jak Wy nie chcecie :roll:

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 20 kwie 2008, 13:24

No spoko Yukasz, ale mi sie wydawało, że chodzi bardziej o takich inwestorów: http://www.focusmag.gr/id/files/21592/Bush%20Laden.jpg :lol:

Wbrew pozorom ten remis może nam wyjść na dobre. Jeśli Inter sie rozluźni i dziś nie wygra to nadal jesteśmy w grze (a oni siądą psychicznie, a co :twisted: ), a jeżeli Neroazurri wygrają to przynajmniej bedziemy mieli koniec złudzeń i skupimy się na Coppa Italia (w finale rozbić Lazie - coś pieknego :P ).

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 20 kwie 2008, 14:22

ej ze mna wszytsko w pozadku :)

co do Tottiego to ostanio lekarze dokonali cudu i wrocil na MS moze teraz wroci na 1 mecz ligowy

co do sprzedazy klubu Sesni sciemnili Sorosa mitycznymi Arabami i chlop sie przestraszyl :)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 20 kwie 2008, 16:55

maestro pisze:Oj Yukasz, bo Ci się ten obrazek czkawką odbije Razz
Po tym zdaniu myślałem że chodzi ci o pierwsze zdjęcie i zaraz na mnie doniesiesz komu trzeba i o 6 rano obudziłaby mnie lufa CBA, CBŚ czy też jakiegoś GROMu :P Ale jak to hasło ma stracić na wartości jak po długiej kontuzji przychodzi Totti i w drugim meczu prowadzi drużynę do wygranej strzelając ładną brameczkę.
maestro pisze:Totnik straci caaały okres przygotowawczy
I to jest równie zła wiadomość bo może spowodować że w sezonie będzie jeszcze bardziej podatny na kontuzje :roll: Ale jest szansa że powróci 'już' za 4 miesiące :) No jego powroty jakoś się przeciągały więc kto to wie jak będzie teraz.
maestro pisze:Co do mistrzostwa, to jak przyjedziesz na zlot Yukasz, to dostaniesz potężnego strzała za to frajerstwo... Confused Taki prezent Wam zrobiliśmy, nie tylko my z resztą ale jak Wy nie chcecie Rolling Eyes
Pfff fajna zachęta aby pojawić się na zlocie :lol: Zresztą twój 'potężny strzał' biorę na klatę bo to małe miki w porównaniu z masakrą którą po naszym meczu z Milanem zapowiedziała Ewa :hardkor:
A tak w ogóle to nie ja przy zielony stoliku ustalałem tabelę na ten sezon :> Nie wiem jak to robiliście ale Babel chyba was wykiwał :bicz2:
Einar pisze:No spoko Yukasz, ale mi sie wydawało, że chodzi bardziej o takich inwestorów:
Mi on wygląda na trzeciego bliźniaka czyli jest to ta sama rodzina :lol: A tak serio to nie wiem czy ci Arabowie naprawdę są mityczni jak sie sądzi bo znalazłem news że (o ile dobrze rozumiem) zainteresowani są szejkowie z Dubaju a konkretnie jakiś Mohamed z rodziny Saeed Al Maktoum :lol:
Jeszcze dojdzie do tego że na Olimpico mielibyśmy wyścigi wielbłądów a w przerwie mecz Serie A :lol: No i oczywiście bez objazdowego cyrku po jakichś Dubajach by sie nie obyło :?

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 20 kwie 2008, 17:40

Ten jakiś Mohammed to się tak składa, że jest premierem ZEA - to ten sam, co chciał kupić Liverpool kilka miesięcy temu.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 20 kwie 2008, 23:29

Cuz Nam kibicom zostaje tylko przeczekac ta zawieruche i obserwowac sie wydarzy.. oby Sesni postapili z jak najlepsza korzyscia dla klubu...

mi sie sprzedaz klubu nie usmiecha ale co zrobic :/

z dwojga zlego wolabym Sorosa.. byl na meczu i jest pasjonatem futboli... szejkowie kupuja co popadnie bo nie maja co z kapusta robic

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 20 kwie 2008, 23:34

Totnik_ASR pisze:szejkowie kupuja co popadnie bo nie maja co z kapusta robic
To akurat nie jest ich wada 8) Zainwestowali by w piłkarzy i scigali z innymi Arabami, ktory klub dalej zajdzie w Europie :lol: Tylko z drugiej strony wszyscy beda pisac A$ Roma... i z kazdym sukcesem Rzymian frustracja rywali bedzie rosnąć.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 20 kwie 2008, 23:38

Frustracja rywali niech rośnie, to jest na pewno pozytywny aspekt sprzedaży klubu :lol:

Ja myśle, że taki Arab co sie nie zna na piłce pozwoli na pewno w dużej mierze obecnemu zarządowi dzialać nadal, a Amerykaniec to kto tam wie :think: Choć podobno kluczowym punktem negocjacji z Sorosem jest "Prade, Conti, Roselka w zarządzie" :wink:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 21 kwie 2008, 9:34

Ja bym wolal Rome w srodku tabli ale dalej z dusza i rzymskim klimatem niz sprzedajna jak kluby z Angli.. pieniadze to nie wszytsko !! i coraz gorzej ze pilak zaczyna sie obraca tylko wokol kapusty :/

ehh no ale jam tylko wierny kibic.. jak dojdzie do sprzedazy klubu to oby dalej pracowali ci sami ludzie i dalej kontynulowana byla obecna polityka... to bedzie wmiare ok

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 25 kwie 2008, 0:29

Tak mi się wzięło na podsumowanie sezonu, zobaczymy co wyjdzie.

1. Serie A.

Wicemistrzostwo (bo chyba na scudetto już sie nikt nie łudzi) nie jest złe. Zwłaszcza że zdaniem wielu "fachowców" mieliśmy w tym sezonie walczyć o 3-4 miejsce i miejsce w kwalifikacjach Ligi Mistrzów :lol: Że niby Milan z Violą bez ujemnych punktów, powrót Juve... A tu guzik.

Od początku poza pierwszą czwórke nie wypadliśmy, a po kilkunastu kolejkach aż do końca przed nami był tylko Inter. Raz przewaga Neroazurrich większa (11 pkt), raz mniejsza (4 pkt), ale cały czas za nimi i jednoczesnie przed resztą stawki. Poza tym jest postęp w porównaniu z poprzednim sezonem, gdzie Interowi nikt nie zagroził, bo w tym sezonie Mediolańczycy już mieli ciepło i ostatecznie mistrzowski tytuł przypieczętowali dopiero po naszej wpadce z Livorno.

Szkoda nieco straconych punktów u siebie, m.in. z Juve (2-2 po aucie w 87' :maruda: ) i Napoli (4-4 na Olimpico mówi samo za siebie), czy na wyjeździe z Empoli (2-2, a było już 2-0 dla nas - wyrównali w końcówce) i Interem (sędzia :rozga: ). Niemniej jednak pare razy to nam szczęście sprzyjało. Jak choćby w meczach z Genoą na wyjeździe (1-0 po bramce w 90'), Udinese u siebie (2-1 i goście grający w dziewięciu marnują sam na sam w 90') czy u siebie z Milanem (Ancelotti pokazał, że jest Romanistą. Roma przespała cały mecz żeby w 3 minuty odwrócić losy spotkania).

Podsumowując ciesze sie, że podjeliśmy walke, niestety Inter okazał się lepszy i zasłużenie zdobył mistrzostwo. Ale mówie, drugie miejsce nie jest złe.

2. Liga Mistrzów

Plan minimum (wyjście z grupy) wykonany z nadwyżką. P

o losowaniu grup można było być zadowolonym. Trafiliśmy na słabiutki Kijów, Sporting niezły, ale spokojnie do przejścia i Manchester, czyli okazje do rewanżu.

W grupie zaprezentowaliśmy sie raczej nieźle (2-0 i 4-1 z Dynamem, 2-1 i 2-2 ze Sportingiem i 1-1 i 0-1 z ManU). Może poza meczem w Lizbonie, ale tam chłopaki pokazali przynajmniej gre do końca. Szcześliwa bramka Pizarro w końcówce dała nam praktycznie pewny awans do fazy pucharowej. W fazie grupowej szkoda jedynie, że nie udało sie odbić na Manchesterze. O ile pierwszy mecz na OT zakończony nieznaczną porażką był bardzo dobry w naszym wykonaniu, o tyle na rewanż obie ekipy mające zapewniony awans wyszły w rezerwowych jedenastkach i padł remis.

Faza pucharowa :twisted: Prawde mówiąc oprócz Porto (wiadomo, najsłabszy rywal) liczyłem właśnie na Real. Mamy z nimi nienajlepsze stosunki, wiadomo stare porachunki (spotykaliśmy sie juz kilka razy w poprzednich edycjach), a poza tym sympatyzują z Lazio. Oczywiście wielu "fachowców" skazywało nas na pożarcie (pamiętam czyjąś wypowiedź po pierwszych meczach 1/8 - "Roma ma takie same szanse na awans jak Inter" :lol: ), niemniej po kapitalnym dwumeczu odprawiliśmy Królewskich z kwitkiem :smile2:

Potem Manchester... Znów dużo gadania i napinki, niestety na boisku nie wyszło. Szkoda, bo szanse były, ale zabrakło nieco szczęścia.

W każdym razie ćwierćfinał LM to dla nas bardzo duże osiągnięcie, tym bardziej że drugi raz z rzędu. Znów udało sie odprawić klasową ekipe (Real, a w zeszłym roku Lyon), a to cieszy, oj cieszy :P

3. Coppa Italia

Początek nieudany, bo przegraliśmy 1-3 z Torino... Na szczescie w rewanżu poszło lekko i po efektownym 4-0 awansowaliśmy do ćwierćfinału. Tam czekała Sampdoria i podczas gdy Inter męczył sie z Juventusem my niskim nakładem sił odprawiliśmy Dorianich. Teraz półfinał i w pierwszym meczu pokonaliśmy Catanie 1-0, wiec zapowiada sie wejście do finału :jupi: Fajnie by było obronić to trofeum, zwłaszcza że finał na Olimpico :king: No i miło by było sie spotkać tam z Lazio, bo mamy na razie z nimi derby na remis (3-2 i 2-3)... A derby w finale CI na Olimpico to byłoby coś pięknego. W każdym razie licze, że w tym roku dostawimy do klubowej gabloty kolejne trofeum.

Podsumowując sezon jak najbardziej na plus, niezłe wyniki w lidze i Lidze Mistrzów, prócz tego jakby nie było pokonaliśmy Inter w walce o Superpuchar Włoch. Teraz jeszcze wygrać Coppa Italia i będzie miodzio.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 28 kwie 2008, 19:16

http://www.asroma.pl/index.php?id=250#kom

Niby po przemyśleniu wszystkich za i przeciw chciałem Sorosa w Romie, ale jak przyszło co do czego mam mieszane uczucia :? Oby tylko w zarządzie pozostały najważniejsze osoby :pray:

A rodzinie Sensich z całego serca mówie "dziękuje" - odwaliliście kawał dobrej roboty :spoko:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”