1/2 finału - Liverpool F.C. vs Chelsea Londyn - Strona 4

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki

Kto zagra w fianle ?

Liverpool
11
38%
Chelsea
18
62%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 kwie 2008, 23:53

Trzeba powiedziec, ze jak na spotkania z udzialem Liverpoolu to to było nawet do ogladania, fakt, ze obudzilem sie na minute przed zakonczeniem spotkania swiadczy o czyms. To cos nowego.

Tak na powaznie to fajny wynik. Chelsea w finale to napewno jakis + do pozniejszego widowiska. Wyobrazanie sobie Liverpool i taktyczna gre przeciwko Barcelonie badz MU.

Grant ostatnio przejawia emocje na ławce, Ci kolesie z Wigan go przebudzili. Do konca zycia zapamietam jego mine po bramce Heskeya.
Mam tylko nadzieje, że na SB nie zagra Makelele, nie wiem dalczego nie grał Essien czy Mikel. Lampard z Ballackiem takze grali padline. Oglnie Chelsea sprawiala wrażenie jakby sie im nie chcialo, ale wynik osiagneli bardzo dobry. Oby tylko tego nie spieprzyli.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 30 kwie 2008, 16:02

Szkoda, że temat martwy. W końcu dzisiaj poznamy jedną z dwóch najlepszych drużyn tej edycji LM. Pojedynki między tymi drużynami są już wręcz nudne bo mamy z nimi do czynienia praktycznie co rok w LM ale dzisiaj dla odmiany to Chelsea będzie faworytem. Gdyby nie fatalny samobój Riise to w zasadzie byłbym pewny awansu The Reds a tak to Niebiescy są zdecydowanym faworytem. U siebie nie przegrywają a do awansu wystarczy im 0:0. Woda na młyn dla tej drużyny. Liverpool będzie musiał coś strzelić ale kolejne 1:1 i rzuty karne wcale nie są dzisiaj takie nierealne. Na Anfield Pool był zdecydowanie lepszy ale zremisowali, dzisiaj już tak lekko nie będzie bo Chelsea jakby odżyła po tamtym meczu i zwycięstwie 2:1 nad MU. Do składu po śmierci matki wróci już chyba Lampard ale nie jest wcale pewne, że zagra. Ballack pod jego nieobecność pociągnął The Blues do zwycięstwa nad Czerwonymi Diabłami. Ważne będzie dzisiaj czy i jeśli tak to kto i kiedy strzeli bramkę. Jeśli Liverpool w miarę szybko coś wdusi to podejrzewam, że przejdą dalej. Jeśli Chelsea wyjdzie na prowadzenie to Benitez będzie musiał postawić wszystko na jedną kartę. Sam nie wiem kogo bym chciał w pierwszym w historii angielskim finale. Z jednej strony pokonanie Liverpoolu w finale LM to marzenie każdego kibica Manchesteru, z drugiej strony w takim finale z Benitezem na ławce(nawet mimo tego, że w lidze regularnie z nimi wygrywamy) wydaje mi się groźniejszy. No i denerwuje mnie już trochę prawie coroczna obecność tej drużyny w finale najbardziej prestiżowych rozgrywek klubowych w Europie podczas gdy w lidze kolejny raz walczą bardziej o to żeby nie wylądować w Pucharze Uefa aniżeli o pierwszą trójkę. Z kolei Chelsea jakoś nigdy nie lubiłem a w tym sezonie to wciąż ta drużyna będąc cały czas w cieniu Manchesteru jest w stanie sięgnąć po dublet. W lidze mają tyle samo punktów co my i finał LM na wyciągnięcie ręki.

Nieważne kto, ważne żeby było dobre widowisko (marzy mi się takie jak mecz Spurs z Chelsea w tym sezonie :D ) Ale jak znam życie to będziemy świadkami 90 minutowych albo i dłuższych szachów. Oby nie.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 30 kwie 2008, 18:54

Cóż pierwszy raz za ery Romana będę kibicował Chelsea. Kto jak nie oni są w stanie wygrać z MU finał ? Liverpool który w lidze dostaje regularnie od Manchesteru nie jest według mnie w stanie wygrać z nimi. Mam nadzieje że dzisiaj zagra Lampard i strzeli jakąś bramkę i zadedykuje ją swojej zmarłej mamie. Piękne by to było i myślę że nie jednemu łezka w oku stanęła. Jednak co do meczu to Chelsea ma sporą przewagę już nie wystarczy grać na zero z tyłu Liverpoolowi muszą strzelić bramkę i nie powinniśmy widzieć u nich defensywnej gry. Chelsea za Mourinho pewnie by się zamknęła na własnej połowie i czekała na Liverpool jednak za Avrama Chelsea gra trochę lepiej z przodu więc nie powinni się zamykać. Stawiam na 2-1 dla Chelsea po dosyć ciekawym spotkaniu na pewno lepszym niż to wczorajsze.

some1
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: some1 » 30 kwie 2008, 20:10

Skład Liverpoolu

Reina
Arbeloa-Carragher-Skrtel-Riise
Mascherano-Alonso
Benayoun-Gerrard-Kuyt
Torres

Rezerwa:

Itandje, Finnan, Hyypia, Crouch, Pennant, Babel, Lucas

Chelsea: Cech
Cole, Carvalho, Terry
Makelele, Lampard, Cole, Ballack, Essien
Drogba, Kalou

Rezerwa:
Cudicini, Shevchenko, Obi Mikel, Malouda, Alex, Belletti, Anelka

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 30 kwie 2008, 20:14

some1 pisze:Wziąłem składy z premiershiplatest. W Chelsea awizowanych jest 10 zawodników. No to szanse Poolu się zwiększyły
Na uefa.com jest jedenastu. Na prawej obronie zagra Essien.

edit. Poza tym w Twojej wersji naliczyłem 11 piłkarzy, zasugerowałem się dziwnym ustawieniem

some1
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: some1 » 30 kwie 2008, 20:21

Babel pisze: edit. Poza tym w Twojej wersji naliczyłem 11 piłkarzy, zasugerowałem się dziwnym ustawieniem
Odświeżyłem i pojawiło się jedenastu. Nie było Essiena, więc dorzuciłem go.

Każdy może się pomylić, a ja kopiowałem więc o pomyłce z mojej strony nie może być mowy (chyba)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 kwie 2008, 21:34

Liverpool nie ma szans aby przejsć obronę Chelsea, nie mają pomysłu. Za mało uderzeń z dystansu, przy takiej pogodzie i przy umiejętnościach Alonso, czy Gerrarda do strzałów z dystansu, powinni tego częsciej próbować. A nuż jakiś corner się wywalczy i Hyypia pokaże co potrafi.

Ballack bardzo dobrze gra. Także Essien na prawej obronie, ogólnie cała defensywa Chelsea, poza chyba jedna sytuacją, gdzie piłka przeszła linię defensywy.

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 30 kwie 2008, 21:40

Liverpool tak gra jakby to oni od początku meczu chcieli dowieść korzystny rezultat. Chelsea atakowała, miała klarowne sytuacje i zasłużenie prowadzi. Jeśli Liverpool nie poprawi mocno gry to cienko ich widzę.

Dobry mecz Ballacka, niezły Makelele i Essiena. Trochę niewidoczny Lampard. W Liverpoolu jakoś nie umiem nikogo wyróżnić :roll: Wszyscy bardzo przeciętnie.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 30 kwie 2008, 21:48

Bardzo słaba gra Liverpoolu. Nie mają żadnego pomysłu, grają za bardzo cofnięci i chyba Benitez liczy, że Torres w pojedynkę rozmontuje całą obronę Chelsea. Brama na konto Reiny i przy pomocy Riise. Co z tego, że najpierw Pepe wyjął trudny strzał Kalou jak puszcza bramę w krótki róg. Mogło być wyżej bo był jeszcze wolny Ballacka minimalnie chybiony i setka Drogby. Liverpool miał w zasadzie tylko akcję Torresa (po co on schodził do boku?). Raczej nie będziemy mieli czerwonego finału, chyba, że do Liverpoolu uśmiechnie się szczęście jak do The Blues na Anfield. Przede wszystkim w Liverpoolu brakuje mi woli walki, jakoś tak bez jaj grają. Wiedzą, że muszą coś strzelić a grają jakby mieli dobry wynik. No cóż, zobaczymy jak to się skończy.

some1
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: some1 » 30 kwie 2008, 22:45

Spodobała mi się przerwa między 90' a początkiem dogrywki. Gmochowi nie udało się sklecić wszystkich swoich myśli przez całe 30 sekund. ;] Jednak Szpakowski nadrabia za niego swoimi Maszczerano.

Bramka Torresa ładna, zasługa Żyda, który zszedł z piłką do środka. Torres takich okazji nie marnuje.

Teraz strzelił Essien, ale spalony był. Rossetti z liniowymi jednak uważa. :)

Ehh, rzut karny. :/ Lampard kontra Reina. Strzela jakby miał pełne gacie. Jednak się udało. :/

Jeszcze Benitez z tymi swoimi zmianami. :/ Torres, który może przesądzić o losach meczu schodzi. Czemu nie Riise albo ktoś inny z obrony. :/

EDIT: Dobra, 3-1 dla Chelsea. Jeszcze Szpakowski jakby zapowiadał telenowelę wenezuelską.

When you walk through the storm,
hold your head up high...
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2008, 22:56 przez some1, łącznie zmieniany 1 raz.

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 30 kwie 2008, 22:56

some1 pisze:Strzela jakby miał pełne gacie.
? Dlaczego pełne gacie ? Świetnie wykonana jedenastka.

some1
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: some1 » 30 kwie 2008, 22:58

rdz pisze:
some1 pisze:Strzela jakby miał pełne gacie.
? Dlaczego pełne gacie ? Świetnie wykonana jedenastka.
Pisałem przed jedenastką, a Lampard wyglądał na lekko zestresowanego. ;)

myarcin
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myarcin » 30 kwie 2008, 23:03

C.Ronaldo moze sie tylko uczyc od Ballacka i LAmpsa jak strzelać karne! Pełne gacie,czy nie wazne ze swietnie wykonana jedenastka i jest gol. Bramka na 3-1 b ładna. Anelka swietne wejscie i od razu asysta! Ta noc bedzie Niebieska!! :D :D :D :D

No kurde Cech mógłby to wyjąć! Teraz bedzie nerwowo :?

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 30 kwie 2008, 23:11

Ależ emocje :o Kto by pomyślał że Chelsea i Liverpool zgotują takie widowisko.

Cieszę się że w finale zagra Chelsea należało im się. Bitwa o Anglię razy 2.
Drogba świetnie kończył akcje, zwłaszcza ta pierwsza bramka która była bramką strzeloną z trudnej pozycji ale przymierzył idealnie.
Cech zachował się fatalnie przy strzale Babela, mógł sprawić że koledzy z drużyn ugną nogi ale skończyło się pomyślnie.

Szewa na boisku :) ehh...

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 30 kwie 2008, 23:12

Avram Grant na kolanach unoszacy rece ku niebiosom - bezcenne :p

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”