Reprezentacja Francji (zbiorczy) - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 11 lis 2005, 10:17

jesli mam byc szczery to wg mnie francja nic wiekszego nie pokazala... wygrali ale z bolami i to nie malymi. Barthez na lawe w tym meczu bylo widac jedno tylko jeden klubwe francji liczy sie teraz ^^ no i moze to ze anelka moglby przestac psioczyc a zaczac grac bo cisse go wygryzie z tej reprezentacji i to szybko ;D

Awatar użytkownika
whelan
Ja tu tylko nabijam
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: whelan » 11 lis 2005, 10:52

Dobrze ze zizu wrocil to bedzie juz lepiej :]

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 02 mar 2006, 11:29

Francja przegrała wczoraj w fatalnym stylu 1:2 ze Słowacją :? "Tricolores" grali fatalnie, chociaż dopóki na boisku był Zidane, to ich gra wyglądała w miarę płynnie. Po pierwsze, fatalna skuteczność, po drugie brak zagrożenie po akcjach zespołowych. Jeśli już Henry lub Trezeguet znajdowali się w dobrej sytuacji, to tylko po dwójkowych lub indywidualnych akcjach. Słowacy zagrali nieźle, mieli momentami bardzo dużo szczęścia, ale też widać w nich było ambicję i wolę walki, co pozwoliło im zwyciężyć :]

Tak na marginesie, czy nie tylko mnie irytowali komentujący ten mecz na Eurosporcie?:>

Awatar użytkownika
Adriano_FcI
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adriano_FcI » 02 mar 2006, 11:34

No to to juz jest totalna kompromitacja... :shock:
Brawa dla Słowacji.. widac, "że nie taki straszny diabeł jakiego go malują":D:D:D
P.S: Ja na Eurosporcie oglądałem ten meczyk ale strasznie krótko i nie mogę nic powiedziec na ten temat..:)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 mar 2006, 11:35

yazid^ pisze:Tak na marginesie, czy nie tylko mnie irytowali komentujący ten mecz na Eurosporcie?
ja mam brytyjski komentarz - i mnie nikt nie irytował, powiem więcej - są o niebo lepsi od Szpaka i spółki :?

Słowacy pokazali wczoraj Francuza co to jest skuteczność :D
trezeguet już po 20 minutach mógł miec 3 gole na kocie - w drugiej Toiti też zmarnował kilka okazji, choc nie były to juz czyste 100% sytuacje.

Dobry mecz rozegrał V. Dhorasoo [nie wiem jak się pisze] jedno podanie do Henry'ego w drugiej połowie - miód, co do mimimetra przez całe boisko, niczym Frank De Boera na do Dennisa w pamietnym meczu z Argentyną :D

Francuzji zagrali nieskutecznie - i zemscieło się, Słowacy strzelili 2 bnardzo łade bramki, ale nie można powiedzieć, że szczęsliwie gdyż rzut wolny [przy drugim golu] był poprzedony znakomitym rajdem jednego ze słowaków

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 02 mar 2006, 11:56

Pisząc szczęśliwie miałem na myśli to, iż parokrotnie Francuzi fatalnie pudłowali bądź dobrze bronił bramkarz Słowacji, dla którego notabene był to debiut w reprezentacji :]

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 27 maja 2006, 10:19

Dzisaij rozegrany zostanie na pewno najciekawsze mecz towarzyski mainowice Francja - Meksyk :) Obie druzyny sa wysoko w rankingu FIFA i obie zaliczane sa do faworytow mundialu :) Zapowiada sie wiec ciekawe widowisko ale pewnie tylko zapowiada bo obydwie reprezentacje beda dbaly o kosci bo mundial niedaleko a nikt ze skladu wypasc by nie chcial ;) Nie mozemy tak wiec na pewnio sie spodziewac ostrej gry z obydwu stron...

Wg tego co podaja media Domenech ma zagrac w eksperymentalnym skladzie z Gallasem i Thuramem na srodku obrony... Poza tym nie zagra Henry ktorego trrener chyba oszczedza ;) Wszyscy mowia ze w wyjsciowej jedenastce zagra Cisse :) Wg mnie to najlepszy po Henrym napastnik Francji... Bo Trezeguet mnie nie przekonuje swoja ostatnia gra ;) Zdazaja mu sie mecze zarowno dobre jak i slabe... Wg mnie na mundialu optymalnym zestawieniem bylby atak Henry-Cisse... Dzisiaj zobaczymy w ataku prawdpopdobnie Cisse - Trezeguet... Zobaczymy jak sobie poradza bo moze byc dzisiejszy mecz wyznacznikiem ktory z tych pilkarzy zagra obok Henry`ego na mistrzostwach...

Przewidywany sklad Francji :

16. Fabien Barthez (Olympique Marsylia) - 19. Willy Sagnol (Bayern Monachium), 15. Lilian Thuram (Juventus), 5. William Gallas (Chelsea), 3. Eric Abidal (Olympique Lyon) - 6. Claude Makelele (Chelsea), 4. Patrick Vieira (Juventus), 7. Florent Malouda (Olympique Lyon), 10. Zinedine Zidane (Real Madryt) - 20. David Trezeguet (Juventus), 9. Djibril Cisse (Liverpool).

Oczywiscie prawa strona obrony dla Sagnola :)

Mecz na Eurosporcie od 20.45

Awatar użytkownika
Zinho7
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zinho7 » 17 maja 2008, 14:56

Postanowiłem odswierzyc temat :P Niewiecie kiedy trener reprezentacji Francji oglosi kadre na ME ???

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 maja 2008, 16:53

wykopałem prawie dziewiczy temat :lol:

No ale okoliczności są uzasadnione żeby powaznie przeorać to poletko :lol: bo naczelny mag i wróżbita światowego futbolu powołał kadrę na Mistrzostwa europy 8)
rozchodzi się o tą 23:
Coupet, Frey, Mandanda - Sagnol, Clerc, Thuram, Gallas, Boumsong, Squillaci, Abidal, Evra - Vieira, Makelele, Toulalan, L. Diarra, Ribéry, Govou, Malouda, Nasri - Henry, Anelka, Benzema, B. Gomis
I co wy na to :?: :twisted:
Bo dla mnie to jakaś komedia. Na prawej stronie obrony Richard Domenech powołał Sagnola co się w Bayernie dawno zgubił i w ogóle nie gra, nawet jak są kontuzje w squadzie i Clerca a miejsca zabrakło dla najlepszego prawego obrońcy Premierschip i dużej rewelacji Bakariego Sagny.
W środku widzimy 4 Gallas, Thuram, Squillaci i Boumsong i tu w moim przymałym umyśle jak na pomysłowść selekcjonera Francji rodzi się kolejne pytanie: W czym lepsi od Mexesa, który miał dobry sezon w Romie lepsi są emeryt Thuram, który podbno gra jeszcze w piłkę i Boom Boom, którego aż za dobrze znam z występów w JUVE?

W defensywej pomocy nie powołany został Flamini, czyli kolejny gracz o którym można powiedzieć że był naprawdę świetny a są emeryci Makelele i Vieira (ten w dodatku wiecznie kontuzjowany)

W ofensywnej pomocy nie ma Ben Arfy i można się czepiać że Malouda był w Chelsea wyraźnie słabszy, ale skandalu nie ma bo Malouda dużo dawal reprezentacji więc nie ma się co dziwić że zaufał jego umiejętnościom, a z resztą ofensywnych pomocników Ben Arfa nie rywalizował bo to inne pozycje, albo jak w przypadku Riberiego był od niego poprostu lepszy.

No i wieńcząc tą wyliczanke kończymy na ataku, gdzie Domenech nie powołał najskuteczniejszego obok Benzemy w tym sezonie napastnika czyli Treze :roll: (20 bramek w lidze, tyle że w Serie czyli trudniejszej) a znalazło dla rezerwowych Chelsea i Barcy czyli Anelki i Henrego, którzy strzelili odpowiednio 11 i 12 goli (o Gomisu się nie wypowiadam bo go nie znam)

tak wiec jak :?: Decyzje Domenecha kontrowersyjne, zaskakujące, śmieszne, irracjonalne czy może gwarantujące reprezentacji francji najelepiej pasujących do systemu i najlepiej się dogadujących graczy a nie gwiazdy :?:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 maja 2008, 17:02

Zacznę od dupy strony, czyli od tyłu :]

Titi - końcówce sezonu miał dobrą i zdaje się, ze w Barcie dość sporo asyst zaliczył. Nie wyobrażam sobie, aby mogło go zabraknąć na Euro. Inna sprawa, że Anelka po przejściu do Chelsea gra fatalnie [kiedy gra] i Treze z taką formą jaką prezentował powinien być pewniakiem do ataku. Ale zdaje się Domenech go nie lubi.

Flamini .. znakomity sezon, powinien zająć miejsce Vieiry, który kontuzje przeplatał ze słabymi występami [z tego co sie orientuje oczywiście, nie oglądałem za dużo spotkań Interu]. Makelele po Euro chyba kończy karierę, a poza tym ma dobrą formę, wiec jego akurat bym sie nie czepiał.

Sagna - temat rzeka. Podobnie jak Flamini zagrał znakomity sezon, mało tego - został wybrany najlepszym bocznym obrońcą [podobnie jak również nieobecny Clichy], poniżej bardzo wysokiego poziomu nie schodził. Mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że w zakończonym sezonie, z wszystkich graczy Arsenalu - tylko Sagna nie miał słabszych meczów. Każdy inny miewał gorsze chwile, także Cesc, czy Flamini. Sagna grał kapitalnie, bardzo pewnie w obronie i w ofensywie z czasem się rozkręcił. Nie pamiętam żadnych jego błędów.

Malouda ... fatalny występ Francuza w Chelsea. Może go uratowała asysta przy golu Riise w 1/2 finału LM :] bo to chyba on dogrywał. Przyszedł jako gwiazda Ligue1, jeśli mnie pamięć nie myli, to był wybrany najlepszym zawodnikiem ligi francuskiej zeszłego sezonu. Okazał sie wielką pomyłką transferową na wyspach, coś jak Sheva, czy Litmanen.

Mimo wszystko, mam nadzieję, że dadzą radę i wygrają Euro 8)

W komentarzu pod newsem własnie przeczytałem, że Clerc gra w lepszym klubie niż Sagna. ...Gdzie gra Clerc ?
Ostatnio zmieniony 28 maja 2008, 17:04 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 maja 2008, 17:04

(L)oczkerson pisze:W defensywej pomocy nie powołany został Flamini, czyli kolejny gracz o którym można powiedzieć że był naprawdę świetny a są emeryci Makelele i Vieira (ten w dodatku wiecznie kontuzjowany)
Akurat pozbywanie sie tych dwóch "emerytow" to byłby strzał w stope dla Domenecha. Gracze o takich umiejętnościach gry w destrukcji, o tak dużym doświadczeniu turniejowym, cieszacy sie duzym autorytetem w ekipie, syganalizowali wysoka dyspozycje w meczach to prawdziwy skarb. Zapewniam Cię, że ta dwójka wytrzyma fizycznie turniej i z meczu na mecz bedzie w lepszej dyspozycji. Przy całym zdziwieniu brakiem kilku nazwisk, tych dwóch brakowac nie mogło.

Nie twierdze, że Flamini nie powinien jechac na Euro, tyle że nie kosztem wymienionej przez Ciebie dwójki.

p.s moim zdaniem w ostatnich dwóch miesiącach Vieira grał najlepiej z pomocników Interu, a mecz z Viola udowodnił że bedzie swietnie przygotowany na Euro. Pisałem zreszta o tym poł roku temu i nie myliłem się.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 maja 2008, 17:15

fieldy pisze: Titi - [...] Nie wyobrażam sobie, aby mogło go zabraknąć na Euro
Ja też bo to legenda i dalej gracz,który potrafi grać fenomenalnie, ale, podobnie jak ty nie mam wątpliwosci że Anelka kuca umiejętnościami i formą też przy tym co prezentuje Trezegol
fieldy pisze:Malouda....
to jak powołałbyś go kosztem Ben Arfy :?:

Bo ja chyba jednak tak, Chelsea to Chelsea a ten Malouda, którego znamy czy z rep. czy z OL to inna sprawa...

A jeśli mowa o Vieirze to nie grał źle, ba wyróżniał się na tle formacji pomocy Interu w końcowce sezonu, tyle że nie było o to trudno bo reszta 2 lini Interu grała tragicznie i tak na dobrą sprawę ja Vieiry choćby 1 naprawdę kapitlanego meczu nie widziałem w tym sezonie...
Babel pisze: Nie twierdze, że Flamini nie powinien jechac na Euro, tyle że nie kosztem wymienionej przez Ciebie dwójki.
Pytanie czy musiał powoływać 2 "dziadków"

PS: a następna kontrowersje będą jak się okaże że fenomenalny w tym sezonie Frey będzie siedział na ławie :P a na lewej obronie będzie grał nie Evra a Abidal :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 maja 2008, 17:20

(L)oczkerson pisze:to jak powołałbyś go kosztem Ben Arfy
Sam nie wiem, w reprezentacji Malouda raczej nie zawodzi, no i nie wiem jak się Ben Arfa prezentował, młody jest, bardzo utalentowany. Ale czy byłby wzmocnieniem Francji już teraz ?

To tak jak z Abidalem. Może nie błyszczał w tym sezonie w Barcie, ale jednak w reprezentacji jest już sprawdzony, podobnie Vieira [skoro wcale tak źle nie grał, to słuszna nominacja moim zdaniem - opierałem sie na tym co czytałem przez cały sezon o jego grze. Także wsród kibiców tu na forum. Przeważnie po nim jechali]

Na pewno jest to reprezentacja co do której kibice mają najwięcej zastrzeżeń, tylko że oni nawet bez Sagny, Flaminiego, czy Terezegueta są w stanie wygrać Euro. Po prostu szkoda troche tych graczy.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 maja 2008, 17:30

fieldy pisze:Vieira [skoro wcale tak źle nie grał, to słuszna nominacja moim zdaniem - opierałem sie na tym co czytałem przez cały sezon o jego grze. Także wsród kibiców tu na forum. Przeważnie po nim jechali]
Fieldy tylko czy powołując gracza, który przez 3/4 sezonu był kontuzjowany i nie zagrał choćby 1 tak dobrego spotkania jakich Flamini miał wiele "nie grał źle a nawet dobrze" wystarczy :?:
Na pewno jest to reprezentacja co do której kibice mają najwięcej zastrzeżeń, tylko że oni nawet bez Sagny, Flaminiego, czy Terezegueta są w stanie wygrać Euro. Po prostu szkoda troche tych graczy.
A to jest prawda jedynie połowicznie, bo Francuzi o ile dalej mają potencjał wielki, to jednak mają też potwornie trudną grupę (Włochy, Holandia, Ruminia i oni) i nie powołując takich graczy jak Sagna, Mexes, Flamini czy Treze, gdzie każdy z nich swoją postawą na boisku przez cały sezon w pełni zasłużył nie tylko na powołanie do 23 ale i nawet na miejsce w 11 (w tej kwestii chyba z nikim siękłucić nie muszę) sami nie pozbawiają się szans na ekstremalnie trudnym turnieju gdzie emeryci jak Thuram, Malelele czy Vieira będą musieli zagrać każdy mecz na najwyższym możliwym poziomie z bardzo małymi dostępami na odpoczynek

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 maja 2008, 17:38

A to już sprawa Domenecha i on ponosi odpowiedzialność za swoje decyzje. Pisanie, że Vieira nie zagrał ani jedno dobrego meczu to, tylko wyrożniał sie na tle katastrofalnej pomocu Interu to duze naduzycie. A przypomnijcie sobie jaki był rumor gdy Dżanas nie powołał Franka czy Dudka, mimo ze także nie byli w najwyższej formie. We Francji byłoby podobnie albo nawet gorzej. Co prawda pozycja w druzynie podobna, a klasa zawodników nieporównywalna, ale tacy zawodnicy tworza atmosfere w ekipie. Wg mnie obaj moga dać więcej Trójkolorowym w tej chwili niż Flamini.

Myśle, że powody powołania Makelele i Vieiry zobaczycie na Euro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”