Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 787

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 03 maja 2008, 13:39

Villa napewno odejdzie z Valencii. Po dłuższym namyśle - De La Red plus kasa za pilkarza Valencii to niebyłaby taka tragiczna jeszcze wymiana dla nas (moze).
Granero chyba mimo wszystko ma wiekszy potencjał, wiec z tej dwójki raczej wolałbym oddać Rubena. Jesli zostanie u nas Diarra (pozytywnie w tej kwestii wypowiadał sie Pepe, moze coś wie :wink: ) to w obliczu transfru ofensywnego środkowego pomocnika szanse De La Reda na gre byłyby ograniczone
RealFan pisze:Soldado... kiedys byl w Valencii chciany.
Z Guiza masz racje. Ches go chcą , problem tylko czy on chce do nietoperzy.In plus byłoby zatrudnienie Manzano jako trenera. Choć i tak
na pewno hiszpan bedzie przebierał w ofertach w lecie (moze Barcelona :?: )

Zróbmy małe podsumowanie: Zigic - out, Morientes możliwy out Arizimendi - out, Villa - out. Prosty rachunek w lecie nietoperze potrzebują co najmniej dwóch nowych - napastników. obiektywnie mówiac na transferze Soldado Valencia wg mnie by zyskała

Dziś Marca donosi o innej ofercie otóż Solado plus miliony na konto Porto i Ricardo Quaresma zagości na SB. Tak to widzą hiszpanie, prawda jak zwykle jest pewnie inna. Zdziwiłbym sie jesli Roberto chciałby isc do portugalii, ma potencjał i pokzał sie juz w hiszpanii logiczny dla niego klub do rozwoju to klub z la liga

Natomiast plotki o Essienie bym skreślił, nie sądze zeby klub rozważał wydanie aż takiej kwoty na piłkarza na tą pozycję. Chelsea kupiła go za ponad 35 mln euro. nie wierze ze jesli sprzeda juz to ponieżej tej kwoty.

Mijatovic pewnie był w Londynie, i pewnie rozmawiał o kilku zawodnikach ale nie sądze by to byli Carvalho ( a sa takie pogloski) Essien czy też Drogba. Wiec ciekawe kto :>

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 maja 2008, 15:08

vakabayashi - Pepe wypowiedzial sie tylko pozytywnie o roli Diarry w druzynie. Nie oznacza to, ze u nas zostanie. Jego odejscie przy ewentualnym oddaniu De la Reda byloby zajebistym problemem, wiec w tej kwestii pewnie zlozy sie wiele czynnikow. Czy kupimy Ville? Jesli tak to na jakich warunkach? Czy moze Ruben pojdzie w inna wymiane? A moze De la Red zostanie i to zwiekszy prawdopodobienstwo odejscia Malijczyka? Kij wie.

Guiza do Barcelony? Szczerze mowiac bardzo w to watpie. A moze inaczej. Prawdopodobnie beda mieli troche inny cel priorytetowy :wink: Atutem Guizy na pewno jest cena.

Wedlug katalonskich mediow:

"wysoki i silny napastnik, który będzie potrafił grać tyłem do bramki oraz zdobywać bramki głową."

Co jak co, ale Guiza nie jest graczem, ktory czesto trafia glowa.

As natomiast w jego temacie pisze (kilka dni temu) nie tylko o Valencii, ale takze innych klubach. Chocby Romie ( :o ) a nawet Milanie :shock: Pierwsze slysze. Jesli jednak chodzi o to, czy Hiszpan chcialby do Valencii to jestem pewien, ze nie bylby to dla niego problem.

Valencia tez nie sprzeda prawie calego swojego ataku :lol: Moze Villa i Zigic odejda, ale o Morientesie nic nie widzialem, Arizmendi moim zdaniem jest jednym z tych, ktorzy niemal na pewno zostana.

Soldado w Portugalii problemu by nie mial. Nie raz byl laczony z Benfica i prawdopodobnie nie stawialby oporu. Co prawda tam pojawiala sie jeszcze postac Camacho, ale to w koncu o lige sie rozchodzi. A Porto to nie Belenenses. To zespol, ktory rok w rok jest faworytem do mistrzostwa i druzyna majaca ambicje w Europie :wink:

Zastanawia mnie cos innego. Quaresma... pilkarz o trudnym charakterze i z niestabilna forma. Mam realne obawy, ze w przypadku zdrowego Robbena i Robinho z pierwszej czesci sezonu... Ricardo siedzialby na lawce :P Nie naleze do osob, ktore Portugalczyka nie chca, ale nie jestem tez wielkim entuzjasta jego zakupu. Mamy wazniejsze cele. Poza tym zdaje sie bylo tez cos o jeszcze jednym pilkarzu X, ktory mialby zostac wlaczony w operacje. El Tanque :>

O Mijatoviciu juz pisalem. Sadze, ze pojechal zobaczyc Drogbe. Schuster jest zwolennikiem tego transferu, a kandydatur na atak trzeba miec kilka, bo o kazdego z zawodnikow, ktorych chcemy walczy wiecej niz jeden klub. Zastanowmy sie, chcemy napastnika i gracza na srodek pola. Mogl byc po Ballacka, ale bardzo w to watpie. Xabi Alonso? Zostanmy przy Drogbie :P

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 03 maja 2008, 15:36

X. Alonso kategorycznie z wywiadu na wywiad zaprzecza ze wraca do hiszpanii wiec nie sądze zeby był tematem spotkania. Ballacka chyba Grant lubi i nie wypuści :wink: oby :!: niemiec nie jest jakoś wybitnie lepszy od piłkarzy których już mamy a i zarobiki ma pokazne no i trzeba by za niego niezle zapłacić.

Quaresma ma u nas w zarządzie tylu przeciwników co i zwolenników. Ja myśle ze jesli zdecydujemy sie na Ricardo to na bank nie sprowadzimy juz ofensywnego pomocnika na środek a bedziemy gre przeważnie opierać na skrzydłowych, tak mi sie wydaje przynajmniej

El Moro ostatnio chciało...Getafe przynajmniej tak pisała chyba Marca

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 maja 2008, 16:57

vakabayashi pisze:X. Alonso kategorycznie z wywiadu na wywiad zaprzecza ze wraca do hiszpanii wiec nie sądze zeby był tematem spotkania. Ballacka chyba Grant lubi i nie wypuści Wink oby Exclamation niemiec nie jest jakoś wybitnie lepszy od piłkarzy których już mamy a i zarobiki ma pokazne no i trzeba by za niego niezle zapłacić.
Tak sobie spekulowalem :P Juz napisalem, ze moim zdaniem byl patrzec na Drogbe. Reszta to wymysly.
vakabayashi pisze: Quaresma ma u nas w zarządzie tylu przeciwników co i zwolenników. Ja myśle ze jesli zdecydujemy sie na Ricardo to na bank nie sprowadzimy juz ofensywnego pomocnika na środek a bedziemy gre przeważnie opierać na skrzydłowych, tak mi sie wydaje przynajmniej
W ten sposob to mozemy i teraz. Opierac gre na Robinho i Robbenie. Ale to nie przejdzie. Srodek musi byc mocny. Moze Granero cos wniesie ciekawego :wink:
vakabayashi pisze:El Moro ostatnio chciało...Getafe przynajmniej tak pisała chyba Marca
Hmm...nigdzie nie widzialem takich informacji.

Awatar użytkownika
Zinho7
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zinho7 » 03 maja 2008, 20:31

Cała kadra jedzie do Pampeluny :D Oto i ona :lol:
Pełna lista powołanych:
Bramkarze: Casillas, Dudek i Codina;
Obrońcy: Pepe, Ramos, Cannavaro, Metzelder, Salgado, Marcelo, Heinze i Torres;
Pomocnicy: Diarra, Gago, Robinho, Robben, Guti, Drenthe, Baptista, Sneijder i Balboa;
Napastnicy: Raúl, Saviola, Higuaín, Soldado i van Nistelrooy

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 04 maja 2008, 0:47

RealFan pisze:Hmm...nigdzie nie widzialem takich informacji.
na goal.com czytałem o tym. tutaj jest link do jakieś stronki która o tym pisze. na goal nie moge tego znalezc teraz
http://www.eyefootball.com/news/4722/Ge ... Morientes/

RealFan pisze:Srodek musi byc mocny. Moze Granero cos wniesie ciekawego
ja licze nie tylko na Granero ale na jakieś realne wzocnienie na tej pozycji

RealFan pisze:Tak sobie spekulowalem
jesli sam Alonso by chciał odejść myśle ze Liverpool zażądałby od nas któregoś z dwójki Granero/ De LA Red i mozliwe ze zgodziilby sie na taki transfer Alonso plus pilkarze. Ale nie sądze zeby Real taka opcje rozwazał
Drogba tak ale dla mnie kolejność z przodu wyglada tak D.Villa jak nie to Hunteelar jak nie to Drogba :P pewnie dla zarządu wyglada inaczej :roll:

Zinho7 pisze:Cała kadra jedzie do Pampeluny
prawidłowo wszyscy mają prawo sie cieszyć z ewentualnego mistrzostwa :) moze bedziemy reklamować na rynku Saviole i zagra królik od początku :P

Awatar użytkownika
~Waleń
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ~Waleń » 04 maja 2008, 10:54

No i dzisiaj może być niezła fiesta ;) ALe, szczerze w to wątpie. Berni moim zdaniem wystawi mocno rezerwowy skład, w te wszystkie obiecanki, że dziś zagrają o 3 pkt, jakos nie wierzę. DLa kibiców zrobią wszystko by mogli się cieszyć razem z nimi na Santiago Bernabeu.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 maja 2008, 11:02

vakabayashi pisze: ja licze nie tylko na Granero ale na jakieś realne wzocnienie na tej pozycji
No to w koncu Quaresma czy ktos na srodek? W koncu sam stwierdzasz, ze najprawdopodobniej jak dojdzie do jednego transferu to do drugiego moze juz nie dojsc.
vakabayashi pisze:D.Villa jak nie to Hunteelar jak nie to Drogba
To tu sie zgadzamy, przy czym dla mnie ta kolejnosc jest taka od dawna. A dla zarzadu sadze, ze Villa stal sie numerem jeden w swietle ostatnich wydarzen. Jak to wyglada dalej to trudno powiedziec, ale jeszcze niedawno Holender byl pierwszym kandydatem i to o nim bylo najglosniej, wiec ja tam w zarzad pod tym wzgledem wierze :wink:

Edit:

Real nie zagra rezerwowym skladem.
Schuster na konferencji pisze:Masz już w głowie jedenastkę na ten mecz?
Skład będzie mniej więcej taki jak przed tygodniem. Robben i Higuain mieli z Athletikiem świetne wejście z ławki rezerwowych, ale być może to Robinho dostanie swoją szansę i zagra od początku.

Czy zmienisz skład, jeśli zostaniecie mistrzami przed rozpoczęciem spotkania?
Nie sądzę. To nie będzie konieczne. Być może dokonam jednej lub dwóch zmian, będzie to zależało od zmęczenia podstawowych graczy.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 04 maja 2008, 11:09

Ale niektórzy głupoty gadają. Beni bierze cały skład do Pampeluny, żeby przegrać i świętować na Bernabeu... Wychodzicie z założenia 'dzisiaj sobie przegramy 1-0, za tydzień rozpierdolimy Barce i będzie mistrz'. Nie bądźmy dziećmi, nie gramy pod publike. Tak samo można zapewnić sobie mistrza dziś, a fiestę zrobić za tydzień w Madrycie.

Podobno Villa bardzo blisko Realu. Nie wiem, jakoś nie jestem przekonany do tego zawodnika. Może dlatego, że gra w Valencii :P. IMO najlepszą opcją byłby Drogba, który jest bardziej wszechstronnym zawodnikiem od Villi. Cena też jest niezła - 35 mln, ale porównując te 35 mln euro, z 35 mln euro zapłaconymi za Beckhama [chyba za tyle przyszedł], to jest to kwota 2 razy mniejsza.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 maja 2008, 11:27

Vianuch pisze:najlepszą opcją byłby Drogba, który jest bardziej wszechstronnym zawodnikiem od Villi.
Czy bardziej wszechstronnym? Na pewno wiecej ugra w powietrzu i jest typowym czolgiem ze wzgledu na sile, ale Villa jest bardziej ruchliwy, lepiej tez mimo wszystko gra jeden na jeden z obronca, choc Drogbie nie mozna tej umiejetnosci odmowic. Technika rowniez jest jego wielkim atutem, co by o reprezentancie WKS nie mowic. Osobiscie uwazam, ze ta sila i walka o gorne pilki nie powinna przesadzic. Villa jest mlodszy (gdzie Didier do starosci, ale trzech napastnikow po trzydziestce + Higuain to sredni pomysl patrzac z perspektywy mercado w kolejnych latach). Powinnismy sie raczej zabezpieczyc na dlugi czas. No i co dla wielu niemniej wazne David jest Hiszpanem.

Nie chce Cie namawiac do zmiany zdania bo to nie ma sensu. Kazdy ma swoja opinie i szanuje to, ze wolisz Drogbe :wink: Jednak sa pilkarze, ktorzy w perspektywie transferu po prostu mi osobiscie bardziej pasuja.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 04 maja 2008, 13:25

Ja też wolę Ville, niż Drogbę. Jest przede wszystkim młodszy, sprawdzony w lidze hiszpańskiej, jest Hiszpanem. Drogba tez bedzie drogi, bedzie chcial zarabiac niemniej niz Villa a po dwoch - trzech latach trzeba bedzie sie rozgladac za jego nastepca.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 04 maja 2008, 16:27

RealFan pisze:No to w koncu Quaresma czy ktos na srodek? W koncu sam stwierdzasz, ze najprawdopodobniej jak dojdzie do jednego transferu to do drugiego moze juz nie dojsc.
sam nie wiem, jak to powinno wygladać :roll: mimo wszystko po namyśle - priorytet to znalezienie środkowego pomocnika, Quaresme mozna sobie bedzie podarować mimo iż np głosowałem na niego w ankiecie. zostanie nam opcja z Robinho i Robbenem (higuain :?: ) na skrzydłach i mocny środek pola. zobaczymy co Pedja wytworzy
DominoWalcz pisze:a po dwoch - trzech latach trzeba bedzie sie rozgladac za jego nastepca.
mimo wszystko po tym czasie potrzebny bedzie następca RVN - moze wtedy nasz atak bedzie wyglądał Benzema-Villa :wink:
Vianuch pisze:Ale niektórzy głupoty gadają.
"oddając" (jest taka opcja wogóle :?: ) mecz z Ossasuna nie dość ze zbłaznimy sie to w dodatku postąpimy nie jak mistrzowie, zas jesli Villareal wygra stworzymy sobie podwójną presję

nigdy nie uwierze ze Schuster w ten sposób by postąpił. smieszą mnie takie głosy :)

RealFan pisze:A dla zarzadu sadze, ze Villa stal sie numerem jeden w swietle ostatnich wydarzen.
no własnie, zdziwił mnie ten fakt, juz myślałem ze kolejny holenderski zaciąg. myśle ze przeważył fakt ze mozna sprowadzenie Davida uznać za sprowadzenie 'cracka' (odnośnie do Klaasa) dodatkowy plus to fakt ze jest on hiszpanem i wpisze sie w plan hispanizacji Realu. A i tak jak piszesz okolicznosci są sprzyjajace - Valencia chce sprzedać (Chelsea nie musi chcieć)

Drogba czy Villa - to dopiero pytanie :?: plus tego jest taki ze który by nie przyszedł do nas to bedzie stanowił od zaraz bardzo poważne wzmocnienie :!:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 04 maja 2008, 19:15

Robi się fajnie widzę. Media huczą o transferze Davida Villi do Madrytu a to dobry znak, na bank jest w tym coś. David jest tak wszechstronnym napastnikiem, że poradzi sobie za równo na szpicy jak i lekko cofnięty i jest to piłkarz którego nam potrzeba. Gra widowiskową piłkę, świetnie bije wolne jest bardzo ruchliwy nie unika gry z piłką, jest to gracz który z Saragossy powinien przechodzić do Madrytu :P. Jest jeszcze w kwiecie wieku, choć ten sezon nie udany tak jak poprzednie to David był jednym z najjaśniejszych punktów Ches.

Drogba to wspaniały piłkarz, ale on ma już swoje lata i moim zdaniem powinien pozostać w Chelsea.

Jeśli chodzi o transfer skrzydłowego bądź mediacentero to jestem zdania takiego , że jeśli ściągniemy Essiena :D to można będzie pozostać przy młodym ogrywającym się Granero, a na boku od biedy może zagrać i Wesley i Gonzalo Higuain oczywiście w momencie gdy Arjen i Robson będą bez formy bądź w szpitalu.
Raczej na pewno pożegnamy Diarre a jego idealnym ba dużo lepszym następcą będzie/mógłby być Essien.

Jak wiemy z transferem Villi wymieniana jest kwota 30 mln plus Ruben bądź Granero, ja osobiście uważam, że Granero powinien zostać, ale w garści mamy jeszcze Negredo więc valencia będzie miała w czym wybierać.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 04 maja 2008, 20:25

Dziwie sie, ze tu tak cicho, w koncu za ok 40 minut gramy mecz, ktory moze nam dac tytul :wink:
Villarreal wygral swoje spotkanie, wiec i my jestesmy dzisiaj zobligowani do zwyciestwa. Dobrze sie stalo, ze nie zdobylismy mistrzostwa w hotelu, zdobyte na boisku bedzie smakowalo lepiej. Prasa zapowiada zmiany w skladzie, ale IMO nie bedzie to mialo wiekszego znaczenia. Jestem pewien, ze dzisiaj wygramy, choc spodziewam sie ciezkiego meczu :wink:

EDIT:
Wiekszych niespodzianek w skladzie jednak nie ma i zagramy w nastepujacym zestawieniu:
Casillas; Ramos, Pepe, Cannavaro, Heinze; Diarra, Gago, Sneijder; Saviola, Raúl i Robben
Po XXXI tytul panowie :!: :wink:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 04 maja 2008, 20:51

Toudinho pisze:ale w garści mamy jeszcze Negredo
nie mamy, o ile sie nie myle do Negredo zadnych praw prócz prawa jego odkupienia do nas z powrotem

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”