Euro 2008: Król strzelców

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Kto zostanie królem strzelców podczas Euro 2008?

Miroslav Klose
0
Brak głosów
Thierry Henry
3
6%
Luca Toni
16
30%
Ruud Van Nistelrooy
3
6%
Fernando Torres
8
15%
Zlatan Ibrahimovic
6
11%
Cristiano Ronaldo
2
4%
Inny zawodnik
16
30%
Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Euro 2008: Król strzelców

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 29 maja 2008, 23:10

Kto według Was zostanie królem strzelców? Jeżeli zaznaczycie "inny zawodnik", to napiszcie kogo typujecie :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 maja 2008, 23:15

Zlatan i Henry w reprezentacjach chyba zawsze słabiej grali niż w klubach. [Co do Zlatana nie jestem w 100% przekonany].
Ronaldo nie - bo ta forma musi mu kiedyś uciec.
Klose też nie, Polska to nie Arabia Saudyjska.

Myśle, że Toni ma szansę, Włosi pewnie daleko zajdą, więc i szans na bramki będzie sporo.

Brakuje mi tu Ruuda. Choć Holendrzy mają trudną grupę i kto wie czy z niej wyjdą .

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 30 maja 2008, 1:14

Stawiam na Łukasza Toniego i Tolka Banana.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 30 maja 2008, 9:16

Jeśli Oranke wyjdą z grupy to według mnie królem strzelców zostanie RVN. Jeśli natomiast nie uda im się to ktoś z dwójki Toni, Torres :P

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 30 maja 2008, 9:22

Toni był w tym sezonie już najlepszym strzelcem BL i P. UEFA (wiem, to drugie razem z Pogrebniakiem :] ) Pora na hattrick :?: :P

W każdym razie głosuję na niego 8)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 maja 2008, 11:10

Jeżeli Torres będzie grał mniej więcej tak dobrze jak w Liverpoolu a cała reprezentacji Hiszpanii na miarę swoich możliwości to Fernando ma szanse. Nie mniej jednak faworytem również dla mnie wydaje się być Luca 'chodzę spać z rybami' Toni.

Awatar użytkownika
TouReQ
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TouReQ » 30 maja 2008, 12:41

Dlugo wahalem sie miedzy Tonim, a Torresem, ale dalem na Wlocha.

Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 30 maja 2008, 12:45

Stawiam na Toniego. Typowy snajper, strzela z każdej pozycji. Praktycznie nie do zatrzymania w polu karnym rywala.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 30 maja 2008, 12:50

Mimo, że Hiszpania ma dwóch niebezpiecznych napastników jak Torres i Villa to uważam, że Torres będzie najlepszym strzelcem mistrzostw. Toni jest wspaniałym napastnikiem ale według mnie rywale będą wiedzieć, że Italia będzie grała na Toniego, więc na nim się skupią bardziej. Dla mnie Klose to wielka niewiadoma, ale też może namieszać. Henry niby słaby sezon a Barcelonie ale w kadrze zawsze przydatny, jednak Ribery tym razem pociągnie zespół. Ronaldo też bramkostrzelny ale zobaczymy czy Scolari widzi go teraz na prawej pomocy czy w ataku. Mój tym Torres 8)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 30 maja 2008, 13:23

Z tymi krolami strzelców na mundialach to bywa zajebiście różnie. A to wyskoczy jakis Baros czy Charisteas i wszystkie wywodu i hipotezy o kant dupy rozbić. Poza tym, ktos moze grac dobrze w grupie, ale do pucharowej częsci już się nie zakwalifikuje. Ale skoro to zabawa, to pod nieobecnośc białego Drogby, mentalnego Pirlo - Radka Matusiaka, stawiam na italijską dwójkę: Toni i Del Piero. Mam nadzieje, że to oni zdobeda najwięcej bramek na euro.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 30 maja 2008, 17:25

Babel pisze:wszystkie wywodu i hipotezy o kant dupy rozbić.
Zgadzam się. Takie strzelanki są kupę warte. Ktoś może nie wyjść z grupy np. Włochy (Toni mimo dobrej formy nie ma szans na koronę bo z grupy awansowały Francja i Holandia) Mogą przytrafić się kontuzję, może ktoś wyskoczyć, ktoś może mieć nagły spadek formy, komuś może odwalić palma i napluje na rywala (3 mecze pauzuje za karę) ktoś może poślizgnąć się na mydle, inny poziom rywali grupowych itd.

Jeśli traktujemy to jako zabawe i czyste dywagacje to ja stawiam na Luce Tony'ego, bo to chłopczyk, który mieszka w mojej buzi i czasem kiedy śpię pokazuje mi różne straszne rzeczy.

A chciałbym, żeby królem strzelców został Smolarek! Mam nadzieje, że to On zdobędzie najwięcej bramek na Euro a my zdobędziemy mistrzostwo. A wszystkich, którzy mają inne nadzieje odwiedzę w nocy z zaprzyjaźnioną grupą chłopców z Młodzieży Wszechpolskiej – to nie będzie miła wizyta, ale czego sie nie robi dla ojczyzny.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 maja 2008, 20:43

Osobiscie postawilem na "Inny zawodnik" licze na kogos z grupy A, ale nie Ronalo, tylko Nihata, badz jakiegos Czecha. Toni sporo na MŚ nie nastrzelał, a przeciwnikow bedzie mial najwyzszej klasy, moze byc jak na poprzednich, ze kazdy bedzie mial po 1 bramce w Italii. Torres nie widze go w pierwszym skladzie Hiszpanii i tu problem. Szwedzi i Holendrzy wg. mnie nei wyjda ze swoich grup stad odpadaja Zlatan i RvN. :wink:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 30 maja 2008, 22:15

Ja stawiam na Ville, ktorego brakuje w ankiecie.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 31 maja 2008, 14:28

Królem strzelców Mistrzostw Europy zostanie jakiś lis pola karnego. Piłkarz który siedzi w polu karnym jak sęp i wbija piłki z 2 metrów plecami (coś a'la Inzaghi, który na całe szczęście nie zdobędzie tego trofeum). Któryś z napastników Oranje, Huntenlaar albo Ruud mają sznase. Ewentualnie ktoś z dwójki Bawarczyków Toni - Klose.

Ta nagroda imo nie jest jakoś zajebiście prestiżowa nagroda ale jeśli Torres czy C.Ronaldo dalej będą na spidzie to też mają sznasę. Chociaż z drugiej strony czy Cris tak samo zapędza sie pod pole karne rywala w reprezentacji jak w Man Utd :think:

Zlatan ewentualnie na pocieszenie zaliczy najpiękniejszą bramkę turnieju, jak w 2004 przeciwko Włochom :P

PhenoM
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PhenoM » 31 maja 2008, 23:56

Myślę, że królem strzelców zostanie albo Luca Toni albo RvN, bo są to typowi egzekutorzy, którzy zawsze wiedzą gdzie się znaleźć w polu karnym i jak zakończyć akcję. Według mnie zawodnicy tacy jak Torres czy CR7 mogą strzelić maksymalnie 3-4 gole, bo nie mają takiej ciągłości strzelania w reprezentacji jak w klubie, a pamiętajmy, że na Euro będzie tylko kilka meczów :)) Ewentualnie królem strzelców może zostać jakiś zawodnik z tych teoretycznie zespołów "do odstrzelenia" np. ktoś z Rosji, Rumunii (czemu nie Mutu), czy nawet taki Frei ze Szwajcarii xD

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”