Pytania Techniczne - Strona 77

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 26 kwie 2008, 20:55

bartbuks pisze:np obrobić powstały film, a jak tak to czym?
Sony Vegas. Różne bajery tam można robić :)
bartbuks pisze:mam na dvd kilka meczy VCF, które są nagrywane z hiszpańskiej cyfrówki.
czym najlepiej je przekonwertować na format avi???
http://www.dvdpe.com/DVD-to-AVI.html

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 03 maja 2008, 14:08

Co się stało na Rapidshare ?
http://img167.imageshack.us/my.php?imag ... 755xc4.jpg
I co ja mam tu zrobić ? :roll:

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 03 maja 2008, 14:18

Wpisać jako hasło tylko te litery które mają kotka. Jak się człowiek przyjrzy to są kotki i pieski, nas interesują kotki. Miłej zabawy.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 03 maja 2008, 14:25

Mam kiepski monitor, bez możliwości rozjaśniania. Pamięta jeszcze czasy młodości moich dziadków, dlatego ni ch... nie widzę nic a nic. Porzeźbię się jak wrócę do domu.

Dzięki

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 04 maja 2008, 12:37

Sprawa jest prosta.
Chcę sobie utworzyć taką galerię jak ta podana w linku ( http://legionovia.info/PolskaUkrainaU19/index.html )

Użyłem już tego programu (web album generator) i zrobił mi on szablon(nie wiem jak to nazwać dokladnie) tej galerii na dysku. Tylko teraz problem w tym jak umieścić ją w internecie w takiej postaci jak te foty z meczu Polski z Ukrainą.

Proszę o pomoc

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 05 maja 2008, 15:59

Mam problem. Zainstalowalem jakiegos antiwirusa (NOd32- cos takiego) i po uruchomieniu komputera caly czas mi sie zawiesza i nie moge nic zrobic. Nie jestem w stanie wejsc na internet, nic. Kilkne w firefoxa i zaraz musze robic restarta, bo nie reaguje. :roll:

Chce zrobc format, ale szczerze powiedziawszy tak dawno to robilem, ze juz zapomnialem jak. Najgorsze jest to, ze nawet nie mam windowsa na plycie. Musze gdzies dzisiaj skolowac. Takze prosze o podanie najlepszego sposobu na format, nieuzywajac dyskietki.

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 05 maja 2008, 16:28

robisz rozruch z plyty CD (w BIOSie ustawiasz tak, by najpierw odczytywal naped, a nie dyskietke lub dysk twardy) i instalujesz, po sforamtowaniu dysku w instalatorze.. ot i tyle roboty :) pozniej oczywiscie wszystkie programy w windowsie...

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 06 maja 2008, 14:31

A ja mam inne pytanie. Jakim programem moge oddzielić podkład od słów w piosence ?
Ściągnąłem Audacity ale tam chyba nie ma takiej opcji :roll:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 06 maja 2008, 15:10

pablisso pisze:robisz rozruch z plyty CD (w BIOSie ustawiasz tak, by najpierw odczytywal naped, a nie dyskietke lub dysk twardy) i instalujesz,
To wiem, bo probowalem z mojej plyty (kopia), ale przy instalacji musze przycisnac F8 by cos tam potwierdzic i gdy przyciskam nic nie idzie. Wtedy musze konczyc instalacje. Swoja droga nie chcialem i tak instalowac tego windowsa. Musze pozyczyc od jakiegos kumpla.

Ma ktos z was linuxa?

Oski94
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Oski94 » 09 maja 2008, 9:27

Mam problem. Gdy włanczam komputer nie chcę pokazać mi się pasek startu i niemoge właczyć niczego z pulpitu :( Pomocy !!!

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 maja 2008, 11:31

Mam problem.
Jak włączam komputer czasem (kurdesz coraz częściej) słyszę ze środka strasznie głośne buczenie/chrobotanie, już się zorientowałem że to dysk twrart by wcześniej podejżewałem wentylator od procesora. No i teraz nie wiem czy on mi się grzeje (mało prawdopodbne) czy jest uszkodzony.

Fajnie by było jkby mi ktoś powiedział co się dzieje i co mogę zrobić zanim moja kolekcja prawie 200 filmów pujdzie się....

PS: Dysk jest nowy. ma jakiś rok podbnie jak cały komputer

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 maja 2008, 12:10

Ściągnij sobie speed fana i będziesz wiedział, czy się grzeje.
Dobrze jest też od czasu do czasu wziąć odkurzacz i trochę odkurzyć kompa, można tony kurzy znaleźć w wiatraczku :lol:

jak zauważysz jakieś błedy, np. system sie nagle zawiesi, albo nie będzie chciał się czasem uruchomić, to nie czekaj tylko reklamuj dysk.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 maja 2008, 12:20

kurzu nie mam
plików uszkodzonych, błędów czy zawieszek nie łapie. poprostu jak go włączam to zaczyna buczweć więc muszę go uruvhamiać jeszcze raz i wtedy wszystko jest ok. wiec dla mnie to nie jest wina temperatury bo przecierz dysk w 3 sekundy mi takiej temperatury nie łapie...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 maja 2008, 12:22

(L)oczkerson pisze:poprostu jak go włączam to zaczyna buczweć więc muszę go uruvhamiać jeszcze raz i wtedy wszystko jest ok.

Robisz najgorszą rzecz jaką można zrobić.
Bo on nie "buczy" ot tak sobie, coś się uszkodziło i na twoim miejscu [jak jest na gwarancji jeszcze] reklamował bym go. Bo któregoś dnia może się w ogóle nie odpalić.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 05 cze 2008, 13:33

Czy istnieje program, dzięki któremu mogę podejrzeć film, który ściągam z rapidshare ?
Jeśli dany film podzielony jest na 8 części, to czy mogę rozpakować jedną w jakiś sposób i podejrzeć ? Bo ostatnio ściągałem cały dzień film który miał być w formacie dvd rip, a okazał się zwykłą kinówką :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”