Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 195

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 22 maja 2008, 13:06

boskigonzo pisze:Gowno nie szmal , ale jakby nie chcieli to by przeciez nie przechodzili prawda ? a dla takich 2, 3 ligowych klubikow to i taki szmal jest dobry
Zawodnicy sa podkupowani nie tylko z 2 -3 ligowych klubow :) 300 tys. euro to duzo np. dla Rennes ? Skoro gra w pierwszej lidze i moze wypromowac swojego zawodnika, zarobic 10X wiecej w ciagu 2-3 lat :)

Jezeli 16 letni francuz bedzie mial juz profesjonalny kontrakt, to niech sie wtedy przykladowy Wenger dogada z klubem o wyskosc zaplaty...jezeli zawodnik bedzie sam chcial odejsc to w wiekszosc przypadkow dojda do porozumienia.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 22 maja 2008, 13:24

Rossi pisze:Zawodnicy sa podkupowani nie tylko z 2 -3 ligowych klubow Smile 300 tys. euro to duzo np. dla Rennes ? Skoro gra w pierwszej lidze i moze wypromowac swojego zawodnika, zarobic 10X wiecej w ciagu 2-3 lat Smile

Nigdy nie masz pewnosci co z niego bedzie dlatego 300 tys euro to i tak duzo jak na zawodnika ktory jak narazie "dobrze rokuje" :)

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 22 maja 2008, 13:32

boskigonzo pisze:Nigdy nie masz pewnosci co z niego bedzie dlatego 300 tys euro to i tak duzo jak na zawodnika ktory jak narazie "dobrze rokuje"

Wiadomo masz racje, ale uwazam ze bardziej sprawiedliwe byloby ujednolicenie prawa w UE, tak aby kazdy mial rowne szanse. Jezeli juz go to przykladowe Rennes trenuje od x lat, zapewnia szkole, opieke to niech przynjmniej otrzyma za ta godziwa zaplate. Ja 300 tys euro za godziwa zaplate nie uwazam, ty moze tak :)

[/list]

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 22 maja 2008, 13:38

A ja tak sobie myślę... I wymyśliłem, że w przyszłym sezonie możemy wygrać Siedem Koron :shock:

- Tarcza Dobroczynności z Portsmouth
- Superpuchar Europy z Zenitem
- Klubowe MŚ
- Carling Cup
- FA Cup
- Champions League
- Premier League

Jakbyśmy to zdobyli to byłaby miazga. Nawet bez tej tarczy czy Carling Cup.

PS: Obrazek

Awatar użytkownika
wisieq
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wisieq » 22 maja 2008, 13:52

Nie ważne kto był lepszy ważny jest wynik bo ludzie będą o tym pamiętali i kto zdobył puchar,za styl gry go się nie dostaje, ManU wygrało mecz zdobyło puchar i to my jesteśmy najlepsi w 2008 roku w Europie. Ja chce więcej teraz moim marzeniem jest obrona pucharu,wtedy bylibyśmy pierwszym zespołem w Historii LM który obronił trofeum. Wspaniały sezon w naszym wykonaniu,mamy fantastyczny skład a możemy mieć jeszcze lepszy.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 22 maja 2008, 14:01

[quote]Normalne, że każdy kibic MU będzie mówił iż to wy byliście lepsi, ale osób bezstronnyh widać było iż Chelsea lepiej się zaprezentowała.[/qute]

Ja czytam osoby bezstronne i wiekszość mówi, że mecz był wyrównany. I z tym sie zgadzam. My mieliśmy swoje szansę oni swoje. Wymieniłem już je więc się nie bede powtarzał. Najbardziej wyrównany finał w historii.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 22 maja 2008, 14:05

Tego się nie spodziewałem że kilka akcji z jednej i drugiej strony i od razu finał jest ochrzczony najbardziej wyrównanym w historii. Chyba że miałeś na myśli finały w których grały ze sobą obie drużyny. Dużo ich było.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 22 maja 2008, 14:48

Rossi pisze:Wiadomo masz racje, ale uwazam ze bardziej sprawiedliwe byloby ujednolicenie prawa w UE, tak aby kazdy mial rowne szanse

Wtedy zaden z juniorow ligi polskiej nie mialby szans na angaz zagranica :P
Rossi pisze:Ja 300 tys euro za godziwa zaplate nie uwazam, ty moze tak Smile

Ja tak, ty nie , a to i tak sprawa klubow , hehe :)

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 22 maja 2008, 16:27

Rossi pisze:Wiadomo masz racje, ale uwazam ze bardziej sprawiedliwe byloby ujednolicenie prawa w UE, tak aby kazdy mial rowne szanse. Jezeli juz go to przykladowe Rennes trenuje od x lat, zapewnia szkole, opieke to niech przynjmniej otrzyma za ta godziwa zaplate. Ja 300 tys euro za godziwa zaplate nie uwazam, ty moze tak :)
Włączę się do rozmowy...
Uważam, że taki młody Iks Igrek ma prawo przejść do jakiegokolwiek klubu, gdzie będzie miał lepsze warunki do trenowania. Czy to 300 000 euro czy też innych funtów to mało? Nie wydaje mi się. Ów Iks Igrek nie jest jeszcze w pełni ukształtowanym piłkarzem. Nikt nie obiecuje, że będzie nowym Maradoną, Zidanem czy innym Pele. To, że ma szansę osiągnąć coś w piłce nie znaczy, że to osiągnie. Nie należy mu również bronic rozwoju w najlepszych warunkach. Jeżeli takie przykładowe Rennes zażąda 10 mln Ł, to taki Wenger popuka się w głowę. Iks Igrek nie jest (jeszcze) wart takich pieniędzy. Taka jest piłka, pieniądze rządzą. Młody powinien mieć szansę rozoju w najlepszych warunkach. Nie mówię, że mi się to podoba, wolałbym, aby ów zespół Rennes czerpał korzyści z wyszkolenia takiego Iksa Igrek, ale z drugiej strony, gdyby zaostrzyć przepisy, młodzi nie dostawaliby szans trenowania w najlepszych klubach, co też byłoby krzywdzące. Najlepszym przykładem jest Messi. Chłopak poszedł do Barcelony, bo miał problemy ze wzrostem. Gdyby miał kosztować kilka milionów, Barca by go nie ściągnęła i chłopakowi zrobiono by tylko krzywdę.

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 22 maja 2008, 17:01

- Piłkarz chce zagrać w Manchesterze United. Klub złożył nam ofertę. Wkrótce usiądziemy do stołu i dokładnie rozważymy ich propozycję. Będziemy starali się bronić naszych interesów - mówił Pierre Dreossi, członek zarządu Rennes.
Czyli co, skoro można wpłacic rekompensatę i zgarnać grajka, to po co Rennes ma to 'rozważać' ? ;)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 maja 2008, 0:43

Giggsy King pisze:A ja tak sobie myślę... I wymyśliłem, że w przyszłym sezonie możemy wygrać Siedem Koron
Od razu przyszła mi do głowy Barcelona i jej 6 pucharów. MU w przeciwieństwie do niektórych drużyn zawsze walczy na wszystkich frontach (chyba, że wcześniej odpadnie) ale nie przesadzajmy. Wygrać jednocześnie PL i ChL jest cholernie trudno ale utrzymać się na szczycie jest zdecydowanie jeszcze trudniej. Celem na przyszły sezon będzie na pewno powtórka tego jakże udanego sezonu ale bądźmy realistami - to będzie niesłychanie trudne do zrobienia a mówienie o 7 pucharach to dla mnie już zdrowe przegięcie.

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 23 maja 2008, 0:55

Wiem, wiem, tak tylko napisałem ;) Co nie zmienia faktu, że 4-5 z tych trofeów możemy zdobyć.

Tarcza z Portsmouth i Superpuchar z Zenitem już w sierpniu czy tam na początku września, więc jak wygramy to już na starcie mamy dwa trofea.

Na KMŚ najmocniejszych rywali też mieć nie będziemy, Boca Juniors czy inne River Plate to jednak nie poziom europejskich potęg IMO.

Reszta standardowo. W Carling Cup odpadniemy z ogórkami, o The Treble będziemy walczyć do końca.

Więc wszystko jest możliwe.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 23 maja 2008, 8:47

Tymczasem Kieran Lee odszedł z klubu na zasadzie wolnego transferu. Zasilił barwy Oldham Atletic.

Nie ukrywam, że trochę jestem tym zaskoczony, bo wydawało się, że Kieran to gracz, który ma szansę przebić się do pierwszego składu United. Przynajmniej tak wydawało mi się jeszcze kilkanaście miesięcy temu, kiedy Kieran strzelił bramkę w debiucie, później zagrał niezły mecz z Chelsea i ze znakomitej strony pokazał się w Malezji. Miał jednak słaby obecny sezon, kiedy nie mógł się przebić do składu niezbyt przecież mocnego QPR.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 maja 2008, 9:28

Giggsy King pisze:Tarcza z Portsmouth i Superpuchar z Zenitem już w sierpniu czy tam na początku września, więc jak wygramy to już na starcie mamy dwa trofea.
z Portsmouth może znów wam dadzą tego sędziego co w FA Cup :]
A Zenit widać dość mocno lekceważysz. Chyba nie śledziłeś tegorocznego Pucharu Uefa. Jakby zagrali mecz jak z Bayernem, a wy taki jak z City ... :lol: Wiem, wiem .. tak tylko piszę ;)

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 23 maja 2008, 16:56

red85 pisze:Tymczasem Kieran Lee odszedł z klubu na zasadzie wolnego transferu. Zasilił barwy Oldham Atletic.

Nie zaskoczyles mnie ta informacja ...
fieldy pisze:A Zenit widać dość mocno lekceważysz

Tak IMO to rzadko ktora "maloznana" druzyna z rewelacyjnym sezonem na nastepny rok poprawia wyczyn. No ale lekcewazyc nie wolno, tymbardziej ze to druzyny grajace w P.Uefa zazwyczaj wygrywaly Superpuchar

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”