Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 424

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 maja 2008, 4:35

RóżA pisze:Z Nasriego byłbym o wiele bardziej zadowolony niż ze sprowadzenia Krancjara.

Za Chorwatem tylko przemawia jedna rzecz- ograny w Premiership, ale imo bez fajerwerk. Dla niektórych Nasri jest przereklamowany... OK, ja dość często oglądałem Marsylię i ci którzy uważają go za przereklamowanego gracza są w wielkim błędzie. Wiadome, teraz każdy szuka nowego Zidane i młodzi, utalentowani francuscy zawodnicy nie mają z tym łatwo. :P Coś jak w Argentynie z Maradoną.
majer13 pisze: Tych dwóch możesz nie liczyć bo:
- jeden ma złamana nogę
- drugi więcej będzie w szpitalu ni na murawie

Więc jeszcze jeden dla uzupełnienia kadry by się przydał Very Happy
Vela jest szykowany do napadu. Theo też jest napastnikiem, chociaż w klubie bardzo rzadko gra na tej pozycji, ale Wenger coś mówił, że będzie go częściej wystawiał w ataku.

Moim zdaniem musimy wzmocnić: bramka (jakiś doświadczony bramkarz na ławkę), środek defensywy (Albiol :pray: ), prawe i lewe skrzydło. Na DM jest Gilberto, Song, Denilson(co jak co, ale ustawić się i przechwycić piłkę potrafi) no i w końcu chciałbym zobaczyć Diaby na tej pozycji.
Kamil232 pisze:Co do lewego obrońcy to IMO Evra>Clichy>Abidal.
Na dzień dzisiejszy uważam Evere za lepszego obrońcę. Ale jakby nie patrzeć, Clichy jest młodszy od niego o 4 lata. :o Moim zdaniem kiedyś będzie lepszy. :] Ale Euro jest za kilka tygodni i wybór Domenecha wydaje się być trafiony. Co jak co, ale Abidal jest jednym z ostatnich zawodników w kadrze których selekcjoner posadził by na ławce.

Dziwi mnie brak powołania dla Sagni, bo w Premiership był najlepszym prawym obrońcą. Tym bardziej, że prawa strona reprezentacji wygląda dużo słabiej. Clerc, Sagnol... please :|

Awatar użytkownika
Maaras
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maaras » 20 maja 2008, 18:26

Wolałbym jednak Kompanego niż Albiola, chociaż ten drugi jak by nie było jest ograny w lepszej lidze. Ale talent ma większy chyba Vicent.

No i czekam na Samira oby ściągneli go jak najszybciej.

Wiąże spore nadzieje z Velą w przyszłym sezonie :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 maja 2008, 11:20

Media piszą dziś trochę o Arsenalu.

Podobno Samir Nasri już dziś podpisze umowę, ponoć doszli do porozumienia w sprawie kasy. 15 mln euro.

to niewątpliwie znakomita wiadomość, ale jest i smutna:

Pat Rice podobno odchodzi z Arsenalu :( Człowiek związany, najpierw jako piłkarz [16 lat] później jako trener [24]. Orły z matematyki pewnie szybko policzą, ze Pat spędził u nas 40 lat :!: :shock: Mam nadzieję, ze jednak nie odejdzie. Choć na jego miejsce ma przyjść Tony Adams, a to trochę by mi wynagrodziło odejście Pata.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 maja 2008, 12:39

Juz kiedys napisałem do momentu kiedy Abidal czy Thuram nie zakoncza kariery i tak beda grac w pierwszym skladzie reprezentacji. Evra naprawde jest taki dobry, nie dostrzegłem tego ogladajac go przeciwko Barcelonie, naprawde. Biegac od jednego pola karnego drugiego kazdy potrafi, ale zeby byl z tego pozytek juz nie.

Nasri bardzo dobra wiadomosc 15 mln, to takze cena dobra. Świetny zawodnik, ogra sie 2-3 lata i pewnie odejdzie do Realu badz Barcelony. :lol: Zastanawiam sie jak bedzie wygladał srodek pomocy w Arsenalu, Nasri- Cesc, troche malo tej defensywy. Osobiscie dziwie sie, ze Arsene nie wyciagnal Pjanicia z Metz, dla mnie to odbicie Samira.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 21 maja 2008, 12:59

Jarzinho pisze:Evra naprawde jest taki dobry, nie dostrzegłem tego ogladajac go przeciwko Barcelonie, naprawde. Biegac od jednego pola karnego drugiego kazdy potrafi, ale zeby byl z tego pozytek juz nie.
Ja dostrzegam jego klase od dobrych 2 lat :roll: W chwili obecnej nawet nie mozna stawiac Evre na jedej polce z Abidalem.
Mozesz mnie zarzucic tysiacami statystyk, ktorych Evra nie ma dobrych ale ogladam go co tydzien od 2 lat i wiem ze Patrice to klasa sama w sobie. Gracz idealny dla United :)

Nasri...powiem szczerze ze bardziej spodziewalem sie Ben Arfy w Arsenalu i on mi jakos bardziej pasuje do Kanonierow :) Ale pewnie Nasri tez bedzie dobrym wzomocnieniem, zobaczym jak sobie poradzi na skrzydle bo watpie aby gral w srodku razem z Cescem.

Moze Wenger planuje jakies zmiany w taktyce? Przejscie na 2 ofensywnych pomocnikow plus rzeznik :P Zobaczymy...

Ciekawostka. Po ME U17 w 2004 gdzie Francja zdobyla tytul przepowidalem wielkie kariery zawodnikom z tamtej grupy: Ben Arfa, Menez, Benzema, Nasri jak widac obcnie ze 100 mln sa razem warci :P

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 21 maja 2008, 13:28

Nie ukrywam, że bardzo się cieszę z transferu Nasriego. Jedyną rzeczą jaka ucieszyłaby mnie bardziej to transfery dwóch naprawdę dobrych skrzydłowych, ale jako że takowych na rynku w tej chwili nie ma (a przynajmniej takich za których nie trzeba wydawać ogromnych pieniędzy) Arsene kupuje tych, którzy powinni stanowić naprawdę duże wzmocnienie. Ciekawi mnie tylko co Wenger zamierza zmienić w naszej taktyce, bo takowa zmiana wydaje się nieunikniona... Nasri, Cesc, Rosicky, Hleb, Gilberto- graczy ze środka pola nam nie brakuje :P . Może rzeczywiście Francuz zamierza w ogóle zrezygnować ze skrzydeł :roll: ...

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 21 maja 2008, 14:39

Rossi pisze:Ja dostrzegam jego klase od dobrych 2 lat W chwili obecnej nawet nie mozna stawiac Evre na jedej polce z Abidalem.
Moim zdaniem zarówno Evra jak i Gael są lepsi od Abidala.

RóżA pisze:Nasri, Cesc, Rosicky, Hleb, Gilberto
Jeżeli oficjalnie pojawi się potwierdzenie transferu, co mnie niezmiernie ucieszy, Hleb może pakować walizki...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 21 maja 2008, 14:50

Hanni pisze:Jeżeli oficjalnie pojawi się potwierdzenie transferu, co mnie niezmiernie ucieszy, Hleb może pakować walizki...
Co nie zmienia faktu, iż póki co cały czas jest graczem Arsenalu.

Osobiście wolałbym, aby Hleb mimo wszystko u nas został. Białorusin jest świetny w tym co robi i cały czas mam nadzieję, że do jego odejścia po prostu nie dojdzie. Ale logika podpowiada coś zupełnie innego...

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 21 maja 2008, 14:55

Jeśli ten transfer wypali a wszystko na to wskazuje to Arsenal może zrobić wielki interes. 15 mln euro za piłkarza o wielkim talencie, do którego dość poważnie przymierzano wiele europejskich potęg to naprawdę nie jest wielka kwota. Nie bez przypadku mówią o nim jako o następcy Zizou. Jeśli jeszcze weźmiemy pod uwagę talent Wengera w szlifowaniu talentów made in France w przeciągu 2-3 lat możemy mieć w Arsenalu jednego z najlepszych piłkarzy na świecie i nie mówię tu o Cescu ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 maja 2008, 14:57

Moim zdaniem zarówno Evra jak i Gael są lepsi od Abidala.
Rossi pisze:Ja dostrzegam jego klase od dobrych 2 lat W chwili obecnej nawet nie mozna stawiac Evre na jedej polce z Abidalem.
Mozesz mnie zarzucic tysiacami statystyk, ktorych Evra nie ma dobrych ale ogladam go co tydzien od 2 lat i wiem ze Patrice to klasa sama w sobie. Gracz idealny dla United

Pewnie gdyby Domenech przeczytał wasze argumenty zaraz postawilby na Evre i Gaela, mzoe graliby po 45 minut. :P Lepiej by było np. napisac - jest lepszy bo gra w Arsenalu badz MU. To przynajmniej mialoby jakis sens a przynajmniej nie byłoby tak śmieszne. Dobry bo dobry.
Wiem jaki abidal mial sezon w Barcelonie, słaby pod kazdym wzgledem. Jednak ja potrafie oddzielic reprezentacje od klubu, a tam od 3 lat nie ma zastrzezen do gry Erica. Gael popelnial dziecinne bledy w waznych spotkaniach, moze kluczowych, o Evrze mam swoje zdanie fajnie biega, tylko ofensywny boczny obronca to dla mnie Alves- bramki czy asysty, nie puste przebiegi. Nie bede pisal jak gra Francja, ale widzieliscie tam tak mocno nastawionych na ofensywe bocznych obroncow, to tak jakby Aragonesowi wciskano skrzydlowych.

malolatpxp
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: malolatpxp » 21 maja 2008, 14:58

Reyes? Był nie zły ale... no coz nie kazdy ma talent, Hala Madrid :)

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 21 maja 2008, 15:36

Morrow pisze:Jeśli ten transfer wypali a wszystko na to wskazuje to Arsenal może zrobić wielki interes. 15 mln euro za piłkarza o wielkim talencie, do którego dość poważnie przymierzano wiele europejskich potęg to naprawdę nie jest wielka kwota

Arsenal zawsze potrafił sie targowac i miedzy innymi za ta ceche cenie ich szkoleniowca. Dobry interes , obawiam sie ze sie sprawdzi ... :? :P

Awatar użytkownika
internista1908
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: internista1908 » 21 maja 2008, 16:51

guru pisze:środek defensywy (Albiol Pray )
to naprawde swietny gracz, mlody ale doswiadczony, o moze grac takze na pozycji DM, jesli go kupicie bedzie to dobry interes. Lecz mam nadzieje ze nie odejdzie z valencii :P

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 21 maja 2008, 17:47

The representative of Samir Nasri, Jean-Pierre Bernès, assured that the French player "has not yet closed" agreement with Arsenal, even though it confirmed that there were contacts between the two sides
Jeszcze wszystko sie może zdarzyć :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 maja 2008, 19:03

Zajebiście :jupi: Vela dostał pozwolenia na pracę, w lipcu dołączy do druzyny :mike: ... according to his agent :p

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”