Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 420

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 10 maja 2008, 21:56

eśli już o transferach mowa, to za 12 mln. funtów ma przejść do Arsenalu Nasri.

Pojawiła się jedna plotka i już ma przejść. :o
PubuśBubuś pisze:Blisko jest także Aquilani, który miałby zasilić klub za 20 mln.

Aż tak blisko? :shock:

Anyway, jak odejdzie Hleb, co niedługo stanie się faktem (tak-jestem tego pewny), to trzeba sprowadzić także kogoś na prawe skrzydło. Mówiło się kiedyś o Gouffranie. Ponoć był zaklepany i ma do nas dołączyć w lipcu. Z tego co pamiętam to tylko jeden serwis o tym napisał-young guns. :roll: Bardzo bym chciał tego transferu. Wtedy nie musielibyśmy się męczyć z Eboue, a Theo grałby więcej w ataku.
kyloloko pisze:Podobno do klubu ma trafić Ben Arfa, a Arsenal wygrał rywalizacje o zawodnika z ManU... transfer ma wynosić 20 mln euro...

Nic pewnego. Ponoć Arsenal jest skłonny wyłożyć taką kasę, ale pewnie nie ma nic na rzeczy. IMO kolejna plotka.

Awatar użytkownika
Maaras
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maaras » 10 maja 2008, 23:34

Hmm to się dużo plotek zrobiło. Oby chociaż część się sprawdziła ;p Najbardziej to jestem za Barry'm, Nasrim, Ben Arfą. Wątpię by Aston Villa dała se tanio odebrać kapitana a jeżeli by on już odszedł to Younga by na bank już nigdzie nie wypuścili i dobrze. ;p Senderosa nie trawie w jego miejsce bym widział Kompanego albo Richardsa.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8402

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 11 maja 2008, 8:50

Z plotkami nie wygram :?

Nie widziałem zbyt dużo Nasriego, więc nie będę się wypowiadał na temat jego talentu, bo słyszeć od innych to sobie mogę...

Ben Arfa, rzeczywiście wielki talent, już pokazuje swoje nieprzeciętne
umiejętności, więc ewentualnie przydałby się wam.

Jednak pozostajemy w sferze polotek i domysłów, spójrzcie ile nazwisk wymieniacie, przecież oni wszyscy do was nie przyjdą. Trzeba poczekać na jakieś konkrety, co powtarzam wszędzie i na każdym kroku, ale ludzie i tak lubią poplotkować
Maaras pisze:Senderosa nie trawie.
Senderos jest chyba po to, aby gracze Arsenalu nie czuli się zbyt pewnie :wink:

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 11 maja 2008, 9:30

kyloloko pisze:Podobno do klubu ma trafić Ben Arfa, a Arsenal wygrał rywalizacje o zawodnika z ManU... transfer ma wynosić 20 mln euro

uwierz mi ze angielska prasa malo kiedy pisze prawde ;)

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 11 maja 2008, 11:40

PubuśBubuś pisze:Blisko jest także Aquilani, który miałby zasilić klub za 20 mln.
To jakaś plotka. Nie wierze że Roma zgodzi się go oddać.
Maaras pisze:w jego miejsce bym widział Kompanego albo Richardsa.
Każdy kosztowałby nas krocie, a Wenger n bank nie wyda tyle kasy na rezerwowego.
Ben Arfa, rzeczywiście wielki talent, już pokazuje swoje nieprzeciętne
umiejętności, więc ewentualnie przydałby się wam.
Ewentualnie? Bardzo przydałby się zawodnik tego typu. Mimo że tak jak napisał guru to pewnie następna plotka, to w jego przyjście wierze dużo bardziej niż Aquilaniego czy Barrye'ego.

Nigdzie nie pojawiają się potwierdzenia że Gouffran do nas dołączy latem. Gdyby przyszedł on i wreszcie Vela to byłaby to już jakaś alternatywa w ofensywie. Warto by też pomysleć o Gourcuffie, bo Milan prawdopodobnie oddałby go za małe pieniądze a talent ma nieprzeciętny.

Kadra Arsenalu na dzisiejszy mecz:
Fabianski, Touré, Gallas, Song, Clichy, Eboué, Gilberto, Denílson, Walcott, Adebayor, Bendtner, Lehmann, Djourou, Gibbs, Randall, Traoré, Senderos, Flamini.

Prawdopodobnie możemy się spodziewać podobnego wyjściowego ustawienia jak w meczu z Evertonem, chociaż chciałbym w pierwszym składzie zobaczyć Djourou i Traore.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 11 maja 2008, 12:53

guru pisze:Cytat:
eśli już o transferach mowa, to za 12 mln. funtów ma przejść do Arsenalu Nasri.

Pojawiła się jedna plotka i już ma przejść. Surprised
PubuśBubuś napisał:
Blisko jest także Aquilani, który miałby zasilić klub za 20 mln.

Aż tak blisko? Shocked
amolinn pisze:PubuśBubuś napisał:
Blisko jest także Aquilani, który miałby zasilić klub za 20 mln.

To jakaś plotka. Nie wierze że Roma zgodzi się go oddać.
Przecież wszystko to na razie plotki, więc o co chodzi? Póki nie podpisze jakiś zawodnik kontraktu, to będzie plotką.
Guru- [*]

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 maja 2008, 13:00

PubuśBubuś pisze:Póki nie podpisze jakiś zawodnik kontraktu, to będzie plotką.
To taki Zambrotta w wypadku Milanu to plotka?
Plotka (za PWN):
«niesprawdzona lub kłamliwa wiadomość powtarzana z ust do ust, najczęściej szkodząca czyjejś opinii»
Tymczasem w wypadku takiego Zambrotty nie raz obie strony potwierdzały rozmowy. Nieraz.
Kończ waść...

Awatar użytkownika
Maaras
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maaras » 11 maja 2008, 14:27

Jak by nie było to teraz każdy zawodnik będzie kosztował krocie. ;] więc albo Wenger przejrzy na oczy i postanowi wydać te pieniądze albo znowu wzmocnimy się 17 - 18 latkami.

Gdyby się trafił taki drugi "Sagna" to bym nie miał nic przeciwko ;p nie chodzi o prawego obrońce.

Podobno Wenger interesuje się też Mario Gomezem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 maja 2008, 15:38

Fabian - Clichy, Senderos, Song, Djourou - Eboue, Denilson, Walcott, Gilberto - Ade, Nicklas.

Ciekawe jak ich Wenger ustawi. Chciałbym Eboue na obronie, Djourou z Senderosem w środku obrony. A Songa w pomocy. Jednak zapewne będzie Djourou na prawej obronie, Eboue w pomocy, a Song na stoperze z Senderosem.
Ciekawe, czy wygramy :think:

Ławka: Mannone, Nordtveit, Traore, Randall, Barazite.
Jak już Wenger daje pograć młodym to wolałbym, Norwega zamiast Senderosa od początku. Ciekaw jestem jakby się pokazał.
Także Traorem Barazite i ... Mannone chętnie bym zobaczył.

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 11 maja 2008, 20:37

Arsenal pokonał Sunderland 1:0 po bramce Walcott'a jednak bardziej od bramki podobało mi się świetne podanie Gilberto... czyżbym się mylił co do jego przydatności po odejściu Flaminiego ?? Po jednym podaniu raczej cięzko odpowiedzieć ale mam nadzieje, że tak... spotkania nie goglądałem brak transmisji w SC ale z tego co przeczytałem Kanonierzy grali pewnie i w dobrym stylu wywieźli komplet punktów ze Stadium of Light... czyste konto zachował Fabiański i pozostawił ogólne dobre wrażenie był podobne bardzo chwalony przez brytyjskich komentatorów...

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 11 maja 2008, 20:46

Ale pozostaje niedosyt :? Tak długo prowadzić, a potem, od kontuzji Eduardo zaliczyć taką niefortunną serię. Trudno. Przynajmniej nikt nie powie, że jestem z drużyną, gdy ta zdobywa sukcesy :P W przyszłym sezonie powinno być lepiej. Mam nadzieję, że Wenger już wie co zawiodło, i co najważniejsze wie, jak temu zaradzić.

Awatar użytkownika
Maaras
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maaras » 11 maja 2008, 21:22

Także meczu nie widziałem szkoda. Szkoda też że Wenger dokonał tylko dwóch zmian i nie dał pograć Barazite i Nordveit'owi. Ale grunt że sezon zakończyliśmy zwycięstwem. Ciesze się z bramki Theo widać że ma smykałkę do strzelania.

Pojawiła się też informacja że Arsenal jest zainteresowany Kompanym. Chciałbym tego transferu oby okazało to się prawdą i udało się.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 maja 2008, 11:54

Meczu niestety nie widziałem [ma ktoś torrenta ? ] nie pokazywali nigdzie :evil: widziałem skrót.
Fabiański raz bardzo ładnie wybronił trudną piłkę, dostał dobrą notę od Sky. Gorszą tylko od Theo.

Szkoda, że sędzia nie uznał pierwszej bramki Randalla. Odgwizdał spalonego, którego nie było. Coś czuję, że Mark będzie w pierwszej drużynie od nowego sezonu.

Wenger znów się o transferach wypowiedział. Coraz więcej sygnałów nam daje, gdzie skąd mamy się spodziewać wzmocnień. Już drugi raz zaznaczył, że po transferach Sagny i Eduardo [spoza Anglii] woli teraz kogoś już ogranego na wyspach - czyżby to oznaczało, że rzeczywiście Barry jest na jego celowniku ?

Dziś informacje o tym, że Ben Arfa będzie u nas grać.

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8402

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 12 maja 2008, 15:22

Arsenal bardzo pozytywnie mnie w tym sezonie zaskoczył. Grali z polotem, bez boiskowego cwaniactwa, nie kalkulowali, grali zawsze o zwycięstwo i do końca. Szkoda, że nie zajęli drugiego miejsca i będą się przebijać przez eliminacje (oczywiście pierwsze zarezerwowane dla United :wink: )

Gratuluję naprawdę udanego sezonu i liczę, że w przyszłym sezonie będzie znów ekscytująca walka. Myślę, że co nie zrobi Wenger to i tak uczyni to dobrze, więc o wzmocnienia na waszym miejscu bym się nie przejmował. W tym sezonie widoczny był progres, teraz może być tylko lepiej.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 12 maja 2008, 16:40

No cóż... i mamy koniec sezonu. Jeszcze na Sylwestra myślałem, że Mistrzostwo jest nasze. Ale takie jest życie. Bardzo cieszy nasz styl gry, chyba najładniejszy w Europie w tej chwili. Podoba mi się postawa chłopaków. Mimo, że nie mogli już nic zdziałać w końcówce grali do końca i zwyciężli w tych ostatnich meczach.

Optymistycznie patrzę w przyszłość. Za ten sezon trzeba pochwalić całą drużynę, w szczególności Ade i Theo, zagrali praktycznie na 110%. W następnym sezonie powinniśmy częściej oglądać Fabiana na bramce.

Gdzieś tam wcześniej wyczytałem, chyba napisał to Fieldy, że Randall jest coraz bliżej pierwszej jedenastki. Widział ktoś mecze z jego udziałem? Jak możecie to opiszcie umiejętności tego zawodnika.

A i jeszcze jedno... gdyby przyszedł Kompany, Ben Arfa i Niko... :chill:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”