FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 646

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 15 maja 2008, 22:16

klopx pisze:"Xavi zdecydowanie nie jest defensywnym pomocniem"

a Rooney nie jest napastnikiem... C.Ronaldo gra jako skrzydłowy pomocnik... natomiast Lampard jest zwykłym piłkarzem bez pozycji;) zapomniałem wspomnieć że Puyol jest łysy a Nedved ma czarne wąsy
Skoro nie gra na tej pozycji to nim nie jest :roll: Kiedy ostatnio zastąpił Yaya czy Marqueza na tej pozycji ? Xavi nie ma nawet warunków fizycznych do tego zeby tam grać, za słaby fizycznie, za niski zeby walczyc o gorne piłki, a i odbiór nie ten... Xavier jest rozgrywajacym, kttory non stop kreci sie wokol srodka boiska, czasami wlaczajacy sie do ofensywy czym dowodem jest ilosc goli strzelona przez niego w tym sezonie.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 15 maja 2008, 22:17

klopx dajesz, dajesz. Bo się doczekac nie moge :P

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 15 maja 2008, 22:20

Może Klopx myśli, że Xavi to DM bo Xavi w tym sezonie jak był bez formy to właśnie zazwyczaj chodził sobie po boisku niedaleko Toure i tylko podawał do tyłu :lol:

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 15 maja 2008, 22:20

MeToYou pisze:Xavier jest rozgrywajacym, kttory non stop kreci sie wokol srodka boiska, czasami wlaczajacy sie do ofensywy czym dowodem jest ilosc goli strzelona przez niego w tym sezonie.
Błagam tylko nie pisz że ilość strzelonych bramek świadczy o tym czy ktoś gra defensywnie czy ofensywnie:P
MeToYou pisze:Xavi nie ma nawet warunków fizycznych do tego zeby tam grać, za słaby fizycznie, za niski zeby walczyc o gorne piłki, a i odbiór nie ten...
A Deco miał warunki? Wygrywał pojedynki o górną piłkę? No a podobniesz grał świetnie w defensywie...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 maja 2008, 22:21

klopx pisze:On grał defensywnego pomocnika prawie w każdym meczu... nie zgadzaj się ze mną, zgadzaj się, rób co chcesz... grał tak samo ofensywnie jak Toure.
Zapiszcie to. Xavi prawie cały czas gra jako DM a ja do tej pory się nie połapałem :angry2:

:lol:

Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale nie liczy się to gdzie widniało nazwisko Creusa na grafice przedmeczowej czy też jak często włączał się do ofensywy. Liczy się rola na boisku. Rolą defensywnego pomocnika jest jak sama nazwa wskazuje raczej gra defensywna tyle tylko, że w środku pola a więc przerywanie akcji przeciwnika i odbiór piłki. Xavi nigdy nie miał takich funkcji bo nie posiada odpowiednich warunków fizycznych ani umiejętności. Xavi porusza się gdzieś w okolicy środka boiska rozdzielając piłki, ale w żadnym razie nie jest, nie był i nie będzie defensywnym pomocnikiem.

Rany boskie czuję się jakbym tłumaczył komuś, że białe jest białe a czarne jest czarne :/
klopx pisze:No a podobniesz grał świetnie w defensywie...
A może nie?

Zresztą nie zdziwię się jeżeli napiszesz, że nie. W takiej sytuacji polecam przypomnieć sobie ile odbiorów zaliczał Xavi a ile Deco.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 15 maja 2008, 22:23

To już mi nie tłumacz... co Ci tak zależy? :P
Mentor pisze:
klopx pisze:No a podobniesz grał świetnie w defensywie...
A może nie?

Zresztą nie zdziwię się jeżeli napiszesz, że nie. W takiej sytuacji polecam przypomnieć sobie ile odbiorów zaliczał Xavi a ile Deco.
No a gdzie napisałem że nie. Nie wiem czy zauważyłeś ale akurat w tamtym przypadku gra defensywna Deco była moim silnym argumentem :D
Ostatnio zmieniony 15 maja 2008, 22:25 przez klopx, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 maja 2008, 22:24

:cry:

Takie posty doprowadzają mnie do szewskiej pasji. Idea forum dyskusyjnego chyba gdzieś się zawieruszyła...

Napisz mi z czym się nie zgadzasz w mojej wypowiedzi na temat Creusa.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 15 maja 2008, 22:26

klopx pisze:Błagam tylko nie pisz że ilość strzelonych bramek świadczy o tym czy ktoś gra defensywnie czy ofensywnie:P
A co nie swiadczy ? :lol:
klopx pisze:A Deco miał warunki? Wygrywał pojedynki o górną piłkę? No a podobniesz grał świetnie w defensywie...
Deco to inny charakter, jest wredny i zadziorny ze sie tak wyraze, tak jak Mentor pisal dzisiaj - czasem irytowaly jego kartki , ktore wynikaly z tego ze nie odpuszczal. Xavi choc tez ambicji ma sporo, jest jak mozg druzyny, to zazwyczaj przez niego rozgrywana jest kazda akcja.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 15 maja 2008, 22:30

Mentor pisze:Napisz mi z czym się nie zgadzasz w mojej wypowiedzi na temat Creusa.
Nie zgadzam się z tym iż Xavi nie miał zadań defensywnych na boisku! Z samego początku napisałem że Barca grała 2 defensywnymi pomocnikami... nie bawiłem się pisząc ( z tym że Yaya jest bardziej defensywnym bo ma warunki a Xavi jest za mały)... Chodziło mi bardziej o to że w razie kontry przeciwnika to ta dwójka próbowała zatrzymać/ wracała się za przeciwnikami abu odebrać piłkę. To miałem na myśli!!! Deco walczył... miał odbiory ale wynikały one w większości z presinu jeszcze napołowie przeciwnika... Tyle:/ I tak zaraz znajdziesz w tych słowach jakiś temat na kolejne 10 postów ale nie szkodzi :P

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 15 maja 2008, 22:31

klopx pisze:Nie zgadzam się z tym iż Xavi nie miał zadań defensywnych na boisku!
Jak ktoś ma zadanie defensywne to nie znaczy, że jest od razu defensywnym pomocnikiem :> Zadania defensywne ma też Eto :)

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 15 maja 2008, 22:33

MeToYou pisze:
klopx pisze:Błagam tylko nie pisz że ilość strzelonych bramek świadczy o tym czy ktoś gra defensywnie czy ofensywnie:P
A co nie swiadczy ? :lol:
No akurat wyobraź sobie że lol nie świadczy... Nie raz już chyba widzialeś kiedy to obrońcy byli skuteczniejsi, czy mieli więcej bramek niż koledzy z drużyny którzy latają w ataku

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 15 maja 2008, 22:33

Bask pisze:Jak ktoś ma zadanie defensywne to nie znaczy, że jest od razu defensywnym pomocnikiem
Dokladnie. W dzisiejszej pilce nawet napastnicy maja zadania defensywne - sa pierwszymi obroncami. Wiec to, ze ma zadania defensywne nie robi z Xaviego defensywnego pomocnika, ktorym po prostu nie jest.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 maja 2008, 22:36

klopx pisze:Nie zgadzam się z tym iż Xavi nie miał zadań defensywnych na boisku!
A kto tak napisał?
klopx pisze:Chodziło mi bardziej o to że w razie kontry przeciwnika to ta dwójka próbowała zatrzymać/ wracała się za przeciwnikami abu odebrać piłkę. To miałem na myśli!!!
I to czyni z Xaviego defensywnego pomocnika? :shock:

Litości. Zawodników przechodzących na zadania defensywne w razie kontry przeciwnika jest wielu, ale to nie czyni z nich defensywnych pomocników. Defensywny pomocnik jest nim cały czas i ma pewne specyficzne zadania (o których już wspomniałem) przez cały mecz. Takie zadania ma Toure. Takie zadania mieli Edmilson, Motta czy Marquez kiedy grali. Kiedy ich brakował to graliśmy bez DM-a czy Ci się to podoba czy nie.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 15 maja 2008, 22:37

Bask pisze:
Jak ktoś ma zadanie defensywne to nie znaczy, że jest od razu defensywnym pomocnikiem :> Zadania defensywne ma też Eto :)
No i na tym polegało właśnie całe nieporozumienie z początku dyskusji... Dla mnie pomoc Brcy w poprzednich sezonach była prosto ułożona... 2 w szczególnym odbiorze (czyt. powrót, wsparcie dla obrońców, czy jak tam chcesz) i 1 który przyciska ale jeszcze na połowie rywala, ten który jest mózgiem drużyny).
Aha... I TO DECO BYŁ MÓZGIEM A NIE XAVI!!! Jezeli juz tak się upieracie aby zostac przy narządach to moge napisac ze DECO byl MOZGIEM natomist XAVI byl SERCEM

EDIT: Mentor - myślę że już wszytko wyjaśniłem w tym poście...
Ostatnio zmieniony 15 maja 2008, 22:38 przez klopx, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 maja 2008, 22:38

Bądźmy precyzyjni. Xavi był defensywnym sercem, Valdes wysuniętym bramkarzem a Yaya obecnie jest pancerną pięścią.

:wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”