El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 21

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 08 maja 2008, 18:03

el Crack pisze:Co do tych dyskusyjnych sytuacji to należy przyznać, że pierwsza bramka to błąd arbitra, reszta jak najbardziej poprawne zdobyte.

Ja nie moge z niektórych tekstów że sędzia podarował 2 pierwsze bramki dla Realu :lol:

Przy pierwszej nie gwizdnął faulu, i potem Raul strzelił, więc jeszcze można zrozumieć. Ale przy drugiej śmieszne jest gadanie że gol był podarowany dla Realu :twisted:

Weźcie się co niektórzy zastanówcie

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 maja 2008, 18:03

Zgadzam się w zupełności ze stwierdzeniem, ze wolnego nie powinno być. Ramos wymusił ten faul, natomiast inną sprawą jest, że jak już był ten stały fragment gry, to nikt nie bronił obrońcą Barcy pokryć Robbena. Wszedł jak w masło.

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 08 maja 2008, 18:09

Co do drugiej bramki:

Gol Robbena, a wcześniej faul na Ramosie

Dla mnie faul był, Ramos objechał Abidala, ten wystawił nogę i zagrodził mu przejście go, potem oczywiście cofnął nogę i ciało, jednak to już było wtedy gdy Ramos był w powietrzu, a zrobił to z pewnością dlatego, że nie chciał się nadziać na nogę Francuza

Dziwne, też, że koledzy cules nie dostrzegają tego jak ładnie przyaktorzył np. Bojan, który prawie kopnął się w czoło, jednak najpierw uderzył nogą o murawę w efekcie czego się przewrócił i arbiter podyktował wolny dla Barcelony, a to, że go nie wykorzystaliście to wasza strata.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2008, 18:48 przez el Crack, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 maja 2008, 18:15

Jasne ze widzielismy i to parokrotnie jak sie mylil. ale przy faulu na Ramosie to ja widzialem ewidentnie jak Toure cofa noge i sie usuwa robiac miejsce dla hiszpana. a ten celowo biegl zeby wpasc na zawodnika WKS.
jezeli juz chcesz tak dyskutowac to mozemy nad karnym:P
Ostatnio zmieniony 08 maja 2008, 18:24 przez Bienias, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 maja 2008, 18:22

el Crack pisze:Dla mnie faul był, Ramos objechał Toure, ten wystawił nogę i zagrodził mu przejście go, potem oczywiście cofnął nogę i ciało, jednak to już było wtedy gdy Ramos był w powietrzu, a zrobił to z pewnością dlatego, że nie chciał się nadziać na nogę Yayi

To napewno... Szczegolnie Toure.

Nie chodzi mi o to jak przeszli, czy okazali pogarde, a jesli tak to dlaczego pilkarzom, przeciez to kibice ich wysmiewaja. Traktujesz kogos jak smieci, bo sam nim jestes. Proste. Jak ktos ma klase to widac to. Tylko na przyszłosc niech kibice Realu nie sraja sie czerwoni jak buraki wkurwieni, ze Barcelona ma załozyć biale koszulki. :lol: Swoja droga dobre to było, jeden przez drugiego zwymyslal co to za lubiezny czyn. Zawsze sie mozna pośmiac, pozniej wstyd.

2wp // fieldy

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 08 maja 2008, 18:22

el Crack pisze:Dziwne, też, że koledzy cules nie dostrzegają tego jak ładnie przyaktorzył np. Bojan, który prawie kopnął się w czoło, jednak najpierw uderzył nogą o murawę w efekcie czego się przewrócił i arbiter podyktował wolny dla Barcelony, a to, że go nie wykorzystaliście to wasza strata.
Za to pamietamy zołtą kartke dla Valdesa:P za to ze lezal na ziemi a Marcelo przewracając sie uderzyl glowa w jego korki...

Albo zołtą kartke dla Henry'ego za jakze brutalne podcięcie Pepe... Myslalem ze ten niby filar Realu wypadnie z gry na przynajmniej 2 sezony:/ (bo na to wskazywalo jego zachowanie) :P

el Crack pisze:Mi się najbardziej podobał Heinze, który jako ostatni wyszedł, nie patrząc na nikogo przemknął między szpalerem
A mi strzał Sylvinho w... coś u Gutiego...
Nie bede pisał w co bo to rózne informacje przeczytałem już na jego temat, nie bede więc "strzelał w ciemno" :twisted:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 08 maja 2008, 18:28

Bienias pisze:Bonso sedziowie w hiszpanii sa tragiczni to prawda oczywista. Fakt jest taki ze w GD sedziowie zawsze pomagaja gospodarzom ale ostatnio troche juz przeginaja z ta pomoca na SB. Tym bardziej ze pierwsza byla zdobyta nieparwidlowo a druga po faulu ktorego nie bylo. Szkoda bo i tak Real by wygral ten mecz a tak przez te bledy sedziegi wielu fanow Realu nie ma takiej wielkiej dumy ze zwyciestwa jakby sie wydawalo
Wszyscy mówią o tym faulu na Ramosie. Ja przypomnę tylko sytuację jak murawa sfaulowała Boźana i mieliście równie dobrą sytuację, ale nie potrafiliście wykorzystać. Nie mówię już o nieodgwizdaniu sytuacji jak Heinze sfaulował Messiego głową w łokieć. Prawa jest taka Burrull miał zły dzień, ale nie można mówić że gwizdał tylko i wyłącznie w jedną stronę. Co do karnego to wg. mnie był ale można się kłócić.

PS. Guti mistrz, sfaulować Marqueza i zaliczyć asystę w jednym... kozak Obrazek

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 08 maja 2008, 18:43

Jarzinho pisze: Nie chodzi mi o to jak przeszli, czy okazali pogarde, a jesli tak to dlaczego pilkarzom, przeciez to kibice ich wysmiewaja. Traktujesz kogos jak smieci, bo sam nim jestes. Proste. Jak ktos ma klase to widac to. Tylko na przyszłosc niech kibice Realu nie sraja sie czerwoni jak buraki wkurwieni, ze Barcelona ma załozyć biale koszulki. Laughing Swoja droga dobre to było, jeden przez drugiego zwymyslal co to za lubiezny czyn. Zawsze sie mozna pośmiac, pozniej wstyd.

:twisted: :twisted: :twisted: patrz chłopie na drugi plan zdjęcia

Obrazek

Zobacz kto ma ręce w górze :twisted: i nie wypisuj mi że za rok będzie na odwrót bo to jest dzisiaj ! CARPE DIEM :twisted: :twisted: :twisted:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kłaniaj się !!!!

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 08 maja 2008, 19:00

klopx pisze:A mi strzał Sylvinho w... coś u Gutiego...

Po pierwsze to był Ramos, a nie Guti, a domyślać się można, że dostał w udo.
Jarzinho pisze:Nie chodzi mi o to jak przeszli, czy okazali pogarde, a jesli tak to dlaczego pilkarzom, przeciez to kibice ich wysmiewaja. Traktujesz kogos jak smieci, bo sam nim jestes. Proste. Jak ktos ma klase to widac to. Tylko na przyszłosc niech kibice Realu nie sraja sie czerwoni jak buraki wkurwieni, ze Barcelona ma załozyć biale koszulki. Laughing Swoja droga dobre to było, jeden przez drugiego zwymyslal co to za lubiezny czyn. Zawsze sie mozna pośmiac, pozniej wstyd.
Dajcie spokój chłopakowi, ja też bym się wku... zdenerwował, gdyby moja drużyna drugi raz z rzędu nic nie wygrała w sezonie, dodatkowo została upokorzona trzykrotnie przez swojego największego wroga.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 maja 2008, 19:10

el Crack pisze:Dajcie spokój chłopakowi, ja też bym się wku... zdenerwował, gdyby moja drużyna drugi raz z rzędu nic nie wygrała w sezonie, dodatkowo została upokorzona trzykrotnie przez swojego największego wroga.

Mnie to ani troche nie zdenerowalo, tylko zastanawialem sie co napisza osoby ktore bluzgały na Barce przed wyjsciem na boisko. Bo Barca klase pokazała w swoim zachowania, nikt nie jest na topie cały czas.

Nie chce sobie wyobrazac co robiles 2 sezony temu :? Toure... Czarne jest czarne :?:

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 08 maja 2008, 19:13

el Crack pisze:Po pierwsze to był Ramos, a nie Guti, a domyślać się można, że dostał w udo.
Co nie zmienia faktu iż był to mój ulubiony moment;)
Aha, i większość ludzi w tym miejscu ma coś innego a nie udo :P
Gdybym nie znał tych piłkarzy tak dobrze jak Ty pomyślałbym że dostał w jajeczka:)

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 08 maja 2008, 19:26

Jarzinho pisze:Bo Barca klase pokazała w swoim zachowania
No i w to nikt nie wątpi i ja tego nie podważam. Brawa za szpaler w kolorach blau i grana.
Jarzinho pisze:Nie chce sobie wyobrazac co robiles 2 sezony temu
Razem z drużyną płakałem i cieszyłem się, prosiłem o lepsze czasy i wreszcie nadeszły.

Zacytuje tutaj Darka Wołowskego:
Barcelona nie śmieje się już z Realu, dziś Real śmieje się z Barcelony. A mnie przypomina się stare, niezbyt wyszukane przysłowie: Nie śmiej się dziadku z czyjegoś wypadku, dziadek się śmiał, to samo miał. Gdyby było trzeba, moglibyśmy przetłumaczyć je na hiszpański.

Aha, i większość ludzi w tym miejscu ma coś innego a nie
udo
To może Tobie źle przyczepili coś. Podobno da się to naprawić. Jakby Ramos dostał w jaja to by się skręcał kilka minut i tak szybko by nie wstał. Ale o tym wiedzą tylko ci, którzy mają jaja i w nie dostali

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 08 maja 2008, 19:33

el Crack pisze:To może Tobie źle przyczepili coś :lol: .Podobno da się to naprawić.
Człowieku tego sie nie przyczepia!!! :P Nie czujesz się oszukany?? 8)
el Crack pisze:Jakby Ramos dostał w jaja to by się skręcał kilka minut i tak szybko by nie wstał.
W pełni się z tym zgadzam :lol: Dlatego też mnie to zdziwiło :wink:
el Crack pisze:Ale o tym wiedzą tylko ci, którzy mają jaja i w nie dostali
Gdyby nie plotki to bys o tym nie wiedział... ;)

Co do przysłowia... ono obowiązuje także i teraz :) A chyba nie wątpisz w to że za jakiś czas już nie będzie tak "biało" :P

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 08 maja 2008, 19:39

klopx pisze:Gdyby nie plotki to bys o tym nie wiedział... Wink
Przetestowane na własnej, że tak powiem - skórze :lol:
klopx pisze:Co do przysłowia... ono obowiązuje także i teraz Smile A chyba nie wątpisz w to że za jakiś czas już nie będzie tak "biało" Razz
Będzie jeszcze bardziej biało. Hiszpania to dopiero początek, teraz Europa 8)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 08 maja 2008, 19:48

el Crack pisze:klopx napisał:
Co do przysłowia... ono obowiązuje także i teraz Smile A chyba nie wątpisz w to że za jakiś czas już nie będzie tak "biało" Razz

Będzie jeszcze bardziej biało. Hiszpania to dopiero początek, teraz Europa Cool

Przytoczę tutaj cytat z jednej z naszych fajowych piosenek oddających po kolei to o czym piszesz :D

"En Espana Real, En Europa Real, En del Mundo Real
Para Siempe Real Madrid"

kolejne :ot: będą karane i usuwane // fieldy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”