Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 236

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 maja 2008, 12:23

a ja się nie zgodzę Wawrzyniak jest silny fizycznie, waleczny i bardzo pracowity, dużo pracuje w obronie i pod tym względem gorszym piłkarzem od Bronowickiego nie jest, potrafi dobrze grać na jeden kontakt i pokazał to przeciwko Albani nie raz więc nie widze powodu żeby często himerycznego Golańskiego, piłkarza prawonożnego przestawiać na lewą stronę, czy żeby rozwalać doskonale funkcjonujący środek (jak na nasze możliwości) przesuwając Zewłakowa do środka, w którego miejscy by wskoczył najpewniej Kokoszka (dla mnie Leo wyżej go ocenia od Jopa)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 maja 2008, 12:28

Nie ma co plakac za jakimkolwiek napastnikiem bo kto by nie pojechal to jest trojka Zurawski, Smolarek, Zahorski - i nikt nie bedzie gral zamiast nich. A jesli juz to ogony.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 28 maja 2008, 12:38

(L)oczkerson pisze:-------------------Boruc--------------------------
----------------(Fabiański)-----------------------
----------------(Kuszczak)-----------------------
----------------------------------------------------
Wasilewski--Bąk---Zewłakow--Wawrzyniak---
(Golański)---(Jop)-(Kokoszka)-----------------
---------------------------------------------------
------------Lewandowski--Dudka---------------
-----------(Pazdan)-----(Murawski)------------
Błaszczykowski----Roger------Krzynówek---
(Łobodzński)-----(Garguła)---(Smolarek)----
-------------------Zurawski---------------------
------------------(Zahorski)--------------------
----------------(Saganowski)-------------------
Wszytsko fajnie i zgadzam się tylko, gdzie jest Smolarek na ławie?!

Ebi musi zgarać w pierwszym składzie! Przy takim ustawienium to na bramki możemy liczyć tylko po błędach rywali. Plus Ebi jednak lepiej czuje się na ataku a nie na skrzydle. W obecnej sytuacji Smolarek to jedyny prawdziwy napastnik, bo Żurawski cofa się do tyłu i chce grać pomocnika, Saganowski i Zahorski noł coment czyli z czym do ludzi (za sałbi na taką imprezę jak euro)

-------------------Boruc--------------------------
----------------(Fabiański)-----------------------
----------------(Kuszczak)-----------------------
----------------------------------------------------
Wasilewski--Bąk---Zewłakow--Wawrzyniak---
(Golański)---(Jop)-(Kokoszka)-----------------
------------Lewandowski--Dudka---------------
-----------(Pazdan)-----(Murawski)------------
Błaszczykowski----Żurawski------Krzynówek
(Łobodzński)-----(Garguła/Roger)------------
-------------------Smolarek---------------------
------------------(Zahorski)--------------------
----------------(Saganowski)-------------------

Jak by Krzynówek (nie daj Boże) miał kontuzje albo kartki to może go zastąpić XSmolarek wtedy i możemy zagrać ustawieniem jakie nakreśliłeś.

PS: Golański nie nadaje się na pozycje Wawrzyniaka!

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 maja 2008, 12:51

franz ja nie piszę jak mi się podoba tylko jak wydaje mi się że Leo ich ustawi....
Wszyscy wiemy że dla naszego trenera umiejętności Rogera dużo znaczą i dlatego ja się go spodziewam w podstawowym squadzie jako rozgrywającego i wtedy automatycznie Zurawskiego, który ma pewne miejsce w 11 na szpicy (tak zagrał z Albanią). Tak więc wtedy Ebi wychodzi na to że rywalizuje na lewej z Krzynówkiem gdzie lepszym rozwiązaniem jest Jacek...
No chyba że gramy tak jak ty napisałeś, ale wtedy powołania są nielogiczne bo mamy 2 rezerwowych na rozegraniu i nikogo na lewej (Zahorskiego na tej pozycji nie ma co traktować poważnie), bo Gargula czy Roger prezentują się tam słabiej niż w środku...

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 28 maja 2008, 13:00

A według mnie podstawowy skład będzie wyglądał tak :

--------Boruc-----------
Wasilewski---Jop---Bąk---Żewłakow
----------Lewandowski----------
Kuba----Roger------------Jacek
----------Żuraw------------
----------Ebi---------------

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 28 maja 2008, 13:01

(L)oczkerson pisze:franz ja nie piszę jak mi się podoba tylko jak wydaje mi się że Leo ich ustawi....
A no chyba, że tak. Lecz to wszystko na razie tylko spekulacje, więcej będziemy mogli w tej kwestii powiedzieć po meczu z Danią w Chorzowie.
(L)oczkerson pisze:nikogo na lewej, bo Gargula czy Roger prezentują się tam słabiej niż w środku...
Jesteś kibicem Legii. A więc chyba pamiętasz, że Roger przez 1,5 sezonu grał (i to bardzo dobrze) na lewej pomocy. Dopiero w tym sezonie Urban przestawił go na środek. Przy moim ustawieniu w razie kontuzji Jacka na lewym skrzydle zagrał by właśnie Roger.

Zobaczymy, zobaczymy. Ja składu bez Smolarka (czyli de facto bez formacji ataku bo Roger gra na rozegraniu a Maciek mu przeszkadza) sobie nie wyobrażam, ale i tak wszystko zalezy od Leo na pewno coś wymyśli - ja w niego wierzę.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 maja 2008, 13:15

franz pisze:
(L)oczkerson pisze:nikogo na lewej, bo Gargula czy Roger prezentują się tam słabiej niż w środku...
Jesteś kibicem Legii. A więc chyba pamiętasz, że Roger przez 1,5 sezonu grał (i to bardzo dobrze) na lewej pomocy. Dopiero w tym sezonie Urban przestawił go na środek
Jesteś kibicem Legii więc pewnie zauważyłeś że Roger od przyjścia do Legii piłkarsko bardz się zmienił wtedy był typowym skrzydłowym, bardzo dynamicznym, wykonującym ogrom rajdów, czesto nawet zamykał akcje główkami. Teraz Roger długo przytrzymuje piłkę, dyktuje tempo gry, inaczej się ustawia. Słowem jego sposób gry dużo bardziej pasuje do gry w środku właśnie a w mniejszym stopniu na skrzydle...

A jak to się rozwinie to poczekamy i zobaczymy, ja też Smolarka chce w 11, bo bez niego nasza formacja ataku wygląda kulawo, tyle że gra 2 def. pomocników mocno ograniczna rozwiązania w ataku.
Ja liczyłem najbardziej żę Roger będzie grał tak jak Pirlo czyli w lini z Lewnadowskim przed którym by operował Zurawski, tak jak przed Rogerem i Vuko w Legii gra Giza

PS: zresztą neleży się spodziewać że przeciwko Niemcom będziemy grali inaczej (bardziej defensywnie) niż przeciwko Chorwacji czy tyn bardziej Austrii gdzie Leo może zastosować inne warianty taktyczne
Ostatnio zmieniony 28 maja 2008, 13:24 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 28 maja 2008, 13:23

(L)oczkerson pisze:Jesteś kibicem Legii więc pewnie zauważyłeś że Roger od przyjścia do Legii piłkarsko bardz się zmienił wtedy był typowym skrzydłowym, bardzo dynamicznym, wykonującym ogrom rajdów, czesto nawet zamykał akcje główkami. Teraz Roger długo przytrzymuje piłkę, dyktuje tempo gry, inaczej się ustawia. Słowem jego sposób gry dużo bardziej pasuje do gry w środku właśnie a w mniejszym stopniu na skrzydle...

Tak, tak. Ten sezon zmienił bardzo mocno grę Rogera. Jednak gdyby (odpukać) wystąpiły jakieś komplikacje to sądze, że Roger poradził by sobie na lewym skrzydle. Chyba przez jeden sezon nie zapomiał jak gra się na tej pozycji i w razie czego, mógłby zagrać na lewej stronie pomocy. Po prostu na szczególne wypadki Leo ma zawsze taką ewentualność.

ps: Rafał Patyra "ekspert" TVP: "Kontuzja Filipa Łobodzińskiego bardzo martwi"

To jest chyba zaraźliwe :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 maja 2008, 13:25

On kiedyś chyba dziennik prowadził, więc nie ma sie co dziwić :] [bo też pracował w TVP1]

Ale śmiesznie to wygląda, jak komentator mówi o tym, ze naszych graczy bez problemów rozpoznają i nie muszą miec kartek z nazwiskami, a później myli piłkarza ze starym aktorem/dziennikarzem przez cały mecz :lol:
Ostatnio zmieniony 28 maja 2008, 13:38 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 28 maja 2008, 13:29

Napewno Roger wiecej zrobi na boku od Lobodzinskiego. Jak dla mnie pilkarz strasznie uniwersalny dla kadry. Ale na chwile obecna nie widze go w pierwszym skladzie chociaz gdyby mial czas i zrozumial sie z kolegami to napewno jest lepszym cofnietym napastnikiem od Zurawia.
bramki musi strzelac Smolarek! nikt inny sie nie nadaje do tej roli. Z Zurawiem w ataku to mozemy co najwyzej jajko zniesc.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 28 maja 2008, 13:41

Bienias pisze:Jak dla mnie pilkarz strasznie uniwersalny dla kadry. Ale na chwile obecna nie widze go w pierwszym skladzie chociaz gdyby mial czas i zrozumial sie z kolegami to napewno jest lepszym cofnietym napastnikiem od Zurawia.

Dokładnie! Roger będzie lepszy od Zurawia cofnietym napastnikiem/rozgrywającym, ale dopiero ewentualnie po Euro, kiedy juz bardziej zgra się z drużyną. W tej chwili chyba lepiej, żeby na tej pozycji w pierwszym składzie zagrał Maciek.
Bienias pisze: Z Zurawiem w ataku to mozemy co najwyzej jajko zniesc.

Albo grać na 0-0. Tylko mi się wydaje, że Niemiecka obrona to nuie jest monolit. Smolarek może by coś strzelił.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 28 maja 2008, 14:42

Smolarek będzie grał w pierwszym składzie, co jest oczywiste. Sam Leo - o ile sobie przypominam - mówił w zeszłym tygodniu w prasie, że kadra bez Ebiego traci połowę wartości.

Mnie najbardziej szokuje niepowołanie Bronka. Wawrzyniak wskakuje do pierwszego składu, a zbyt wiele doświadczenia na arenie międzynarodowej to on nie ma. Golański na lewej grać nie potrafi (choć Leo twierdzi, że to dla niego nie robi różnicy), a Dudka i Żewłak są niezbędni na swoich pozycjach.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 28 maja 2008, 15:27

Kamień sreca - Matusiak nie jedzie :lol: Chociaż nie mam nic przeciwko, żeby sobie jechał... Ale jak kupi bilet :lol:

Nie mam większych zastrzeżeń. Do większości dziwnych decyzji już się przyzwyczaiłem. Majewskiego mi nie szkoda. Wczoraj widziałem go pierwszy raz na oczy i na super talent nie wyglądał, chociaż dobrze wiem, że nie grał na swojej pozycji. Z drugiej strony Majewski może być urażony bo jednak takie tuzy jak Zahorski czy Pazdan znalazły się w kadrze :lol:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 28 maja 2008, 16:10

Ufff :P

Szkoda Majewskiego, ale cóż, cięzko byłoby odrzucić kogoś innego. Przede wszystkim na Niemcy trzeba wyjść bardziej ofensywną taktyką, z dwoma napastnikami, a nie z Żurawiem jako ofensywnym pomocnikiem, za plecami Ebiego. Jeszcze trochę czasu zostało, ale zastanawia mnie na jakiej pozycji ostatecznie zagra Roger ;)

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 28 maja 2008, 16:39

Corinthians pisze:go pierwszy raz na oczy i na super talent nie wyglądał,

Popatrz na asystę do czwartej bramki i na rozpoczęcie akcji przy pierwszej bramce a zmienisz zdanie ;) :

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”