Roger w reprezentacji - Strona 8

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Roger w reprezentacji

tak
46
58%
nie
34
43%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 maja 2008, 18:56

Martinho pisze:Z Olisadebe tez tak psioczyliscie? Dajcie se luzu chlopak rozegra kilka zajebistych spotkan i bedziecie go ubostwiac. Mowie wam. Co maja Niemcy powiedziec jak tam pelno jest graczy ktorzy nie sa bezposrednio powiazani z Niemcami a wy placzecie o jednego pilkarza?

Kibole z Wyborczej: Beenhakker idzie śladem Togo i Azerów, a nie Niemców

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 12 maja 2008, 19:17

Martinho pisze: Dajcie se luzu . Co maja Niemcy powiedziec jak tam pelno jest graczy ktorzy nie sa bezposrednio powiazani z Niemcami a wy placzecie o jednego pilkarza?
A czy Roger wychował sie u nas,przechodził przez nas system szkoleniowy,jego rodzice emigrowali do Polski :?: ....NIE.W wiekszości pilkarzy niemieckich,innego jeszcze pochodzenia(Podolski,Klose czy Kuranyi),przechodzili przez system szkoleniowy Niemców,i wychowywali sie w niemieckich szkołach,i są traktowani jak swoi.Także widzisz jest pewna różnica

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 maja 2008, 19:45

piwus pisze:Ojciec Rogera grał w reprezentacji Polski Shocked? Roger jest Polakiem wychowanym na obczyźnie Shocked? Mówi po polsku Shocked?
A wiesz, jak mówił Ebi po polsku, gdy debiutował?
Słowa hymnu Rogera brzmią przy tym jak Wielka Improwizacja Mickiewicza przy blokowym slangu.
piwus pisze: Co Roger ma wspólnego z Polską poza paszportem? Bycie Polakiem to tylko dokument? Jak śpiewało Raz dwa trzy "jestem Polakiem, mam na to papier i cały system zachowań" Laughing. Nawet pod taką definicję Roger się nie kwalifikuje.
Proces nadawania paszportu polskiego obcokrajowcom jest chory, co nie zmienia faktu, że jeśli ktoś takowy ma, to jest Polakiem.
I żaden Zdzich spod monopolowego czy inny piwus nie jest dla mnie osobą kompetentną do podważania zdania - bądź co bądź - prezydenta Polski i efektu postępowania polskiego prawa.
piwus pisze:Ale skoro Polska Walcząca znalazła się na transparencie to co... może wciągnąć na listę symboli zabronionych?
Widzę, że nic nie wiesz o tym, co naprawdę ten symbol znaczy dla pokolenia Twoich dziadków - czy pradziadków nawet, patrząc na sposób wypowiedzi, ludzi dojrzałych w trakcie II WŚ.
Trochę szacunku do dziedzictwa.
Martinho pisze:Z Olisadebe tez tak psioczyliscie? Dajcie se luzu chlopak rozegra kilka zajebistych spotkan i bedziecie go ubostwiac.
I to jest właśnie przykre przede wszystkim. Roger zagra świetnie na Euro i wszyscy, od Mendeza czy piwusa począwszy, po Kaczyńskiego jako ojca sukcesu, będą go wychwalać pod niebiosa. Niezależnie od przekonań - komuniści, socjaliści czy mohery - będą dumne z Polaka.
Ale na razie to nie-Polak, taa.
piwus pisze:
Znają na pewno lepiej użycie symboli niż PZPN: http://www.gazetapolska.pl/?module=content&lead_id=2373
Wybacz, ale jak czytam brednie Gazety Polskiej na temat "Dmowskiego patrioty" i falangi, to bierze mnie na wymioty.
Jak ktoś nie wie, albo nie chce wiedzieć, jaka była wymowa tych symboli przed wojną, to niech sobie żyje w błogiej nieświadomości. Ale na litość, niech nie tłumaczy rasistów. :roll:
Gdyby to była Gazeta Niemiecka, to tłumaczyłaby swastykę jako symbol - zgodnie z prawdą - religii hinduskiej. Fajnie, tylko wszystkim kojarzy się z czymś innym, ergo jest zakazane.
TS borys IFC pisze:jemu chodzi o to ze roger jest polakiem tylko formalnie i ja sie z tym zgadzam
Co Ciebie czy mnie odróżnia od Rogera? Masz paszport? Dowód osobisty? Masz. Roger chce być Polakiem i jest. Po polsku mówi słabo, ale przejdź się na najbliższe blokowisko, jak posłuchasz tamtejszych żuli, to bliżej im naprawdę będzie do suahili, niż do polskiego. A jednak to w oczach Polaków Polacy...
Oddajcie cesarzowi, co cesarskie. Żal patrzeć, jak nastolatkowie dzielą Polaków na Polaków i polaczków z importu.
TS borys IFC pisze:koles byl tu juz od lat
Jest.
TS borys IFC pisze:poczulbyn sie polakiem
Tak okazujesz szacunek do polskości? Zapominając o dużej literze? :lol:
To raz. A dwa - skąd wiesz, że się nie czuje?
poznalby nasza kulture
Jakie masz dowody, że nie zna?
TS borys IFC pisze:traktowalby polske jak ojczyzne.
I znów - jakie masz dowody, że czuje inaczej?
Ja wiem, że Twoja wersja jest dość prawdopodobna. Ale nie jest pewna. Więc nie masz co przyjmować tego za prawdę jedyną, bo brzmisz jak, cytując Dzień Świra, sąsiad, który twierdzi, że jego prawda jest lepsza, bo jest bardziej mojsza niż twojsza...
Kubańczyk pisze:W wiekszości pilkarzy niemieckich,innego jeszcze pochodzenia(Podolski,Klose czy Kuranyi),przechodzili przez system szkoleniowy Niemców,i wychowywali sie w niemieckich szkołach,i są traktowani jak swoi.Także widzisz jest pewna różnica
W większości. A wiesz, ilu jest takich, co to przyjmowało paszport dla obywatelstwa UE? Najwybitniejsi z nich to faktycznie zniemczeni obywatele pochodzenia choćby polskiego - jak np. Podolski.

System nadawania obywatelstwa w Polsce jest chory, zły, dziurawy i korzystny dla obcokrajowców - należałoby czerpać ze wzorów Szwajcarskich, które nakazują kandydatom zdać egzamin z wiedzy o kulturze, historii, języku, czymś tam jeszcze chyba. Poważne podejście do tematu.
Ale Roger jest Polakiem, jak Ebi, Żurawski, Boruc, piwus, ja czy Mendez. I choćby to bardzo bolało wielu, to tak jest. Dostał obywatelstwo, więc jest Polakiem.
I żadne pseudofilozoficzne rozważania na temat obywatelstwa, polskości i narodowości w wykonaniu niektórych, czy wykorzystanie najtrudniejszych aspektów psychologii w przypadku czytania w myślach, które stosuje borys IFC temu nie zaprzeczą.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 12 maja 2008, 19:56

Wedlug mnie to nie jest zdrowy system , w ten sposob zaciera sie narodowosc .

Popatrzmy na przyklad Francji gdyby nie emigranci to gdzie stala by teraz pilka francuska ? , gdyby Nie Polsko-Turecka i jescze niewiadomo jak reprezentacja Niemiec. Gdyby nie Niewolnicy w Brazyli ktorzy teraz tam przewazaja ? Siła byłaby rozlozona calkiem inaczej .

Mnie to poprostu razi nie zebym byl jakims rasista czy co , Nie po to ktos wymyslal sobie prawo narodowosci zeby je ot tak sobie przyznawac. Wiem ze swiat staje sie globalny ale zachowajmy jakies granice bo niedlugo wogle nie bedzie sensu zaachowywania granic jak tak dalej pojdzie .

Wracajac do Rogera , co z niego za Polak ? Moim zdaniem zaden , nie mowi po polsku , pewnie nie zna naszej kultury , gdyby nie kasa legii to wogle by nie wiedzial co to Polska jest . Nawet pilkarz zniego marny , zebysmy powalczyli wczesniej o tego Klose , Podolskiego,Aquafresce , Obraniaka i innych podobnych to moze i bysmy byli mistrzami europy ale my zbieramy ochalpy .
Ostatnio zmieniony 12 maja 2008, 19:59 przez myhalek_acm, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 maja 2008, 19:59

Przenosząc posty, trochę poczytałem wcześniejszych opinii. I wcześniej pisałeś, że jesteś przeciwny Rogerowi w reprezentacji, ale jeśli nie zabierze miejsca Gargule czy Majewskiemu może jechać.
Wilmore pisze: Proces nadawania paszportu polskiego obcokrajowcom jest chory, co nie zmienia faktu, że jeśli ktoś takowy ma, to jest Polakiem.
Teraz piszesz, że nie powinien dostać paszportu, ale jak dostał to jest Polakiem. Właśnie przeciw temu ludzie protestują, ze nie powinien dostać papieru. A papier nie czyni jeszcze człowieka Polakiem. Roger jest Brazylijczykiem z polskim paszportem, podobnie jak Cantoro nie jest Polakiem, tylko Argentyńczykiem z polsko-włoskim paszportem.

Trochę przeczenia sobie, trochę słabej retoryki, byle tylko pod prąd :spoko:.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 maja 2008, 20:04

piwus pisze:I wcześniej pisałeś, że jesteś przeciwny Rogerowi w reprezentacji, ale jeśli nie zabierze miejsca Gargule czy Majewskiemu może jechać.
Oczywiście, gdzie sprzeciwiam się temu zdaniu? :lol:
piwus pisze: Teraz piszesz, że nie powinien dostać paszportu, ale jak dostał to jest Polakiem.
Gdzie napisałem - podaj dokładnie miejsce i czas posta - że Roger nie powinien był dostać paszportu?
Żałosne próby. Ale próbuj dalej znaleźć przeczenie tam, gdzie go nie ma. Zabawny jesteś, kontynuuj, dla uciechy publicznej. :lol:
piwus pisze:A papier nie czyni jeszcze człowieka Polakiem
Może grać w reprezentacji? Może. Pod względem prawnym jest Polakiem jak ja czy ty. Kwestie etyczne każdy rozważy sobie w duchu - jak pisałem wcześniej, śmieszą mnie jednak wypowiedzi nastolatków, którzy decydują o tym, komu się należy, a komu nie. Bo nie mają podstaw, by rozsądzać takie sprawy.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 12 maja 2008, 20:10

Niektórzy tak bardzo chyba chcą żaby nasza reprezentacja coś osiągnęła na arenie międzynarodowej, że nie widzą że nasza właśnie sobie kupiła Brazylijczyka. Rogerowi to odpowiada bo jest to świetna okazja do wypromowania się. Pytanie tylko czy Roger "byłby Polakiem" gdyby nie grał w piłkę tylko pracował u nas na budowie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 maja 2008, 20:14

brylancik pisze:nasza właśnie sobie kupiła Brazylijczyka.
Za ile? Gdzie? Wiesz, przydałby mi się taki, co to chodziłby za mnie na zakupy, powiedz proszę, gdzie jest taki market, gdzie można kupować ludzi?
Kupować to chciał Katar Ailtona. Nie ośmieszaj się takim hasłem.
brylancik pisze:Rogerowi to odpowiada bo jest to świetna okazja do wypromowania się.
Taa, ITI też to odpowiada, bo dzięki temu się wypromuje. :lol:
Zainteresowanie Rogerem było już niecały rok temu, gdy chciało go PSG. Teraz chce go pół Rosji. Potrzebne mu jest obywatelstwo, nie rozgłos.
Niektórzy tak bardzo chyba chcą żaby nasza reprezentacja coś osiągnęła na arenie międzynarodowej
Na koniec - od siebie dodam, że nie uważam, by Polska zyskała coś na naturalizacji Rogera. Majewski jest wg. mnie zdolniejszy, Garguła w formie potrafi więcej. Sportowo nie widzę specjalnych korzyści.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 12 maja 2008, 20:16

brylancik pisze:Pytanie tylko czy Roger "byłby Polakiem" gdyby nie grał w piłkę tylko pracował u nas na budowie.
Dowaliles. Pewnie ze by nie chcial polskiego paszportu. Roger sam powiedzial ze i tak czuje sie Brazylijczykiem i to mowi wprost, czyli znaczy to ze ubiegal sie o paszport zeby pojechac na Euro ewentualnie zalapac sie do duzo slabszej reprezentacji niz jego ojczysta. I taka jest prawda, nie ma co mu tego wypominac bo on otwarcie mowi ze Polakiem sie nie czuje.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 maja 2008, 20:21

Wilmore pisze:Może grać w reprezentacji? Może. Pod względem prawnym jest Polakiem jak ja czy ty. Kwestie etyczne każdy rozważy sobie w duchu - jak pisałem wcześniej, śmieszą mnie jednak wypowiedzi nastolatków, którzy decydują o tym, komu się należy, a komu nie. Bo nie mają podstaw, by rozsądzać takie sprawy.
Nikt nie kwestionuje kwestii prawnej (prawdopodobnie nie zauważyłeś). Nikt nie pisze "Roger, Ty żeś papiru nie dostał!". A podstawy by rozsądzić, ma Kaczyński kupujący głosy, a nawet nie wie jak się ten nowy Polak nazywa.
Wilmore pisze:Gdzie napisałem - podaj dokładnie miejsce i czas posta - że Roger nie powinien był dostać paszportu?
Wilmore pisze:Proces nadawania paszportu polskiego obcokrajowcom jest chory
Wilmore pisze:Żałosne próby. Ale próbuj dalej znaleźć przeczenie tam, gdzie go nie ma. Zabawny jesteś, kontynuuj, dla uciechy publicznej.
I jak, dowartościowany?
Martinho pisze:I taka jest prawda, nie ma co mu tego wypominac bo on otwarcie mowi ze Polakiem sie nie czuje.
I nigdy też nie będzie Polakiem. Krzyż celtycki, falanga, szczerbiec i 88, pozdro obywatele świata.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 maja 2008, 20:32

Wilmore kontra reszta najwiekszych Polakow. Fajnie sie czyta. chcialbym aby wiekszosc pokemonow przestala pisac ze Roger nie jest Polakiem bo wtedy staja sie tym czyms z poczatku mojego zdania. W kazdym razie mozemy teraz udowadniac ze Boruc jest bielszy od Zurawskiego. Kto wchodzi w zabawe?

A tak na serio chcialbym a raczej wolalbym pisac tu w kategoriach czysto pilkarskich.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 maja 2008, 20:36

Bienias pisze:A tak na serio chcialbym a raczej wolalbym pisac tu w kategoriach czysto pilkarskich.
Gdyby reprezentacja była kategorią czysto piłkarską, to byśmy dawno kibicowali np. reprezentacji Niemiec. Choć właściwie zapomniałem, że niektórzy tak robią na forum :lol2:.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 maja 2008, 20:37

piwus pisze: Nikt nie kwestionuje kwestii prawnej (prawdopodobnie nie zauważyłeś). Nikt nie pisze "Roger, Ty żeś papiru nie dostał!". A podstawy by rozsądzić, ma Kaczyński kupujący głosy, a nawet nie wie jak się ten nowy Polak nazywa.
A jakimi wartościami - że się tak z ciekawości spytam - statystykami, faktami, liczbami, mierzysz Ty to, czy ktoś jest Polakiem czy nie?
Dzielisz liczbę dni spędzonych w kraju przez liczbę przelecianych przez piłkarza kobiet, później dodajesz do tego procent celnych podań w meczu z Wisłą, a wreszcie i tak stwierdzasz, że Roger be, bo z Legii?
Pytam, bo jestem ciekaw, jak ludzie dzielą Polaków na Polaków i polaków, którzy są tylko z paszportu.
piwus pisze:I jak, dowartościowany?
Nie, napisałem, że system jest zły, ale nie napisałem nigdzie, że nie powinien był dostać paszportu. System JEST zły. Ale procedura nadawania paszportu Rogera jest (nie mam prawa sądzić inaczej) zgodna z prawem, a więc on powinien był dostać paszport.
GDYBY procedura była inna, a Roger obszedł jakieś punkty, to NIE POWINIEN BYŁ dostać paszportu.
Ale tak nie było.
Dotarło?

Na razie popisujesz się retoryką Kendo, byle ośmieszyć drugą stronę dyskusji, pal sześć, że piszesz bzdury, ważne, że przez moment ten argument podziała, jak ktoś Ci go obali, to zaraz lecisz starasz się wymyślić inny, i tak posty są coraz krótsze razem z wyczerpującym się źródełkiem pomysłów...

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 12 maja 2008, 21:12

zeby nie bylo od razu zaznaczam ze nie jeste giertychowskim przydupasem z mlodziezy wszechpolskiej ani rasista i nie mam naprawde nikomu za zle ze guereirro dostal ten paszport (choc nie ukrywam ze wolalbym aby reprezentacja naszego kraju zlozona byla z Polakow) tylko chodzi mi o to ze osoba ktora nie cuzje sie Polakiem byla nazywana Polakiem. Do goscia nic nie mam niech sobie ma ten paszport jedzie na euro jak strzeli dla nas bramke to mu podziekuje (choc za Polaka nie uznam, nie Wilmore nie zarzucisz mi tego w nastepnym poscie gdyz juz teraz zaznaczam iz tak nie posatapie) ale mysle ze dla obywatela kazdego narodu (choc w dobie globalizmu i kosmopolityzmu jest to coraz rzadsze) slowo nazywajace jego czlonka jest nacechowane emocjonalnie i nie powinno byc rownoznacze z posiadaniem dokumentu. oczywiscie osoby ktore same sa polakami tylko z nazwy a poza tym nie robia nic aby uboghacac swoja polskosc nie powinny sie odzwyac gdyz jets to jawna hipokryzja co nie zmienia jednak faktu iz roger nie jest Polakiem ale obywatelem naszego kraju. aha i mimo ze jestem wislakiem to szanuje legionistow i rogera takze kolejny argument niektorym odpada

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 12 maja 2008, 21:17

Haha bardzo mi sie podoba te podejście, zeby juz na poczatku wywodu udowadniac,ze nie jest sie wielbładem, a tym bardziej kimś z bandy Giertycha :)

Zablokowany

Wróć do „Polska”