AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 422

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 09 maja 2008, 14:27

Dzisiaj na pilka.pl jest news że Rino dogadał sie z Bayernem.Powiem szczerze że jakoś nie moge uwierzyć w tą informacje.Już nie ze względu na to że przed derbami powiedzial że napewno zostaje i zaraz po nich jeszcze raz to potwierdził.Bardziej chodzi mi o to że przechodząc do Bundesligi zrobi krok w tył.Gra w jednej z trzech najlepszych lig świata.W zespole w którym zdobył wszystko i nagle miałby sie przenieść do Bawari :?: .Druga sprawa jest taka że Gattuso od zawsze mówi że jeżeli odejdzie do kierunkiem jego będą Wyspy Brytyjskie.Nie oszukujmy sie ale Angielska liga i drużyny w niej grające są dużo lepsze niż w Bundeslidze.Jeżeli będzie chciał odejść to pójdzie tam gdzie mu więcej zapłacą a wydaje mi się że Angielscy potentaci w szeregu ustawią się po niego i spokojnie przebiją Niemców.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8400

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 09 maja 2008, 22:41

Jedna z licznych plotek. Póki nie ma oficjalnego komunikatu, póty można domniemywać :lol:

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 09 maja 2008, 22:53

gilardino11 pisze:Dzisiaj na pilka.pl jest news że Rino dogadał sie z Bayernem.Powiem szczerze że jakoś nie moge uwierzyć w tą informacje.Już nie ze względu na to że przed derbami powiedzial że napewno zostaje i zaraz po nich jeszcze raz to potwierdził.Bardziej chodzi mi o to że przechodząc do Bundesligi zrobi krok w tył.Gra w jednej z trzech najlepszych lig świata.W zespole w którym zdobył wszystko i nagle miałby sie przenieść do Bawari Question
A może chciałby potwierdzić swoje umiejętności grając dla zespołu, który odstępuje od światowej czołówki, a który może sprostać jego wymaganiom finansowym, i który może włączyć się do walki o CL.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 maja 2008, 23:10

PubuśBubuś pisze: A może chciałby potwierdzić swoje umiejętności grając dla zespołu, który odstępuje od światowej czołówki, a który może sprostać jego wymaganiom finansowym, i który może włączyć się do walki o CL.
Widzę, że w randze do pełnego opisu Twojej osoby brakuje tylko słowa "nabijacz".
Gattuso gra w zespole, który może sprostać jego wymogom finansowym, obecnie który odstępuje od światowej czołówki, ale nadal jest klubem z lepszymi piłkarzami, finansami, wynikami od Bayernu.
Jeśli Rino odejdzie, to tylko jedno to będzie znaczyć - w szatni się źle dzieje. Bo akurat Gennaro nie powinien obawiać się rywalizacji o miejsce w składzie, bo jeśli będzie w formie, to będzie lepszy od Massimo czy Flaminiego.
Wątpię, żeby miał odejść. O Shevie mówiło się wiele czasu, przemawiały za nim czynniki pozasportowe (Abramowicz, żona), a Gattuso miałby przejść do Monachium po co?
Dla wyników? :lol:
Dla pieniędzy? :lol:
Nic za transferem do Bayernu nie przemawia.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 10 maja 2008, 9:10

Wilmore pisze:
PubuśBubuś pisze: A może chciałby potwierdzić swoje umiejętności grając dla zespołu, który odstępuje od światowej czołówki, a który może sprostać jego wymaganiom finansowym, i który może włączyć się do walki o CL.
Widzę, że w randze do pełnego opisu Twojej osoby brakuje tylko słowa "nabijacz".
Gattuso gra w zespole, który może sprostać jego wymogom finansowym, obecnie który odstępuje od światowej czołówki, ale nadal jest klubem z lepszymi piłkarzami, finansami, wynikami od Bayernu.
Jeśli Rino odejdzie, to tylko jedno to będzie znaczyć - w szatni się źle dzieje. Bo akurat Gennaro nie powinien obawiać się rywalizacji o miejsce w składzie, bo jeśli będzie w formie, to będzie lepszy od Massimo czy Flaminiego.
Wątpię, żeby miał odejść. O Shevie mówiło się wiele czasu, przemawiały za nim czynniki pozasportowe (Abramowicz, żona), a Gattuso miałby przejść do Monachium po co?
Dla wyników? :lol:
Dla pieniędzy? :lol:
Mi się wydaje, że kolega PubuśBubuś, pisząc o klubie odstającym od czołówki i z dobrymi finansami pisał właśnie o Byernie, przynajmniej tak to odebrałem. Więc nie jeździjcie tak po nim. Swoją drogą, prasa może pisać, ja nie uwierzę, póki nie zobaczę oficjalnego komunikatu

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 maja 2008, 11:28

piotrcies pisze: Mi się wydaje, że kolega PubuśBubuś, pisząc o klubie odstającym od czołówki i z dobrymi finansami pisał właśnie o Byernie, przynajmniej tak to odebrałem.
Brawo, nagroda dla tego pana. :lol:
Wyobraź sobie, że to zrozumiałem i odpowiadałem mu na to dictum.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 10 maja 2008, 11:31

Wilmore pisze:PubuśBubuś napisał:

A może chciałby potwierdzić swoje umiejętności grając dla zespołu, który odstępuje od światowej czołówki, a który może sprostać jego wymaganiom finansowym, i który może włączyć się do walki o CL.

Dla wyników? Laughing
Dla pieniędzy? Laughing
Widzę, że to nie ja powinienem mieć rangę "kaleka umysłowy", ale pewien pan, uważający się za niewiadomo jak wielkiego inteligenta, a który nie potrafi przyswoić bardzo prostych informacji.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2008, 15:58 przez PubuśBubuś, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 10 maja 2008, 11:39

Wilmore pisze:
piotrcies pisze: Mi się wydaje, że kolega PubuśBubuś, pisząc o klubie odstającym od czołówki i z dobrymi finansami pisał właśnie o Byernie, przynajmniej tak to odebrałem.
Z twojej wypowiedzi jasno wynika, że chodzi o Milan. Zresztą nie chodzi o to co miałeś kolego na myśli, ale o jakieś głupie oskarżenia. Skoro PubuśBubuś ma takie zdanie, to po co od razu pisać, że jest nabijaczem? To, że kilka dziwnych rzeczy napisał, nie znaczy, że musimy każdą wypowiedź traktować jako coś głupiego. Trochę obiektywizmu by się przydało.

Wracając do tematu. Na stronie głównej pilka.pl jako fotka dnia jest Gattuso i informacja, że prawdopodobnie przejdzie do Bayernu. Ja nadal w to nie wierzę. Czekam na oficjalne informacje. Gdyby odszedł, Milan zrobiłby błąd, Flams, przy całym szacunku dla niego, to jeszcze nie ten format co Gattuso, pomimo świetnego sezonu na Emirates Stadium Francuza

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 10 maja 2008, 12:29

piotrcies pisze:
Wilmore pisze:
Z twojej wypowiedzi jasno wynika, że chodzi o Milan.
Się wtrącę - bo o Milan chodzi. wilmore miał na myśli, że obecnie to właśnie Milan jest klubem odstającym od czołówki, a jednocześnie spełniającym wymagania finansowe Gennaro.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 maja 2008, 13:43

Kończąc przepychankę z dziećmi neo:
Według Daily Mirror, napastnik Chelsea Londyn Didier Drogba podpisał 3-letni kontrakt z Milanem i razem z Jose Mourinho, który ma zastąpić Carlo Ancelottiego będą reprezentować od przyszłego sezonu rossonerich.
Powoli doganiamy Barcelonę w stężeniu absurdalnych informacji dotyczących klubu na dzień. :lol:
Inna rzecz, że ci dziennikarze myślą logicznie. Ściągnęliśmy piłkarza odpowiadającego stylem gry Mourinho, zakończyliśmy negocjacje (ponoć) z R10, którego Jose nie lubi... :lol:

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 10 maja 2008, 15:01

10 pisze:wilmore miał na myśli, że obecnie to właśnie Milan jest klubem odstającym od czołówki, a jednocześnie spełniającym wymagania finansowe Gennaro.
Bez przesady. Gdzie Milan, a gdzie Bayern. Milan jest czwarty w Serie A-lidze silniejszej od BL, i grał w LM.
Wilmore pisze:Kończąc przepychankę z dziećmi neo
Tym stwierdzeniem pokazałeś, na jakim jesteś poziomie. Takie teksty to używają dzieci w podstawówce. Być może reprezentujesz właśnie ten wiek, ale jeśli już zgrywasz dorosłego, to daruj sobie takie odpowiedzi.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 10 maja 2008, 16:46

PubuśBubuś pisze:
10 pisze:wilmore miał na myśli, że obecnie to właśnie Milan jest klubem odstającym od czołówki, a jednocześnie spełniającym wymagania finansowe Gennaro.
Bez przesady. Gdzie Milan, a gdzie Bayern. Milan jest czwarty w Serie A-lidze silniejszej od BL, i grał w LM.
Kwestia dyskusyjna. Weź pod uwagę, że Bayern jest w tej słabszej BL najlepszy, a w pucharze UEFA doszedł do półfinału, tymczasem Milan w swojej lidze będzie najprawdopodobniej dopiero 4-ty, a w CL odpadł już w 1/8.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 10 maja 2008, 18:11

Kwestia dyskusyjna ?

Może warto zaznaczyć fakt że to pierwszy taki sezon Milanu od paru lat ?

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 10 maja 2008, 18:25

Łukasz_ pisze:Kwestia dyskusyjna ?

Może warto zaznaczyć fakt że to pierwszy taki sezon Milanu od paru lat ?
Otóż to, poza tym trzeba również popatrzeć na styl Bayernu w tym PUEFA. Walczył jak równy z ogórkami, a to chlubą dla klubu budowanego na potężnych pieniądzach nie jest. Jest może najlepsze w BL, ale czy wróżysz temu zespołowi zawojowanie LM w przyszłym roku?

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 10 maja 2008, 18:46

Ja naprawdę nie rozumiem co dalej ma Bayern do Milanu, porównajcie ostatnie lata i się wyjaśni kto jest lepszy, ale i tak zagorzałego fanatyka nie da się przekonać...
Bądźmy zadania, że Sagnol to tylko głupi żart i jednak pójdzie do Juve :lol:
Gattuso? Jeśli naprawdę chce grać w lidze niemieckiej to nie powinniśmy mu tego utrudniać, takiego piłkarza jak on nigdy w życiu nie widziałem i nigdy mu tego nie zapomnę co zrobił dla nas. Życzę mu z całego serca wszystkiego najlepszego, ale wiem że jednak dla niego pieniądze mają dużo do gadania tzn. Jak byłem we Włoszech to w co drugiej reklamie występował. Choć z drugiej strony gdyby powiedział że chce większy kontrakt to już taki jak ma dostać w Bayernie to zarząd bez problemu przystał by na jego warunki... Nie jest piłkarzem dużo mniej zasłużonym niż Andryi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”