Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 338

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 maja 2008, 16:58

Jak Roma i Inter będą mieli tyle samo pkt, to kto zajmie lepsze miejsce ?

Liczą się gole, czy bilans gier ? I jak te mecze Romy z Interem wyglądały ?

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 04 maja 2008, 16:59

bezposrednie spotkana choc kiedys czytalem ze jak jhest rowna ilosc pkt to po sezonie gra sie dwumecz. pisalo to w "pilce noznej" ale ile w tym prawdy to ja nie wiem. a jesli chodzi o nasze mecze w tym sezonie to 4-1 dla nas w rzymie i 1-1 na gisueppe meazza.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 04 maja 2008, 17:00

Przy rownej liczbie punktow mistrzostwo dla Interu bo pozamiatal Rome w Rzymie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 04 maja 2008, 17:07

Przy założeniu, że Roma nie straci punktu wystarczy zdobyć 3 punkty. Roma - Inter 1:4, Inter - Roma 1:1.

Rozkład jazdy. Siena u siebie, Parma wyjazd. Strata mistrzostwa = frajerstwo.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 04 maja 2008, 17:10

Oglądałem mecz i muszę powiedzieć, że jak nie lubię Serie A, tak widowisko było całkiem przyjemne. Podobały mi się te ujęcia z kamerki umieszczonej ponad murawą.

Co do Interu: podziękujcie Crespo... nie wiem co ten zawodnik robił w tak ważnym meczu jak ten. Dla mnie Mario grał o niebo lepiej. Cruz :brawo:

W sumie można powiedzieć, że 'Goście' przegrali ten mecz na własne życznie. Vieira [*].

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 200

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 04 maja 2008, 18:42

Wspaniałe derby na podsumowanie wspaniałego półrocza :P

Nie rozumiem dzisiejszej postawy piłkarzy. :)
Do ostatnich popisów Manciniego już się przyzwyczaiłem, ale piłkarze bardzo mnie zawiedli.
W takim meczu zagrać z takim zaangażowaniem i poświęceniem to brak słów, faktycznie dla naszych mała stawka spotkania dzisiaj chyba była :lol:
Bo owszem graliśmy bez kreatywnych piłkarzy, ale można to było nadrobić ambicją, walecznością itd.

Zostały nam dwa mecze, niezdobycie mistrzostwa byłoby frajerstwem, ale przecież dzisiaj piłkarze Interu takie frajerstwo zademonstrowali.

Moratti moim zdaniem nie tyle nie chce się angażować w sprawy sportowe Interu, ile kieruje się innymi kryteriami. Mając za sobą doświadczenie, bolesne doświadczenie ze zmianami trenerów stara się zachować okres stabilizacji tak długo jak to możliwe. Taką stabilizację zapewnia pozostwienie Manciniego. Ponadato do czasu przybycia Manciniego prezydentura Massimo był całkowita porażka, teraz trudno pozbyć się człowieka, któremu tak dużo się zawdzięcza, który przełamał złe fatum.
Jest oczywiście jeden czynnik, który spowodowałby zmianę stanowiska Morattiego. Nie życzę tego Interowi.

I jeszcze słowo w kwestii Manciniego. Nierozumiem dlaczego trener, który w pierwszym sezonie pracy ustawiał linię pomocy następująco: Stankovic-Cambiasso-Veron-Figo (czyli z trzema ofensywnymi pomocnikami) odwala nam teraz takie numery :roll:

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 05 maja 2008, 22:59

A Inter traktuje Ronaldo jak Barca Figo :wink:

Obrazek

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8400

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 06 maja 2008, 14:08

Inter jest w dołku, ale mam nadzieję, że się z niego jak najszybciej wydźwignie.
Moofasa pisze:A Inter traktuje Ronaldo jak Barca Figo :wink:
ech, Ronaldo, nie wiedział, że to byli transwestyci :D Kibice pewnych rzeczy nie wybaczają, choć ja nie mam tego Ronaldo za złe, wiadomo w jakim momencie kariery się znajdował, Milan przyszedł mu z pomocą, a on co i rusz kontuzja. Pechowy piłkarz.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 06 maja 2008, 15:03

My tu gadu gadu, a nie zauważyliśmy, że El Mago jest już w 100% nasz ;) Kwota, za którą Ternana sprzedała Jimeneza była znana od dawna i na ich konto wpłynęło 10 milionów ojro a w zamian do 2011 roku Chilijczyk będzie przywdziewał Czarno-Niebieski trykot :brawo:

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 06 maja 2008, 16:51

Hanni pisze:Podobały mi się te ujęcia z kamerki umieszczonej ponad murawą
Które kamerki nie są ponad murawą?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 maja 2008, 17:44

PubuśBubuś pisze: Które kamerki nie są ponad murawą?
Większość?
Większość jest obok murawy, stricte nad nią w meczu Interu z Milanem była tylko jedna (albo dwie?), zamontowana na specjalnej lince i poruszająca się dzięki silniczkowi wzdłuż boiska, w zależności od tego, gdzie była piłka.
Ja rozumiem, egzamin po podstawówce już dawno za Tobą, ale nie zaśmiecaj forum czymś takim. :roll:

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 06 maja 2008, 18:28

Aha, czyli jak są obok, to nie mogą być nad? Już nie zaśmiecam :P

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8400

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 06 maja 2008, 20:19

No to fajnie, Jimenez jest nasz :D A co do Mou, jak jego życzeniem jest transfer Drogby, a Chelsea za Drogbe chce Balotelliego, to nie bierzmy Jose! Balotelli to świetny młody kopacz, taki włoski odpowiednik Bojana. Swoją drogą, Mancio częściej powinien mu dawać szanse od pierwszych minut, on jest naszą przyszłością

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 11 maja 2008, 13:58

juz dziś Inter moze zapewnić sobie tytuł mistrza Italii. Wystarczy, ze pokona na San Siro ligowego średniaka - AC Siene. chociaz Mancini jak zawsze przed kazdym meczem mówi ze to bedzie trudne spotkanie to mysle ze Inter powinien wygrać gładko 2:0 lub 3:0. Zresztą Mancini mówiłby ze Inter czeka trudny mecz nawet jakby grali z trzecioligowcem z Polski :) tak na wszelki wypadek zeby wrazie czego potem mógł powiedzieć "a nie mówiłem". Sienie nie grozi juz spadek i nie walczy juz o zadne puchary i pomimo ze Mancio mówi ze dlatego bedzie to trudny mecz, to wg. mnie wlasnie ten argument przemawia ZA Interem

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 11 maja 2008, 15:57

Pierwsza połowa typowa dla Interu u siebie. Cisniemy niesamowicie, zdobywamy bramke i oddajemy inicjatywe, dalej tracimy gola z niczego i od nowa mozolnie budujemy co przed chwila wydawało się juz nasze. Całe szczescie Mario strzelił gola do szatni, bo w drugiej połowie Siena nadal bedzie przerywała nasze groźniejsze ataki gdzies na 30-40 metrze faulami, a jak cos przejdzie to obrona Częstochowy i próby kontrataków. Raz nasz juz Julio uratował. A Inter musiał by calkiem sie odsłonić, mimo iz juz bardzo odsłoniety.

Na razie cały łup bramkowy dla pary Vieira-Balotelli. Po asyscie i po golu. Jeszcze tak z dwie dorzucić przez pierwsze 15 minut drugie cześci i juz świetujemy.

Forza ragazzi!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”