"Święta Wojna na San Siro" ... - Strona 44

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto tym razem wygra 'Świętą Wojnę'

Milan
14
38%
Inter
10
27%
Padnie remis
6
16%
Berlusconi wygra wybory
7
19%
TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 12 mar 2007, 14:41

no zaza tylko ze ja z tymi skrzydlami odnosze sie glownie do interu bo oni srodek mieli strasznie porzetrzebiony.sytuacja skomplikowala sie jeszcze bardziej po zejsciu dacourta.a przypomnij sobie akcje figo (gdzie crespo wchodzil wslizgiem ale nie trafil w pilke po tym strzale alfa)albo kilka glowek w pierwszej polowie.w 2 to mi sie wydaje ze inter atakowal tak troszke improwizujac i wykorzystujac slaba dyspozycje obroncow.a ze najgorsi z defensorow milanu byli wczoraj jankulovski i oddo (cafu to nawet nie wiem czy mial pilke)to glownie wykorzystali skrzydla.milan faktycznie wiecej gral srodkiem a gapcia bramke na sile zaliczylem do skrzydla to fakt.przesadzilem ;p

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 203

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 12 mar 2007, 15:36

Powód jest dobry więc pierwszego posta napiszę :)

Po pierwszej połowie przyznam, że trochę zwątpiłem (kontuzje, zmarnowane okazje), ale Inter pokazał, że w Serie A nie ma sobie aktualnie równych. Swoją drogą wymuszone wejście Maxwell wzmocniło skład bo jakoś Grosso nieprzekonuje :wink:
Dodać trzeba, że piłkarze Milanu starali się nam maksymalnie ułatwić grę (proste błędy w defensywie, masa strat w rozegraniu piłki), jedynym ich piłkarzem, który zagrał na poziomie był o dziwo Ronaldo (brawo Madryt, kolejny genialny ruch transferowy z waszej strony :P )
Ze strony Interu trzeba pochwalić Zlatana (bardzo dobra druga połowa, mam nadzieję, że zostanie katem Milanu na długie lata bo ma ku temu wszelki atuty), Cruza (piętka nie weszła, ale i tak pamiętać będziemy jak piękne było to zagranie), Figo (chyba ostatni wielki klasyk w jego wykonaniu, jedna akcja-marzenie, tylko czemu to się golem nie skończyło :P ) i Cordobę (był bardzo szybki i bardzo zdecydowany w defensywie czyli dokładnie taki jaki powinnien byc przez cały sezon). Tak czy siak chłopaki powetowali sobie odpadniecie z LM (może na 100-lecie sie uda :D )

No i teraz Mancini może spokojnie przedłużyć kontrakt, ponoć aż na trzy lata 8)

ps. też kibicuję Interowi dzięki Ronaldo, ale przez szacunek dla Morattiego gdybym był na stadionie gwizdałbym ile sił w płucach

Awatar użytkownika
p.szerge
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: p.szerge » 12 mar 2007, 21:11

No cóż mogę powiedzieć, na początku mogę pogratulować Interistom, bo naprawdę nie jest łatwo wygrać z takim rywalem jak AC Milan.

:-)

Szkoda zmarnowanych okazji, a przede wszystkim wolnych, których nie wykorzystaliśmy, a nie było ich tak mało. Każdy strzał szedł w środek bramki bramkarza. Pirlo nie przekonywał mnie w swoich strzałach. Musi wrócić do tego co robił wcześniej. Dalej, podobała mi się gra Ronaldo mimo, że widziałem tylko skrót spotkania, to poczynał dobrze. Szkoda przegranej.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 mar 2007, 0:38

Yo tifosi :] Cos tu cisza, a widze że troche sie Moratti skompromitował :roll: Nie ładnie, nie ładnie, niech uważa bo znów zawału dostanie ... Chyba że to rodzaj motywacji :? Galliani nie chce tego komentowac ale telewizja pewnie wychaczy te jego gest :P Az bedzie sledził włoskie sytacje :P Kilka włoskich stron mi sie nie otwiera a tam pewnie już działają :P Warto zauważyć że po meczu Sylwek był w szatni i zawitał też do Nerazzurich pogratulować im zwyciestwa, to jeszcze bardzie kompromituje Morattiego.

Aaa własnie przypomniało mi sie coś, czy mi sie zdawało czy koles który obok niego siedział w lozy miał koszulke ... Celticu ? :twisted: Ja bym mu kupił Nietoperzy :P
Pozdro !

Yo Maciek (interista) ! :twisted:

Angelo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo » 13 mar 2007, 0:59

Obrazek
Chodzi ci Zaza o ten gest?

parasol :lol: narazie jak widze to tylko gazetta podchwyciła to, zapewne jutro wiecej. A może wiesz Zaza kiedy to bylo ?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 mar 2007, 1:21

Aaaa to cos a'la Kozakiewicz :P No ciekawe musze zobaczyc to w czasie meczu, bo na tej fotce jest logo stacji Italia 1 od Sylwka z mediasat :P Wiec pewnie kamery to uchwiciły. Musiały, czyli nawet nasz C+ w czasie meczu to pokazał :) Bo to chyba jeden przekaz. Angelo z tego co wiem to pod koniec meczu, gdy obaj panowie na siebie patrzyli czy coś, bo to było niby do Gallianiego. Gazzetta tylko pokazuje ? nie wyświetla mi sie, działa zawsze nie zawodne calciomercato i tam komenatrz w stylu "nie sadziłem że On jest zdolny do tego, a jednak :P" i ble ble ble :wink: No i oczywiscie max plotek jak zawsze.

A tak na marginesie - jak by o naszym skarbie narodowym - kompletnym napastniku :P :twisted:
http://212.239.39.34/newsmem/tuttosport/prima/prima.jpg

Angelo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo » 13 mar 2007, 1:47

Wiesz Zaza mi się wydaje że to niby jako parasol ochronny nad Milanem (chyba, nie znam się na tych włoskich gestach), jak tak było to Moratti zagrzał się troche na derbach :? Szczegolnie w dzisiejszych czasach nie wypada takich gestów pokazywać (calciopoli). Berlusconi to jednak Berlusconi takiego prezesa to ze świecą szukać, niejedną porażke przeżył i niejeden mecz (ba!) wygral. Tym razem przegrał w derby ale za rok może być inaczej :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 mar 2007, 2:08

Mozliwe że masz racje, wiesz to zostanie różnie odebrane, jedny odbiorą w stylu skandalu, inni kompromitacji a jeszcze inni bedą powtarzać :wink: Prasa podchwyci i bedzie temat, Galliani nie komentował tego tylko przyznał że nie spodziewał sie tego z jego strony, ale teraz wychodzi że sie słabo znają :) Ja nie wiem czy Silvio był wtedy jeszcze na trybunach, tym bardzie piszą ze do bardzie w kierunku Gallianiego, a oni siedzieli obok, wiec jak Silvio by był to by inny był ton tych newsów :wink: Sam wiesz jak to Włosi. Także podejrzewam że nie było Berlusconiego w samej loży.

Co do samego gestu to kuźwa jeszcze tego by brakowało, by ktos sie tym przejmował, Moratti leczy kompleksy i tyle, Inter był lepszy wygrał zasłużenie i ma sie z czego cieszyć, może w inny sposób, ale to szczegół. Tym bardzie patrząc na pozycje obu panów. Trudno powiedzieć do której konkretnej sytuacji On sie "odnosi", ale samo nawiązanie nie było ładne. Co prawda było kilka kontrowersyjnych decyzji w tym meczu ale nie miały one wpływu na wynik.

Jeszcze by tego brakowało by obaj prezydenci weszli na wojenna ścieszke. Gdyby Berlusconi odbierał tą porażke itd, jakos dosłowanie to nigdy w życiu by nie zszedł pogratulować zwyciescą, także teraz to tak jest przedstawione, "Moratti i gest i zachowanie Berlusconiego". :wink: Nie trzeba mówić kogo te wydarzenia stawiaja w lepszym świetle. Ale nie ma co przywiązywac do tego wagi. Do następnych derbów ... :twisted:

A ten obok to jednak chyba nie z Celticu ? :P

Na mnie pora wiec trzym sie :wink:

EDIT Angelo dobrze że władza obu klubów nie siedzi obok siebie jak podczas spotkań Real - Barca :wink: To by było dopiero ! hehe

Angelo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo » 13 mar 2007, 2:24

O tak żeby było jasne:

-o calciopoli wspomniałem, żeby zauważyć że jednak zbyt dużo nie domówień było w tej sprawie i pokazywanie jako iż Milan jest niby pod parasolem ochronnym jest niepoważne

- o Berusconim wspomniałem tylko po to aby pokazać zauważyć iż jest człowiekiem z klasą, który potrafi pojść i pogratulować zwyciężcom nawet jak jest to rywal z tego samego miasta

Wiem że to może głupie ale lepiej wszystko wyjaśnić na początku, bo zdarzyło mi się że się źle odczytano moje słowa
:P

P.S Też mi sie wydaje że to koleś w Celticu siedzi :D

Awatar użytkownika
Paweuu
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paweuu » 16 mar 2007, 9:42

Gdyby Milan mógł wystawić najsilniejsza linię obrony to Inter by nawet gola nie strzelił! Jednak widać było też bo Rossonerich zmęczenie po meczu z Celtikiem. Cieszy mnie gol Ronaldo, który pokazał prawdziwa motywację do gry. Gościu odżył w Mediolanie! Nie jeden zawodnik przy takich niemiłosiernych gwizdach poddałby się.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 30 kwie 2008, 19:26

W sumie jeszcze daleko do derbów. Przed nami połfinałowe mecze Champions League, Pucharu UEFA, ale korzystając z długiego weekendu poddaje się przedderbowym emocjom i odswieżam temat o najwspanialszych derbach na świecie juz teraz. A kto mi zabroni?

Święta Wojna, która się odbedzie w najbliższej kolejce jest jeszcze bardziej wyjątkowa ze wzgledu na stawke rywalizacji. Inter zwyciężając zostaje drugi raz z rzędu Mistrzem Italii, teraz juz ultrapełnoprawnym bo wywalczonym z Juve w lidze :P. Dużo tez zalezy od wyniku Romy z Sampdorią, ale ze strony Nerazzurrich nikt nie bedzie ogladał się na to, co dzieje sie na tamtym stadionie. A Milan? Milan próbuje walczyć o LM, a przeciez nikt z kibiców Klubowego Mistrza Świata, pewnie wielu kibiców innych drużyn, nie wyobraza sobie najsłynniejszych rozgrywek europejskich bez Milanu.

Jak dla mnie, losy Milanu sa obojetne i jeśli skończą rozgrywki poza miejscami premiowanymi udziałem w LM to znaczy, że po prostu nie sa na te chwile godni grac w tych rozgrywkach. I ich wczesniejsze sukcesy, zasługi nic nie znacza. Ze swojej strony moge dodać, że fajnie jakby Milan zagral te pierwsze 45 minut w takim tempie jak ostatnio z Livorno. Widziałem wtedy na boisku 9 Stankoviców. Na druga połowe nie musielibyście wychodzic na boisko :P. Oczywiscie ta sa derby i Milan nie zagra tak jak z Livorno i oby opuściła ich/was skutecznośc z ostatnich spotkań. O reszte zadbaja zawodnicy Interu.

W oczekiwaniu na spotkanie zachęcam do dyskusji.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 30 kwie 2008, 19:31

teraz juz ultrapełnoprawnym bo wywalczonym z Juve w lidze
A wcześnie to co nie był ?!

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 30 kwie 2008, 19:35

Jeszcze nie jest taki fajny abym dodawał do swoich wpisów legendy. Wystarczy, że swoim sokolim wzrokiem dostrzeżesz pewna emote na koncu przytoczonej przez Ciebie frazy. Reszte sam się domyśl.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 30 kwie 2008, 19:41

Jeszcze nie jest taki fajny abym dodawał do swoich wpisów legendy. Wystarczy, że swoim sokolim wzrokiem dostrzeżesz pewna emote na koncu przytoczonej przez Ciebie frazy. Reszte sam się domyśl.
A kto was tam wie. Trochę czasu przesiedziałeś na tym forum, więc mogę nie wiedzieć czy się podpisujesz pod "retoryką" fanów Juve i Milanu dręczących nas frazesami o niesprawiedliwości dziejowej. Strzeżonego Pan Bóg strzeże. Lepiej sprawdzić za wczasu co się komu w głowie rodzi. Oczywiście zwracam honor.

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 03 maja 2008, 9:46

Milan przegrał chyba wszystkie mecze z druzynami z czołówki w tym sezonie i nie sądze ze teraz bedzie inaczej. wie ktos moze jakie byly wyniki meczów Milanu z Fiorentiną w tym sezonie??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”