Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 404

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 19 kwie 2008, 17:34

RealFan, nie wiem czy to zauważyłeś, ale ja wcale nie twierdzę, iż Wenger każe na siłę grać Hlebowi i Rosicky'emu jako tacy typowi skrzydłowi. Oczywiście, Francuz musiał nieco zmienić ich zadania na boisku ale głównie ze względu na to, że przeliczył się przy ich sprowadzaniu do klubu. Chciał ich przechrzcić na skrzydłowych- jak widać taki manewr mu nie wyszedł, więc gramy tak jak gramy. Oczywiście nie mam nic przeciwko takiej dominacji i szybkiej wymianie piłek między naszymi pomocnikami, jednak mimo wszystko wolałbym, aby Arsenal grał więcej skrzydłami :wink: .

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 kwie 2008, 17:39

Mozliwe, ze i tak bylo. Choc trzeba przyznac, ze wyglada to wyjatkowo dobrze jak na rozwiazanie awaryjne :wink:

Chyba wszystko sobie w koncu wyjasnilismy.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 19 kwie 2008, 17:51

Oczywiście nie twierdzę, że to właśnie ja mam rację, bo cały mój wywód to czyste przypuszczenia. Równie dobrze mogło to być przemyślanym zagraniem ze strony Wengera, czyli sytuacja przedstawiona przez Ciebie. Jednak obserwując grę Arsenalu na przestrzeni tych paru wybrałem opcję numer jeden :P .

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 19 kwie 2008, 19:07

RealFan pisze:Mysle, ze moj ostatni post na poprzedniej stronie bedzie jaks odpowiedzia. Nie wiem, czy go widziales.
Nie widziałem. W każdym razie miło z kimś przeprowadzić konstruktywną dyskusję :wink:
RóżA pisze:Jednak obserwując grę Arsenalu na przestrzeni tych paru wybrałem opcję numer jeden Razz .
W pełni zgadzam się z Tobą

Tak z innej beczki. Wenger poważnie zastanawia się nad zmianą kapitana w naszej drużynie. Co prawda Gallas ostatnio był krytykowany ale nie widzę powodu żeby pozbawiać go tej funkcji. W obecnej drużynie wydaje się on najbardziej odpowiednią osobą do tej funkcji. Kiedy trzeba krzyknie, a kiedy trzeba pochwali. Poza tym jest najbardziej doświadczony z obecnych zawodników i wręcz rozpiera go żądza wygrywania.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 kwie 2008, 12:46

Diaby i Djourou się połamali w meczu rezerw. Pokonaliśmy WHU 2:0.

Szkoda, bo liczyłem że sobie Diaby pogra jeszcze troche w tym sezonie.
Z Djourou w ogóle nie ma pożytku w tym sezonie. Wrócił już dawno temu z wypożyczenia i zagrał chyba pół meczu w pierwszym składzie.
Ciągłe kontuzje :? a tak dobrze się zapowiadał.

W zeszłym roku nam wyprzedali doświadczonych graczy. Miało być kiepsko, było nie najgorzej i teraz znów siew wyprzedaż szykuje.

Flamini i Hleb jedną nogą już poza klubem. O Ade też co chwilę słychać, ze chcą go do Włoch kupić. Na pewno odejdzie Jens i pewnie Gilberto.

Zostanie Senderos :|

Ciekawe kogo Wenger kupi.

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 22 kwie 2008, 15:26

jeśli odejdzie Flamini i Gilberto to zostaniemy z niczym i będzie to wina Arsena , po co sprzedawał Diarre.... w ogóle to dla mnie nie do pomyślenia żeby pod koniec kwietnia Flamini był jeszcze bez kontraktu.
taktyka Wengera ( granie ciągle tym samym składem) wyszła na przełomie maja i kwietnia, pisałem o tym juz od listopada że to zła taktyka....

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 22 kwie 2008, 17:10

George Jung pisze:po co sprzedawał Diarre.
Bo sam chciał odejść
George Jung pisze:taktyka Wengera ( granie ciągle tym samym składem) wyszła na przełomie maja i kwietnia, pisałem o tym juz od listopada że to zła taktyka....
A kim miał grać? Denilsonem i Bendtnerem?

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 22 kwie 2008, 17:58

Amolinn a dlaczego chciał odejść? czy nie zasłużył na więcej szans? Flamini nie ma konkurenta, on jest teraz panem sytuacji i to on ustala zasady, wydoi od nas maksymalny kontrakt.
dlaczego Hleb bo kapitalnym początku sezonu przygasł ? dlaczego to samo stało się z Cesc-iem? i dlaczego nie miał kto ich zastąpić ? czyja to wina? kto ustala kadre? Wenger popełnił nie wybaczalny błąd , zaufał jednej jedenastce. jaki efekt? Bendtner cofnął się w rozwoju , Denlison również , Eboue w każdym meczu wychodził w podstawie , obrońcy nie mieli zmienników , zmiennikiem najbardziej kontuzjogennego pomocnika był drugi najbardziej kontuzjogenny pomocnik, Gilberto od poczatku sezonu grał ogony .

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 23 kwie 2008, 11:29

Amolinn a dlaczego chciał odejść? czy nie zasłużył na więcej szans? Flamini nie ma konkurenta, on jest teraz panem sytuacji i to on ustala zasady, wydoi od nas maksymalny kontrakt.
A dlaczego miał grać więcej? Kosztem kogo? Flaminiego? I tak dostawał więcej szans niż w Chelsea. W dalszej części sezonu miałby więcej okazji do gry. Był niecierpliwy, to odszedł. Nie było sensu trzymać niezadowolonego piłkarza.
George Jung pisze:czyja to wina? kto ustala kadre?
Już była o tym dyskusja na forum więc nie chce się powtarzać. Powiem tylko że Wenger nie przewidział że prawie cały sezon będzie musiał radzić sobie bez Robina i Tomasa, czyli dwóch podstawowych zawodników. Do tego wypadł w bardzo ważnym momencie sezonu Eduardo. Nikt nie spodziewał się że np Gilberto będzie w tak słabej formie i w żaden sposób nie będzie w stanie pomóc drużynie. Okazało się też że niektórzy zawodnicy nie mają predyspozycji do gry w tak silnym klubie mimo że nie wszyscy przed sezonem ich skreślali. Może i Wenger powinien był kupić jeszcze jednego porządnego zawodnika, ale nikt nie spodziewał sie tego że nie będziemy mieli kim grać z ławki.

Łatwo sobie pokrytykować teraz, kiedy wszystko już wiadomo, czy nawet napisać odkrywczą tezę pod koniec roku że granie jedenastoma zawodnikami się na nas zemści. Co innego przewidzieć to przed sezonem. I czego właściwie oczekujesz? Że Wenger przyzna się do błędu i zgodzi na publiczne ukamieniowanie? Że złoży dymisje? Zapowiedział że ściągnie dwóch klasowych piłkarzy. To i tak dużo jak na niego.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 kwie 2008, 11:39

amolinn pisze:Łatwo sobie pokrytykować teraz, kiedy wszystko już wiadomo, czy nawet napisać odkrywczą tezę pod koniec roku że granie jedenastoma zawodnikami się na nas zemści. Co innego przewidzieć to przed sezonem.
Musze stanąć w obronie kolegi George Jung - już dawno o tym wspominał, jak byliśmy na pierwszym miejscu w lidze, ale zaczynaliśmy tracić siły.

Ale co do Diarry to się zgadzam. IMO okazje do gry miał. Raz grał znakomicie, a innym razem tak sobie. Zwłaszcza próby strzałów na bramkę rywala mi zapadły w pamięć. Oczywiscie, to nie jest jego główna robota, ale akurat to zapamiętałem [słabe próby strzałów :]]

Nie można pisać, że dostawał za mało szans. Rzadko który piłkarz w pierwszych miesiącach gry w nowym klubie będzie grał bardzo dużo. Mówie oczywiście o graczach młodych, którzy muszą walczyć o swoja pozycję, nie o takich, którzy przychodzą jako gwiazdy, by od razu wzmocnić pierwszą "11".
Diarra był bardzo niecierpliwy, bo jak inaczej nazwać żale że gra za mało, po 3, czy 4 miesiącach w klubie ? Chyba nawet ultimatum Wengerowi postawił [choć mogę sie mylić]. Nie wytrzymał kilku miesięcy, na pewno jeszcze nie raz by zagrał.
Eduardo, który przyszedł jako piłkarz mający od razu zapełnić lukę po odchodzącym napastniku przeczekał do stycznia i na pewno nie żałował - szanse dostawał. Wenger cały czas powtarzał, że Eduardo daje pół roku na przystosowanie się - oczywiscie przyszedł z innego kraju etc. Ale był cierpliwy. Wiedział, że musi czekać na swoją szanse, jak ją dostał, to ją wykorzystał.

Gdzie Diarra miałby lepiej niż w Arsenalu ? W Chelsea nie mógł się po ang. porozumieć z innymi zawodnikami, bo nie znał jezyka. U nas sami Francuzi, trener z Francji. Ale Uunał, że jest za dobry i na Chelsea i na Arsenal. Będzie więc grał w UEFA CUP [najprawdopodobniej].

Hill - Wood oświadczył, ze Flamini odchodzi. Kto jak kto, ale prezes ma chyba dobre info.

Szkoda, wielka szkoda. Tym bardziej, że u nas ma pewne miejsce.

Hleb nie zagra już w tym sezonie, dostał karę 3 meczów za uderzenie obrońcy Reading.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 23 kwie 2008, 15:11

fieldy pisze:Hill - Wood oświadczył, ze Flamini odchodzi
Ponoć Juve zaproponowało mu kontrakt jedynie o 10 tysięcy większy. No ale gdyby faktycznie chciał zostać to przecież mógł to samo utargować u Nas :roll:

Strata bolesna, tym bardziej, że Gilberto najprawdopodniej też odejdzie. Nawet jeśli dogada się z Wengerem i zostanie w klubie to nie wyobrażam sobie inne rozwiązania jak kupno klasowego gracza na tą pozycję. Bez eksperymentów (czyli młodych, zdolnych i przyszłościowych zawodników) bo defensywny pomocnik to jednak zbyt ważna postać w drużynie.
fieldy pisze:Hleb nie zagra już w tym sezonie
Nie zdziwie się, jeśli mecz z Reading był jego ostatnim występem w barwach Arsenalu :roll: Nie żebym tu siał jakieś mroczne wizje, ale albo Wenger się ogarnie i porozmawia z nim po męsku, albo czeka nas niezła wyprzedaż.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 kwie 2008, 15:49

Teraz już mnie polityka Wengera trochę dziwi...Ribery'emu nie dał dużego kontraktu by nie stwarzać kominów płacowych, teraz nie chcą dać troche więcej hajsu Flaminiemu, mówi się o odejściu Hleba...No przecież klub chcący zdobywać trofea nie może sobie na coś takiego pozwolić. Jeszcze mogłem zrozumieć, że nie chce wydawać grubych milionów na zawodników, ale już pozwalać odejść kluczowym graczom z pierwszego zespołu to trochę przesada...
No, ale cóż dotychczas Wenger wiele razy sie nie mylił...Petit, Overmars, Henry, Vieira, Ljungberg wszysc oni po odejściu z Arsenalu nie osiągneli już takiego poziomu jak grając na Highbury/Emirates, może i tym razem Francuz ma rację pozwalając odejść owym graczom.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 kwie 2008, 15:52

Czyli Flamini po 1 sezonie na wysokim poziomie może odjeść bo zdaniem Wengera już będzie tylko słabszy ? :lol:

Jak odejdzie to odejdzie nie z powodu pieniędzy, tylko raczej po prostu woli grać w Juve. Może ma nadzieje na większe sukcesy, nie wiem.
A w takim wypadku Wenger nie ma nic do gadania. Jedyne co moze zrobić do zaoferować więcej kasy. Ale z kolei jak Flamini chce odejsć to i tak odejdzie.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 kwie 2008, 16:22

fieldy pisze:Ale co do Diarry to się zgadzam. IMO okazje do gry miał. Raz grał znakomicie, a innym razem tak sobie. Zwłaszcza próby strzałów na bramkę rywala mi zapadły w pamięć. Oczywiscie, to nie jest jego główna robota, ale akurat to zapamiętałem [słabe próby strzałów Krzywy]

fieldy, co Ty masz z tymi strzałami? :o Poza tą jedną tragiczną próbą z Wigan nie przypominam sobie innych. Dla porównania nasz napastnik- Robin Van Persie od powrotu na boisko, za każdym razem strzela 50 metrów nad bramką.

Teraz żałuję, że go nie opchnęliśmy przed sezonem. Już nie chodzi o to co byśmy za niego dostali, bo wtedy nie wiem czy baniaka ktoś za niego by dał. Teraz byśmy mieli Diarre, który nie jest gorszy od Flaminiego. Teraz zostaliśmy z Gilberto. Szczerze mówiąc, to nie chcę jego odejścia. Nie wyobrażam sobie, żeby Wenger wzmocnił kilka pozycji. Jak kupi obrońce i skrzydłowego na tym poprzestanie. :roll:

Jak odejdzie to odejdzie nie z powodu pieniędzy, tylko raczej po prostu woli grać w Juve. Może ma nadzieje na większe sukcesy, nie wiem.

10 tyś funtów tygodniowo piechotą nie chodzi.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 kwie 2008, 16:33

guru pisze:fieldy, co Ty masz z tymi strzałami?
Zapadły mi w pamięć. Poza tym porównanie wracającego po 5 miesiącach Robina, do Diarry, który [jego zdaniem] jest taki zajebisty, ze powinien grać w podstawowym składzie cały czas jest imho nietrafione. Jak był taki zajebisty to czemu nie strzelił nic, tylko uderzał Panu Bogu w okno ? A kilka tych strzałów było

guru pisze:Teraz zostaliśmy z Gilberto.
A Song ? <fieldy_śmieje_się_przez łzy>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”