Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 786

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 30 kwie 2008, 21:34

kaczy pisze:na 721 stronie o nim pisałem
a nie wiedziałem :P trzeba przynać że anglik jest szalonym komentatorem :lol:

z spraw około-realowych:

Ruud gotowy na Ossasune
Guti nie zagra na Rayo de Navarra
Marcelo ma zaufanie zarządu i bedzie naszym drugim lewym obrońcą w nowym sezonie, klub skreślił mozliwość zatrudnienia Vargasa z Catanii
Javi Garcia zostanie odkupiony z Ossasuny cena 4.5 mln co ni mniej ni wiecej coraz bardziej zbliża Diarre do odejścia (DeLaRed i Gago J.Garcia DM w nowym sezonie)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 maja 2008, 0:14

vakabayashi pisze:Guti nie zagra na Rayo de Navarra
I tu szykuje nam sie bardzo ofensywne zestawienie, tylko czy Schuster sie na to zdecyduje? Nie ma Gutiego to Sneijder przechodzi na srodek, Robben i Robinho na skrzydlach i prawdopodobnie dwoch napastnikow, bo Ruud ma zagrac okolo 20 minut, a mozemy sie jeszcze spodziewac kolejnej szansy dla Savioli. A ja i tak licze na to, ze Pipita bedzie mogl sobie pograc w tym meczu, o co w zaistnialej sytuacji moze byc trudno. Chyba, ze wejdzie na skrzydlo :wink:

Gra dwojka pivotow jest dla mnie dosc malo prawdopodobna, choc Schuster juz potrafil zaskoczyc wszystkich :P
vakabayashi pisze:Marcelo ma zaufanie zarządu i bedzie naszym drugim lewym obrońcą w nowym sezonie, klub skreślił mozliwość zatrudnienia Vargasa z Catanii
I bardzo dobrze. Vargasa nie widzialem, a przynajmniej nie kojarze (bo czasem zdazy mi sie obejrzec jakis mecz Serie A) wiec sie o nim nie wypowiem. Marcelo juz w tym sezonie zrobil spory postep. Trzeba mu dac bardzo duzy kredyt zaufania. Tak mlodych graczy nie powinno sie skreslac. Zwlaszcza gdy maja tak ogromny potencjal.

Javi Garcia bedzie dobrym zapchaj dziura :P Tez nie wyobrazam sobie sytuacji, bysmy mieli 4 DM, gdy zwykle gra jeden, wiec Interisci chyba moga powoli zacierac rece, mimo ze wolalbym jeszcze tego nie rozstrzygac, bo roznie moze byc :P Jak juz kiedys pisalem o gre De la Reda jestem wyjatkowo spokojny i potrzebujemy trzeciego pilkarza na uzupelnienie kadry, a nie kogos, kto bedzie gwiazda. Javi Garcia jest takim graczem. Z drugiej strony chlopak jest bardzo mlody, a nie szykuje mu sie teoretycznie zbyt wiele minut gry, a zatem kto wie czy nie bedzie chcial odejsc za rok. Zobaczymy. Jedynym minusem moze okazac sie to, ze cala prawdopodobna trojka pivotow na nowy sezon to gracze o stosunkowo niewielkim doswiadczeniu. Mimo wszystko powinni dac rade :wink:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 01 maja 2008, 0:26

RealFan pisze:Marcelo juz w tym sezonie zrobil spory postep. Trzeba mu dac bardzo duzy kredyt zaufania. Tak mlodych graczy nie powinno sie skreslac. Zwlaszcza gdy maja tak ogromny potencjal.
co do Marcelo pełna zgoda zresztą juz pisałem ze co do brazylijczyka trzeba być cierpliwym, ciszę sie ze klub to zrozumiał
RealFan pisze:wiec Interisci chyba moga powoli zacierac rece, mimo ze wolalbym jeszcze tego nie rozstrzygac, bo roznie moze byc
Bede sie trzymał mojego zdania, że odejście Diarry to błąd z naszej strony. Jedyne co mnie moze (wyjątkowo) przekonać to 23 mln na nasze konto...
RealFan pisze:Jedynym minusem moze okazac sie to, ze cala prawdopodobna trojka pivotow na nowy sezon to gracze o stosunkowo niewielkim doswiadczeniu
no niby tak, w kontekście LM bedzie to na pewno mały minus bo LM wygrywa sie nie tylko umijętnościami ale i doświadczeniem (czytaj szczelną defensywą i śr. pomocą :wink: )

Javi Garcia nie koniecznie musi być zapchaj dziurą bo gdzieś czytałem ze moze on grać na prawej obronie i na środku defensywy wiec nie tylko DM jego przeznaczeniem. natomiast na pewno dostanie nie małą role do odegrania w .... copa de la rey :)

Vargas to peruwiańczyk, jedno z odkryć seria a w tym sezonie, juz ustawiła sie po niego kolejka drużyn z włoch i pewnie w którejs z nich skonczy. stylem gry troche w typie r.carlosa plus dobra uważna gra w defensywie a i cena atrakcyjna 12-15 mln

co od meczu z Osą i taktyki mam jedą prośbę :arrow: więcej szans dla Higuaina :!: :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 maja 2008, 11:07

Nie powiem, bym szczeglnie byl szczesliwy z powodu potencjalnego odejscia Diarry , bo to zawodnik inny niz pozostali pivoci jakich mamy/bedziemy miec. Napewno byloby go szkoda, ale w zaistnialej sytuacji (wraca dwoch wychowankow na jego pozycje) zrobi sie kociol i ktos odejsc musi, a to Diarra jest tym pilkarzem, na ktorym mozemy niezle zarobic. Chlopak na stale do pierwszego skladu moglby nie wrocic, bo Schuster wyraznie daje grac Gago. Z Malijczykiem juz nic mnie nie zdziwi.

Teraz znowu sa plotki o Essienie, a ja uwazam, ze Pedja pojechal przede wszystkim obserwowac Drogbe lub o zgrozo Ballacka :P
vakabayashi pisze:Javi Garcia nie koniecznie musi być zapchaj dziurą bo gdzieś czytałem ze moze on grać na prawej obronie i na środku defensywy wiec nie tylko DM jego przeznaczeniem. natomiast na pewno dostanie nie małą role do odegrania w .... copa de la rey
Trzeci DM, trzeci albo czwarty prawy obronca, czwarty lub piaty srodkowy obronca, grajacy przede wszystkim w CdR - typowy zapchajdziura :P

Chyba,ze bedie gral naprawde dobrze to wtedy kto wie, moze bedzie mial troche wazniejsza role :P

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 01 maja 2008, 21:50

Wiele wskazuje na to, że kariera Javiera Savioli w Realu powoli dobiega końca. Królewscy potrzebują pieniędzy na transfery, a za transfer Argentyńczyka mogliby dostać trochę kasy, poza tym pensja Savioli wynosi aż 4 mln euro rocznie :shock:. IMO to dobry pomysł, jeżeli pieniądze zostaną faktycznie zainwestowane w transfery. Bardzo chętnie widziałbym Didiera Drogbę w Realu, chociaż nie wiem, czy w obecnej sytuacji piłkarz będzie chciał zmienić klub. Javier mnie nie przekonał, w zasadzie to przebudził się dopiero w niedzielę :/ Był to najlepszy jego mecz, poza przedsezonowymi sparingami.
Diarra? Nie wiem, czy ktoś będzie za niego chciał wyłożyć te 24 mln. Transfer Essiena jest bardzo wątpliwy. Nie słyszałem, aby chciał on opuszczać Stamford Bridge, więc cena będzie zaporowa. Poza tym, nie dostrzegam wielkiej różnicy w poziomie reprezentowanym przez Diarrę i Essiena. Zawodnik Chelsea jest może bardziej uniwersalny, chyba tyle.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 01 maja 2008, 22:01

Vianuch pisze:poza tym pensja Savioli wynosi aż 4 mln euro rocznie
niezle no nie :) Saviola ze tak powiem zawsze sie umiał ustawić finansowo. tak wysoki kontrakt to też sprawka tego ze przyszedł do nas za darmo

pora spojrzeć sobie panie królik w oczy i powiedzieć ze czas na słabszy klub bo w tyym sie nie mieszcze w składzie :wink:

ciekawa sprawa: kto bedzie chciał od nas z taka pensją Saviole kupić :?: , bo jakoś mi sie nie wydaje zeby argentynczyk obniżył żadania :roll:
Vianuch pisze:Poza tym, nie dostrzegam wielkiej różnicy w poziomie reprezentowanym przez Diarrę i Essiena. Zawodnik Chelsea jest może bardziej uniwersalny, chyba tyle.
różnica jest znaczna w skrócie:

Diarra zalicza dużo odbiorów i dobrze gra bez piłki. ale poza tym nie umie (nie pokazał tego) grać z piłką, zalicza mase głupich strat i celność hego podań jest kieepska

Essien zalicza dużo odbiorów i wyśmienicie gra z piłką i bez piłki a ponadto to oferuje dużo "energii" bardzo często jest praktycznie wszedzie na boisku. i podstawowa spraw umie grać do przodu, umie rozegrać podać dokładnie a i czasem przeprowadzić akcje solo

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 01 maja 2008, 22:22

Właśnie o tym mówie. Essien jest bardziej uniwersalny. W Chelsea nie gra zawsze jako DM, natomiast Diarra w Realu grał tylko na tej pozycji (nie chce wspominać o jego 'popisie' na prawej obronie). Ciężko, żeby DM przeprowadzał solowe akcje, bo nie do tego został stworzony.
vakabayashi pisze:zalicza mase głupich strat i celność hego podań jest kieepska
Tak jest, gdy Malijczyk nie jest w formie, podczas dobrej dyspozycji nie popełnia tych błędów.

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 01 maja 2008, 22:37

vakabayashi pisze:bo jakoś mi sie nie wydaje zeby argentynczyk obniżył żadania
Eee, kluby z Kataru czy innego Kuwejtu dadzą rade :P.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 01 maja 2008, 22:40

od razu zaznacze ze jestem za tym zeby Diarra został u nas, uważam ze mimo iż nie gra w podstawowym składzie to obecność energetycznego, silnego, wysokiego i pracowitego DM jest druzynie bardzo potrzebna.
nie zawsze w sezonie są mecze gdzie rolą defensywnego pomocnika jest granie do przodu. w meczach wyjazdowych na trudnym terenie obecność malijczyka moze być decydująca.
Vianuch pisze:Ciężko, żeby DM przeprowadzał solowe akcje, bo nie do tego został stworzony.
własciewie nie rozumiem czego media hiszpańskie tworzą atmosfere niezadwolonego Momo i Momo chcącego odejść (jego agent też dorzuca 3 grosze)

wiadomo ze od Diarry nie oczekuje sie zeby strzelał hattricka i asystował czego MArca i AS ni widzą chyba. malijczyk jest innym graczm od Gago i spełnia troszke inna rolę. poza tym wg mnie na dziś dzień nawet bez formy malijczyk gra lepiej bez piłki od Fernando. Mozliwe ze Momo czuje sie niedoceniony, mozlwe ze jego agent miesza, ja mam nadzieje ze nie stracimy sporotwo na jego odejsciu
Vianuch pisze:Tak jest, gdy Malijczyk nie jest w formie, podczas dobrej dyspozycji nie popełnia tych błędów.
racja. stąd tez nie wiem dlaczego sie czepiają malijczyka. wiadmo ze nie jest w wyśmienitej formie, ale miał w tym roku m.in puchar afryki co też po części go tłumaczy. ostatni mecz z Santander zagrał wyśmienicie

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 maja 2008, 0:06

vakabayashi pisze:własciewie nie rozumiem czego media hiszpańskie tworzą atmosfere niezadwolonego Momo i Momo chcącego odejść (jego agent też dorzuca 3 grosze)
Z prostej przyczyny. Przestal grac regularnie w pierwszym skladzie, Inter wyraza zainteresowanie od wiekow, a nikt z otoczenia pilkarza ani on sam nie dementuje plotek. Jak tu media maja nie miec tematu?
vakabayashi pisze:poza tym wg mnie na dziś dzień nawet bez formy malijczyk gra lepiej bez piłki od Fernando.
Tyle, ze jest silniejszy i mniej jezdzi dupa po trawie. Niestety w tym sezonie Diarra gra po prostu zauwazalnie slabiej od Argentynczyka. Co prawda w odbiorze jeszcze sobie radzi, ale z cala reszta ma spore problemy. A ze Schuster nie stawia na niego i nie daje jasno do zrozumienia, iz na niego liczy to jest jak jest.

Real na pewno nie bedzie chcial pozbywac sie Mahamadou za wszelka cene. Za 15 mln nikt go nie odda. W Madrycie gdzies maja taki interes. Natomiast jesli Inter zlozy oferte przekraczajaca 20 mln to szczerze mowiac watpie, by robiono u nas problemy. Jedyna osoba, ktora moze to zmienic jest Schuster, ktory da sygnal, iz chce miec Diarre do swojej dyspozycji rowniez w nastepnym sezonie. Na co sie nie zanosi.

A jesli zostalby Diarra, lub mialby jeszcze na jego miejsce ktos przyjsc to nie wiem na jakiego grzyba bedzie nam potrzebny Javi Garcia :P Nie widze tego i wlasnie z tego powodu wszelkie informacje o Essienie na razie traktuje z przymrozeniem oka. Na razie.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 02 maja 2008, 14:50

Real odpuszcza/nie daje z siebie wszystkiego w meczu z Osasuna aby zapewnic sobie tytul mistrzowski w nastepnej kolejce u siebie grajac z Barcelona.

Istotne pytanie z punktu widzenia finansowego do fanow Realu.

Na ile jest to realny scenariusz?Kibic Realu chyba o niczym innym nie marzy jak przypieczetowanie mistrzostwa w potyczce z Barcelona.Pilkarze powinni podzielac ich pragnienia.

Kurs na Osasune bardzo smaczny.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 maja 2008, 16:44

Trudne pytania zadajesz Chlopaczku :wink:

Zaczne moze od tego, ze ostatni raz na Rayno de Navarra przegralismy w lutym 2003 roku. Od tamtej pory raz byl remis (2003/04), a pozostale spotkania konczyly sie zwyciestwem Realu.

Czy odpuscimy? Szczerze mowiac watpie. Jesli Real przegra bedzie to spowodowane zwyczajna sportowa walka, a nie tym, iz damy sobie luz. Osasuna broni sie przed spadkiem i na pewno bedzie zdeterminowana. Duzo moze zmienic ewentualna wczesniejsza porazka badz remis Villareal, bo to zapewniloby nam tytul i faktycznie moglibysmy poczuc sie rozluznieni. Ale gdyby podopieczni Pellegriniego swoj mecz wygrali, to moim zdaniem u nas nikt nie pozwoli sobie na taryfe ulgowa.

Zapewnienie tytulu z Barcelona? Nikt nam nie jest w stanie zagwarantowac, iz ten mecz wygramy. W koncu Barcelona gra jeszcze o drugie miejsce, chca zemsty za mecz na Camp Nou, a poza tym GD nigdy nie jest meczem, ktory sie odpuszcza. Pilkarze podchodza do tego roznie. Co prawda widac, ze chcieliby tytul zapewnic sobie na Santiago Bernabeu (gdyby jednak bylo inaczej i tak udadza sie prosto do Madrytu by swietowac), ale wielu mowi w prost: mistrzostwo im szybciej tym lepiej. A sa tez zwolennicy szpaleru ze strony Katalonczykow, do czego potrzebny jest tytul juz teraz.

Ogolnie nie liczylbym szczegolnie na odpuszczenie sobie meczu z naszej strony, bo z tym moze byc bardzo roznie, przy czym sadze, iz taka sytuacja nie powinna miec miejsca, bo to malo profesjonalne. Bardziej liczylbym na determinacje gospodarzy, ktorzy sa zmuszeni do zdobywania punktow w celu utrzymania pierwszoligowego bytu. Pytanie tylko, czy starczy im umiejetnosci? Schuster prawdopodobnie wystawi na to spotkanie optymalny sklad.

Gdybym mial typowac, uwazam iz remis jest dosc prawdopodobnym wynikiem. Jesli chodzi o postawienie na Osasune... mimo wszystko bal bym sie :wink:

Z innej beczki Klik

:o Szczerze mowiac srednio podoba mi sie takie posuniecie mimo tego, ze Ville bardzo bym chcial. Ta opcja z Baptista bylaby lepsza, ale niestety raczej tylko dla nas. Z tego co rozumiem ta oferta zostala odrzucona, a De la Reda lub Granero...hmmmmm szkoda. Dobrze przynajmniej, ze nie obaj :P

Z drugiej strony gdyby ktos jeszcze sie na DlR/Granero miejsce pojawil... Plotki o Essienie nabralyby innego zabarwienia, ale i tak ten transfer jest dla mnie bardzo trudny do przeprowadzenia.

Niezalaznie od wszystkiego widac, iz ktos u nas mysli (zakladajac pradziwosc newsa) i gdyby do transferu doszlo to przebolalbym strate jednego z tych dwoch chlopakow. W koncu Villa jest tym typem pilkarza jakiego najbardziej bym u nas chcial na ataku :]

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 02 maja 2008, 17:05

RealFan pisze:Trudne pytania zadajesz Chlopaczku :wink:
Tak bo co to za sztuka odpowiadac na latwe pytania? :P

Potrzebowalem spojrzenia kibica/kibicow Realu.Jak oni podchodza do calej sprawy.To mi ulatwi wytypowanie.
Jasne ze na ta chwile jest zbyt wiele zmiennych.Chociaz wydaje sie ze Realowi nic nie odbierze mistrzostwa ewentualne odpuszczanie jest ryzykowne.Nikt nie da gwarancji zwyciestwa w meczu z Barcelona i przy najgorszym dla Realu scenariuszu z 10 punktow robia sie 4 na dwie kolejki przed koncem.

Tak czy siak jedyneczka i kontra na remis w meczu Osasuna-Real wyglada calkiem dobrze.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 02 maja 2008, 20:04

RealFan pisze:Ta opcja z Baptista bylaby lepsza, ale niestety raczej tylko dla nas. Z tego co rozumiem ta oferta zostala odrzucona,
dlatego ze Valencie nie stać na zarobki Besti 3 mln euro (nie chcą tyle mu płacić)

opcja z Granero/De la Red za Davida dla mnie nie mozliwa do realizacji. Z prostej przyczyny - dalibyśmy dzieki temu sygnał swoim wychowankom ze mamy ich w d...... poza tym duzo sie mówi o tym iż wreszcie w naszej ekipe ów wychowankowie zaczną odgrywać jakąś rolę

ten news z marca jest wysoce spekulacjyjny, sam piłkarz mówi ze chciałby sprówować szans w anglii.

sam uważam ze jest wielka szansa zeby D. Villa zagościł u nas:
po pierwsze: to bedzie duże plusy dla CAlderona który wciąż w oczach fanów obietnic nie spełnił (Kaka Cesc) lub nie sprowadza cracków (C ronaldo)
po drugie: sam piłkarz byłby potrzebny drużynie, w nowym sezonie priortytem bedzie walka w LM, taki ktoś jak Villa jest w stanie sam nam spotkania wygyrwać
po trzecie: sam piłkarz moze być skłony do przenosin, nie jest juz młody, wchodzi w najlepszy pilkarski wiek i pora wreszcie coś ugrać, mimo ze na penwo ma senstyment dla Valencii to fatalny sezon kiepska atmsera w ekipe levantu moze przeważyć (ponadto Valenci moze opłacać sie sprzedaż

po czwarte: Granero i De la Red wg mnie nie wchodzą w rachube na wymiane - ich nikt nie ruszy ALE wciąż mamy takiego zawodnika którym interesował sie Valencia i który na penwo na MEstalla by sie przydał... Roberto Soldado, ponadto odejdzie Albelda - i tu mozemy użyć J. Garcii (moze wtedy jego odkupienie z Ossy nabierze sensu), mozemy użyć tez J. Codiny, Adana a moze Savioli - na pewno opcje na wymiane są

natomiast jedno wg mnie jest pewne trzeba transfer ewentualny dopiąć juz teraz . dziś cena z Ville to (oficjalnie 40 mln - sensowne 30 mln plus piłkarz na wymiane ) a w trakcie euro/po euro moze wzrosnąć

Chlopaczek pisze:Tak czy siak jedyneczka i kontra na remis w meczu Osasuna-Real wyglada calkiem dobrze.
cieżko bedzie. Real da z siebie wszystko. mecz z Barcelona nie bedzie meczem o mistrzostwo. ale meczem o prestiż, honor i dume i o to co nie zawsze sie udaje o 2 zwycięstwa w sezonie z Barcą. GD beda dla Realu mega ważne nawet jesli wczesniej mamy majstra

RealFan pisze:W koncu Villa jest tym typem pilkarza jakiego najbardziej bym u nas chcial na ataku
powiem Ci ze przekonałeś mnie, przekonałem sie do Davida, uważam ze jeego sprawdzenie byłoby by dla nas mega bonusem.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 maja 2008, 11:15

Soldado... kiedys byl w Valencii chciany. Mimo wszystko trzeba brac pod uwage fakt, iz teoretycznie to linia pomocy zostanie tam najbardziej oslabiona, bo kandydatem na atak jest w Valencii przede wszystkim Guiza. Co prawda maja dac duzo kasy na splate dlugow i na nowy stadion, ale nie wierze, iz nie przeprowadza zadnych wzmocnien. Sadze, ze nad Roberto mogliby sie zastanowic, ale zdecydowaniepreferowaliby kogos do drugiej linii.

Marca jesli nawet troche pozmyslala (choc sadze, ze Real bedzie sie o Ville staral/stara sie juz teraz) to przedstawiona przez nia opcja jest logiczna. Na tyle logiczna, ze az prawdopodobna. W naszym zarzadzie rozne rzeczy sie juz mowilo, a De la Red juz byl laczony z wymiana chocby za Caceresa (skrajna glupota), wiec wszystkiego mozna sie spodziewac. Aczkolwiek podzielam opinie, ze na ewentualna wymiane powinien pojsc ktos inny. Niestety to wlasnie Ruben i Granero sa pilkarzami, na ktorych najlatwiej byloby Ches skusic. Maja duze umiejetnosci, graja w srodku pola, sa mlodzi, ograni w lidze, Hiszpanie i co nie mniej wazne nie maja wygorowanej pensji.

Javi Garcia? Gdyby sie na to zgodzili to czemu nie. Tylko jak naczytali sie w gazetach o De la Redzie to ta opcja wyglada troche smiesznie... Saviola odpada, bo on zarabia jeszcze wiecej niz Baptista :lol: W Valencii nikt takich pieniedzy nie dostaje, nawet Villa ma chyba wyraznie mniej :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”