Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 799

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 19 maja 2008, 13:52

peepe pisze:Marca pisze ze termin przybycia Garaya bedzie zalezec od tego czy dostanie w lecie obywatelstwo UE czy nie. Caceres nie bylby zlym transferem
Wlasnie mialem pytac, jak to z tym obywatelstwem jest w jego przypadku. Co do Caceresa, to zgoda, ale jeden stoper wystarczy. Skoncentrujmy sie teraz na innych pozycjach. Nawet jesli Garay przyjdzie do nas dopiero za rok, to i tak bedziemy mieli kim grac na srodku obrony.
peepe pisze: Salgado powiedzial ze jeszcze go zobaczymy na SB.
:roll:

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 19 maja 2008, 13:58

peepe pisze:Ciekawe, wczoraj pisano ze Caceres jest juz praktycznie graczem Realu, teraz Garay. Schuster pewnie nie chce oddac DLReda za Urugwajczyka i dlatego priorytetem stal sie Garay. Chyba ze wezma za gotowke ich obu, z tym ze Garaya od sezonu 2009/10 a Caceresa juz teraz Think
Jak mówiłem nie miałbym nic przeciwko zakontraktowaniu tego zawodnika, który znajduje się bodajże na 16 miejscu w odbiorach piłki (na 3 i 4 bodajże Ramos z Alvesem), a tam jeszcze jest trochę bramkarzy. Jeśli będzie kosztował <8mln czemu nie? Wypożyczy sięgo gdzieś i niech się ogrywa, aktualnie ten zawodnik jest za młody i ma za mało doświadczenia, aby chociaż był rezerwowym w Realu Madryt, na tak newralgicznej pozycji stopera czy chociażby lewego obrońcy. A wymiana za DLR? Nigdy w życiu, chce zobaczyć tego zawodnika w Realu Madryt i życzę mu udanego EURO
peepe pisze:Salgado powiedzial ze jeszcze go zobaczymy na SB. Mam nadzieje ze jako gracza innej druzyny Wink
Mógłby już odejść :? . Jednak z faktu, że jest trzecim kapitanem to zarząd nie chcę od tak się z nim pożegnać, jednak nie wiem czy Salgado nie widzi, że już jest po prostu za słaby na Real Madryt? Potrzeba nam zmiennika dla Ramosa i obrona będzie kompletna, no jeszcze o tym Vargasie można pomyśleć, jeśli jest taki oh i ah w obronie i ofensywie.

PS. Prezydent potwierdza http://www.marca.com/edicion/marca/futb ... 25036.html . Czyli już na pewno Garay u nas!!!

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 19 maja 2008, 14:09

A ja jestem za tym zeby Salgado jeszcze zostal. Jak wchodzil z lawki to zawsze jakos sie pokazal, dobry rezerwowy zawsze sie przyda. Mimo ze gral malutko jego gra bardziej mi sie mi sie podobala niz np. 2 lata temu. Zawsze na prawej moze tez zagrac Torres wiec bylbym spokojny...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2434
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 maja 2008, 14:18

peepe pisze: Salgado powiedzial ze jeszcze go zobaczymy na SB. Mam nadzieje ze jako gracza innej druzyny Wink
Nie musi odchodzic. Jak mu pasuje rola zapchajdziury na prawej obronie i gra od swieta to niech siedzi :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 19 maja 2008, 14:41

el Crack pisze:
Czyli jest zajebiście, jeden z najbardziej utalentowanych młodych obrońców zasili Madryt, to już jest raczej pewne, bo prezes Racingu Santander - Francisco Pernía potwierdził transfer.

C.
ten sam co potwierdzil wczesniej ze Argentynczyk jest juz w Barcelonie :lol: zaiste pewna informacja

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 19 maja 2008, 14:47

Bienias Ramon Calderon też potwierdził transfer Garaya :) na łamach Radio Marca. Barca nie miała szans na jego pozyskanie poniżej 18 mln - bo wyglada na to ze Real miał wiecej do powiedzenia przez osobe Portugala byłego trenera Racingu

Schuster powiedział ze odejdzie niewielu graczy (Soldado, Balboa, Saviola, Metzelder?)

Natomiast najbardziej cieszy mnie to zdanie niemca:

"nie możemy sobie pozwolić na sprzedaż tak ważnych zawodników, jakimi są Robinho i Diarra"
:jupi:

na szybko o Garayu - cena super, zawodnik utalentowany, potencjalny następca Cannavaro, brawo dla zarządu (dla Portugala bo to on go chciał) :spoko:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 19 maja 2008, 14:58

vakabayashi pisze:Barca nie miała szans na jego pozyskanie poniżej 18 mln - bo wyglada na to ze Real miał wiecej do powiedzenia przez osobe Portugala byłego trenera Racingu
A ja gdzieś przeczytałem, że chodzi o to że Real ma zamiar wpłacić całe 10mln od razu, a Barcelona chciała podzielić te 18mln na 4 raty.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 19 maja 2008, 15:07

brylancik było tak jak piszesz. ale IMO Racing byl "dogadany" z Realem w sprawie Garaya i wyglada na to ze to do Realu należało ostatnie słowo odnosie tego transferu - bo jak wytłumaczyć fakt ze za 10 idze do nas a za 18 (ok - w ratach ale czy to az taka różnica) nie poszedło do Barcy :?:

jak pisałem duza rolę odegrał w tym transefrze Miguel Angel Portugal który sezon temu trenował Racing i naciskał na sprowadzenie do nas argentynczyka, jak widać dopioł swego

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 19 maja 2008, 15:11

vakabayashi pisze:bo jak wytłumaczyć fakt ze za 10 idze do nas a za 18 (ok - w ratach ale czy to az taka różnica) nie poszedło do Barcy

moze byc tez tak ze Racing potrzebowal gotowki na juz zeby przeprowadzic transfery na Puchar UEFA i dlateog nie zgodzil sie na platnosc w ratach rozlozonych zapewne na pare lat.

Tak czy siak, dobrze ze wyladowal/wyladuje u nas :D

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 19 maja 2008, 15:26

peepe ale oni tez nie zrobią jakiś mega transferów na puchar Uefa, poza tym w kasie jest jeszcze kasa za transfer Zigica.

zreszta nieważne :)

tak jak piszesz najważniejsze jest przedewszystkim ze bardzo utalentowany stoper dołączył do naszej drużyny

Ktoś z zarzadu Catanii poniformował ze Real negocjuje z nimi transfer Vargasa, niestety nie jesteśmy sami w tej walce, ostro o zawodnika walczy też Fiorentina i ponoć wg włocha Vargas pozostanie w italii

ogladałem wczoraj gre peruwiańczyka i musze powiedzieć ze w meczu z Roma obok Vucinica był najlepszy na boisku

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 maja 2008, 15:27

peepe pisze:moze byc tez tak ze Racing potrzebowal gotowki na juz zeby przeprowadzic transfery na Puchar UEFA i dlateog nie zgodzil sie na platnosc w ratach rozlozonych zapewne na pare lat.
Ja to widzę jeszcze inaczej. Garay zostanie w Racingu na kolejny sezon, aby pomóc im w Pucharze UEFA właśnie. No i 10 mln wpadnie. Bardziej im się to opłaca niż 18 mln w czterech ratach (a więc nie wiadomo ile by dostali na początek) + gra bez najlepszego obrońcy w Pucharze UEFA.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 maja 2008, 15:31

Nie kazdy klub i nie w kazdym wypadku zgadza sie na transfer oplacany w ratach. Jest to zabieg (ta forma platnosci) zupelnie normalny i bardzo czesty, ale powiedzmy sobie tak - 18 mln to mozna zaplacic na dwa razy, a nie cztery. Gdyby taka byla oferta to Garay dawno bylby oficjalnie w Barcelonie.

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 19 maja 2008, 16:33

RealFan pisze:Nie musi odchodzic. Jak mu pasuje rola zapchajdziury na prawej obronie i gra od swieta to niech siedzi Laughing
A kasę trzepię i to myślę, że w okolicach 3-4 mln. Już wolałbym, abyśmy zakontraktowali jakiegoś młodego chłopaka, który rozwijałby się w Realu i bł godnym zmiennikiem Ramosa, który mimo, że jest wybitnym obrońca lubi łapać kartki.

Ja jak mówiłem marzę o Alvesie, który nie jest idealną opcją dla nas, jednak jego umiejętności mnie przekonują.

A żeby nie było takiego oh i ah z Garayem, to należy wspomnieć o jego kontuzji tj. zerwanie wiązadeł w kolanie co jest najgorszą możliwą kontuzją piłkarza. Rehabilitacja to minimum 6 miesięcy. Wiadomo również, że gra w Realu to nie to samo przemęczenie organizmu co w Racingu. miejmy nadzieję, że nie powtórzy się sytuacja z G.Milito, ale przeciez testy medyczne wszystko wyjaśnią.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 19 maja 2008, 18:12

Sezon zakończony :(

Wczorajszy mecz dobitnie przypieczętował dominację Realu w Hiszpanii. Poza dwoma karygodnymi błędami Pepe, nasi zagrali całkiem ładny futbol na całkowitym luzie, co zaowocowało wieloma bramkami. Tak jak peepe zauważyłem, że Sneijder jak nie strzli w mur to jest gol :lol: Zrobiliśmy ogromny postęp w porównaniu do zeszłego sezonu:
2007/2008 - 85 pkt 84-36
2006/2007 - 76 pkt 66-40
Z punktami z poprzedniego sezonu, teraz zajelibyśmy 3 miejsce :!:

Transfer Garaya bardzo mnie cieszy. Powinien już w tym sezonie zostać w Realu, żeby w razie kontuzji stopera nie musiał Ramos tam siedzieć i patrzeć co robi Salgado :/
el Crack pisze:Wiadomo również, że gra w Realu to nie to samo przemęczenie organizmu co w Racingu.
Nie oczekuj, że Argentyńczyk od razu załapie się do 1 składu i zagra 50 meczów w sezonie. Poza wszystkim, to w Racingu w nadchodzącym sezonie rozegrałby właśnie tyle meczów (La Liga, UEFA, Copa). Więc źle prawisz IMO ;)

Obrazek
Ostatnio zmieniony 19 maja 2008, 18:14 przez wianuch, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 maja 2008, 18:13

Z tego co mi wiadomo jego kontuzja nie jest az tak powazna.
A kasę trzepię i to myślę, że w okolicach 3-4 mln. Już wolałbym, abyśmy zakontraktowali jakiegoś młodego chłopaka, który rozwijałby się w Realu i bł godnym zmiennikiem Ramosa, który mimo, że jest wybitnym obrońca lubi łapać kartki.
Mlody jest Torres i to on jest pierwszym zmiennikiem. Po co ma przyjsc jeszcze jeden mlodzian i siedziec na lawie? Doswiadczony zmiennik zawsze sie przyda, zwlaszcza, ze nie marudzi.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2008, 18:18 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”