Filmy - Strona 4

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Kotek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kotek » 02 lut 2005, 15:51

Dziś byłem na National Treasure (Skarb Narodów). Film przeciętny, nawet bardzo. Niczym mnie nie zainteresował, akcja nudna ograniczała się zaledwie do pokazywania jakiś trupów.

W dodatku fabuła filmu była taka: znajdujemy wskazówkę, która prowadzi do następnej ta do następnej i do następnej aż w końcu skarb się znalazł. Nieudanie włączono w ten film elementy detektywistyczne, historyczne i jakieś dziwne zagadki. Jedynym plusem są w miarę ciekawe dialogi.

Moja ocena 3/10

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 02 lut 2005, 16:44

Kotek pisze:Dziś byłem na National Treasure (Skarb Narodów). Film przeciętny, nawet bardzo. Niczym mnie nie zainteresował, akcja nudna ograniczała się zaledwie do pokazywania jakiś trupów.

W dodatku fabuła filmu była taka: znajdujemy wskazówkę, która prowadzi do następnej ta do następnej i do następnej aż w końcu skarb się znalazł. Nieudanie włączono w ten film elementy detektywistyczne, historyczne i jakieś dziwne zagadki. Jedynym plusem są w miarę ciekawe dialogi.

Moja ocena 3/10
Ciekawe dialogi i piękna Diane Kruger :) Mi tez sie ten film nie podobał. To film dla dzieci no, ale czemu się tu dziwić w końcu to film Walta Disneya. Nawet fajny pomysł na film bo takich jest mało, ale za dużo błędów. Dam mu 5/10

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 02 lut 2005, 17:52

Wczoraj oglądałem "Łzy Słońca" i nawet mi sie spodobał.Wiec myśle ze warto obejrzec.

Awatar użytkownika
KUBA
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KUBA » 03 lut 2005, 13:53

:arrow: italian job, :arrow: za szybcy za wściekli, :arrow: pojutrze, :arrow: ocean twelwe-dogrywka.

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 04 lut 2005, 0:11

:arrow: Ong-bak
:arrow: Zakładnik

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 04 lut 2005, 2:21

:arrow: Ladder 49 (Płonąca Pułapka) świetny film o strażaku!
Właśnie skończyłem ogladać , extra film , naprawde wart obejrzenia.

ps. fajna spowiedź (kto ogladał ten wie ocb :wink: )

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 04 lut 2005, 2:43

moze nie jest nowy, ale goraco polecam :arrow: sexy nurses 2

Awatar użytkownika
radeq
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radeq » 04 lut 2005, 9:52

:arrow: paparazzi

Awatar użytkownika
Bercik
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bercik » 12 lut 2005, 1:25

Mam pytanie troche z innej beczki, a dokładnie chodzi mi o to czy znacie jakieś filmy o piłce noznej? Jakos mnie ostatnio naszła chęć na obejrzenie filmu właśnie o piłce, ale nie mogę sobie przypomnieć żadnego tytułu, prócz "Piłkarski Poker".

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 12 lut 2005, 11:07

Shaolin Soccer :wink:

Awatar użytkownika
qczak
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: qczak » 12 lut 2005, 11:33

zawdi pisze:moze nie jest nowy, ale goraco polecam :arrow: sexy nurses 2
dla mnie pierwsza część bardziej się podobała
a z nowszych to polecam ocean's 12

Awatar użytkownika
poop
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: poop » 17 lut 2005, 14:13

skarb narodow jest fajny
na poczatku myslalem ze badziewie ale da sie obejrzec :)

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 20 lut 2005, 16:40

Bliżej Closer (2004)
Pewnego dnia Dan (Jude Law) spotyka młodą i intrygującą dziewczynę, która właśnie przyjechała z Nowego Jorku - Alice (w tej roli świetna Natalie Portman). Ich spotkanie jest przypadkowe - na jego oczach dziewczynę potrąca samochód. Oczarowany nią Dan zabiera ją do szpitala i tak zaczyna się ich znajomość. Alice zatrudnia się jako kelnerka, ale w Nowym Jorku pracowała jako... striptizerka w nocnym klubie. Po jakimś czasie Dan i Alice postanawiają razem zamieszkać.

Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie to, że Dan ma ambicję zostać pisarzem. Udało mu się nawet napisać powieść pt. "Akwarium", której tematem jest miłości. Uzdolniona fotograf Anna (Julia Roberts) ma za zadanie zrobić mu kilka zdjęć na okładkę jego książki. Oboje połączy wzajemna fascynacja, czego Alice jest zupełnie świadoma.

Nieco później Dan rozmawia na czacie z Larrym (w tej roli rewelacyjny Clive Owen), bogatym dermatologiem. Dan przedstawia mu się jako Anna i umawia się z nim na spotkanie w oceanarium. Traf sprawia, że Larry rzeczywiście spotyka się tam z... Anną. Od tej pory stają się parą.

To wszystko to jednak dopiero początek komplikacji... Tak zresztą bywa w miłości
Mi osobiscie bardzo podobał się film ze wzg :
1) pokazane są bardzo udanie relacje miedzy ludzkie, co zaciekawilo mnie ze wzg. psyhologicznych
2) wspaniałe kreacje 4 gł bohaterów miedzy ktorymi tak na prawdę rozgrywa się cały film
3) kreacja Natalie Portman która kocham : >

9/10

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 20 lut 2005, 17:03

A ja właśnie skończyłem oglądać "Shaun of The Dead". Dla tych co nie wiedzą jest to parodia "Świtu" i "Nocy". Naprawde dużo śmiechu i strachu. Film polecam.

Awatar użytkownika
Onomatopejah
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Onomatopejah » 20 lut 2005, 21:31

:arrow: Ktoś już pisał i "Pile" - piekny film, bardziej psychologiczny, a nie taka zabijanka wesołego janka jak w "teksanskiej masakrze pila mechaniczna". Polecam.

:arrow: Wczoraj oglądałam "Siedem" film nie "nowszy", acz motyw godzien polecenia :)

:arrow: No i na koncówkę film, ktory widziala zapewne większość "Requiem for a dream". Ambrozja dla umyslu, cudo, arcydzieło.

:!: Nie polecam "Blair Witch Project" omg, stracone 1,5 godziny... Film "jakby" bez fabuły praktycznie, nudnawy...

Pozdrawiam, M.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”