Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 232

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 27 maja 2008, 9:49

Corinthians pisze:Oby Leo uzyskał odpowiedzi na zadane przez siebie pytania.

Jeśli Leo zadał pytania w stylu:

„Czy ta zbieranina potrafi wymienić kilka celnych podań i zagrozić bramce rywali?”

„Czy potrafią grać z pierwszej piłki?”

„Czy są w stanie stworzyć kilka groźnych akcji?”

„Czy ktoś potrafi zrobić dobry drybling a potem celnie podać lub strzelić?”

„Czy będę mógł liczyć na ich dobrą grę w przypadku kontuzji/kartek kogoś z pierwszego składu?”

itd.

To tak Leo uzyskał odpowiedz! Tą odpowiedzią jest: nie – wielkie pierdolone w dupe NIE! (To już dla was zagadka gdzie nie ma dupe)

Czy naprawdę trzeba się rozwodzić o grze naszych, skoro nawet tak wielki entuzjasta futbolu jak Szpak mówił, że się nudzi? Żenada. Golański, Kokoszka, Saganowski, Zahorski, Murawski – ci panowie chyba najbardziej mnie zwiedli, choć w sumie to wszyscy zawiedli. Jednak nie powinniśmy się zbytnio martwić, bo to w końcu 2 skład a ten zawsze grał słabo. Mam nadzieje, że dziś z Albanią Leo wystawi 11 zbliżoną do pierwszego i będziemy mogli coś więcej powiedzieć, bo na razie to jesteśmy w czarnej, murzyńskiej dupie! (przynajmniej jeśli chodzi o ewentualnych zmieników na euro 2008)

Jak dla mnie (nie?) lecą:

obrońca: Kokoszka

pomocnik: Pazdan

napastnik: Saganowski

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 maja 2008, 9:56

Dlaczego Pazdan ma polecieć ?

Wczoraj 5 minut - wiec nie powinnismy tego meczu brać pod uwagę.
Na treningach podobno walczy za dwóch [jeśli wierzyć doniesieniom prasowym].
Jak Leo będzie patrzał na przydatność zawodników po sparingach, to znajdą sie inni do wyrzucenia.

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 27 maja 2008, 10:42

Ja tylko na chwilkę :wink:
Oglądałem wczorajszy mecz tylko od drugiej połowy.Więc o pierwszej nic nie powiem :lol: Bo nic nie wiem.

Ale odnoszę się do Tomka Kuszczaka.To nie jest zawodnik na pierwszego golkipera Polskiej reprezentacji.Wiem,wiem,nie ocenia się piłkarza po jednym meczu 8) HEhe.

Nie napiszę wiele ciepłych słów na temat rezerwowego bramkarza Manchesteru.Wczoraj błąd błędem poganiał.A to złe wybicie piłki toczącej sie w jego stronę WOLNO :!: a to złe podanie.Jedną sytuacje wybronił wślizgiem.Deczko to za mało.
Ale jeszcze nie to mnie dziwi,martwi,śmieszy?
Zachowanie Kuszczaka.Wszędzie w wywiadach powtarza że chce być pierwszym bramkarzem Reprezentacji.Zuchwalstwo i buńczucznośc.czy jakoś tak :wink:
Jak na razie Artek Boruc jest 1 w naszej kadrze.I długo nim pozostanie.
Z Kuszczaka robi się polska Krystyna Ronaldo.Bez kitu :wink:

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 27 maja 2008, 10:48

Marcin87 w temacie o Barcelonie pisze: vakabayashi napisał:
meksykanin z swoich powodów stawia wymagania jakby co najmniej był równie ważny dla Barcy jak Messi

To się nazywa AMBICJA.Cóż,musi jeszcze sporo popracować nad tym aby być pożyteczny dla klubu w równym stopniu co Leo Messi Wink
Marcin87 pisze: Zachowanie Kuszczaka.Wszędzie w wywiadach powtarza że chce być pierwszym bramkarzem Reprezentacji.Zuchwalstwo i buńczucznośc.czy jakoś tak :wink:
Gdzie tu logika?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 maja 2008, 10:53

franz pisze: „Czy ta zbieranina potrafi wymienić kilka celnych podań i zagrozić bramce rywali?”

„Czy potrafią grać z pierwszej piłki?”

„Czy są w stanie stworzyć kilka groźnych akcji?”

„Czy ktoś potrafi zrobić dobry drybling a potem celnie podać lub strzelić?”

„Czy będę mógł liczyć na ich dobrą grę w przypadku kontuzji/kartek kogoś z pierwszego składu?”

itd.

To tak Leo uzyskał odpowiedz! Tą odpowiedzią jest: nie – wielkie pierdolone w dupe NIE! (To już dla was zagadka gdzie nie ma dupe)
Zagralismy dosc slabo, ale i tak lepiej niz w pierwszym sparingu :P Nie oznacza to, ze faktycznie odpowiedz na Twoje pytania brzmi nie. Nalezy pamietac o tym, ze chlopaki maja teraz nogi z waty i zwyczajnie ponad pewien niezbyt wygorowany poziom nie beda w stanie sie wzniesc. Nie tylko nas to dotyka. Czy dzisiaj zagramy lepiej? Byc moze, bo maja sie pojawic gracze, ktorzy na zgrupowaniu sa krocej, ale gwarancji tez nie ma. Pilkarze teraz zapierdzielaja jak dzikie bawoly codziennie przez dosc dlugi czas, nikt sie nie oszczedza i zmeczenie jest ogromne, zero swiezosci. I tak jeszcze bedzie przez jakis czas, ale to da swoje efekty. Nie oczekuje na Euro cudow, bo trzeba byc obiektywnym, ale pewnien jestem tego, ze nasza gra bedzie wygladala zupelnie inaczej niz teraz. Sparingi z Macedonia czy Albania nie sa miarodajne w zaden sposob. Maja tylko pomoc w podjeciu ostatecznej decyzji kto wraca do domu i sa tez na swoj sposob forma treningu. Gra tej druzyny elegnie jeszcze poprawie i nie ma podstaw do popadania w skrajnosci.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 maja 2008, 11:06

RealFan pisze:Nalezy pamietac o tym, ze chlopaki maja teraz nogi z waty i zwyczajnie ponad pewien niezbyt wygorowany poziom nie beda w stanie sie wzniesc.
Ale jednak takie błedy, jak ten Jopa, nawet po cięzkim treningu nie powinny się przytrafiać.
Chodzi mi o sytuację, gdzie zawodnik Macedonii znalazł sie sam na sam z Kuszczakiem. Tomek wtedy wybronił.
Akcja zaczęła sie od bramkarza rywali, głową zgrał jeden z rywali do przodu. A Jop zostawił tego, którego krył i ruszył do przodu kilka kroków [do tego który zgrywał]. Piłka przelobowała Jopa i trafiła do Macedończyka, który był sam na sam :|

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 maja 2008, 11:14

To sa juz bledy indywidualne, na ktore nikt teraz nie bedzie w stanie wplynac. Jedynie sam zawodnik moze wyciagnac wnioski i zachowywac lepsza koncentracje oraz lepiej sie ustawic na nastepny raz po uwagach trenera. Ale na swiezosci tez moze to wygladac troszke inaczej, bo jak padasz na ryj to grasz troche zmulony, momentami nawet nic ci sie nie chce, choc teoretycznie w ich sytuacji takiego czegos byc nie powinno.

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 27 maja 2008, 11:16

Gdzie tu logika?
A no jak gdzie?>Napisałem że Kuszczak zachowuje się jak gwiazda,chociaż nią nie jest.I daleko mu do statusu gwiazdy.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 27 maja 2008, 11:25

fieldy pisze:Dlaczego Pazdan ma polecieć ?
Ja zrobię coś innego:

Dlaczego Pazdan ma nie polecieć na Euro, a zamiast tego wrócić do Zabrza.

Jestem masochistą/fanem Orange Ekstraklasy (Jak by ktoś nie wiedział to są zamiennie stosowane synonimy) Dokładnie obserwują ligę i widzę, że Pazdan jest słabszy od konkurentów w pomocy. Dudka, Garguła, Roger, Murawski, Majewski to wszystko są piłkarkę o klasę (albo nawet i o dwie) lepsi od Pazdana.
W pomocy moim zdaniem najsłabszy jest Pazdan i nie sądzę, że nawet taki ekspert jak Leo zrobi z niego w tak krótkim czasie piłkarza lepszego od jego rywali w formacji pomocy. Zresztą to tylko dywagacje i tak wszystko zależy od Leo i jego (miejmy nadzieje słusznej) koncepcji.
RealFan pisze:Nie oczekuje na Euro cudow

A ja kuwa oczekuje!

Polska – kraj cudów. Przecież w naszej zacnej historii tyle było cudownych zdarzeń. „Cud w Chorzowie” (Wygrana naszych piłkarzyków z potężną Portugalia ) „Cud nad Wisłą” (rozgromienie bolszewickiej hordy i obrona niepodległości) „Cud Donalda Tuska” (Wszystkim żyje się dostanie – boisko jest w każdej gminie, niskie podatki – wysokie pensje i druga Irlandia) a więc chyba są jakieś szanse na „Cud w Austrii i Szwajcarii”. Oby czekanie na ten cud, to nie była nasza jedyna nadzieja po meczu z Albanią i Danią, oby.

Polacy do boju!

PS: Szkoda, że nie ma żadnych Szwabów na forum, można by się ponapinać. No chyba, że Akarin będzie robił za Hansa.

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 27 maja 2008, 11:27

Marcin87 pisze:Jak na razie Artek Boruc jest 1 w naszej kadrze.I długo nim pozostanie.
Nie byłbym taki pewien. Jeśli nie odejdzie z obecnego klubu to nie tylko stanie w miejscu ale także grozi mu cofnięcie się w rozwoju. A Kuszczak czy Fabiański ciągle poprawiają swoje umiejętności. Po za tym nie wiem czy na chwilę obecną Boruc jest tak wyraźnie lepszy od Kuszczaka. Jego główny atut jest taki że gra cały czas w klubie, natomiast Tomek jest tylko rezerwowym.

Jego zachowanie jest spowodowane tym że jest szalenie ambitną osobą. Nie ma to związku z żadnym gwiazdorstwem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 maja 2008, 19:12

Polska: 22-Łukasz Fabiański - 25-Marcin Wasilewski, 6-Jacek Bąk, 14- Michał Żewłakow, 25-Jakub Wawrzyniak - 17-Wojciech Łobodziński, 18-Mariusz Lewandowski, 5-Dariusz Dudka, 20-Roger Guerreiro, 8-Jacek Krzynówek - 9-Maciej Żurawski.

Albania: 12-Isli Hidi - 15-Andi Lila, 4-Armend Dallku, 24-Debatik Curri, 21- Kristi Vangjeli - 10-Klodian Duro, 13-Ervin Skela, 14-Altin Lala, 5-Lorik Cana - 18-Hamdi Salihi, 22-Erijon Bogdani

Fabian gra :mike: zobaczymy jak sobie poradzi.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 maja 2008, 19:42

Tak sie zastanawiam jak to mozliwe, że Polacy szukaja usprawiedliwienia w przygotrowaniach i ciezkich treningach. To oni k.. tam robia. Ogladałem Holendrow, dzisiaj Niemcow i oni nie maja problemow z bieganiem. Rezerwowi Ci ktorzy sa zagrozeni wchodza i robia zapierdal na calej dlugosci i szerokosci boiska. Jak mozna mowic, że pilkarze, sa w roznym etapie treningow, jedni zakonczyli tydzien drudzy rok temu lige. W innych kadrach jakie to ma znaczenie, Ballack konczy sezon dzisiaj gra, inni takze mieli o 10 razy ciezsze sezony i nie p... ze przygotowania robia swoje. Jestesmy w takiej dupie, ze Niemcy skopia nas ostro majac dziurawa defensywe.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 27 maja 2008, 19:45

A Garguła mówi że brakowało im chyba serca do gry ['] wyjebał bym go ze grupowania po takim zdaniu od razu

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8715
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 maja 2008, 20:01

dzisiaj Niemcow i oni nie maja problemow z bieganiem. Rezerwowi Ci ktorzy sa zagrozeni wchodza i robia zapierdal na calej dlugosci i szerokosci boiska.
Ale Niemcy tez zremisowali ze slaba Bialorusia 2-2, wiec argument odpada poniekąd. Stylu gry nie widziałem, ale nie styl sie liczy, a wynik końcowy.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 maja 2008, 20:07

cloner pisze:Ale Niemcy tez zremisowali ze slaba Bialorusia 2-2, wiec argument odpada poniekąd. Stylu gry nie widziałem, ale nie styl sie liczy, a wynik końcowy.

Niemcy stworzyli w tym spotkaniu tyle sytuacji co Polacy w tym roku. Błedy defensywy i brak skutecznosci Niemcow, ale to mozna wziasc jako argument spotkan towarzyskich. Nie mieli problemow z konstruowaniem akcji, przytrzymaniu pilki, bieganiu. Wynik w takim spotkaniu to rzecz drugorzedna, Niemcy musza popracowac nad gra w defensywie skutecznoscia, Polacy nad wszystkim.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”