II LIGA - Strona 32

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 24 maja 2008, 21:01

peepe pisze:Jesli w poniedzialek zaczna kopac w okolicach stadionu to licencja bedzie bez problemu
Hah sorry, ale rozśmieszył mnie ten tekst.To nie jest takie proste.Miasto musi ogłosić przetarg, muszą się do niego firmy zgłosić (piszę to ponieważ u Nas w przypadku tego zadaszenia nikt się nie zgłosił i wszystko się przeciąga i raczej na 99% nie zagramy pierwszych kolejek u siebie :cry: ), później firma ma określony czas na wykonanie inwestycji.Obiektywnie mówiąc to raczej nie będziecie grali na Okrzei.I to bardzo źle bo zakładam, że większość meczy przegracie (nie mówię tego ze złośliwości, ale mówię na przykładzie Polonii) to późniejsze odrabianie punktów jest trudne.
Dobra, narazie gratuluję kolejnej Śląskiej drużynie awansu do OE.
Narazie się bawcie, a jutro zacznijcie się martwić. :wink:

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 24 maja 2008, 21:06

EnJoy's pisze:Hah sorry, ale rozśmieszył mnie ten tekst.

pisalem to z przymruzeniem oka -> byla tam emotka :) , wiadomo ze nie pojda na rynek, nie zaplaca pieciu klientom z kilofami i nie kaza im budowac stadionu. trzeba byc dobrej mysli, najwazniejsze jest to ze sa pieniadze i wola miasta. mysle ze jakos to bedzie.

z innej beczki: czytalem gdzies ze pzpn do 15 czerwca rozpatruje licencje na 1 lige- to dotyczy tez tych klubow ktore awansowaly?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 maja 2008, 21:13

peepe pisze:z innej beczki: czytalem gdzies ze pzpn do 15 czerwca rozpatruje licencje na 1 lige- to dotyczy tez tych klubow ktore awansowaly?
Chyba tylko tych, pierwszoligowcy juz dostali licencje - LKS I POlonia maja czas na odwolania jeszcze chyba do wtorku

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 24 maja 2008, 21:42

czeher pisze:buhahahahaha Znicz - widac ze team Yukaszowego stwora, awans na wyciagniecie reki i ..... dupa frajerstwo 1klasa - teraz czarno widze ich przyszlsoc :lol:

Piast w OE - ciekawe jak zaplecze niby maja zlikwidowac budynek gdzie sa obecnie sztnie itp - zobaczymy co wyniknie bo na dizen dzisiejszy zgroza jesli chdozi o licencje

PS. Armagedon nas czeka .... Piast - Gornik :twisted:
W Gliwicach bardzo dużo żaboli mieszka, więc niezłe derby będą. Z drugiej strony obawiam się, że popsuje to policja, załatwiając mecz bez publiczności jak Polonia-Górnik. Trzymając się tematu gratulacje dla Piasta. Według mnie klub nie na I ligę w całokształcie, ale wolę ich niż Znicz Pruszków. Lechia, Śląsk, Piast i Arka (?) w I lidze no ładnie. Moja GieKSa zajęła dopiero 10 miejsce przegrywając dzisiaj z degradowanym Pelikanem, ale oby zaszły konkretne zmiany w składzie jak zajdą na stadionie :wink: Dla Piasta jeszcze raz gratulacje.

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 24 maja 2008, 22:46

:roftl3: Znicz :roftl3:

Jeszcze przed tą kolejką spodziewałem się trochę innej ekipy awansowej, a tu ponownie została potwierdzona nieprzewidywalność piłki. Gratulacje dla braci z Wrocławia i Piasta Gliwice, Ekstraklasa poszerzyła się o kolejne drużyny z tradycjami.

Lechia potwierdziła dziś swoją znakomitą formę wygrywając ostatni mecz na tym szczeblu rozgrywek 2:0. Atmosfera genialna, wszyscy żyją awansiwem. No i Neptun znowu Biało-Zielony. Ahhhh dla takich chwil warto żyć.

Jutro oficjalne zakończenie sezonu na Starówce i pożegnanie II ligi :wink:. Jakoś tak nie będzie mi żal i tęskno nawet.

Bo awanse są od tego żeby bawić się na całego!!!!!

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 24 maja 2008, 22:51

Można rzecz całe szczęście :!: :P
Chyba nikt prócz jednego użytkownika na Y.. nie chciał by w 1 lidze grała drużyna Znicza( z całym szacunkiem oczywiście)
Ciesze się że Piast awansował bo zapowiada się ciekawy mecz.Policja może mieć gówno do gadania,przynajmniej wtedy jak my będziemy gospodarzami,ewentualnie może być bez kibiców gości czego nikt z Gliwic i Zabrza by nie chciał..
Zapowiadają się ciekawe derby no i całkowita mobilizacja FC Gliwice :wink:
czeher pisze: PS. Armagedon nas czeka .... Piast - Gornik Twisted Evil
Diamen23 pisze:Nie wiem jak ty, ale ja wtedy chyba nie wyjdę w ogóle z domu Razz
ja mieszkam jakies 8-9km od stadionu ale moze bede na Razz - chociaz to trzeba powaznie rozwazyc Confused
Agnieszka pisze: Będzie się działo w Gliwicach podczas meczów z Górnikiem Zabrze. Strach się bać.
To chyba oddaje sytuację tego spotkania :wink:
To będą pierwsze derby czy spotkaliśmy się w tym sezonie co Górnik raz grał w 2 lidze :?: :idea:

Poza tym cieszę się że Śląsk zagra znowu w elicie bo nie miałem okazji być na meczu z tą drużyną.To samo tyczy się Lechii.Zapowiada się ciekawy sezon.Derby z Ruchem,Piastem i Polonią. Mecze z Lechią i Śląskiem.Ze zniecierpliwieniem czekam na terminarz :wink:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 24 maja 2008, 23:07

limansky pisze:Ekstraklasa poszerzyła się o kolejne drużyny z tradycjami.
Stary przede wszystkim powiększyła się o mocne ekipy kibicowskie ! Lechia, Śląsk, Arka to nie są Bełchatowy, Lubiny,Grodziska i inne zadupia.
Należy się cieszyć, że będą fajne wyjazdy.

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 24 maja 2008, 23:23

EnJoy's pisze:Należy się cieszyć, że będą fajne wyjazdy.
Ano będą. Chociaż na wyjazdy w tym sezonie też nie mam co narzekać, bardzo ciekawe były.

A u nas derbów ani widu ani słychu, no chyba że Areczka stanie na wysokości zadania i ogra w barażach Jage.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 25 maja 2008, 0:20

limansky pisze:A u nas derbów ani widu ani słychu, no chyba że Areczka stanie na wysokości zadania i ogra w barażach Jage.
Ludzie tych barazy na 95% nie bedzie i juz mozna gratulowac Jadze pozostania w lidze a Arce awansu

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 25 maja 2008, 10:17

krako pisze:To będą pierwsze derby czy spotkaliśmy się w tym sezonie co Górnik raz grał w 2 lidze

nie spotkaly sie w drugiej lidze zespoly Piasta i Górnika, grały wtedy w roznych grupach. Ostatnie oficjalne mecze to chyba z jakiejs a czy b klasy :think:
Bedzie sie dzialo na Slasku :D

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 25 maja 2008, 12:31

czeher pisze:teraz czarno widze ich przyszlsoc Laughing
Ty już widziałeś takie rzeczy jak choćby spadek Bytomia, spokojne wygranie przez Gliwice II ligi, walka Znicza o utrzymanie czy słynna wygrana Realu z Arsenalem że obok tych przewidywań można spokojnie przejść i udać się dalej :lol:
czeher pisze:dupa frajerstwo 1klasa
Może i frajerstwo a dla mnie także mnie mocno dziwne - drużyna która ma serię 7 zwycięstw z rzędu, kilkunastu bez porażki a w ostatnich 3 meczach sezonu zdobywa aż 1 punkt :roll: Ale może to tylko czy aż frajerstwo.
A jakby awansowali jeszcze wygraliby I ligę i później kazaliby im grać w LM :lol: A tak w ogóle to jaką przyszłość ma ta drużyna w czasach gdy na naszych oczach robi się kpiny w postaci fuzji klubów i wszyscy przenoszą się do wielkich ośrodków? No zawsze imo nic więcej niż walka o utrzymanie w I lidze by ich nie czekała. Już teraz wg gazety.pl klub miał jeden z najniższych budżetów w całej II lidze (choć może to tylko wizja Steca bo jak dobrze pamiętam przed sezonem mówiono o budżecie na poziomie średnim w II lidze). I osobiście nie widzę możliwości aby miało by być wiele lepiej. Gdzie szukać wielkich sponsorów gdy klub jest położony o ok 30 min jazdy od stadionu Legii - uznanej marki a miejscowi koszykarze strategicznego sponsora szukają od kilku lat a ich budżet z roku na rok jest nieznacznie niższy. Do tego dochodzi małe miasto - niewielu kibiców. Choć można by się posiłkować Legionistami i osobami z okolicznych wiosek ale po kilkanaście tysięcy nigdy nie będzie przychodziło - to takie głośne myślenie laika :P
A poza tym to mimo że Znicz przed ostatnią kolejką był na drugim miejscu miał najcięższego rywala, wystarczy prześledzić wyniki Podbeskidzia na własnym stadionie.
Ale i tak ogromne brawa należą się klubowi za dostarczenie takich emocji bo kto by przypuszczał że beniaminek II ligi który nigdy nie grał na takim szczeblu będzie odbierał punkty najlepszym i kilkukrotnie zamożniejszym drużynom :]
czeher pisze:PS. Armagedon nas czeka .... Piast - Gornik Twisted Evil
Mam tylko nadzieję że bandyci w mundurach nie przeszkodzą kibicom w dopingowaniu swoich :P
Diamen23 pisze:Fantastyczny mecz w Warszawie Smile . Nie wiem czy Polonia nam odpuściła, czy to my tak dobrze zagraliśmy.
Jak od kilku meczów gra się rezerwami to nie trudno wywnioskować że Polonia wszystkim odpuszczała.

Jarzinho pisze:WTF. Znowu. Mam nadzieje, ze pozostali nie maja z tym problemow. Nic sie nie zmienilo zespoly z drugiej ligi nadal zyja - "jak sie uda to bedziemy dzialac, jesli nie pozostanie po staremu".
Niedawno był artykul, że koniec z naciaganymi licencjami i jesli Piast, Lechia i Znicz to maja male szanse na licencje. Zobaczymy ile było w tym prawy. Swoja droga szkoda mi Pruszkowa. Jesli wyrok na Zagłebiu zostanie utrzymany to nie bedzie barazy, iwec szans juz chyba nie maja.
czeher pisze:Ja mysle ze pierwsze kolejki beda przelozone na wyjazdy - najgorsze beda przetargi na prace ale mam nadzieje ze tym juz sie zajeli
A ja Jarzinho się niczemu nie dziwię - przecież jesteśmy w Polsce :roll: Jeśli Past dopiero teraz się obudził i będzie ogłaszał przetargi na modernizację stadionu to jest to kpina ale jak pisałem jest to najzwyczajniej normalne w naszym kraju. A poza tym jak nie wiesz nic to nie pisz bo Znicz jeszcze grając w III lidze planował budowę jednej trybuny dzięki czemu z licencją w II problemów nie było. Już są rozstrzygnięte przetargi na budowę oświetlenia i podgrzewanej murawy więc w najbliższych dniach można zacząć budować. Budynek z szatniami i całym zapleczem był budowany podczas trwania sezonu. Czy klub by awansował czy nie i tak w planach na ten rok w budżecie miasta było wybudowanie drugiej trybuny. Tej jednak nie udała się zbudować w dwa miesiące i aby była wymagana liczba 3000 miejsc to za bramką(mi) ustawiono by tymczasowe trybuny a tą drugą wzdłuż boiska budowano by podczas trwania całego sezonu. Więc z przyznaniem licencji wielkich problemów być nie powinno (najgorsze te trybuny bo oświetlenie i murawę możne wybudować w miesiąc a przetargi jak pisałem są już rozstrzygnięte). I niby taki kopciuszek, klub który w II lidze może czuć się jak na salonach a jednak pokazuje że potrafi. Także miasto nie jest zacofane jak choćby w Bytomiu gdzie jak pisaliście na forum Polonia znowu będzie miała problemy z dostaniem licencji :roll: A tu miasto już daaaawno zrozumiało że reklama poprzez sport jest najlepsza (no i też dzięki temu chciało zatrzeć niekorzystny wizerunek :lol: ) i od zawsze idzie na rękę miejscowym klubom. A w innych miastach co zrobisz? Nic bo mentalności Polaków z dnia na dzień nie zmienisz , potrzeba pokoleń :warrior: I co inne kluby nie mogły się przygotowywać do sezonu w OE? Przecież i tak ci najwięksi jak teraz by nie awansowali to w przyszłym roku znowu by walczyli o ekstraklasę i znowu problem stadionu by powrócił jak bumerang. Licencje przez kluby będą brane na poważnie tylko wtedy gdy wraz z rozpoczęciem ligi będą w niej grały tylko te drużyny które będą miały stadion spełniający wszystkie wymogi bez całej szopki czyli jakichkolwiek opóźnień czy przekładania meczów. A tak to dalej będzie farsa jaka jest, dopóki kogoś nie dopuszczą do rozgrywek. No ale w Polsce prawo przecież nie jest po to aby je egzekwować, tylko aby sobie było. Prawo sobie, życie sobie.
I w tym roku po raz kolejny przekonamy się czy coś się zmieniło i jak te licencje będą przyznawali bo nie jest powiedziane że skład I ligi będzie wyglądał tak jak jest teraz a może awansuje jakaś drużyna ze środka tabeli która po prostu ma stadion.
krako pisze:Chyba nikt prócz jednego użytkownika na Y.. nie chciał by w 1 lidze grała drużyna Znicza( z całym szacunkiem oczywiście)
Jeszcze razem z użytkownikiem na Y są użytkownicy na B i C (tylko że ten się do tego nigdy nie przyzna) :lol: Jest nas czech :P

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 25 maja 2008, 12:52

Yukasz pisze:eszcze razem z użytkownikiem na Y są użytkownicy na B i C
jestes tego pewnien ?

To nie jest tak ze Piast nie ma niczego, wsyztsko bylo systematycznie planowane (w miare :P) najpierw sztuczne oswietlenie (od roku) potyem odpowiedni drenaz i podgrzewana (likwidacja "biezni") ale wsyztsko przybralo dosc inne barwy bo tak naprawde nieiwele osob planowalo przed poczatkiem sezonu awans juz teraz do OE - moze nielcizni ale teraz mozna po fakcie duzo gadac

Problem jest taki ze trybuny sa za male, nie ma krytej i tu trzeba przetargow - tu pies pogrzebany :!:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 25 maja 2008, 13:07

czeher pisze:podgrzewana (likwidacja "biezni")
Po co likwidować bieżnię? Bo imo nijak ma się ona do podgrzewanej murawy.
czeher pisze:nieiwele osob planowalo przed poczatkiem sezonu awans juz teraz do OE
To co miał powiedzieć Znicz który spokojne utrzymanie w II lidze z pewnością wziąłby w ciemno. A poza tym to wydaje mi się że mieliście walczyć o awans :glass:
czeher pisze:Problem jest taki ze trybuny sa za male, nie ma krytej i tu trzeba przetargow - tu pies pogrzebany Exclamation
Wielkość trybun spełnia wymogi. Najgorsze jest zadaszenie, no chyba że powstanie coś w stylu osłony jak kiedyś na stadionie Polonii czy obecnie w Bytomiu (o ile foto jest aktualne) ['] :lol2: Bo jak dach z prawdziwego zdarzenia który ma być na lata to o sezon jest za późno :wink:

PS http://stadiony.net/stadium.php?s=610

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 25 maja 2008, 13:16

Yukasz pisze:Może i frajerstwo a dla mnie także mnie mocno dziwne - drużyna która ma serię 7 zwycięstw z rzędu, kilkunastu bez porażki a w ostatnich 3 meczach sezonu zdobywa aż 1 punkt Rolling Eyes Ale może to tylko czy aż frajerstwo.
A jakby awansowali jeszcze wygraliby I ligę i później kazaliby im grać w LM Laughing A tak w ogóle to jaką przyszłość ma ta drużyna w czasach gdy na naszych oczach robi się kpiny w postaci fuzji klubów i wszyscy przenoszą się do wielkich ośrodków? No zawsze imo nic więcej niż walka o utrzymanie w I lidze by ich nie czekała. Już teraz wg gazety.pl klub miał jeden z najniższych budżetów w całej II lidze (choć może to tylko wizja Steca bo jak dobrze pamiętam przed sezonem mówiono o budżecie na poziomie średnim w II lidze). I osobiście nie widzę możliwości aby miało by być wiele lepiej. Gdzie szukać wielkich sponsorów gdy klub jest położony o ok 30 min jazdy od stadionu Legii - uznanej marki a miejscowi koszykarze strategicznego sponsora szukają od kilku lat a ich budżet z roku na rok jest nieznacznie niższy. Do tego dochodzi małe miasto - niewielu kibiców. Choć można by się posiłkować Legionistami i osobami z okolicznych wiosek ale po kilkanaście tysięcy nigdy nie będzie przychodziło - to takie głośne myślenie laika Razz
A poza tym to mimo że Znicz przed ostatnią kolejką był na drugim miejscu miał najcięższego rywala, wystarczy prześledzić wyniki Podbeskidzia na własnym stadionie.
Ale i tak ogromne brawa należą się klubowi za dostarczenie takich emocji bo kto by przypuszczał że beniaminek II ligi który nigdy nie grał na takim szczeblu będzie odbierał punkty najlepszym i kilkukrotnie zamożniejszym drużynom Krzywy

Jako, że jestem z Pruszkowa to może się wypowiem. Pruszków liczy ponad 50 tys. mieszkańców. Nie jest to mało, ale nie jest to też oczywiście dużo. Na mecze Zniczu przyjeżdżają także ludzie z okolicznych miast. Na prawie wszystkich meczach komplet. Nie skreślałbym publiki. Zespół jest natomiast dopiero budowany. Zgodzę się, że budżet jest niski, ale zważ na to, że przez wakacje ma stanąć 2 trybuna, są już też projekty zrobienia dostawianych boków.

Ponadto pozostaje najdroższe oświetlenie. Stąd też na transfery czy pensje nie ma wygórowanych sum. Trzeba mieć też na uwadze zajścia z ostatnich lat kiedy to prezes poszedł siedzieć za łapówkarstwo (pamiętne baraże z Lechem bodajże).

Znicz buduje młody zespół, współpraca z Legią wygląda obiecująco. Przypominam, że w zimie blisko byliśmy wypożyczenia Augustyna i Paluchowskiego, skończyło się tylko na 1 z nich.

4 miejsce to jest zdecydowanie sukces, ba ja jestem zadowolony, że nie awansowaliśmy do pierwszej ligi.

Po pierwsze dlatego, że zawodnicy nie są w stanie rywalizować z najlepszymi jeszcze. Za mało doświadczenia. IMO zdecydowanie lepiej jak pograją jeszcze z rok-dwa w drugiej lidze, zbudują co mają zbudować. Nie warto od razu iść do głębokiej wody.

Kilku zawodników mamy ciekawych jak choćby Sobolewski czy Grzeszczyk, dla mnie to mogą być niespodzianki pokroju Majewskiego. Dla niewtajemniczonych zaznaczę, że Radek nie był jakimś liderem drużyny. Nawet za bardzo nie wyróżniał się z tłumu. W PP zagrał natomiast świetne zawody z Groclinem.... potem dostał 2 oferty. Z Legii, do której bardzo chciał i z Groclinu. Klub z Warszawy chciał go do rezerw więc poszedł na Wielkopolskę. Rozwinął się tam niesamowicie....

No nic, teraz IMO priorytet to dokończenie budowy stadionu, utrzymanie obecnego składu (głównie wypożyczonych zawodników), być może ze 2-3 transfery ;)

Btw; Kosz ma mniej zwolenników od piłki - oficjalnie ofc.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 25 maja 2008, 13:32

Sammyy pisze:Na mecze Zniczu przyjeżdżają także ludzie z okolicznych miast. Na prawie wszystkich meczach komplet. Nie skreślałbym publiki.
No wiem ze z okolicznych miast i wiosek też jest zaciąg tak samo jak na Legii nie są tylko kibice z W-wy, w Poznaniu z Poznania itd i teraz ładnie trybuna się zapełnia tylko że mi chodzi o grę w OE. A to zainteresowanie jakie jest teraz a z pewnością będzie nadal rosło ale i tak imo nie wystarczy na OE aby dochody z biletów były na przyzwoitym poziomie. Drugą W-wą, Poznaniem, Krakowem czy innymi miastami nigdy nie będziemy.
Sammyy pisze:przez wakacje ma stanąć 2 trybuna, są już też projekty zrobienia dostawianych boków.
Druga trybuna (jeśli mówimy o takiej jak ta pierwsza) przez wakacje nie powstanie a stadion to działka miasta.
Sammyy pisze:No nic, teraz IMO priorytet to dokończenie budowy stadionu, utrzymanie obecnego składu (głównie wypożyczonych zawodników), być może ze 2-3 transfery Wink
No właśnie tylko że utrzymanie składu łatwe nie będzie bo drużyna już się pokazała całej Polsce i kilku chętnych na zawodników z pewnością będzie.
Sammyy pisze:Btw; Kosz ma mniej zwolenników od piłki - oficjalnie ofc.
Jak kosz dalej będzie jechał tym samym pasem co teraz i zmierzał w tym kierunku to niedługo zapełnienie hali MOSu będzie stanowiło wyczyn :(
Sammyy pisze:4 miejsce to jest zdecydowanie sukces, ba ja jestem zadowolony, że nie awansowaliśmy do pierwszej ligi.
Tylko że druga taka okazja może się prędko nie powtórzyć.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2008, 13:34 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”