1/2 finału - Liverpool F.C. vs Chelsea Londyn - Strona 6

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki

Kto zagra w fianle ?

Liverpool
11
38%
Chelsea
18
62%
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 30 kwie 2008, 23:39

Wilmore pisze:Bitwa o Anglię w finale LM będzie fascynująca, żal, że wtedy akurat będę daleko od domu i pewnie bez dostępu do telewizora.
Mam nadzieje, że dostęp do komputera będziesz miał równie ograniczony.
Toudinho pisze:Essien w wysmienitej formie co ten koles ma w nogach masakra.
Przezajebisty typ.
Kto w Anglii zgarnie całą pulę Razz
MU z Chelsea powalczą o LM, a Arsenal wygra mistrzostwo w Anglii. 8)

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 30 kwie 2008, 23:41

no wiecie, zawze tak bylo ze najlepsi władcy otaczali sie najlepszymi doradcami :wink:
Nie sądzilem ze to napisze ale trzymam kciuki za The Blues i ich dublet

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 30 kwie 2008, 23:43

No nie ma jak trzymać kciuki za rywala 'zza miedzy' :O

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 kwie 2008, 23:43

Wilmore pisze:Natomiast zwróć uwagę na to, że Chelsea gra, jakby to nie Ten Cate ich prowadził. Ajax, Barcelona - w obu klubach Holender miał naprawdę wiele do powiedzenia, a tymczasem zespół grał totalnie inaczej od Chelsea.

Wszystkie zespoly kiedy był Ten Cate wprowadzily 4-3-3. Chelsea moze nie tak ofensywnie jak w przypadku Ajaxu czy Barc, ale jednak w wiekszosci spotkan jakie widzialem od czasu zwolnienia Jose i przyjscia duetu Grant- Henk - Drogba do pomocy mial Kalou i Joe Cola po bokach. Jose nie potrafil grac tym ustawieniem. Jeszcze inna sprawa Izraelczyk zrobil cos czego nigdy nie udalo sie Portugalczykowi pogodzil Lamparda z Ballackiem, u Mou grac ewidentnei nie mogli obok siebie. Teraz wychodzi im to świetnie.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 30 kwie 2008, 23:43

Wilmore bo grają troszkę inaczej, on chyba daje im po prostu grać, owszem założenia taktyczne są również, ale oni mają to już wszczepione, to im zostało po Jose. A moze Grant to geniusz wiekszy niz Mou, ma szanse go przebić bo moze zdobyć lige i LM.

Misza dziś sciskał Didiera, a w meczu z Man Utd o mało co Drogba się z nim nie pobił, a wszystko przez wolne...
Wilmore pisze:Ten Cate
W końcu to tylko asystent :P

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 01 maja 2008, 13:08

taki gwiazdor z tego Cristiano ze chcial sobie sie zabawic przy karnym . W okienko sie zachcialo. gwiazdeczka. Po finale w Moskwie okaze sie kto jest lepszy
:lol: nie ma to jak przezajebisty argument...:lol: :lol: :lol: tak strzelił również we wspominamy przeze mnie meczu z Evertonem...no ale skąd TY możesz o tym wiedziec, w tvp nie pokazali??
Wszystkie zespoly kiedy był Ten Cate wprowadzily 4-3-3. Chelsea moze nie tak ofensywnie jak w przypadku Ajaxu czy Barc, ale jednak w wiekszosci spotkan jakie widzialem od czasu zwolnienia Jose i przyjscia duetu Grant- Henk - Drogba do pomocy mial Kalou i Joe Cola po bokach
Przecież do czasu przyjścia Ballacka i Szewy to Mourinho tak właśnie grał.... czyli 4-3-3, na skrzydłach byli Duff i Robben, w obwodzie Joe Cole w nastepnym sezonie SWP, w pomocy Lampard, Essien, Makelele, w zależności od przeciwnika Gudjonhsen....
Boje się tej Chelsea i myśle, że jesli chodzi o taktyke to właśnie Ten Cate odgrywa tam głowną rolę...zresztą każdy widział co się stało z Barca od kiedy on odszedł, oczywiście to może być zbyt uproszczenie sprawy i to nie była jedyna przyczyna... ale myśle, że to też miało nie mały wpływ na Barce...

Zresztą taki Klinsmann który w przyszłym roku obejmuje Bayern sprowadza sobie specjalnie bodajże z USA speca od taktyki, on tego nie będzie ustalał. I tak mnie właśnie nachodzi myśl, że Ten Cate i w Barcie i teraz w Chelsea jest właśnie takim specem, a za inne sprawy odpowiada kto inny.

EDIT: Przypomniał mi się jedna sprawa....MŚ 2006 Portugalia- Anglia...karne...Lampard nie strzela, Ronaldo strzela ostatniego dającego zwycięstwo....:lol: Co teraz powie ten co pisał o uczeniu się Rona od niego? hih.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 maja 2008, 13:27

Kamil232 pisze:w obwodzie Joe Cole
Ale w jakim obwodzie? Zamkniętym? Jak tak to ciekawe co ma wspolnego Joe Cole z drugim prawe Kirchhoffa. A może o obwód kola Ci chodziło?

Odwód - wydzielone siły i środki pozostające w dyspozycji dowódcy nie zaangażowane początkowo w walce. Odwód tworzy się i zachowuje na wypadek konieczności wykonywania działań nieprzewidzianych, które mogą wyniknąć dopiero w toku działań bojowych, bądź w celu użycia go w momencie działań rozstrzygających. Jest elementem ugrupowania bojowego
.
Za wikipedią

Wracając do meczu. W przciwieństwie do wczorajszego meczu nie moge powiedzieć, że awansowała druzyna zdecydowanie lepsza a to dlatego, że nie widziałem pierwszego spotkania. Z opinii jakie wyczytałem wtedy wynikało iz Chelsea była gorsza i tylko Riise przedłużył nadzieje londyńczyków. Wczoraj na pewno byli lepsi i w sumie sami sa sobie winni, że nie wykorzystali przewagi z pierwszej połowy. W drugiej połowie niestety po golu dali się zepchnac do takiej gry jaka zakładał Benitez i mogło skończyć się różnie. Całe szczęście, że w dogrywce powrócili do skuteczności. Całe szczęscie, bo mimo mojego ambiwalentnego stosunku do obydwu ekip, nie zniósłbym kolejnego finału z pierwszoplanowa rola taktyki Beniteza.

Gratulacje dla finalistów i oczekuje ciekawego meczu finałowego. Swoja droga ciekawe czy druzyny Man Utd i The Blues "podziela się" zdobyczami, czy któras z nich zagarniee wszystko. Jeśli Grant zdobył by LM i mistrzostwo w Anglii, chyba mielibysmy doczynienia z nowym "Special One".

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 01 maja 2008, 15:59

Kamil232 pisze:Zresztą taki Klinsmann który w przyszłym roku obejmuje Bayern sprowadza sobie specjalnie bodajże z USA speca od taktyki, on tego nie będzie ustalał. I tak mnie właśnie nachodzi myśl, że Ten Cate i w Barcie i teraz w Chelsea jest właśnie takim specem, a za inne sprawy odpowiada kto inny.
:o Proponuję nie mówić czegoś czego się nie wie. :wink:

Co do meczu to cieszę się, ze w końcu awansowała Chelsea, bo oglądać Liverpoolu po raz kolejny w finale nie miałem chęci. Cieszy mnie również to, że bardzo dobrze zagrał Ballack. Oby jak najdłuzej utrzymał formę :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”