AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 432

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 maja 2008, 17:04

Wilmore pisze:Zawsze lubiłem i ceniłem Braidę, w przeciwieństwie do bełkoczącego Giallaniego - jeśli mówi tak zdecydowanie, to znaczy, że coś musi być na rzeczy - co byłoby dla mnie ogromnym szokiem, bo w obecnej sytuacji Barcelona musiałaby zgłupieć, by oddawać Kameruńczyka - póki gra, to robi to świetnie. Pamiętam, że temat Eto'o przewija się w trakcie każdego lata już od dawna, więc może teraz, po barcelońskiej katastrofie, coś będzie wreszcie na rzeczy.
Niestety ja również obawiam się, że coś jest na rzeczy, ale to jeszcze nie oznacza, że Eto'o odejdzie. Poza tym to raczej nie jest tak, że Barcelona chce go oddać tylko sam Kameruńczyk nosi się chyba z zamiarem odejścia. Samu jest dosyć kapryśny i do pewnych kwestii podchodzi bardzo emocjonalnie. W końcówce sezonu kibice potraktowali go fatalnie i nie zdziwi mnie specjalnie wiadomość o tym, że chciałby odejść. Tak czy inaczej liczę na to, że nie pojawi się żadna odpowiednia (czytaj bardzo wysoka - nie ma się co oszukiwać) oferta a Samu nie będzie chciał odchodzić za wszelką cenę. Dobrze by było również gdyby Pep wyraził chęć pozostania Eto'o. Póki co sytuacja jest napięta. W mediach niby coś tam piszą, ale raczej tak mimochodem przy okazji podawania innych informacji i to jest bardzo dziwne. Cisza przed burzą?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 maja 2008, 17:07

Borriello ma za soba jeden dobry sezon pogral dwa mecze w reprze i troche szarzuje.Powinien sie uspokoic bo juz czytalem ze Milan moze go zaoferowac Romie za Manciniego.
Musze przestac tyle czytac o mercato bo juz mi sie we lbie telepie.

Eto'o bylby bardzo dobrym zakupem.Takiego czarnego nam trzeba.Osobiscie jednak preferuje Drogbe bo wydaje mi sie ze lepiej wpasowalby sie w nasz styl gry.
Nie pogniewalbym sie na zadnego z nich na razie jednak sa to obiecanki cacanki.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 maja 2008, 17:10

Milan nie kupi Etoo bo go nie stac. Cena ok 40 baniek ich przerasta a za mniej Barca nie odda swojego czarnego zlota. Oczywiscie wszystko sie moze zmienic w zaleznosci od sympatii samego zawodnika

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 maja 2008, 17:11

Mentor pisze:Tak czy inaczej liczę na to, że nie pojawi się żadna odpowiednia (czytaj bardzo wysoka - nie ma się co oszukiwać) oferta
Na to bym zbytnio nie liczył. Eto'o to Eto'o jednak. Inter chce go mieć, a oni wyłożą każde pieniądze, jeśli kogoś chcą, Farina czy Adriano przykładem. :wink:
Poza tym na pewno włączy się do walki Chelsea, jak to ona zwykle. Więc oferty będą, jeśli Samuel będzie chciał odejść. Patrząc na to, co zrobili mu kibice na ostatnim meczu na CN, to się nie zdziwię, jeśli będzie chciał odchodzić widząc, że układanka się sypie - Barcelona ma za sobą fatalny sezon i nie można mieć pewności, że będzie wiele lepiej.
Najbliższe tygodnie pokażą, choć o ile transfer Boriello, Sammarco, Llorisa czy innego Zambrotty pewnie będzie dość szybki w załatwianiu, to transfer Eto'o pewnie będzie dłuugą telenowelą, bo to świetny piłkarz, wielka gwiazda i ważny piłkarz dla Barcelony.
Rok temu Barcelona wyciągnęła po takiej telenoweli Henry'ego, oby teraz Eto'o wylądował po czymś takim w Mediolanie, po tej właściwej stronie oczywiście. :wink:

Swoją drogą transfermarkt.de pisze straszne herezje - Marzoratti w Milanie? Z tego, co wiem, to jest on na zasadzie współwłaścicielstwa w Empoli, a wg. nich wrócił z wypożyczenia. O ile powrót Grimiego i Abiattiego rozumiem, bo oni faktycznie wracają z loan, to Lino mnie zaskoczył - tym bardziej, że jeśli transfermarkt.de uznaje piłkarza na współwłaścicielstwie za wypożyczonego, to czemu tam nie ma Boriello czy Pozziego?
Byłoby cudownie, gdyby faktycznie wrócił do Milanu, takiego OŚ nam trzeba.
Boriello do Romy + gotówka = Mancini? Nie, w życiu. Nigdy nie przepadałem zbytnio za Brazylijczykiem, a nam Marco jest potrzebny - nie po to rzekomo oddajemy di Gennaro ( :evil: ), by teraz ściągać do zespołu Manciniego - to już wolę sprowadzić z powrotem Abate i Boriello na raz, kadra jest wąska, obaj się przydadzą.

PhenoM
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PhenoM » 26 maja 2008, 18:00

Według mnie transfer Borriello do Milanu nie będzie wzmocnieniem jakiego potrzebujemy. Jak dla mnie, Borriello to drugi Gilardino; w słabszym klubie geniusz, natomiast gdy zawita na San Siro to będzie tak jak z Alberto. Dlatego też wstrzymałbym się z jego zakupem po następnym sezonie, jeśli byłby jeszcze lepszy to wtedy niech jak najszybciej przychodzi do Milanu. Niestety Galliani strasznie się uparł na Borriello i jeśli ten transfer ostatecznie dojdzie do skutku, to możemy tylko wierzyć, aby nie było później tak jak teraz jest z Gilardino. Co do Eto'o to myślę, że jest do wyciągnięcia z Barcy, jednak Milan musiałby sypnąć znaczącą kasą, no i musiałoby być spełnionych kilka warunków tzn. Sheva ogłosi, że zostaje w Chelsea, a Borriello przejdzie do innego zespołu. Jest jeszcze temat Drogby, ale on chyba sam nie wie czego już chce, a też już zbyt młody nie jest, choć dla Gallianiego pewnie to nie problem.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 maja 2008, 18:39

Wilmore pisze:
(L)oczkerson pisze:jeszcze tylko brakuje jednego klocka czyli nowego napastnika Milanu
Brakuje jeszcze wielu klocków. Jak przyjdzie jeszcze jakiś napastnik, to jedna (JEDNA) formacja będzie kompletna
Przecierz ja tylko o JEDNEJ formacji się wypowiadałem :wink:

Co Eto'o to oczywiście był by fantastycznym transferem (baaaa najlepszym możliwym) to jednak warto przypomnieć że on w Barcy jest skonfliktowany z Ronaldinho, który ma do Milanu trafić i tak się zastanawiam jaki to może mieć wpływ

Natomiast odnośnie Adebayora to Arsenal stracił Flaminiego, Hleba na odejście kolejnej kluczowej postaci nie mogą sobie pozwolić bo inaczej wypadną z czołówki i kadra posypie się kompletnie... już nie wspominając o tym że podwędziliście im Flaminiego i z tego powodu do Milanu Wenger miłością nie pała, co negocjacje troszkę by utrudniało

A no i pojawia się problem z Borellio, który bojkot jakiś odstawia i 4 napastnikiem być w Milanie nie chce (ja się mu nie dziwie) więc też nie wiadomo czy Milan nie będzie musiał go sprzedać...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 maja 2008, 18:41

jezeli Eto'o mialby kosztowac 40 mln to ten transfer na czysto kosztowalby nas jakies 22mln wiec nie tak zle.10 dodajemy ze sprzedazy Oliveiry i 8 z Gilardino(jezeli to prawda ze Viola daje 14 to z tego jeszcze 6 na Marco) i zachowujemy taka sama liczbe napastnikow. Eto'o jest nam potrzebny mowi o tym wprost Ancelotii. takich napastnikow jak Samuel nie ma duzo na rynku i nie wydaje sie zeby nadazyla sie kolejna szansa na pozyskanie takiego napastnika.Galliani obiecal wielkiego napastnika i ma szanse jak nigdy..40 mln za Eto'o ktory ma dopiero 27 lat a Chelsea nam dala chyba 36 za Szewe 30 letniego.pora wykorzystac te pieniadze

hmm zmiennik dla Pirlo..Parma chyba spadla wiec jest szansa na transfer Cigariniego za Bonere nie dalismy wiele wiec tu tez by nie byly jakies gigantyczne pieniadze..choc Sanmarco tez by mogl byc

EDIT

co do Cigariniego to na jednym z portali Milanu pojawil sie wywiad z Pirlo.

na temat swojego nastepcy powiedzial tak:
Luca Cigarini z Parmy. Z przyjemnością patrzę na jego grę. Przypomina mnie posturą, ale także zachowaniem na boisku. Chyba się na mnie wzoruje, bo nawet rzuty wolne próbuje strzelać podobnie. Może być liderem reprezentacji na długie lata. Ma zadatki na wielkiego przywódcę
.

i powiedzial jeszcze ze moze odejsc z Milanu jezeli naplynie oferta z zagranicy:
W karierze zdobyłem praktycznie wszystko, oprócz mistrzostwa Europy. Jeśli się uda będę mógł powiedzieć z ręką na sercu, że przed trzydziestką osiągnąłem w futbolu maksimum. Kolejnym wyzwaniem będzie transfer za granicę. Jestem w Milanie już ponad 7 lat, więc jak się pojawi ciekawa propozycja to na pewno ją przemyślę.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 26 maja 2008, 19:56

Transfer Borellio nie jest taki prosty. Nie sprawdził się u nas a powiedział że chce grać. Tutaj nie ma co się dziwić, każdy chce grać. Tylko że nie sądzę aby w Milanie był jednym z 2 podstawowych napastników ale całe szczęście że on sam zdaje sobie z tego sprawę. Niech zostanie tam gdzie jest teraz. Kasa się przyda na Eto skoro ten będzie tego lata do wyciągnięcia.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 maja 2008, 22:38

(L)oczkerson pisze: A no i pojawia się problem z Borellio, który bojkot jakiś odstawia i 4 napastnikiem być w Milanie nie chce (ja się mu nie dziwie) więc też nie wiadomo czy Milan nie będzie musiał go sprzedać...
Pytanie tylko, czy na pewno będzie. Jeśli (a na to wszystko wskazuje) będziemy grać ustawieniem z dwoma napastnikami (które daje o wiele, wiele lepsze efekty, niż choinka), to potrzebujemy dwóch kreatywnych i dwóch snajperów. Mamy wśród snajperów kontuzjogennego Pippo, który będzie grał już tylko coraz mniej, no i Boriello, jeśli przejdzie - nie musi więc wcale grać tak mało. Po drugiej stronie mamy na razie tylko Pato + ten, kto dołączy, o ile dołączy.
Inna rzecz, że Ancelotti jest tak zakochany w nazwiskach, że nie jest wcale pewne, że nawet jak przyjdzie Eto'o z Drogbą, to Pippo nie będzie grał za zasługi.
mete pisze: hmm zmiennik dla Pirlo..Parma chyba spadla wiec jest szansa na transfer Cigariniego za Bonere nie dalismy wiele wiec tu tez by nie byly jakies gigantyczne pieniadze..choc Sanmarco tez by mogl byc
Inna rzecz, że o Bonerze się mówiło wcześniej, mało, ale jednak. Był planem B, w razie, gdyby nie wypalił Barzagli.
Tymczasem Cigarini to na razie tylko pobożne życzenia kibiców. Nikt z zarządu i sztabu o nim nie mówił, niestety.
Łukasz_ pisze:Niech zostanie tam gdzie jest teraz. Kasa się przyda na Eto skoro ten będzie tego lata do wyciągnięcia.
I zostaniemy z Pippo + Pato + kimś nowym? Skazani na grę choinką? Z kontuzjogennym Pippo i Pato, który nie może się przeciążyć?
Choinka nie wypaliła przy obecnej kadrze, trzeba grać z dwójką napastników, w lidze to się sprawdzało świetnie. A dwójka napastników to co najmniej czterech w kadrze. Klub taki jak Milan naprawdę powinien ściągnąć Boriello, jeśli może + kogoś naprawdę klasowego.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 26 maja 2008, 22:43

Liczę na 2 nowych napastników ;)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 maja 2008, 22:48

Łukasz_ pisze:Liczę na 2 nowych napastników Wink
Tylko wobec tego kto zamiast Boriello? Sprawdzony w Serie A, bardzo dobry, a dwóch wielkich nazwisk nie kupisz z powodu braku pieniędzy i miejsca w składzie. Boriello jest idealny, choć na innych warunkach, niż te przedstawione w cytowanym przeze mnie niedawno newsie. Ma swoje wady, ale wiele zalet. :wink: I może się sprawdzić, gorzej od Gilardino w tym roku nie będzie. :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 26 maja 2008, 22:53

Ale już marudzi że grać nie będzie a sam dobrze wiesz że ciężko będzie miał o pierwszy skład. Nie mówię o kimś z wielkim nazwiskiem ale może warto młodego zawodnika wyszukać. Milan 4 napastników musi mieć.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 maja 2008, 23:03

Wilmore pisze:Jeśli (a na to wszystko wskazuje) będziemy grać ustawieniem z dwoma napastnikami (które daje o wiele, wiele lepsze efekty, niż choinka), to potrzebujemy dwóch kreatywnych i dwóch snajperów
rozumiem że liczysz na sprowadzenie kogoś kreatywnego do ataku :?:
Bo mi się wydawało że Milan będzie jednak szukał snajpera....
Dlaczego :?:
Po pierwsze jeśli ma przyjść Ronaldinho to albo Milan gra choinką z 1 napastnikiem i 2 Kaka R10 obok siebie w pomocy, albo wystawia Kaką jako cofniętego/kreatywnego napastnika. Inaczej niż w tych 2 wariantach Milanu i z Dinho i Kake się ustawić nie da w "11".
Po drugie Milanowi w ataku brakowało snajpera. Okazji było sporo, ale w wielu meczach zabrakło wykończenia. W ataku Milanu brakowało kogoś silnego fizycznie i Milan musiał szukać przez to albo kombinacynej i w konsekwencji trufnej gry w ataku, albo liczyć na instynkt Pippo, który do formy dochodził większość sezonu
No i po 3 snajperów da się znaleźć na rynku a z kreatorów widzę tylko Cassano.
Czyli ja widzę Milan w ataku tak:

----------------xxx---------
----Kaka----Borellio-------
----Pato----Inzaghi--------

przy czym Pato prawie na 100% by był pierwszym zmiennikiem i dla Kaki i dla xxx czyli tego mitycznego klasowego napastnika (zdradzę wam tajemnice że to Sheva :twisted: )

I wtedy będzie 3, 4 lub 5 napastnikiem...
Ostatnio zmieniony 26 maja 2008, 23:09 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 2 razy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 maja 2008, 23:06

Łukasz_ pisze:Nie mówię o kimś z wielkim nazwiskiem ale może warto młodego zawodnika wyszukać. Milan 4 napastników musi mieć.
Młody to Paloschi, posłany do Regginy. Pozzi ciągle w Empoli, Boriello jest naprawdę teraz odpowiedni dla Milanu - ma wielką formę, lepszego momentu na przejście do Milanu mieć chyba nie będzie miał. Młody jeden już jest - Pato, który, jak każdy młody, nie może być przemęczany. Mamy jednego dojrzałego napastnika teraz - Pippo. Dwóch młodych, których z oczywistych względów nie możemy być pewni, to za dużo jak na Milan.
Pippo, Pato, Boriello i jeden wielki kreatywny napastnik - wystarczy.
Ale na razie, niestety, nie możemy być pewni nawet transferu Marco. :roll:

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 27 maja 2008, 9:56

Według Corriere jesteście na jak najlepszej drodze do nie pozyskania napastnika a brazylijskiego obrońcy Mirandy. Obecnie ma on 24 lata i gra w Sao Paulo jednak zaliczył juz epizod w Europie a mianowicie kilkanaście meczy w Sochaux. Raz powołany do kardy Dungi jednak nie zagral...

to tyle :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”