Vargas - Czlowiek, z ktorym media lacza Real nie po raz pierwszy, a za uzasadnienie transferu podaja rzekomy brak przekonania do gry Marcelo. Co dla mnie osobiscie jest dosc dziwne, bo Brazylijczyk robi staly postep. I teraz jest wlasciwie to samo, tylko teraz w ciagu tygodnia mialoby dojsc do oficjalnego potwierdzenia zakupu "gracza podobnego do Roberto Carlosa", a agent gracza nigdy niczemu nie zaprzeczyl. Fajna jest tez lista klubow, ktore rzekomo mialyby sie Peruwianczykiem interesowac
Mnie w tym wszystkim interesuje jedno. Caly czas przewija sie kwota 15 mln. Cena do zaakceptowania. Ale powiedzmy sobie szczerze, ze raczej to nie lewa obrona jest pozycja, ktora Real chce wzmocnic podczas Mercado. Przynajmniej tak nakazywalaby logika. Mamy Heinze, mamy Marcelo (nie wierze, ze klub nie jest do wystepow wystarczajaco przekonany, skoro Schuster daje mu dosc duzo szans). A jest jeszcze uniwersalny Torres, ktory jest idealnym zmiennikiem zarowno na lewa, jak i prawa strone. I Real ma szukac lewego obroncy? Jak Marcelo ma sie rozwijac, kiedy pojawi mu sie drugi solidny konkurent do miejsca w skladzie? Bo Heinze raczej nie zostanie przestawiony na stale na srodek.
Ogolnie caly te zamieszanie z Vargasem jest dla mnie co najmniej dziwne.
Ale Sport nie tylko jego nam przypisuje. Amauri tez ma byc na naszej liscie zyczen, lecz z tego co rozumiem Real rzekomo nie chce zaplacic 25 mln. I dobrze, bo Villa wazniejszy