Liga Europy (zbiorczy) - Strona 44

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Ligę Europy 2019/2020?

United
0
Brak głosów
Inter
6
35%
Wolverhampton
1
6%
Sevilla
5
29%
Leverkusen
0
Brak głosów
Roma
0
Brak głosów
Getafe
0
Brak głosów
Eintracht
2
12%
Ktoś inny
3
18%
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 11 kwie 2008, 22:41

Akarin pisze:Jeśli chodzi o nasze mecze z Getafe nie ma co oceniać, ale z Zenitem będzie znacznie lepiej. I tego jestem pewien.
Chyba mam tege ve czy tam deja vu bo przed meczami z Getafe pisałeś dokładnie to samo :P No dobra wtedy miałeś na myśli że będziecie już grali z drużynami które nie będą się broniły... i Getafe w pierwszym meczu poza pierwszymi 30 minutami dążyło do wyrównania strat a remis należy uznać za sprawiedliwy. A wczoraj musiało nastawić się na kontry skoro na dzień dobry grali w 10. Gdyby nie to atakowaliby by was co pokazały pierwsze minuty. Prawda jest taka że gdybyście byli w formie to z Getafe byście wygrali w regulaminowym czasie gry skoro grając padakę i tak mieliście sytuacje a poza dwoma zawodnikami nikt nie potrafił strzelać.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 11 kwie 2008, 23:25

Masz rację, nie będę tego ukrywał.

Formy nie mamy głównie przez brak świeżości. Od pewnego czasu gramy praktycznie jednym składem, bo trzeba było ciułać punkty w BL, wygrywać w DFB Pokal i UEFA Cup. Teraz mamy 9 pkt przewagi i Ottmar już powiedział, że da odpocząć graczom, którzy ostatnio grali przez cały czas.
I to jest dobra taktyka, bo wolę już abyśmy jeden z meczy w BL przegrali grając rezerwowym składem niż abyśmy jechali dalej jednym składem. Teraz trzeba umiejętnie rozłożyć siły i jestem pewien, że Ottmar tego dokona. Tutaj jest nasza kluczowa rzecz przed następnymi meczami.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 24 kwie 2008, 21:38

Nawet niezła pierwsza połówka. Przez pierwsze 30 minut bezdyskusyjna przewaga Bayernu, udokumentowana golem Ribery'ego. Potem Zenit coś zaczął grać i do końca już tylko niewielka przewaga Bawarczyków. Ładnie Ribery sie zakrecił na piłce raz :rydzyk:

Karny jak najbardziej słuszny. Co do samego wykonania, Francuz chyba myślał, że jak bramkarz tak tańczy to pewnie poleci w któryś róg a tu zonk - został w środku. Na to golkiper mogąc zrobić chyba wszystko spanikował i wybił przed siebie, no i Ribery dopełnił formalności.

W drugiej połowie licze na jakąś bramke Zenitu.

Tymczasem Violka do przerwy 0-0, ogląda ktoś?

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 24 kwie 2008, 21:45

Einar pisze:Tymczasem Violka do przerwy 0-0, ogląda ktoś?

No właśnie, interesuje mnie ten mecz, więc jestem ciekaw jak im idzie. Tym bardziej to ciekawe, bo obie te ekipy udowodniły w UEFA, że dla nich bez różnicy jest to czy mecz grają u siebie czy na wyjeździe (patrz mecz PSV - Viola, Sporting - Ranger, Panathinaikos - Rangers itp.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 24 kwie 2008, 22:42

I remis :o

Druga połowa bardzo dobra, dużo akcji z obu stron. Szkoda Kahna, ale już po ostatnim wykopie przed zmiana widać było że do końca nie dotrwa. Ribery dzisiaj świetny, ale w końcówce ta bramka wpaść nie chciała. Mimo samobója kapitalnie z przodu Lucio. Podolski milimetry obok bramki. Zenit też miał swoje sytuacje (choćby Arszawin z dystansu), jednak bramke zdobyli z totalnego przypadku.

Szkoda tylko że sie strasznie wykartkowali, bo Sirl, Ricksen i Arszawin w Petersburgu nie zagrają, ale chyba nie chcieli przez przypadek pauzować w finale. Dobry mecz, w rewanżu licze na awans Rosjan.

A Viola do końca bez bramek - powinni awansować.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 25 kwie 2008, 8:11

Einar pisze:Ładnie Ribery sie zakrecił na piłce raz :rydzyk:
Szkoda, że po tej akcji nie padła bramka - pokazywali by to we wszystkich telewizjach świata (a przynajmniej Europy) :wink:
Einar pisze:Co do samego wykonania, Francuz chyba myślał, że jak bramkarz tak tańczy to pewnie poleci w któryś róg a tu zonk - został w środku. Na to golkiper mogąc zrobić chyba wszystko spanikował i wybił przed siebie, no i Ribery dopełnił formalności.
Więcej szczęscia niż rozumu przy tym karnym :P Generalnie nasi piłkarze jakoś są z karnymi na bakier w tej rundzie...
Einar pisze:Mimo samobója kapitalnie z przodu Lucio.
W obronie teź grał b. dobrze, z wyjątkiem właśnie tej feralnej 60 min :?

Generalnie w obydwu spotkaniach sprawa awansu całkowicie otwarta. Także w przyszły czwartek sporo emocji w P. UEFA :wink:

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 25 kwie 2008, 15:12

Michał M pisze:Więcej szczęscia niż rozumu przy tym karnym Generalnie nasi piłkarze jakoś są z karnymi na bakier w tej rundzie...

Ech, żebyś widział piłkarzy Romy w zeszłym i momentami też w obecnym sezonie... Totti w 06/07 chyba sześć karnych zmarnował :lol2: No i ostatnio z ManU Daniele znowu nad bramką :roll:
Michał M pisze:Einar napisał:
Mimo samobója kapitalnie z przodu Lucio.

W obronie teź grał b. dobrze, z wyjątkiem właśnie tej feralnej 60 min

No tak, tam miało być "zwłaszcza z przodu", a wyszło jak wyszło - z lekka bez sensu :warrior: :lol2:
Michał M pisze:Generalnie w obydwu spotkaniach sprawa awansu całkowicie otwarta. Także w przyszły czwartek sporo emocji w P. UEFA

Sprawa nierozstrzygnięta, ale mimo wszystko chyba awansują Zenit i Viola :think:

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 28 kwie 2008, 15:30

Einar pisze:Sprawa nierozstrzygnięta, ale mimo wszystko chyba awansują Zenit i Viola :think:
Tutaj nic nie jest przesądzone. Zenit zagra bez swoich 3 podstawowych graczy, a wiemy że Dick Advokat nie jest skłonny do zmian, a teraz jest do nich po prostu zmuszony. Bayern jest na fali po wczorajszym meczu i wierze, że jednak uda się wyeliminować zespół z Rosji.

Mecz Fiory z Rangersami też nie jest rozstrzygnięty. W koncu Fiora gra gorzej u siebie w tym sezonie PU tak samo jak Bayern. Ja jednak stawiam na finał Bayern – Fiora.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 29 kwie 2008, 9:49

Metal pisze:
Einar pisze:Sprawa nierozstrzygnięta, ale mimo wszystko chyba awansują Zenit i Viola :think:
Tutaj nic nie jest przesądzone. Zenit zagra bez swoich 3 podstawowych graczy, a wiemy że Dick Advokat nie jest skłonny do zmian, a teraz jest do nich po prostu zmuszony. Bayern jest na fali po wczorajszym meczu i wierze, że jednak uda się wyeliminować zespół z Rosji.

Mecz Fiory z Rangersami też nie jest rozstrzygnięty. W koncu Fiora gra gorzej u siebie w tym sezonie PU tak samo jak Bayern. Ja jednak stawiam na finał Bayern – Fiora.
Pamiętaj także, że Ranger to też dziwna drużyna i gra gorzej u siebie jak na wyjazdach (patrz mecze z Panathinaikosem czy Sportingiem).

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 29 kwie 2008, 14:52

Dokładnie. Właśnie dlatego nic nie jest jeszcze przesądzone. Nie da się powiedzieć, że Fiora i Zenit awansują bo mają teoretycznie lepsze wyniki z pierwszych spotkań. W końcu patrząc na mecze Bayernu u siebie wygraliśmy tylko jeden(Bayern 6:0 AEK), trzy razy remisowaliśmy (Bayern 2:2 Bolton, 1:1 Getafe i Zenit) i raz przegraliśmy (Bayern 1:2 Anderlecht) więc sprawa awansu jest otwarta.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 maja 2008, 23:32

Piłka nożna [*] R.I.P.
Do przedostatniej serii rzutów karnych wszystko szło po mojej myśli - Viola sfrustrowana, Viola przemęczona, Viola prowadziła w karnych.
Później nadszedł Christian Vieri.
Nie rozumiałem tego transferu, później się zastanawiałem, że może coś z niego będzie, a teraz... Żal Violi, liczyłem na to, że w lidze po awansie do finału lekko odpuszczą, a tymczasem pewnie będą gryźć trawę, byle wygrywać.
Zasłużyli na awans, ale też nikt im nie zakazał strzelać celnie - skuteczność Fiołków dziś wołała o pomstę do nieba.
Żal mi jednak Fiorentiny jeszcze z innego powodu - lekarstwem na tą skuteczność ma być od nowego sezonu Gilardino. :lol:
(tak, wiem, pewnie u Prandelliego zacznie znów wymiatać :wink: )

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 maja 2008, 23:42

Mecz Violi to taki typowy mecz, który powinien podsumowac Szpakowski jakiś komunałem w stylu "karne to loteria" czy "najwięksi się myla". Co zrobisz. Nic nie zrobisz. Viola była lepsza, lecz przegrała.

Do gry Włochów nie można miec w zasadzie pretensji. Usiedli na Szkotach, grali w piłke, konstruowali akcje. Tylko z tymi wrzutkami Gobbiego, Jorgensena czy szczególnie Santany to dramat. W ogole pomysł z wystawianiem ich na boku obrony może przejśc tylko w meczu z Glasgow Rangers, którzy stawiaja autobus w bramce. Wydaje mi się, że na wysokich, dośc siermiężnych obrońców Gers to raczej wypadało by nie pchać się górą. Dobry mecz Montolivo, Mutu, Liveraniego. Tyle, że ten ostatni pomylił się przy karnym, dopomógł Bobo i mamy Szkotów w finale.

[*]

W finale trzymamy kciuki za Zenit

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 01 maja 2008, 23:47

Szkoda Violi... liczyłem że wygrają ten puchar ale nie ukrywam też że to by pomogło Milanowi w zajęciu 4 miejsca.

W finale również jestem za Zenitem, morale na pewno im nieźle skoczyło. W końcu nie codziennie rozjeżdża się Bayern 4:0. Bayern który wydaje się na papierze być silniejszy niż ten z którym rozprawiał się Milan.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 02 maja 2008, 0:15

Co by nie mówić to Zenit jest zdecydowanie najlepiej grającym zespołem w Uefa 2007/2008 i zasługują na zwycięstwo, czego jednak nie można było powiedzieć o Violi, która się mocno męczyła w wielu meczach. Teraz odpadła, choć grała dobrze, Rangersi awansowali ale ja na ich miejscu bym się wstydził tego co oni dziś pokazali...

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 02 maja 2008, 0:33

(L)oczkerson pisze: Uefa 2007/2008 i zasługują na zwycięstwo
Kurrde, jak beda lepsi w finale, to wtedy bedzie można tak mówić. Nikt w piłce za zasługi nie wygrywa ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”