GKS Katowice (zbiorczy) - Strona 18

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 09 maja 2008, 0:11

Wilmore pisze:
Brak reakcji. Kilkanaście osób to jednostki, margines, więc nie będzie w stosunku do nich żadnych działań. Klub opracuje program antyrasistowski, ale w przyszłości, co mi śmierdzi "święty nigdy".
GKS po prostu nie ma jaj rozprawić się z kibicami. Skoro jest nagranie, tv, karty dla kibiców, to może dobrze by było zidentyfikować te paręnaście jednostek i wyrzucić ze stadionu na rok? Przecież po to były wprowadzane te karty, żeby bydło było zaobrączkowane i zawsze było wiadome, kto akurat gwiżdże. :roll:
Bo w zarządzie zasiadają tylko i wyłącznie kibice GKS-u Katowice, którzy uratowali klub przed całkowitą degradacją. Klub istnieje dzięki nam - kibicom a zarząd (kibice) co może zrobić? Napiszę pismo do PZPN-u i Odry z przeprosinami jak to bywa w geście kultury ale za swoimi stoją murem a buczenie nie pierwszy i ostatni raz będzie towarzyszyć na polskim stadionie. Wilmore Ty nie rozumiesz mojego podejścia do kibicowania, ja Twojego i niech tak zostanie :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 maja 2008, 11:33

Fishbone pisze:Klub istnieje dzięki nam - kibicom
I to znaczy, że bydła stadionowego nie można tknąć, bo klub istnieje dzięki niemu?
Przestępców ma się nie karać, bo płacą podatki na państwo?
Nie rozśmieszaj mnie.
Fishbone pisze:zarząd (kibice) co może zrobić?
Wyrzucić to było, które zaobrączkowane da się rozpoznać. Ktoś rzucał rasistowskie okrzyki? Zakaz stadionowy. Po to są te karty, żeby właśnie w takich sytuacjach się przydały.

tommm_b
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tommm_b » 21 maja 2008, 23:13

Witam, mam pytanie do wszystkich kibiców gieksy.
a w zasadzie prośbę.
W czasie awansu z 4 do 3 ligi realizowałem cos w rodzaju dokumentu filmowego o tym wydarzeniu, byłem na prezentacji sezonu, obu meczach z Bielskiem, zrobiłem parę wywiadów, nawet trafiłem z kamerą na imprezę po awansie, itd. Mam z tego parę kasetek zaje--j-ego materiału.

Ostatnio wróciłem do pomysłu zmontowania z tego dokumentu.
Jakiś znajomy jednak zarzucił mi informację, że jakies jaja w gks`ie
się dzieją. że niby afera, czy coś. Smutne by to było, bo sam doskonale pamiętam klimat tamtego awansu.
Czy ktoś mógłby mnie wtajemniczyć ?

będę mega wdzięczny
tkb81@interia.pl

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 22 maja 2008, 0:24

tommm_b pisze:Witam, mam pytanie do wszystkich kibiców gieksy.
a w zasadzie prośbę.
W czasie awansu z 4 do 3 ligi realizowałem cos w rodzaju dokumentu filmowego o tym wydarzeniu, byłem na prezentacji sezonu, obu meczach z Bielskiem, zrobiłem parę wywiadów, nawet trafiłem z kamerą na imprezę po awansie, itd. Mam z tego parę kasetek zaje--j-ego materiału.

Ostatnio wróciłem do pomysłu zmontowania z tego dokumentu.
Jakiś znajomy jednak zarzucił mi informację, że jakies jaja w gks`ie
się dzieją. że niby afera, czy coś.
Smutne by to było, bo sam doskonale pamiętam klimat tamtego awansu.
Czy ktoś mógłby mnie wtajemniczyć ?

będę mega wdzięczny
tkb81@interia.pl
Wtajemnicz mnie może Ty co słyszałeś od znajomego, bo nie mam bladego pojęcia co masz na myśli.

tommm_b
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tommm_b » 22 maja 2008, 1:22

Że niby grozi gieksie powrót do czwartej ligi, bo ponoć za szybko awansuje.
I jest w tym schowany jakiś przekręt.

Nie mieszkam w Kc od paru lat, nie mam już kontaktu z ekipą z bukowej, po prostu usłyszałem plotę. Więc jeśli nie ma żadnych problemów, to dobrze i tylko sie cieszyć. A skąd mój znajomy ma takie niusy, kto je sieje, nie mam bladego pojęcia również.

pozdro

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 22 maja 2008, 11:03

tommm_b pisze:Że niby grozi gieksie powrót do czwartej ligi, bo ponoć za szybko awansuje.
I jest w tym schowany jakiś przekręt.

Nie mieszkam w Kc od paru lat, nie mam już kontaktu z ekipą z bukowej, po prostu usłyszałem plotę. Więc jeśli nie ma żadnych problemów, to dobrze i tylko sie cieszyć. A skąd mój znajomy ma takie niusy, kto je sieje, nie mam bladego pojęcia również.

pozdro
Może dlatego, że wygraliśmy kilkanaście meczy walkowerami, bo gospodarze nie mięli gdzie przyjąć kibiców przyjezdnych? :think: Kiedyś o to spierałem się z kibicem GKS-u Tychy ale wyliczyłem, że jakbyśmy wszystkie mecze "walkowery" przegrali to przewaga i tak z 15 punktów by była. GKS to nie ten GKS za czasów młodego Dziurowicza :wink:

tommm_b
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tommm_b » 22 maja 2008, 14:15

Dzięki.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 23 maja 2008, 9:35

GKS Katowice będzie grał w Jaworznie

Mecze rundy jesiennej przyszłego sezonu GKS Katowice będzie rozgrywał w Jaworznie. Ma to związek z instalacją podgrzewanej płyty na stadionie przy ulicy Bukowej.

- Wszystko zostało już załatwione. W czasie rozmów dawano nam odczuć, że jesteśmy tam mile widziani i Jaworzno, gdzie mamy wielu kibiców, naprawdę chce oglądać dobre drugoligowe mecze - stwierdził rzecznik GKS, Piotr Hyla.

Na obiekcie przy ul. Bukowej zajdą latem poważne zmiany. Najważniejsza dotyczy instalacji podgrzewanej murawy. W związku z tą inwestycją na stadionie nie będzie można grać w piłkę być może aż do listopada.

Prezydent Katowic Piotr Uszok obiecał już nawet, że pomoże klubowi w opłaceniu wynajęcia stadionu oraz autokarów przewożących kibiców na mecze.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 12 cze 2008, 7:09

W dniu wczorajszym zmarł Adam Ledwoń. Legenda katowickiej GieKSy, idol dzieciaków, który z wygolonym napisem na głowie GKS i czerwonych korkach w roli przywódcy rozegrał 182 mecze dla GieKSy i 18 spotkań dla Polski. Swoją dalszą karierę grał w Austrii i miał wrócić na stare śmieci do Katowic...

Adam Ledwoń szacunek na zawsze!

Obrazek

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 26 cze 2008, 15:37

Dzisiaj kontrakty z GKS Katowice podpisało dwóch nowych zawodników. Rocznymi umowami z GieKSą związali się obrońca Daniel Treściński i napastnik Paweł Sobczak.

- Pierwszym moim celem jest wywalczenie sobie miejsca w podstawowym składzie, a później walka o najwyższe cele i o awans – mam sportowe ambicje i po to tu przychodzę – powiedział po złożeniu podpisu Treściński.

- Przed nami teraz ciężka praca na zgrupowaniu, którą musimy wykonać, aby przyniosło to efekty w lidze – dodał Sobczak.

Nowy roczny kontrakt podpisał również z klubem Krzysztof Markowski. Zaraz po złożeniu podpisów zawodnicy udali się w daleką podróż do Niemiec.

Kontraktu nie przedłużono z Sebastianem Gielzą i Hubertem Jarominem.

GKS Katowice ogłosił dzisiaj listę transferową. Znalazło się na niej sześciu zawodników:

Mariusz Gierczuk
Michał Gruchalski
Łukasz Mieszczak
Ariel Okrzesik
Konrad Piecha
Mateusz Sroka

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 27 cze 2008, 21:50

Na dzisiejszym posiedzeniu Komisji ds. Licencji Klubowych, GKS Katowice otrzymał licencję na grę w I lidze.

GKS Katowice jako jeden z pięciu klubów otrzymał zgodę na grę w tej klasie rozgrywkowej w sezonie 2008/2009. Pozostali pierwszoligowcy złożą odwołanie i ich wnioski o licencję będą rozważane w drugim terminie.

Licencję otrzymali : GKS Katowice, Dolcan Ząbki, GKS Jastrzębie, Podbeskidzie Bielsko-Biała, Znicz Pruszków.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 12 lip 2008, 10:10

Witam. Małą przerwę miałem ale w skrócie nadrobię co u nas słychać. A więc raczej pewne jest, że będziemy grać na Bukowej (dopiero awaryjnie w Jaworznie) a druga sprawa, co mnie bardzo cieszy to to, że trenerem został Jan Żurek, który z nami w 2002 roku sięgnął po III miejsce. Sparing na razie GKS rozegrał z ROW-em Rybnik, wygranym pewnie 3:0 i Metalurgiem Donieck zremisowanym 1:1.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 22 lip 2008, 16:01

Dzisiaj umowy z GKS Katowice podpisało trzech zawodników. Przez rok w zespole z Bukowej występować będą: Wojciech Dziura, Gabriel Nowak i Adrian Napierała. Dwóch pierwszych zostało wypożyczonych ze swoich klubów (odpowiednio Rozwój Katowice i ROW Rybnik), Napierała natomiast był wolnym zawodnikiem i związał się z GieKSą kontraktem na 12 miesięcy.

GKS może nie wzmocnił się solidnymi nazwiskami, ale na każdą pozycję jest rotacja, więc konkurencja w klubie dobrze wyjdzie. Według mnie GKS w tym sezonie w pierwszej ósemce powinien się spokojnie znaleźć. Po cichu mowa o walce do ekstraklasy, jednak ja do tego podchodzę z dystansem.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 16 sie 2008, 20:19

GKS Katowice 1:1 Odra Opole

Piłkarsko to jedna wielka żenada a nie widowisko. Nasi zawodnicy się skompromitowali przed swoimi kibicami, nie grając dosłownie nic! A w dodatku tracąc gola w 89 minucie na 1:1. Pierwszą bramkę w barwach GieKSy zdobył Sobczak, jednak jego gra w dzisiejszym meczu jak reszty, to wstyd. Po 5 spotkaniach mamy tylko 5 punktów, a przypomnę, że naszymi rywalami był: Tur, Kmita, Znicz, Wisła i Odra, więc Ci najgorsi są przed nami... Piłkarze obiecywali walkę o awans, ale kolejny raz na gadaniu się skończy zapewne.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Re: GKS Katowice (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 14 wrz 2008, 7:34

Wczoraj GieKSa poległa 2:0 w Świnoujściu kolejny mecz ligowy. Jeżeli dzisiaj Tur wygra w Nowym Dworze Mazowieckim z Dolcanem, to spadamy na przed ostatnie miejsce :shock: Takiego scenariusza nie spodziewał się najbardziej optymistyczny kibic. W przyszłą sobotę gramy z ostatnim Dolcanem, później rywale z górnej półki, więc zobaczymy jak to będzie. Na pewno będą konsekwencje kadrowe, za postawę niektórych zawodników.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”