II LIGA - Strona 31

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 26 kwie 2008, 21:40

Einar pisze:Za tydzień, jak już pisałem, znów gramy w Gdyni, przeciwnikiem ŁKS Łomża więc powinny być trzy punkty.

Po meczu jedno podsumowanie:
Einar pisze:4-0 u siebie i gra gitara.

:jupi:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 28 kwie 2008, 14:43

No liga nabrała rumieńców. Do końca 7 kolejek (21 punktów do zgarnięcia) i do teraz nie wiadomo kto pewnie awansuje i spadnie. Wydawało się, że Piast sobie spokojnie ucieka z Lechią jednak znowu Śląsk, Arka, Polonia i Znicz ścigają się o I ligowy byt. Na dnie tabeli również ciekawie. Pelikan wygrał z Odrą i ma 20 punktów, ale jak mówiłem jeszcze 21 punktów ma każdy do zgarnięcia i wystarczy, że jakiś zespół zdobędzie 12 punktów niezależnie od miejsca w tabeli i znowu ktoś inny będzie miał nóż na gardle. W środę 28 kolejka i pewnie znowu niespodzianki się szykują w wynikach jak i w tabeli :P

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 21 maja 2008, 11:29

Dzisiejsza kolejka wchodzi w fazę decydującą. Wydaje się, że tabela nie ulegnie zmianie, bo Znicz, Piast oraz Arka mają łatwe mecze u siebie, więc wszystko okaże się w weekend bo trzeba będzie zdobyć punkty na wyjeździe. Lechia już w I lidze. Kto jeszcze? Po dzisiejszej wygranej wydaje się, że Znicz Pruszków zasili skład pierwszoligowców. Kto trzeci? Patrząc na mecz dzisiejszy i na wyjeździe w sobotę to według mnie Arka Gdynia zaliczy się do tego grona ale wszystko może się zmienić, bo liga jest nieobliczalna. W dolnej tabeli kluby też ciekawie, jednak nie będę tęsknił za zespołem z Łowicza i Turka jednak bardzo dużo może się zmienić. Długo nie było tak ciekawej II ligi gdzie wszystko było nie jasne do ostatniej kolejki.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 maja 2008, 18:58

buhahahahaha Znicz - widac ze team Yukaszowego stwora, awans na wyciagniecie reki i ..... dupa frajerstwo 1klasa - teraz czarno widze ich przyszlsoc :lol:

Piast w OE - ciekawe jak zaplecze niby maja zlikwidowac budynek gdzie sa obecnie sztnie itp - zobaczymy co wyniknie bo na dizen dzisiejszy zgroza jesli chdozi o licencje

PS. Armagedon nas czeka .... Piast - Gornik :twisted:

Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 24 maja 2008, 19:41

Ale się cieszę :)) Piast w pierwszej lidze. Po porażce z GKS Jastrzębie myślałam, że z awansu nic nie będzie, a tu taka niespodzianka :)

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 24 maja 2008, 19:49

Fantastyczny mecz w Warszawie :) . Nie wiem czy Polonia nam odpuściła, czy to my tak dobrze zagraliśmy. Może jedno i drugie :P . Gol Petasza po prostu piękny, radzę wszystkim obejrzeć :]
Po 60 latach 1. liga w Gliwicach, coś pięknego :wink: . Teraz tylko dostać licencję, rozbudować stadion, zbudować jakąś trybunę dla gości, wzmocnić skład :? . Będzie ciężko :? .
PS. Armagedon nas czeka .... Piast - Gornik
Nie wiem jak ty, ale ja wtedy chyba nie wyjdę w ogóle z domu :P

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 maja 2008, 19:49

Lechia Gdansk, Slask Wroclaw, Piast Gliwice i Arka Gdynia - te druzyny wg mnie awansowały do ekstraklasy.

Lechia i Slask zamiast Sosnowca i Widzewa. Piast zamiast wycofanej Dyskobolii, a Arka w miejsce ... Zaglebia Lubin.

Teraz ... co z barażami? Czy Jagiellonia gra baraże ze Zniczem Pruszków :?:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 maja 2008, 19:54

Agnieszka pisze:Po porażce z GKS Jastrzębie myślałam, że z awansu nic nie będzie, a tu taka niespodzianka
Ja po tym meczu i o tym co gadalem przed nim balem sie pokazac znajomym z Jastrzebia :P

Diamen23 pisze:Nie wiem jak ty, ale ja wtedy chyba nie wyjdę w ogóle z domu
ja mieszkam jakies 8-9km od stadionu ale moze bede na :P - chociaz to trzeba powaznie rozwazyc :?
Diamen23 pisze:Nie wiem czy Polonia nam odpuściła, czy to my tak dobrze zagraliśmy. Może jedno i drugie
w pierwszej polowie Piast gral srednio a Polonia raczej odpuscila patrzac po skaldzie i rezerwie ale czy to wazne

Teraz najwazniejszy jest czas - chociaz jak mi neidawno przedstawil to kumpel obeznany w sprawach wsyztsko wyglada dosc optymistyczne, chociaz z drugiej strony nie wiem czy go nie poniosla fantazja z tej euforii po meczu

cloner wg mnie Lechia. Piast i Arka bez barazu i juz nikt - Jaga sie utrzymala
Ostatnio zmieniony 24 maja 2008, 19:57 przez czeher, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 24 maja 2008, 19:54

Rafał Andraszak marzył o derbach z Górnikiem i się ich doczeka :)

Będzie się działo w Gliwicach podczas meczów z Górnikiem Zabrze. Strach się bać.

Sami piłkarze też średnio wierzyli w ten awans. Po meczu z GKS-em rozmawiałam z Danielem Chylaszkiem i był załamany, ale widać cuda się zdarzają i wyniki innych meczów ułożyły się pod gliwiczan.

Qter
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Qter » 24 maja 2008, 20:11

Na dzień dzisiejszy to zdaje się wygląda tak: Śląsk awansuje automatycznie, dzięki fuzji, Lechia i Piast bezpośrednio (bo Wrocław zwalnia miejsce) Arka gra baraże, ale ich wynik zostanie anulowany jeżeli nie zmieni się decyzja w sprawie Zagłębia. Spadnie wówczas Zagłębie, Widzew i Zagłębie ;p. Wychodzi na to, że głupimi fuzjami Śląsk załatwił awans Gdynianom ;p.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 24 maja 2008, 20:13

Nie wierzylem po paru ostatnich kolejkach ale stało sie: Piast w ekstraklasie!

CUD CUD CUD

teraz musza przyjsc powazne zmiany w skladzie i przede wszystkim na naszym stadionie ktory delikatnie mowiac jest slaby :lol:

Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 24 maja 2008, 20:20

Nie wiadomo gdzie zagramy. Jestem po rozmowie z rzecznikiem Piasta i może się zdarzyć, że drużyna nie będzie jednak grała w Gliwicach. Stadion wymaga gruntownej przebudowy i mogą się nie wyrobić na czas. Jestem jednak optymistką :)

PS. Po północy można na rynku świętować z piłkarzami. Do tego czasu powinni wrócić z Warszawy ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 maja 2008, 20:35

Agnieszka pisze:Nie wiadomo gdzie zagramy. Jestem po rozmowie z rzecznikiem Piasta i może się zdarzyć, że drużyna nie będzie jednak grała w Gliwicach. Stadion wymaga gruntownej przebudowy i mogą się nie wyrobić na czas. Jestem jednak optymistką

WTF. Znowu. Mam nadzieje, ze pozostali nie maja z tym problemow. Nic sie nie zmienilo zespoly z drugiej ligi nadal zyja - "jak sie uda to bedziemy dzialac, jesli nie pozostanie po staremu".
Niedawno był artykul, że koniec z naciaganymi licencjami i jesli Piast, Lechia i Znicz to maja male szanse na licencje. Zobaczymy ile było w tym prawy. Swoja droga szkoda mi Pruszkowa. Jesli wyrok na Zagłebiu zostanie utrzymany to nie bedzie barazy, iwec szans juz chyba nie maja.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 24 maja 2008, 20:40

Moze nie bedzie tak zle z obiektem w Gliwicach. Kasa od miasta jest, podobno ma wejsc Opel i zostac strategicznym sponsorem. Jesli w poniedzialek zaczna kopac w okolicach stadionu to licencja bedzie bez problemu :wink:

btw
http://www.sport.pl/sport/1,65025,5242001.html
Wcześniej promocję zapewniła sobie Lechia Gdańsk, która na zakończenie sezonu pokonała pewnie Wartę Poznań 3:1.
problemem chuliganstwa zajmuja sie tak samo uwaznie jak 2 liga? :lol:

edit: juz poprawili

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 maja 2008, 20:53

Jarzinho - problem Piasta to czas a nie pieniadze jak w przypadku Polonii

Ja mysle ze pierwsze kolejki beda przelozone na wyjazdy - najgorsze beda przetargi na prace ale mam nadzieje ze tym juz sie zajeli

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”