Reprezentacja Francji (zbiorczy)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post autor: fieldy » 28 maja 2008, 17:02

Zacznę od dupy strony, czyli od tyłu :]

Titi - końcówce sezonu miał dobrą i zdaje się, ze w Barcie dość sporo asyst zaliczył. Nie wyobrażam sobie, aby mogło go zabraknąć na Euro. Inna sprawa, że Anelka po przejściu do Chelsea gra fatalnie [kiedy gra] i Treze z taką formą jaką prezentował powinien być pewniakiem do ataku. Ale zdaje się Domenech go nie lubi.

Flamini .. znakomity sezon, powinien zająć miejsce Vieiry, który kontuzje przeplatał ze słabymi występami [z tego co sie orientuje oczywiście, nie oglądałem za dużo spotkań Interu]. Makelele po Euro chyba kończy karierę, a poza tym ma dobrą formę, wiec jego akurat bym sie nie czepiał.

Sagna - temat rzeka. Podobnie jak Flamini zagrał znakomity sezon, mało tego - został wybrany najlepszym bocznym obrońcą [podobnie jak również nieobecny Clichy], poniżej bardzo wysokiego poziomu nie schodził. Mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że w zakończonym sezonie, z wszystkich graczy Arsenalu - tylko Sagna nie miał słabszych meczów. Każdy inny miewał gorsze chwile, także Cesc, czy Flamini. Sagna grał kapitalnie, bardzo pewnie w obronie i w ofensywie z czasem się rozkręcił. Nie pamiętam żadnych jego błędów.

Malouda ... fatalny występ Francuza w Chelsea. Może go uratowała asysta przy golu Riise w 1/2 finału LM :] bo to chyba on dogrywał. Przyszedł jako gwiazda Ligue1, jeśli mnie pamięć nie myli, to był wybrany najlepszym zawodnikiem ligi francuskiej zeszłego sezonu. Okazał sie wielką pomyłką transferową na wyspach, coś jak Sheva, czy Litmanen.

Mimo wszystko, mam nadzieję, że dadzą radę i wygrają Euro 8)

W komentarzu pod newsem własnie przeczytałem, że Clerc gra w lepszym klubie niż Sagna. ...Gdzie gra Clerc ?
Ostatnio zmieniony 28 maja 2008, 17:04 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”