Real Zaragoza (zbiorczy) - Strona 3

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 06 kwie 2008, 20:46

Nie jestem kibicem tej drużyny, ale szkoda mi Saragossy. W tamtym sezonie każdy klub(także Real i Barcelona) jadąc na mecz do Saragossy musiał się liczyć ze stratą punktów, a dziś przeciętny Betis wygrywa sobie 3:0 na La Romareda :roll: Na dzień dzisiejszy jest już 18 miejsce w tabeli i strefa spadkowa. Obrona po sprzedaniu Gabiego stała się najgorszą w lidze(oprócz Levante) :roll: Forma tragiczna i nic na dzień dzisiejszy nie wskazuje, żeby Saragossa sie utrzymała :roll:

[']

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 06 kwie 2008, 21:09

To co z nimi sie dzieje to jest jakiś fenomen. Przed sezonem widzialem ich w walce o LM, a już o Puchar UEFA na pewno. Tymczasem gdzie są? W dupie. Ja nie wiem jak można mając w składzie piłkarzy takich jak Aimar, Ayala, Oliveira, Matuzalem, Luccin, Milito czy w bramce Cesar tak słabo grać.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 06 kwie 2008, 21:20

Einar pisze:To co z nimi sie dzieje to jest jakiś fenomen. Przed sezonem widzialem ich w walce o LM, a już o Puchar UEFA na pewno. Tymczasem gdzie są? W dupie. Ja nie wiem jak można mając w składzie piłkarzy takich jak Aimar, Ayala, Oliveira, Matuzalem, Luccin, Milito czy w bramce Cesar tak słabo grać.
Aimar non-stop kontuzje, Matuzalem dopiero co wrócił po paro miesięcznej kontuzji. Ayala to już cień tego zawodnika, można powiedzieć że jego czas się już skończył. Olivera i Milito grają dość dobrze, bo Saragossa troche tam strzela, problem jest w obronie. Cesar na bramce robi co może, jednak mając taką obrone nic nie jest w stanie zrobić. Luccin gra na przyzwoitym poziomie ( z tego co widziałem ). Do tego grona należy dodać Sergio Garcia, jednego z najlepszych w tym sezonie zawodników Saragossy.

Następny mecz o być albo nie być, wyjazd do Valladolid które ma 3 pkt przewagi. Jak to Saragossa przegra to na 90% w przyszłym sezonie Segunda Division. Jak zremisuje to jeszcze nie wszystko stracone, jak wygra to gra toczy się dalej.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 kwie 2008, 4:29

To bedzie cos w stylu Atletico, oni chyba gdy spadali meili 3 budzet w lidze, Saragossa moze nie ma az takiego budżetu, jednak potencjal maja ogromny. W kazdej formacji jesli nie bardzo dobrzy zawodnicy, to napewno o uznanej marce, Cesar, Diogo, Ayala, Gabi, Zapater, Aimar, Matuzalem, Oliveira, Milito, Sergio Garcia, Luccin. Do tego jeszcze ywpozyczony chyba D'Alessandro. Napewn osporo namieszał poprzedni trener. Sporo konfliktow, ktore popsuly atmosfere, nakupil samych środkowych pomocnikow, a pozniej chcial grac skrzydłami. Wyszło jak wyszlo.
Bedzie niezły market z promocjami, bo zaden z w/w pilkarzy raczej grac w Segunda nie bedzie chcial.
Taki Zapater czy Luccin na ławke w miejsce Toure w Barcelonie sie przyda. Inni takze powinni znalezc sobie nowych pracodawcow bez wiekszego problemu.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 29 maja 2008, 18:55

Jarzinho pisze:To bedzie cos w stylu Atletico, oni chyba gdy spadali meili 3 budzet w lidze, Saragossa moze nie ma az takiego budżetu, jednak potencjal maja ogromny.
No Atletico spadło gdy w kadrze byli tacy zawodnicy jak : Hasselbaink, Kiko, Valeron, Baraja, Capdevilla, Molina, Solari, Chamot, Gamarra, Juninho, Lardin, Jose Mari, Aguilera, Bejbl, Toni, Roberto.

A teraz prawdziwa sensacyjna wiadomość. Jak podała oficjalna strona Saragossy, Marcelino García Toral będzie nowym trenerem tego klubu. A więc z powrotem do elity Saragossa nie będzie miała żadnych problemów, nawet jak odejdą najlepsi.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 29 maja 2008, 19:28

Asteniu pisze:A więc z powrotem do elity Saragossa nie będzie miała żadnych problemów, nawet jak odejdą najlepsi
a skąd taka pewność :) nie chce mi sie nawet pisać co mogłoby taki awans utrudnić

narazie udała sie jedna rzecz która każe w miare z opytmizmem podchodzić do kwesti walki o awans Zaragossa wykupiła Oliviere z Milanu

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 29 maja 2008, 20:11

vakabayashi pisze:
Asteniu pisze:A więc z powrotem do elity Saragossa nie będzie miała żadnych problemów, nawet jak odejdą najlepsi
a skąd taka pewność :) nie chce mi sie nawet pisać co mogłoby taki awans utrudnić
Nie pisałem tego w 100 % serio, to raczej miały być słowa uznania dla zarządu że udało im się sprowadzić takiego trenera, którego chciało sporo klubów. Resztą postawiłbym cała kasę na to że Saragossa awansuje, choć trzeba przyznać że w Segunda gra się dość ciężko.
vakabayashi pisze:narazie udała sie jedna rzecz która każe w miare z opytmizmem podchodzić do kwesti walki o awans Zaragossa wykupiła Oliviere z Milanu
No właśnie już druga rzecz się udała. Z pewnością to że odejdzie parę ważnych zawodników to raczej pewne, jednak paru naprawdę dobrych zapowiedziało że jest gotowe grać w II lidze.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 29 maja 2008, 20:17

Asteniu pisze:Nie pisałem tego w 100 % serio, to raczej miały być słowa uznania dla zarządu że udało im się sprowadzić takiego trenera, którego chciało sporo klubów
Marcelino chciał mieć warunki czyli kase na transfery wyglada na to ze w Sarragosie bedzie mógł spokojnie budować swoją ekipe z tej kwoty co zostanie po sprzedaży pilkarzy

też uważam ze awansują z powrotem, mają na to szansę sporą, bo nigdzie nie jest powiedziane ze absolutnie wszyscy muszą odejść kilka transferów i bedzie ok

w II lidze hiszpańskiej gra sie mega cieżko, ogladałem kilka jej meczów jak jeszcze Realmadrid.tv trasmitował spotkania Realu Castillia i poziom jest mega wyrównany i naprawdę łatwo nie jest

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 maja 2008, 20:38

vakabayashi pisze:narazie udała sie jedna rzecz która każe w miare z opytmizmem podchodzić do kwesti walki o awans Zaragossa wykupiła Oliviere z Milanu

Niby wykupili go aby zaraz sprzedac i jeszcze zarobić. Ciezko w to uwiezyc, bo kosztował ich sporo, a jakos interesantow nie widać. Jesli to mialo byc wzmocnienie na Segunda to szybko chca wrócic. Nikt jeszcze nie odszedł i chyba nie odejdzie. Saragossa widac kase ma i nie bedzie sprzedawała ze strata. Z taka kadra Marcelinio nie powinien miec wiekszych problemow z powrotem do Primera.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 29 maja 2008, 20:57

Jarzinho pisze:Nikt jeszcze nie odszedł i chyba nie odejdzie
no własnie to jest mega niespodzianka jak narazie

niech wróci mocna Zaragossa bo kiedyś ta ekipe ogladało sie z przyjemnością narazie niech cierpnią zemste za ten mecz w copa de la rey wygrany kiedyś z Realem 6:1 :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 maja 2008, 21:22

Czy nie odejdzie to czas pokaze. Mercado jest dlugie, a takim Diego Milito ktos moze sie zainteresowac w kazdej chwili. Sergio Garcia jesli pogra na Euro i zaprezentuje sie solidnie tez na brak ofert narzekac nie bedzie. Zwlaszcza, ze sezon mial niezly. Kwestia, czy ci (i inni w sumie tez) gracze beda chcieli odejsc, czy zgodza sie zagrac w Segunda.

Awatar użytkownika
raf2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Re: Real Zaragoza (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: raf2 » 26 maja 2013, 21:12

pozwolę sobie odświeżyć, Zaragoza dostaje już od Betisu 3 bramki w dniu dzisiejszym i prawdopodobnie po 4 sezonach w najwyższej lidze leci do Segunda Division. Ich sytuacja zła co prawda nie jest, ale dzisiaj 0 punktów, a za tydzień Atletico Madryt nie chce mi się wierzyć żeby chociaż remis ugrali

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Real Zaragoza (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 08 lip 2015, 15:39

Czarek Wilk w Saragossie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”