Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 427

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 maja 2008, 15:23

Hanni pisze:Prawdopodobne propozycje transferowe:

-Mario Gomez
-Ben Arfa
-Samir Nasri

Tu sytuacja wydaje się być dość jasna.

Gomez jest zbędny, po co kolejny wysoki napastnik, jak są Ade i Nicklas ?
Chyba, ze Eto'o odejdzie z Barcy i nam Ade sprzątną, choć wątpię w to. Wtedy Gomez pewnie byłby brany pod uwagę.

Ben Arfa nie przyjdzie, jak pozyskamy Samira, a raczej ten drugi jest duużo bliżej Emirates. Obaj grają na podobnej pozycji, obaj są młodzi i obydwu nie ściągniemy. Ben Arfa pewnie zmieni Samira w Marsylii.

Co do Lokera, Lansbury to raczej środkowy pomocnik, a Randall już bardziej. W swoim debiucie strzelił gola i był bliski strzelenia 2, szkoda że sedzia mu odebrał tą bramkę :? Mam nadzieje, ze bedzie częsciej grał w 1 drużynie w następnym sezonie.

Tymczasem nie udało nam się pozyskać Aarona Ramsey'a, Cardiff odrzuciło ofertę, pewnie pójdzie do United.

edit:

Telegraph podał, że wczoraj doszło do podpisania kontraktu z Samirem Nasrim. Zobaczymy czy potwierdzą. Mówią o 12,5 mln funtów :wink:
Ostatnio zmieniony 29 maja 2008, 15:30 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 29 maja 2008, 15:28

Nicklas Bendtner - hmm...
Na 100% zostanie na następny sezon, strzelił dla nas kilka bardzo ważnych bramek ale...

Ta jego technika i przyjęcie piłki :angry2:
Zastanawiam się czasami czy w jego wypadku trening przy tych elementach gry coś pomoże.

Swoją drogą ciekawe, czy Nicklas czy Vela będą częściej gościć u nas w ataku...
Od razu odpukuję kontuzję Robina podczas Mistrzostw Europy-tak na wszelki wypadek, żeby nie było.
Telegraph podał, że wczoraj doszło do podpisania kontraktu z Samirem Nasrim. Zobaczymy czy potwierdzą
Mam nadzieję...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 maja 2008, 15:32

Rzeczywiście Nicklas technikiem wybornym nie jest :] Ale Ade też przyjmuje piłkę na kilka metrów, a mimo to potrafi strzelić 30 goli w sezonie i być ważnym ogniwem.
Przypomnijmy sobie jeszcze wcześniejszy sezon Ade w Arsenalu. Przypominał trochę Nicklasa.
Jego wyjścia do górnych piłek są imponujące. No i potrafi dograć, w przeciwieństwie do Ade.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 29 maja 2008, 15:38

Nicklas może i nie imponuje techniką, ale na zmiennika dla piłkarzy pierwszego zespołu nadaje się idealnie. Duńczyk doskonale wie co zrobić z piłką w polu karnym przeciwnika, a do tego jest młody, więc ma jeszcze czas na poprawę swoich umiejętności.

Vela w nadchodzącym sezonie nie pogra zbyt wiele. Zaliczy parę występów w pucharach + kilka końcówek spotkań. Oczywiście jeżeli kontuzje będą omijały naszych graczy szerokim łukiem :wink: .

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 29 maja 2008, 15:39

fieldy pisze:Przypomnijmy sobie jeszcze wcześniejszy sezon Ade w Arsenalu. Przypominał trochę Nicklasa.
Jego wyjścia do górnych piłek są imponujące. No i potrafi dograć, w przeciwieństwie do Ade.
Dlatego każdemu należy dać szansę, tymbardziej że Duńczyk na nią solidnie zapracował (meczem z Liverpoolem w LM :P ). Myślę, że sprowadzanie kolejnego napastnika byłoby błędem. Widziałeś może występy Veli? Ja niestety nie miałem możliwości Meksykanina, a jestem ciekawy jego gry, a przede wszystkim umiejętności...

Ade-Robin (1 para) Vela-Nicklas (2 para)
czyżby tak miał wyglądać nasz atak na początku sezonu gdy Eduardo będzie dochodził do siebie... :glass:

Gdyby tak bardziej się zastanowić to można dojść do wniosku, że to co napisałeś pare postów wcześniej może znaleźć odzwierciedlenie w rzeczywistości. Chodzi mi o Samira i prawą stronę pomocy. No bo jak pomieścić Hleba, Samira, Cesca, Tomasa w jednej linii (zakładając, że każdy z nich jest zdrowy). Przecież Wenger z pewnością nie ściągnął Francuza na rezerwę... No chyba, że wciąż imponuje mu Eboue...

W każdym razie środek mamy imponujący... tzn. prawie, trzeba czekać na potwierdenie.
Nicklas może i nie imponuje techniką, ale na zmiennika dla piłkarzy pierwszego zespołu nadaje się idealnie.
Jeszcze niedawno wiązano go z Chelsea, niby sam zawodnik miał dość zmian w 85 minucie meczu i ciągłego siedzenia na ławce.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 29 maja 2008, 15:43

Hanni pisze:Jeszcze niedawno wiązano go z Chelsea, niby sam zawodnik miał dość zmian w 85 minucie meczu i ciągłego siedzenia na ławce.
I naprawdę uważasz, że przechodząc do Chelsea grałby więcej :> ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 maja 2008, 15:44

Hanni pisze:Myślę, że sprowadzanie kolejnego napastnika byłoby błędem. Widziałeś może występy Veli? Ja niestety nie miałem możliwości Meksykanina, a jestem ciekawy jego gry, a przede wszystkim umiejętności...
Mowa :faja: Nawet kilka bramek widziałem :] Ale w Osasunie grał na lewym skrzydle, bardzo dużo walczył - biegał za piłką jak nienormalny, co ważne - wytrzymywał do końca meczów, więc w Premier League powinien dać radę.
U nas będzie grał w ataku [jeśli wierzyć Wengerowi :lol:] Wiec też nie mozna sie za bardzo opierać na tym co sie widziało w Hiszpanii. Z drugiej strony jednak Vela na pewno będzie operował z lewej strony ataku, niczym Titi będzie schodził ze skrzydła do środka ... się rozmarzyłem 8)

Hanni pisze:Ade-Robin (1 para) Vela-Nicklas (2 para)
czyżby tak miał wyglądać nasz atak na początku sezonu gdy Eduardo będzie dochodził do siebie...
kto wie ... jest jeszcze Theo, moje marzenie na przyszły sezon - Eboue rezerwowym prawym obrońcą, a Theo na prawym skrzydle.

Hanni pisze:W każdym razie środek mamy imponujący... tzn. prawie, trzeba czekać na potwierdenie.
już tam się jakies zaprzeczenia pojawiły, że jeszcze nie podpisał :P
Nie może być taki środek, bo musimy jednak mieć kogoś kto bedzie rozbijał ataki rywali.

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 29 maja 2008, 15:50

Samir wedlug mnie na 100% nie bedzie gral w srodku z Fabregasem, dwaj tak ofensywnie usposobieni pilkarze raczej slabo by sie uzupelniali. Pozycja Cesca jest niepodwazalna a moim zdaniem Nasri bedzie gral na lewym skrzydle i walczyl z Tomasem.

A co do partnera dla Fabregasa to albo Wenger kogos solidnego sciagnie albo szykuje do gry kogos z aktualnej kadry sa przeciez Song i Diaby (GILBERTO nawet nie biore pod uwage z wiadomych wzgledow) a Wenger juz nie raz pokazywal ze potrafi wprowadzic z sezonu na sezon zawdonika do pierwszej jedenastki co dawalo zawsze znakomity efekt.

Ja bym poszukal jeszcze dobrego bramkarza i jakiegos obronce a konkretnie rzecz biorac moim faworytem jest RAUL ALBIOL.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 29 maja 2008, 15:53

Hanni pisze:Coś tam przeczytałem na forum o Eto'o. Tylko po co nam kolejny napastnik Question
Komu nie jest potrzebny napastnik, który ma lepszą średnią bramki/spotkania od innych napastników drużyny i jest jednym z najlepszych na świecie na swojej pozycji :> :P :wink:

Eto raczej nie przejdzie bo:

Raz, że wchodzi w rachubę tylko transakcja wymienna za Ade, Hleba czy coś takiego bo Arsenal na Samuela na pewno nie wyda 30 mln i więcej.

Dwa, że nie wiem czy Eto chciałby przejść do Arsenalu. Pewnie jakby Wenger znów kupował 15 czy 17 latków zamiast wzmacniać drużynę uznanymi piłkarzami za spory hajs to by się zbuntował i po jednym sezonie chciał odejść( Gallas chyba też coś narzekał wcześniej ? ). Oczywiście wszystko zależałoby od wyników Arsenalu bo jeśli byście wygrywali trofea to by nie marudził :)

Trzy, Eto mam nadzieje, że zostanie w Barcelonie :P :wink:
fieldy pisze:Więc nie dziw sie, ze jestem lekko zmieszany
Nie dziwie się :) Tutaj tak jak Bienias napisał wychodzi na to, że wszystko to sprawka agentów. Nie mniej Wenger kupując Nasriego zabezpiecza się przed ewentualnym transferem Hleba.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 29 maja 2008, 15:55

fieldy pisze:Nie może być taki środek, bo musimy jednak mieć kogoś kto bedzie rozbijał ataki rywali.
Czyli solidnego defensywnego pomocnika ... po odejściu Flaminiego...
Gilberto zmiennik Song ma się rozumieć. Tutaj chyba Wenger nic nie wykombinuje.

1. Na rynku obecnie nie ma dostepnego jakiegoś solidnego zawodnika na tą pozycję.
2. Po co nam kolejny młokos?
3. Jesli ściągnie jakiegoś Francuza to i tak nie będzie on lepszy od pary przedstawionej powyżej. (Makelele na 100% nie będzie nasz, a inni nie przezentuję jakiegoś szczególnego poziomu).

Czyli Nasri/Hleb/Tomas -kogoś z nich ławka wita, bo Wenger rotacji raczej nie stosuje, a Cesc to gracz wokół którego kręci się karuzela...
(GILBERTO nawet nie biore pod uwage z wiadomych wzgledow)
A ja tak, bo: Diaby to nie jest gracz który od razu wskoczy nam do składu. Nie wiem czy rozegrał choć jedno spotkanie na DP w tym sezonie. Pomijając ten fakt, Wenger musiał odbyć jakąś rozmowę z Brazylijczykiem i obiecać mu coś-inaczej Gilberto po prostu by odszedł.

Nam nie jest potrzebny Eto'o. Ta drużyna ma się rozwijać i nikt nie dąży do tego, żeby któryś z talentów przesiedział cały sezon na ławce.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2008, 15:59 przez Hanni, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 maja 2008, 15:58

Hanni pisze:Nasri/Hleb/Tomas -kogoś z nich ławka wita, bo Wenger rotacji raczej nie stosuje
Nie musi, kontuzję robią to za niego.

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 29 maja 2008, 16:07

Hanni pisze:A ja tak, bo: Diaby to nie jest gracz który od razu wskoczy nam do składu. Nie wiem czy rozegrał choć jedno spotkanie na DP w tym sezonie. Pomijając ten fakt, Wenger musiał odbyć jakąś rozmowę z Brazylijczykiem i obiecać mu coś-inaczej Gilberto po prostu by odszedł.

Wlasnie o tym mowie kazdy mecz jaki gral za Flaminiego na DM w tym sezonie, czy koncowki spotkan czy w koncowce seoznu byl kompletna klapa, a w LM jak zastapil Flaminiego w meczu z LFC kazdy chyba wie. Mowisz ze Diaby nie jest gotowy do gry w pierwszym skladzie a mam w takim razie do Ciebie pytanie czy rowno rok temu nie powiedzial bys to samo o Flaminim? A jak sie historia potoczyla kazdy wie.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 29 maja 2008, 16:13

Historia lubi się powtarzać powiadasz :?: Hmm...
Odpowiem Ci tak: Gilberto, żeby grać na wysokim poziomie musi grać regularnie. Jak grał prze 2 sezonami każdy wie-klasa sama dla siebie. Gdy cała drużyna nie dawała rady, potrafił pociągnąć grę i wziąć na siebie ciężar. Moim zdaniem to właśnie na niego postawi Arsene, choć nigdy nic nie wiadomo.

Song w końcówce sezonu prezentował się całkiem przyzwoicie. A Diaby-z konieczności biegał po lewej stronie boiska i niczym nie zachwycał. Jakoś nie przewiduję, aby Wenger na niego postawił. Kolejność według mnie na chwilę obecną jest taka: 1. Gilberto 2. Song/Diaby

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 29 maja 2008, 16:20

Hanni pisze:Gilberto, żeby grać na wysokim poziomie musi grać regularnie. Jak grał prze 2 sezonami każdy wie-klasa sama dla siebie. Gdy cała drużyna nie dawała rady, potrafił pociągnąć grę i wziąć na siebie ciężar. Moim zdaniem to właśnie na niego postawi Arsene, choć nigdy nic nie wiadomo.

Zgodze sie z Toba w 100% ze Gilberto jest fenomelnym zawodnikiem, no wlasnie tylko trzeba postawic sobie pytanie czy "nadal nim jest" czy "byl nim" a teraz pozostal cieniem samego siebie z kilku ostatnich sezonow. Dla mnie Gilberto najlepsze lata ma za soba ale nie ma sie co martwic Wenger napewno wie duzo lepiej i postawi na najlepszego.

Wiem ze glupio to zabrzmi ale czasem mozna pomarzyc: Napisze krotko - YAYA TOURE obok Cesca i wszystko jasne:D:D:D

POZDRAWIAM

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 29 maja 2008, 16:24

piorun13 pisze:Wiem ze glupio to zabrzmi ale czasem mozna pomarzyc: Napisze krotko - YAYA TOURE obok Cesca i wszystko jasne:D
To zależy jaką koncepcję ma Guardiola. Możnaby wykorzystać kryzys w Katalonii i sięgnąć po tego zawodnika. Jednak jak już kiedyś Fieldy pisał: Yaya był już u nas na testach...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”