Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 345

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 maja 2008, 23:17

Przed złożeniem gratulacji i sciagnieciem czapki i kamizelki przed Romą chciałbym zobaczyc powtórke drugiej bramki, bo wydawało mi się, że defensywa Interu była w linii, a zawodnik Giallorossich za nią. Jak ktos bedzie miał powtórke, najlepiej z boku, to chetnie ja zobacze.

Słabiutko dziś Balotelli, dobrze mimo dwóch straconych bramek blok defensywny, a szczególnie Nicolas (szkoda tego słupka). W pomocy wyróznienie dla Pele, który strzelił swietna bramke oraz dla solidnych Vieiry, Zanettiego. Wejście Jimeneza spoźnione o 60 minut. Formacje ofensywna i defensywna Interu sa oddalone od siebie o lata świetlne. Jeszcze do nich nie doszła informacja, że maja ze sobą wspołpracować. Cesar? Kto to jest Cesar. Stankovic wypadł zdecydowanie gorzej od Pele, sprinter Suazo osamotniony, dodatkowo na szpicy to się kupy nie trzyma. Jeszcze ta zmiana Crespo na minuty przed końce to typowa zmiana na alibi. Trzeba przyznac, że i tak Inter z bardzo groźnym rywalem rozegrał solidny mecz jak na to co prezentował ostatnio. Jednak z cał przykrościa stwierdzam iż pomysł Manciniego na Inter juz się wyczerpał i tu zgadzam się z Sero. W interesie Manciniego jest aby odszedł z drużyny w glorii zwycięstwa jak jeden z najbardziej utytułowanych trenerów Nerazzurrich.

Gratulacje dla Romy, bo w drugiej częsci sezonu graliscie lepiej od Interu i trcohe niesprawiedliwe by było jakbyście zakończyli rozgrywki z niczym. Mimo to czekam na powtórkę :P

p.s Komentarzu Bonka przyjemnie się słuchało to fakt.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2008, 23:29 przez Babel, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 24 maja 2008, 23:18

W sumie zagraliśmy lepiej niż się spodziewałem. Roma zasłużyła na jakiś puchar po dobrym sezonie, więc jakoś nawet bardzo nie rozpaczam. Piękna bramka Pele warta odnotowania.

El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 24 maja 2008, 23:33

Ja mam nadzieję że nikt nie ma wątpliwości czy Mancio ma zostac.

Nasz styl to gra bez stylu to Mancini preferuje. Niech "Special One" wbija na Via Durini i robi porządek w tej ekipie i wywala wielkich piłki typu Stankovic i Cesar...

Pele, będziesz wielki :) Bramka palce lizac, kto ma linka do drugiej bramki Romy ??

I jedno na koniec, GRAZIE RAGAAZI bo to wy SAMI zdobyliście majstra...

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 25 maja 2008, 10:52

I znowu Mancio się nie odezwał.

Wydaje mi się jednak, że dzisiaj jest spotkanie Mancini-Moratti, może po nim zrobią konferencje.

Tym niemniej takie zachowanie interpretowałbym jednak jako jeszcze jeden znak ze odejdzie. A może to tylko moje życzenie takie :P

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8738
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 maja 2008, 11:07

Mancini: arrive derci !!! I witamy Jose Mourinho 8) ;)
Moze dzieki temu w klubie zostanie Maniche, który jakos nie moze rozblysnac, a potencjał ma ogromny. A tymbardziej, ze nie jedzie na euro, bedzie chcial sie pokazac w najblizszym sezonie, ze sie trenerzy Portugalii mylili :P Może sprowadzi jakiegos dobrego rodaka :wink: Bedzie :ok:

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 25 maja 2008, 11:24

cloner pisze:Moze dzieki temu w klubie zostanie Maniche, który jakos nie moze rozblysnac, a potencjał ma ogromny. A tymbardziej, ze nie jedzie na euro, bedzie chcial sie pokazac w najblizszym sezonie, ze sie trenerzy Portugalii mylili
Jeśli chodzi o Mourinho to też się ucieszę gdy obejmie naszych grajków. Jednakże nie oszukujmy się - nie jest on cudotwórcą. Nie jest on ekspertem od sytuacji zastanych pokroju Hiddinka. Special One ma swoją koncepcję na futbol i potrzebuje konkretnych zawodników do jej realizacji. Jeśli przyjdzie Mourinho to w zespole zmieni się wiele. Nie mówię o odsunięciu takich zawodników jak Cesar bo być może Jose znajdzie dla niego, dla Stanko czy nawet Manicha miejsce na boisku i będzie cacy. Mówię raczej o gwiazdach i zawodnikach trudnych (Adriano, Zlatan, Matrix), którzy mogą mieć problem bo to Jose Mourinho będzie największą gwiazdą w klubie i mogą pojawić się tarcia, które mogą zniszczyć drużynę. Jeśli jeszcze do tego przyjdą zawodnicy starej gwardii Mourinho jak Deco, Drogba czy Lamps (albo wszyscy trzej :P ) to takie tarcia prędzej lub później się na bank pojawią.

Wiem, że jako typowy Polak szukam dziury w całym, ale warto jest spojrzeć na sprawę z drugiej, tej ciemnej strony ;) Patrząc na plusy i minusy przyjścia Mourinho oczywiście plusów jest więcej i nawet mogę się pogodzić z odejściem gwiazd jeśli tylko drużyna będzie miała sukcesy.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 25 maja 2008, 11:44

Przede wszystkim poczekajmy na oficjalne informacje, bo w tej chwili mamy doczynienia z zamieszaniem medialnym i ostateczne wnioski bedzie można o kant dupy rozbić jak się nie potwiedza. Jednakże skoro się bawić...

Nie wydaje mi się by Ibrahimovic czy reszta miała jakiekolwiek problemy z dogadaniem się z Jose. Akurat zawodnicy i to najwieksze gwiazdy Chelsea czy Porto zawsze wypowiadaja się ciepło o wspołpracy z Mourinho. Fakt, że cała afera wyszła po sms-ie do Essiena pokazuje jakie relacje panuja na linii Mourinho - podopieczni. Generalnie z punktu widzenia zespolu i stworzenia się kolektywu to Special One wydaje sie właściwym człowiekiem. Minimalizm Interu zamieni się na perfekcje i detale taktyczne. Jedyne co przemawia na niekorzyśc Portugalczyka to, że nie mamy co oczekiwąc superofensywnego nastawienia drużyny. I najwazniejsze. Przyjście Jose jest równozanczne z gra z Chelsea w nastepnych rozgrywkach :P

Jestem przekonany, że los Maniche, Cesara i Solari jest przesadzony. Wydawanie 8 milionów na zawodnika, który zbyt wiele nie pokazał nie jest dobrym pomysłem. Bardziej charyzmatycznym, wartościowym graczem dla drużyny jest Luis Figo. W wypadku przyjścia Jose pewnie otrzyma propozycje przedłużenia umowy.

Teraz cisza medialna do ogłoszenia oficjalnych informacji :P

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 733

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 maja 2008, 11:53

mimo iz jestem kibicem Milanu to zaluje ze Inter nie wygral tego meczu.mysle ze oznacza to przyjscie Mourinho do zespolu i wtedy Inter bedzie jeszcze mocniejszy i trudniejszy do pokonania.bo Mancini to taki nasz Ancelotti tylko ze troszke w gorszej wersji

co do meczu.ogladalem kilka meczow Interu w Coppa Italia i zdziwil mnie brak w pierwszym skladzie Pele ktory zrobil na mnie duze wrazenie[ile kosztowal].Stankovic to chyba taki Brocchi ulubieniec trenera.za pozno wszedl tez chyba Jimenez

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 25 maja 2008, 11:55

Babel pisze:Fakt, że cała afera wyszła po sms-ie do Essiena pokazuje jakie relacje panuja na linii Mourinho - podopieczni.
Moim zdaniem ten fakt pokazuje relacje na linii Mourinho - jego gwardia. Zawodnicy tacy jak Ballack, Shevchenko, Kezman, Crespo byli gwiazdami zanim przyszli do Chelsea, a pod Jose już nie potrafili się odnaleźć. Może dramatyzuję bo każdy z nich ma jakieś alibi dlaczego grali słabo, ale dziwne jest, że nie są to pojedyncze przypadki tylko dość spora ilość gwiazd. Z drugiej strony można wyszukać zawodników, którzy nie byli gwiazdami a odwalali czarną robotę czy po prostu Jose na nich stawiał jak Tiago, Smertin czy niedoceniany kompletnie przez Granta Wright-Phillips.

Poczekamy zobaczymy. Ja trzymam kciuki za the Special One.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 25 maja 2008, 12:15

mete pisze:mimo iz jestem kibicem Milanu to zaluje ze Inter nie wygral tego meczu.mysle ze oznacza to przyjscie Mourinho do zespolu
Moim zdaniem wczorajszy mecz nie ma absolutnie żadnego znaczenia w tej kwestji. Mancini podjął już decyzję zdecydowanie wcześniej.
Coppa Italia jest tym trofeum, które przy wywalczonym wcześniej scuddeto jesteśmy w stanie przeboleć.

Co do Mourinho zgadzam się z tym co napisał Martin, zostaną ci zawodnicy, którzy będą pasowali do jego koncepcji. Ponadto silne rezerwy to podstawa więc o jakąś czystkę jednak naprawdę bym się nie martwił. Mancini zostawia niemal kompletny zespół, Mourinho były idiotą gdyby z tego nie skorzystał. Nie będziemy grać identycznie jak Chelsea bo przecież reprezentujemy inną ligą. Napewno Jose wprowadzi odpowiednie korekty. Zatem Crespo, który w Anglii był dla Jose piłkarzem zbędnym we Włoszech może okazać się piłkarzem kluczowym. Wypowiadam się jakby Jose był już u nas :o
Ostatnio zmieniony 25 maja 2008, 12:28 przez Maciek (interista), łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 25 maja 2008, 12:25

Ale czy Terry, Lampard to były gwiazdy Mourinho? I kto się buntował po rezygnacji Mou? Jose nie jest głupi i dobrze sobie zdaje sprawe, kto jest najwazniejszy w Interze jesli chodzi o charakter drużyny, a kto jest najwazniejszy w sportowym wymiarze. I jesli zostanie szkoleniowcem Interu to bardzo szybko przeciagnie ich na swoja strone. On juz taki jest.

Poza tym niewielu jest trenerów, o których zawodnicy wypowiadaja się, że wybrali dany zespoł z powodu trenera. O Mourinho tak sie wypowiadali.
mete pisze:Stankovic to chyba taki Brocchi ulubieniec trenera.
Stankovic to poł biedy, bo on gra słaby sezon, ale jest dość ważna postacia mentalnie dla drużyny i piłkarze z dużym potencjałem. Pupilkiem nazwałbym Cesara. A co do Pele to kosztowął 2 miliony euro bodajże. Czyli grosze.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 733

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 maja 2008, 13:12

a propo komentarza to Boniek calkiem niezle lepiej niz gwiazdki z tvp. ale ten drugi czasem po przekrecal nazwiska i podal ciekawa rzecz

skupil sie na tym ze pomoc Romy stanowia wychowankowie.jest to jeden z niewielu klubu swiatowego formatu gdy taka sytuacja ma miejsce i jako inny klub podal......Real i do grono wychowankow dodal Raula(co takiego statusu chyba nie ma) Gutiego Casillasa i ......Sergio Ramosa

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 maja 2008, 16:32

mete pisze:Raula(co takiego statusu chyba nie ma)
Gdyby trzymac sie definicji to nim nie jest, ale mimo wszystko jest za niego uznawany.
mete pisze:Sergio Ramosa
:lol:

Tez slyszalem to wszystko, myslalem ze sie przeslyszalem, bo kuzwa Borek (kibic Realu w koncu) palnal taka gafe? :lol: Ale jednak.

A tak poza tym to spodziewalem sie jakies dyskusji o meczu, a tu wlasciwie nic. Ciagle tylko ten Mourinho. W takim razie juz zamykam swoj OT. Fantazjujcie dalej :P

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 25 maja 2008, 17:09

RealFan pisze:A tak poza tym to spodziewalem sie jakies dyskusji o meczu, a tu wlasciwie nic
Mecz jaki był każdy widział :P Ja podzielam zdanie niektórych wcześniej piszących, że i tak zagraliśmy nieźle mając w pamięci to co prezentowaliśmy ostatnio w lidze. Zasiadając w fotelu przed telewizorem nie łudziłem się, że jesteśmy w stanie wygrać puchar. Nie dość, że forma ostatnio nijaka, przeciwnie jak u naszych wczorajszych przeciwników to i miejsce rozgrywania tego finału bardzo kontrowersyjne. Nie rozumiem decyzji władz ligi, które wybrały arenę w Rzymie jako miejsce rozgrywania finału, ale przecież Inter według niektórych trzęsie wszystkim więc zapewne Moratti chciał byśmy zagrali w Rzymie by móc się tłumaczyć, że przegraliśmy bo graliśmy "na wyjeździe".

RealFan pisze:Ciagle tylko ten Mourinho. W takim razie juz zamykam swoj OT. Fantazjujcie dalej

Poczekamy, zobaczymy :P

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 25 maja 2008, 23:58

W oczekiwaniu na nadejście Jose kilka wieści.

Podobno wykupiliśmy połowe karty Acquafresci i ponownie młodzieżowy reprezentant Włoch został naszym piłkarzem. Nie powiem, żeby to było wielkie zaskoczenie. Pytanie tylko brzmi po co wogóle oddalwaliśmy te pól kart Cagliari, nie lepiej było sypnąć nieco więcej groszem przy transferze Suazo. Tym niemniej po roku przerwy mamy go z powrotem pod swoimi skrzydłami. Jednak nie zasili on kadry Interu już w przyszłym sezonie (to również nie jest wielką niespodzianką) tylko pójdzie na wypożyczenie. Druga wiadomość :P Jose Mourinho w wywiadzie dla stacji sky sports zaprzeczył, że ma zamiar wrócić do Chelsea dementują w ten sposób pojawiające się ostatnio plotki na ten temat. Trzecia wiadomość - spotkanie Moratti-Mancini ma się odbyć w nadchodzącym tygodniu w bliżej niesprecyzowanym dniu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”