Puchar Polski (zbiorczy) - Strona 8

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 13 maja 2008, 18:44

Znowu Walter gnębi kibiców :? I to jeszcze najlepszych w Polsce.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 maja 2008, 19:03

No przecież to policyjna prowokacja była, nie widzieliście tego? Policjanci pobili jednego Legionistę, wzięli mu koszulkę, a później nasłali przebranego gliniarza na Wiślaków, a reszta pobiegła z ciekawości, bo zastanawiali się, co będzie się działo, to wszystko policyjna prowokacja i wina kibiców, a tak naprawdę wina cyklistów i żydomasońskiej korporacji. Aż mi się cloner przypomniał.

A tak na serio - bydło z Warszawy znów pokazuje swoją klasę. Żal, że Wiślacy nie potrafili się powstrzymać przed prowokacjami, oba stada zasługują na karę, mam tylko nadzieję, że prymitywów z SKLW się usunie z kibicowskiej mapy Polski na zawsze.
Żenada. Mecz jest koszmarny, komentatorzy jeszcze gorsi, ale kibice pobili wszelkie rekordy - biją się nawzajem, policja wkracza, a Ci krzyczą "zostaw kibica", nie mogę. :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 maja 2008, 19:07

Jarzinho pisze:Najlepsi ultrasi w Polsce ponownie daja rade. :lol: .
widze ze Jarzinho nie wie kim sa ultrasi ale wie kto wbiegl na murawe. Mysle ze bedziesz policjantem no chyba ze juz jestes. :lol:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 13 maja 2008, 19:19

Takie rzeczy to tylko w Polsce i prawie tylko z kibicami z Warszawy. Widocznie wycieczka do Wilna nic ich nie nauczyła.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 maja 2008, 19:37

Ale wieje nudą na tym meczu :/ I do tego ci komentatorzy są żałośni !

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 maja 2008, 19:38

Wilmore pisze:Żenada. Mecz jest koszmarny, komentatorzy jeszcze gorsi, ale kibice pobili wszelkie rekordy
A żałowałem rano, że nie obejrzę :] widać nie ma czego żałować.
Ktoś ma ochotę opisać co się dokładnie wydarzyło ?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 maja 2008, 19:50

Legia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Warszawa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wygrali zasluzenie i kolejny raz okazali sie lepsi:P
Roger ma merca:)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 maja 2008, 19:52

kaczy pisze:widze ze Jarzinho nie wie kim sa ultrasi ale wie kto wbiegl na murawe. Mysle ze bedziesz policjantem no chyba ze juz jestes.

Mysle, że ci oddani jezdza na mecze wyjazdowe za granice, na finaly, bo to im najbadziej zalezy. Oczyuwiscie prawda moze byc takze, ze wbiegaja tylko huligani... :lol:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 13 maja 2008, 19:53

Na mercedesa zasłużył wg. mnie jedynie Pawełek. Sam mecze jeden z najnudniejszych jakie oglądałem w ostatnim czasie, bardzo mało akcji, monotonne tempo. Kto nie oglądał niech nie żałuje. Te gwizdy na Rogera, gdy strzelał karnego były nie na miejscu, ale cóż w Polsce tak samo nie akceptowano Olisadebe. Pewnie gdy Roger strzeli jakąś bramkę na Euro, to będzie idolem większości kibiców.

Awatar użytkownika
Czesta
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czesta » 13 maja 2008, 19:53

Bienias pisze:Roger ma merca:)

Wg. mnie Mucha bądź Pawełek powinien dostać, ale nie mnie to wybierać. Gratulacje dla Legii.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 maja 2008, 19:54

nie bede bronil sklw ale jak ogladales to wtargneli tez kibice Wisly oraz Legii. Zaczeli jak powiedzial komentator legionisci. szkoda tylko 95% kibicow ktorzy sie normalnie zachowywali

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 maja 2008, 19:58

No i Legia wygrała zasłużenie :D :D :D
Bravo dla Muchy za 2 świetne karne.
Bravo dla Rogera za świetną partię w środku pomocy.
Bravo dla Borysiuka za bardzo dobrą zmianę i dla wszystkich zawodników bo ciężko znaleść kogoś kto prezentował się w Legii gorzej od partnerów na boisku.
Legia zagrała mądrze, wiedziała jak ma grać przeciwko Wiśle i pokazała raz jeszcze że Wisła może i jest mistrzem Polski ale w bezpośrednich starciach to Legia rególarnie króluje i dziś było podobnie Wisła miała jakieś 6 strzałów, Legia jakieś 18. Jesli mowa o inicjatywie, dokładności w rozegraniu też ekipa Urbana prezentowała się lepiej i zasłużenie wygrała Puchar Polski :twisted: :twisted:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 maja 2008, 20:00

Puchar zdobyła Legia, po kolejnym przechodzonym meczu Wiślaków, których już nic nie tłumaczy - żenada.
Żenada ze strony bydła warszawskiego - masy kibiców wbiegły, nie da się tego tłumaczyć jednostkami, cała trybuna ruszyła w momencie incydentu, więc bez chrzanienia mi tu o 95% niewinnych kibiców. :lol:
Roger graczem meczu? Żenada. Zasłużył na niego bardziej Pawełek, a przede wszystkim Mucha - za karnego Baszczyńskiego, więcej interwencji trudnych nie miał. Śmierdzi mi ta decyzja promowaniem na siłę Rogera, choć dziś Vukovic, Astiz, Mucha czy Pawełek byli lepsi od Polaka.
Podsumowując - żenada. W meczu dwóch przeraźliwie słabych ekip wygrała sprawiedliwie ta minimalnie lepsza. W europejskich pucharach, jeśli nie będzie gwałtownego postępu, oba kluby czeka króciutki występ - Legia odpadnie w pierwszej możliwej rundzie z mocarzami z Macedonii, awansuje tylko wtedy, gdy ich bydło nie będzie miało kogo tłuc, Wisła z takim nastawieniem psychicznym odpadnie z każdym, słabym bo trudno się sprężyć i mocnym, bo niemożliwy do przejścia.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 maja 2008, 20:03

taa kibice Wisly sa swieci i nie zaczeli biec. Wisla jak zwykle umywa rece ale czego sie spodziewac po nozownikach.

Odnosnie meczu to stal na dobrym poziomie napewno wyzszym niz mecze ligowe OE. Szkoda mi Wisly bo liczylem ze sie zmobilizuje i pokaze z zczym idzie na Europe. I sie zmobilizowala szkoda ze puchary tak blisko bo blamaz pewny

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 maja 2008, 20:08

Wilmore pisze: Roger graczem meczu? Żenada. Zasłużył na niego bardziej Pawełek, a przede wszystkim Mucha
Pawełek :?: a niby za co :?: za 1 przypadkową interencje gdzie piłka trafiła w poprzeczkę :?: Roger może nie był dziś bohaterem bo takim nikt nie był, ale potrafił indywidualną akcją ruszyć do przodu, utrzymać się przy piłce, strzelić z dystansu. Miał kilka dobrych podań i sporo przechwytów w defensywie. Pracował z Vuko przeciwko 3 graczom Wisły a mimo tego to on z Aco byli bardziej widoczni i na boisku zrobili dużo więcej od każdego gracza Wisły.
Jesli mowa o Muszkinie to dla mnie też był najlepszy bo wyłapał 2 karne, ale napewno autko dla Rogera nie jest żenadą, żalem.pl czy inną hańbą...

A mecz nie był na niskim poziomie, poprostu obie drużyby było dobrze zoorganizowane (Legia lepiej) i stąd mało okazji, ale mecz na 100% nie był na niskim poziomie. No chyba że dla kibiców Wisły każdy mecz przegrany z Legią jest na niskim poziomie :wink: :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”