Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 184

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2844

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 22 maja 2008, 20:14

yyy to może: jakiego geniusza futolu tym razem sprowadzi Secco :)

ja wiem tylko o Senderosie, podaj jakieś opcje, to dodam ankiete ;) // fieldy

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 22 maja 2008, 20:25

Pozycja, którą najpilniej trzeba wzmocnic:

-bramkarz :o
-lewy obrońca
-stoper
-prawy obrońca
-rozgrywający
-defensywny pomocnik
-prawe skrzydło
-lewe skrzydło
-napastnik

Może byc :?: :)

Jeśli chcecie, to można trochę zmniejszyc ilośc opcji... Ale po co :P

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 22 maja 2008, 20:35

no to może być Maćka, bo ja sie nie znam w sumie na piłkarzach :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 maja 2008, 20:43

wyniki ostatniej ankiety

Obrazek

widać większość zadowolona.

Zachęcam oczywiście do dyskusji, w związku z nową ankietą ...

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 22 maja 2008, 20:50

Jeżeli chodzi o ankietę to zdecydowanie potrzebujemy kogoś do środka pomocy. Oczywiście musi to byc zawodnik o ofensywnej charakterystyce, który bedzie rozdzielał piły naszym napadziorom ;). Ja osobiscie bylbym za Rafałem, ew. Diego. Lewa obrona z Molinaro tez kuleje, ale tam akurat przy powrocie Andrade, alternatywą może być Giorgio. A więc podsumowując: "ofensywnego pomocnika kupię od zaraz" :D

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 22 maja 2008, 20:50

Ja już widzę, że tu będzie zdecydowana większośc na rozgrywającego. Tylko jeżeli myślicie, że to będzie wyglądało:

Nedved/Giovinco-Sissoko-mityczny rozgrywający-Camor

to Was zmartwię a jednocześnie opieprzę, bo mi powiedzcie czy w ostatnim czasie graliśmy jakiś sezon bez 2 defensywnych pomocników w podstawowej 11 :?: Nie mówię tu o pojedynczych spotkaniach bądź sytuacji, w których kontuzje nas do tego zmusiły.

Na lewym skrzydle będzie Nedved na zmianę z Giovinco (na 99%), którzy schodzą do środka dając miejsce lewemu obrońcy na akcję ofensywną. Z tym, że ten ostatni musi posiąśc sztukę celnego kopnięcia piłki w pole karne... Chyba nie muszę pisac jaką opcję zaznaczyłem.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 22 maja 2008, 21:15

no wydaje mi się że tą samą co ja :) Grosso, Zambro czy inny ktoś, oby nie Molinaro

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 22 maja 2008, 21:44

maciek_88 pisze:to Was zmartwię a jednocześnie opieprzę, bo mi powiedzcie czy w ostatnim czasie graliśmy jakiś sezon bez 2 defensywnych pomocników w podstawowej 11 Question Nie mówię tu o pojedynczych spotkaniach bądź sytuacji, w których kontuzje nas do tego zmusiły.
Kiedy ostatnio odnosiliśmy największe sukcesy? Kiedy byliśmy potęgą w Europie? A no wtedy kiedy mieliśmy świetnego rozgrywającego. A ten pan nazywał sie... Zinedine Zidane :)

Awatar użytkownika
Maro juve
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maro juve » 22 maja 2008, 22:02

Lewy obrońca...
Problem jest tylko w tym, kto ma zastąpić naszego Molinaro? Kilka nazwisk się pojawiało, kilka nazwisk pojawić by się mogło.
Zambrotta, Grosso, Pasqual, Dossena, Vargas, Clichy, Lahm, Evra - to chyba Ci, którzy byli brani pod uwagę i tej uwagi godni są. Każdy byłby wzmocnieniem i każdy na poziom Champions League jest odpowiedni, jednak możliwości ich wyciągnięcia są często znikome. W walce o Vargasa wchodzi parę bogatszych klubów, Viola Pasquala nie wypuści, skoro na Ligę Mistrzów sama chrapkę ma, a Zambro (obawiam się) wolałby się przenieść do Milanu, któremu, z tego co pamiętam, kibicuje we Włoszech. Nie mówiąc już o Francuzach czy Niemcu, na których wyciągnięcie mamy szanse jedynie w prasie. Tak więc na parę pytań będzie musiał sobie nasz zarząd odpowiedzieć - ile warto wyłożyć na lewego obrońcę, by starczyło na inne wzmocnienia? Czy warto pojedynkować się o Vargasa w cenach z przedziału 15-20 mln euro( funtów?) czy jednak lepiej taniej ściągnąć Grosso, który może nie jest tak perspektywiczny, ale pograć na wysokim poziomie dalej może? I w końcu, jak na taki transfer zareagowałby Ranieri, który dzisiaj mówił o tym, że Molinaro jest jednym z najlepszych naszych piłkarzy tego sezonu (i dlatego czasem się go boję)? My możemy jedynie spekulować i czekać na decyzje z góry.

Drugą pozycją jest oczywiście środek pola. A, choć początkowo zachwycony wiadomościami o Diego czy VdV, dziś podchodzę do tego inaczej. Czytając wiele opinii, oglądając parę spotkań zrozumiałem, że nie możemy grać kimś takim w środku pola. Powinniśmy jednak szukać piłkarzy zrównoważonych, dobrych w ofensywie i defensywie. Oczywiście, jeden geniusz już nam się trafił, do tego genialny w defensywie, więc jego kolega do środka mógłby być usposobiony nieco bardziej ofensywnie, bardziej do przodu. I tu również pojawiało się kilka nazwisk, a ostatnio chyba najgłośniej o kolejnym piłkarzu Liverpoolu bez formy - Xabim Alonso. Jeśli miałby mieć taki błysk jak Momo, to z otwartymi ramionami. Ale... To, o czym się mówi, to to, że jest jednak Hiszpanem, a Ci Serie A niestety nie ogarniają. A drugą sprawą jest cena, bo 20 mln euro za piłkarza w takim stanie, to jednak wysoko.
Wokół środka pola u nas dyskusji zawsze będzie co nie miara, bo tacy, którzy mówią o ofensywnie grających środkowych pomocnikach racje swoje zawsze będą mieć i argumenty przemawiające za swoją opinią. Racjonalnym podejściem jest jednak to, które przedstawiłem wyżej. Na odpowiedzi będziemy jednak musieli trochę poczekać, gdyż na razie priorytetem dla naszego klubu jest Amauri. Poczekamy, zobaczymy. Wniosek mam tylko jeden i powtarzam go przy każdej okazji - czeka nas bardzo ciekawe mercato. :>

Pozdrawiam & Forza Juve

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 22 maja 2008, 22:10

arek_ahig pisze:
maciek_88 pisze:to Was zmartwię a jednocześnie opieprzę, bo mi powiedzcie czy w ostatnim czasie graliśmy jakiś sezon bez 2 defensywnych pomocników w podstawowej 11 Question Nie mówię tu o pojedynczych spotkaniach bądź sytuacji, w których kontuzje nas do tego zmusiły.
Kiedy ostatnio odnosiliśmy największe sukcesy? Kiedy byliśmy potęgą w Europie? A no wtedy kiedy mieliśmy świetnego rozgrywającego. A ten pan nazywał sie... Zinedine Zidane :)
A ja się pytałem kiedy graliśmy ostatnio bez 2 defensywnych pomocników

Bo ja od kiedy pamiętam to widziałem przykładowo - Di Livio-Deschamps albo Tachinardi-Davids, do tego Conte, ktry idealnym DM nie jest, ale podchodził pod niego.
A teraz perełka:

http://www.myjuve.it/season-1998-99-juv ... -3277.aspx

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 22 maja 2008, 22:22

Mam pytanie :)

Pamieta ktos/albo wie gdzie szukac dokladna date mecz MU-Juve na Old Trafford wynik 3:2 to byl sezon 97/98 chyba. Gola dla MU napewno strzelil Giggs.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 22 maja 2008, 22:25

Rossi pisze:Mam pytanie :)

Pamieta ktos/albo wie gdzie szukac dokladna date mecz MU-Juve na Old Trafford wynik 3:2 to byl sezon 97/98 chyba. Gola dla MU napewno strzelil Giggs.
http://www.myjuve.it/season-1997-98-juv ... -3189.aspx

:)

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 22 maja 2008, 22:29

O widzisz juz wiem jakiego dnia stalem sie Diablem :) Dzieki za uswiadomienie :wink:

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 22 maja 2008, 22:33

a pamiętacie mecz też z MU, co prowadziliśmy 2-0 bo bramkach SuperPippo, a skończyło się też 3-2. albo mecz z MU co naszych jakieś choróbsko i graliśmy rezerwami?? kurde w sumie to dostaliśmy po biało-czarnych dupach troche od MU :roll:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 22 maja 2008, 22:38

Wtedy, co połowa drużyny miała grypę, to był kapitalny mecz w naszym wykonaniu. Najpierw Brown z rogu strzela, potem my cały mecz ciśniemy, ale w końcówce Ruud po wrzutce Becksa chyba strzelił. W ostatniej minucie na osłodę Nedved z wolnego bodajże zdobył bramkę.

Mnie bardziej zabolał rewanż u siebie gdzie Manchester nas zniszczył 3:0 a Giggs tak woził Zambrottę, że chyba nigdy potem nie widziałem tak bezradnego Włocha w jakimkolwiek spotkaniu...
Ostatnio zmieniony 22 maja 2008, 23:11 przez maciek_88, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”