FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 629

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 06 maja 2008, 1:09

Byłoby świetnie, w końcu to były Romanista :P Krótko bo krótko, ale zawsze :P Zresztą bodajże Aquilani mówił, że Josep jest jego piłkarskim autorytetem i podczas pobytu w Rzymie sie na nim wzorował.

Czy by sobie poradził? Trudno powiedzieć, ale raczej szansa, że dałby sobie rade byłaby spora. Klub od środka zna bardzo dobrze, kto wie czy nie wpłynął by dobrze na niektórych zawodników? Ja jestem za - ryzyko zawsze jest, ale w końcu w razie niepowodzenia to nie ja strace :lol:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8368

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 06 maja 2008, 14:14

Guardiola musi kiedyś zacząć, prawda? Myślę, że sobie poradzi, choć nie wiem jak mu szło z Barcą B (skoro ma zostać trenerem pierwszej drużyny to chyba dobrze). Guardiola na pewno da z siebie wszystko ze względu na miłość do klubu. Młodzi trenerzy dobrze sobie radzą, jak choćby Laudrup, Mancini (ale tylko w zeszłym sezonie), Skorża :D

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 06 maja 2008, 14:20

Z tego co dzisiaj pisze Mundo i Sport, w czwartek ma być oficjalne potwierdzenie wczorajszych wiadomości. Mam nadzieje że Guardiola bedzie DRUGIM trenerem Barcy, a przed sobą kogoś jeszcze mu do czwartku znajda :lol: Bo objęcie przez niego pierwszej drużyny byłoby bardzo ryzykowne... liczę wiec na niespodziankę :roll: Swoją drogą wiadomość staje się coraz bardziej prawdopodobna, bo oficjalna strona do tej pory niczemu nie zaprzecza...

Lista powołanych na GD: Valdés, Pinto, Zambrotta, Oleguer, Thuram, Márquez, Puyol, Abidal, Sylvinho, Touré Yaya, Edmílson, Xavi, Gudjohnsen, Bojan, Ezquerro, Giovani, Henry i Messi.
piotrcies pisze:Guardiola musi kiedyś zacząć, prawda? Myślę, że sobie poradzi, choć nie wiem jak mu szło z Barcą B (skoro ma zostać trenerem pierwszej drużyny to chyba dobrze). Guardiola na pewno da z siebie wszystko ze względu na miłość do klubu.
Musi, ale to kiedyś nie powinno być juz w tej chwili, ma 37 lat, i praktycznie zerowe doswiadczenie trenerskie... co prawda swietnie idzie mu z młodzieżą ( na 2 kolejki przed końcem maja 1pkt przewagi nad 2 druzyna i do 3 juz jest przepaść ). Powinien teraz kilka sezonów spędzić jako asystent kogoś bardziej wprawionego w fachu - Mou czy Lippi.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 maja 2008, 14:32

Z takimi zawodnikami jakich posiada w kadrze to brak awansu bedzie porazka a czekaja go jeszcze play offy czy cos w tym stylu.

Watpie zeby zarzad przedstawil nowego trenera w czwartek no chyba ze Ryjek podal sie do dymisji o czym my nie wiemy. Najprawdopodobniej wszystkiego dowiemy sie po sezonie. Wtedy tez poznamy nowego trenera albo stary przedstawi nowy plan dzialania.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 06 maja 2008, 14:34

A ja jestem przeciwny, aby Guardiola byl trenerem pierwszego zespolu. Lubie go i podziwialem jak byl pilkarzem, ale mam spore watpliwosci co do tego, ze jest w stanie "obdizc" ta druzyne. Za duzo niewiadomych jak dla mnie.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 06 maja 2008, 14:45

mistyk pisze:A ja jestem przeciwny, aby Guardiola byl trenerem pierwszego zespolu. Lubie go i podziwialem jak byl pilkarzem, ale mam spore watpliwosci co do tego, ze jest w stanie "obdizc" ta druzyne. Za duzo niewiadomych jak dla mnie.
Ma się rozumieć że wraz z przyjściem Ryja do Barcy wierzyłeś że zdoła on obudzić tą drużyne ?
Kto miałby ją obudzić jak nie nowy, młody utalentowany trener z wielką piłkarską przeszłością. Mi on przypomina troche Ryjka gdy ten przychodził do Barcy zresztą okoliczności też są podobne. Wszyscy piszą że ryzyko jest duże, ale to już drugi sezon z rzędu gdzie nic nie wygraliśmy, może być gorzej ? (no może do drugiej ligi nie spadniemy :roll: ). Tak więc wg. mnie dużo nie ryzykujemy. Zarząd moim zdaniem zatrudnił go m.in. dlatego bo oni sami mają jakiś plan na następny sezon, Pep jako osoba im dobrze znana nie będzie robił problemów z tego planu realizacją. Przynajmniej takie są moje odczucia :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 maja 2008, 14:48

Moze tak by wstawic nowa ankiete dotyczaca trenerow tak po GD?

Mistyk ja rowniez jestem przeciwny tej kandydaturze juz bardziej wole Laudrupa ktory w mojej klasyfikacji jest drugi po Mou. poza tym sam boski Cruyff rekomenduje dunczyka a jak wiadomo Laporta przywiazuje duza wage do jego slow.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 06 maja 2008, 14:59

kon2r pisze:Kto miałby ją obudzić jak nie nowy, młody utalentowany trener z wielką piłkarską przeszłością.
A nie lepiej żeby robił to nowy, niekoniecznie młody trener z dobrą przeszłością ni tyle piłkarza co trenera? Ja wiem ze niektórym może sie wydawać że piłkarze którzy stosunkowo niedawno skończyli karierę mogą być dobrymi trenerami - kolegami. Czytałem już że Pep ma jakąś tam wizje składu i chce pościągać wysokich i silnych graczy (Mathieu Delpierre VfB Stuttgart, 27 lat 189 cm wzrostu). I wszystko fajnie tylko że każdy trener ma swoją wizję a ta jakoś mnie nie przekonuje. Coś też słyszałem o tym że chce dawać piłkarzom rozpiske dnia, kiedy mają jeść, spać czy trenować :lol: Może młodzikom to pasowało i nie mieli nawet prawa się sprzeciwiać ale w pierwszym składzie to nie przejdzie.

kon2r pisze:Tak więc wg. mnie dużo nie ryzykujemy
My nie, zarząd tak. Jeśli Guardiola okaże się złym posunięciem to Laporta może już się pakować bo następnych wyborów nie wgra..

Guardioli mówię stanowcze NIE :!: To już lepszy był Laundrup który miał już pod swoimi skrzydłami Broendby i Getafe..

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 maja 2008, 15:02

Laporta w nastepnych wyborach nie moze startowac. Statut zostal zmieniony i Prezydent klubu moze sprawowac swoja pozycje przez 2 kadencje. Zgadza sie Basku?

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 06 maja 2008, 15:07

Bienias pisze:Zgadza sie Basku?
Dokładnie. W następnych wyborach na pewno będzie kandydował ktoś z obecnego zarządu popierany przez Laportę. Nie wiadomo jeszcze kto to będzie, ale dużo mówiło się o Soriano :)

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 06 maja 2008, 15:24

Moofasa pisze:Ja wiem ze niektórym może sie wydawać że piłkarze którzy stosunkowo niedawno skończyli karierę mogą być dobrymi trenerami - kolegami.
wcale mi sie tak nie wydaje
Moofasa pisze:A nie lepiej żeby robił to nowy, niekoniecznie młody trener z dobrą przeszłością ni tyle piłkarza co trenera?
ale dlaczego mlodemu ma sie nie udac, a staremu juz tak ? :] to takie wg. mnie bledne zalozenie bo dla kazdego innego ten bedzie zly, a dla drugiego zly bedzie inny
Van Gaal tez nie byl mlody, byl dobrym trenerem, był doświadczony z nie konieczna dobra przeszloscia, ale Louis to byla dobra marka, i choc przez pierwsze dwa sezony szlo mu dobrze wszyscy wiemy jak to sie skonczylo, Koeman ? to troche inna bajka, ale rownie dobrze on mogl byc trenerem Barcy

Ja poprostu chce powiedziec ze mlody trener nie musi byc zlym trenerem, doswiadczenie to nie wsszystko a troche polotu, i swiezej krwi zawsze sie przyda, nie bede Cie do niego przekonywal bo myc moze poprostu kumasz inaczej, masz innego faworyta :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 maja 2008, 15:30

Tyle ze Ryjek mial doswiadczenie w repezentacji fdzie na Euro gral pod presja i osiagnal dobry wynik grajac ladny ofensywny futbol. Mial wielkie gwiazdy w druzynie oraz preferowal usatwienie 433. To czynilo go odpowiednim kandydatem do roli naszego coacha. ponadto wchodzil do klubu w ktorym mial stworzyc druzyne i czas na to. Pep ma roczne doswiadczenia na szczeblu 3 ligi i wchodzi do druzyny ktora trzeba reanimowac z nastawieniem na szybki sukces. kon2r myslisz ze podola? Poza tym inna kwestia ze taki trener nie zacheca dobrych zawodnikow do przyjscia do naszego klubu

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 06 maja 2008, 15:36

Bienias pisze:kon2r myslisz ze podola? Poza tym inna kwestia ze taki trener nie zacheca dobrych zawodnikow do przyjscia do naszego klubu
tak jak pisalem powyzej, zarzad wg. mnie ma plan w ktorego realizacji pomoze im Pep. IMO to nie jest tak ze przychodzi Pep, "masz wygrac to i to" zarzad wie ze jest on lysym trenerem i specjalnie sciagneli swoejgo czlowieka by móc z nim realizowac nowe zalozenia, zreszta zalezy kto usiadzie obok naszego nowgo coacha, mowilo sie o Luisie ale ten pomtysl mi sie nie koniecznie podoba.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 maja 2008, 15:38

kon2r pisze: Ja poprostu chce powiedziec ze mlody trener nie musi byc zlym trenerem, doswiadczenie to nie wsszystko a troche polotu, i swiezej krwi zawsze sie przyda, nie bede Cie do niego przekonywal bo myc moze poprostu kumasz inaczej, masz innego faworyta Wink
W czym innym jest problem. To nie chodzi o wiek, ale o to, ile pracowal. Co innego zatrudnic mlodego trenera, ktory juz gdzies sie sprawdzil, a co innego mlodego trenera, ktory dopiero zaczyna swoja prace i nie ma praktycznie zadnego doswiadczenia, bo praca z mlodzieza to zupelnie co innego, niz praca z pierwsza druzyna jakiegokolwiek klubu. Przykladowy Laudrup juz zdazyl pokazac co potrafi, choc na razie w troche slabszych druzynach. Pep jeszcze nie pokazal niczego konkretnego.

Plany zarzadu? Umowmy sie, ze to nie zarzad powinien budowac zespol. Trener jest od tego, a zarzad ma mu pomagac. Jesli jest odwrotnie i to trener przystaje na pomysly dyrektora sportowego/prezesa to cos jest nie do konca w porzadku.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 06 maja 2008, 15:42

kon2r pisze:mnie ma plan w ktorego realizacji pomoze im Pep
No i taki sam plan miał Ryj jak do nas przychodził :] Trzeba wyciągnąć drużynę z dołka poprzez tryumf w jakimś pucharze i to wszystko.
Pep jest tylko trybikiem, ma prowadzić zespół po swojemu nikt mu w tym przeszkadzać nie będzie tu nie Chelsea. Plan zarządu jest zawsze takim sam - wygrać jak najwięcej trofeów, oni dają kasę trenerowi żeby ten kupił sobie odpowiednich graczy, którzy w jego mniemaniu pomogą mu w osiągnięciu wyznaczonego celu.

I jeszcze jedno... Jaki to jest wg Ciebie plan? Czemu Mou czy Laundrup nie mogliby go wykonać w takim samym stopniu jak Pep albo może nawet i lepiej? No chyba ze plan brzmi "Zatrudniać dobrych znajomych" :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”