FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 642

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 14 maja 2008, 0:06

Bienias pisze:Bask a co dokladnie dalej? jest te 5% i co? To mnie najbardziej interesuje.
Nie wiem dokładnie, ale wydaje mi się, że jest to tak:
5% socios podpisuje się pod petycją>votum zaufania dla Laporty>jeśli ponad 50% socios zagłosuje przeciwko Joanowi nowe wybory na prezydenta. Pewnie są jeszcze jakieś warunki, ze musi odpowiedni % socios brać udział w głosowaniu. Pewnie kuman więcej wie :)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 14 maja 2008, 0:15

Sprawa statutowa wiec nie wiem czy Kuman wie ale pewnie sie dowie a potem my.
Zobaczymy jak to bedzie. Wybory w tej chwili a raczej poprzedzajacy ja zamet moga wbrew pozorom tylko pogorszyc sytuacje w klubie tym bardziej ze szykuje sie rewolucja kadrowa

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 14 maja 2008, 0:17

P.S. Deco podobno wraz z końcem sezonu odchodzi z klubu['] Mad
O tym to nic nie wiem.No ale cóż.To w końcu zawodnik walczący o trofea.Chce zdobywać puchary :wink: Dlatego czuje że poleci z Barcy tak jak Ronaldinho. :lol:

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 14 maja 2008, 0:21

Bienias pisze:Wybory w tej chwili a raczej poprzedzajacy ja zamet moga wbrew pozorom tylko pogorszyc sytuacje w klubie tym bardziej ze szykuje sie rewolucja kadrowa
Dokładnie. Jeśli mają już być wybory itd to niech to będzie w następne lato. Teraz nie ma na to czasu. Propozycje kandydatów, wybory, sumowanie głosów i zaraz będzie koniec lipca. Drużyna bez transferów itd. Nie ma na to czasu teraz bo to tylko pogorszy sytuację.

P.S. Jak dla mnie Laporta powinien oczywiście zostać.

Awatar użytkownika
TouReQ
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TouReQ » 14 maja 2008, 11:32

Marcin87 pisze:
P.S. Deco podobno wraz z końcem sezonu odchodzi z klubu['] Mad
O tym to nic nie wiem.No ale cóż.To w końcu zawodnik walczący o trofea.Chce zdobywać puchary :wink: Dlatego czuje że poleci z Barcy tak jak Ronaldinho. :lol:
Wstepne zainteresowanie Deco wyrazil FC Bayern.

Awatar użytkownika
Marcin87

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 14 maja 2008, 11:38

Wstepne zainteresowanie Deco wyrazil FC Bayern.
Czyżby to drugi zawodnik Barcy który trafi do Bawarczyków?Pierwszym był Marc Van Bommel.ZObaczymy.

Pojawiły się doniesienia iż Laporta rękami i nogami chcę zassać Daniego Alvesa z Sevilli jak najszybciej!Ponoć mowa o terminie 2 tygodni.Ciekaw jestem tego,bo jak wiemy Alves to "szaleniec".Znakomity obrońca.Szybki,ofensywny.Mniam.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 14 maja 2008, 11:44

Marcin87 pisze:Decydują decydują.I właśnie tak jak napisał ASTENIU mogą być jeszcze jaja w ostatniej kolejce.Rozbita Barca nie jest faworytem w meczu z Murcią.Jeżeli przegrają,albo zremisują może być zaprawdę nieciekawie.
Dokładnie jaja mogą być. Najbardziej śmiał bym się gdyby Atletico i Barcelona przegrały, a Sevilla by wygrała. Wtedy dzięki zwycięstwu Sevilli, Atletico przeskoczyło by Barcelone i Barca była by czwarta. Choć chyba akurat taki układ wyników jest bardzo mało prawdopodobny.

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 14 maja 2008, 12:05

Ostatnia kolejka jest zupełnie bez znaczenia zarówno dla Atletico jak i Barcelony jako, ze oba zespoły zapewniły już sobie udział w kwalifikacjach do LM. Właściwie to mogą wysłać do boju zespoły B. Jezeli i Barcelona i Atletico przegrają swoje mecze a Sevilla wygra to kolejność pozostanie bez zmian, gdyż Barcelona ma lepszy bilans bezpośrednich meczów zarówno z Rojiblancos (3:0 i 2:4) jak i z Sevilla (2:1 i 1:1). Atletico ma z kolei lepszy bilans z zespołem z Andaluzji. Zresztą co to za różnica. Dla Barcelony ten sezon już sie skończył i to ze ewentualnie mogą spaść na czwarte miejsce nie ma żadnego znaczenia.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 14 maja 2008, 12:18

revan pisze: Jezeli i Barcelona i Atletico przegrają swoje mecze a Sevilla wygra to kolejność pozostanie bez zmian, gdyż Barcelona ma lepszy bilans bezpośrednich meczów zarówno z Rojiblancos (3:0 i 2:4) jak i z Sevilla (2:1 i 1:1). Atletico ma z kolei lepszy bilans z zespołem z Andaluzji.
No i właśnie dlatego Atletico będzie trzecie, Barcelona czwarta, a Sevilla piąta.

Awatar użytkownika
Marcin87

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 14 maja 2008, 13:13

Asteniu pisze:Najbardziej śmiał bym się gdyby Atletico i Barcelona przegrały, a Sevilla by wygrała.
Ja bym się wcale nie śmiał 8) Ten sezon mnie dziwi i nie zdziwię się po niedzieli,jak będzie jużkoniec rozgrywek a tam Barcelona na 4 pozycji.Powtarzam.NIE zdziwię się 8)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 maja 2008, 21:40

Basku, wklejałeś dziś do komentarzy wypowiedź Ade.

Oto odpowiedź samego gracza [z oficjalnej strony] na te plotki:
“I don’t know why people want to put words in my mouth. As I said on Friday, I love Arsenal and I will be here next season.
"I am off to Togo tomorrow but will return to Arsenal for pre-season training in July.”
Piszę tutaj, bo sprawa dotyczyła transferu do Barcy :lol: no i nie wiem, czy odwiedzasz temat Arsenalu ;)

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 15 maja 2008, 0:02

Asteniu rozumiesz po polsku? Jeżeli i Atletico i Barcelona przegrają ostatnie mecze to klub z Katalonii pozostanie na 3 miejscu, bo ma lepszy bilans bezpośrednich spotkań z Atleti. Wiec co mi tu wypisujesz o 3 pozycji dla Atletico. Ukończenie przez Rojiblancos ligi przed Barcelona jest dla Ciebie jakimś powodem do dumy? Za 3 miejsce żadnego pucharu nie przyznają, wpływu na rywala w kwalifikacjach do LM nie ma, wiec czemu piszesz ze "były by jaja"?

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 15 maja 2008, 0:06

Asteniu ma racje. Jeśli Sevilla, Barcelona i Atletico zrównają się punktami to robi się taką specjalną tabelkę. Atletico wtedy będzie 3, Barcelona 4, a Sevilla 5 :)

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 15 maja 2008, 0:34

Mozesz mi wytlumaczyc jakie sa zasady sumowania tej tabelki, bo pierwszy raz slysze o czyms podobnym?

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 15 maja 2008, 1:30

Najpierw sprawdza się wyniki spotkań pomiędzy drużynami(Atletico,Barca,Sevilla):

Barcelona - Atletico 3:0
Atletico - Barcelona 4:2

Barcelona - Sevilla 2:1
Sevilla - Barcelona 1:1

Atletico - Sevilla 4:3
Sevilla - Atletico 1:2

Z wyników robi się tabelkę:

1. Atletico 9 punktów
2. Barcelona 7 punktów
3. Sevilla 1 punkt

P.S.
fieldy pisze:Piszę tutaj, bo sprawa dotyczyła transferu do Barcy Laughing no i nie wiem, czy odwiedzasz temat Arsenalu Wink
:spoko: Ade kiedyś jeszcze przejdzie :P :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”