Anglia - Transfery (zbiorczy) - Strona 57

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Najlepszym transferem letniego okienka sezonu 2017/2018 w Premier League jest:

Alvaro Morata (Real->Chelsea)
2
6%
Kyle Walker (Tottenham->M.City)
2
6%
Ederson (Benfica->M.City)
0
Brak głosów
Mohamed Salah (Roma->Liverpool)
25
74%
Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal->Liverpool)
0
Brak głosów
Alexandre Lacazette (Lyon->Arsenal)
0
Brak głosów
Sead Kolasinac (Schalke->Arsenal)
1
3%
Romelu Lukaku (Everton->M.United)
0
Brak głosów
Nemanja Matic (Chelsea->M.United)
1
3%
Richarlison (Fluminese->Watford)
3
9%
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 27 maja 2008, 13:33

Rzeczywiście to dobry moment na takie podusmowanie.

Mój głos węrduje do Fernando Torresa. Jak najbardziej gwaizda tego sezonu. Sporo osób miało wątliwości co do jego przydatności dla The Reds. Niektórzy mnożąc przykłady próbowali udodownić tezę, że hiszpańscy napastnicy są genetycznie niezdolni do dobrej gry na Wyspach. Inni z kolei w ogóle negowali umiejętności El Nino. Ale on udowodnił, że napastnikiem jest nieprzeciętnym. Szybkość, niezły drybling, dobre wyszkolenie techniczne i przede wszystkim skuteczność. I wystarczyło. Świetny sezon.

Duże wrażenie zrobił na mnie również Santa Cruz. Przyznam, że nie spodziewałem się aż tak dobrego wyniku strzeleckiego. Z racji tego, że rzadko oglądałem Bundesligę to mgliste miałem pojęcie o jego umiejętnościach. Ale to naprawdę dobry napstnik. Powiedziałbym więcej - za dobry na Blackburn. Bez wątpienia powienien trafić do naprawdę dobrego klubu.

Z kolei nie przekonali mnie do siebie na tę chwilę jeszcze Nani, Eduardo i Babel. Jestem przekonany, że każdego z nich stać na bardzo wiele, ale udowodnić muszą to dopiero w następnym sezonie. Ew. na EURO, ale na to szans jeden z nich nie ma.

Awatar użytkownika
Fler
Pseudoforumowicz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fler » 27 maja 2008, 13:35

Ja rownierz oddałem Głos Na Torresa bo na to zasłuzył :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 maja 2008, 13:40

Eduardo moim zdaniem się sprawdził i to dość wyraźnie było widać.
Takiego gracza nam brakowało. Wiadomo jakie problemy mieliśmy w ubiegłym roku ze skutecznością.

Wenger od początku, jak sprowadził Eduardo mówił, że daje mu czas do stycznia. Nie grał z początku dużo, aklimatyzował się. W końcu zaczął grać regularnie [pewnie duże znaczenie miała kontuzja Robina] i dawał radę.

Warto odnotować, ze Eduardo pomimo kontuzji i faktu, ze jako nowy zawodnik nie grywał raczej całych meczów - został 3 strzelcem zespołu w tym sezonie. Po Ade i Fabregasie.
Poza tym Eduardo imo imponuje spokojem pod bramką rywali i często to było widać. Jak dla mnie - sprawdził się.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 27 maja 2008, 13:45

Krótko - Santa Cruz. Kupiony za śmieszną cenę, a teraz wart pewnie ze 4 razy tyle. Słowa uznania również dla Torresa, który ma za sobą świetny sezon.

Reszta zawodników ma również za sobą udany sezon i udowodnili swoim trenerom, że ich sprowadzenie nie było błędem.

PS Young przeszedł w zeszłym sezonie, nie ?
PS 2. Jak dla mnie zdecydowanie powinno być na liście miejsce dla Teveza.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 maja 2008, 14:19

red85 pisze:PS Young przeszedł w zeszłym sezonie, nie ?
Tak, ale w zeszłym roku.
PS 2. Jak dla mnie zdecydowanie powinno być na liście miejsce dla Teveza.
Jest ograniczenie - 10 można dać.
Jak nie ma na liscie, można o nim napisać po prostu. Wyjdzie na to samo.
Morrow pisze:Generalnie widzę, że fieldy skupił się na graczach sprowadzonych spoza Anglii choć także wydaje mi się, że skoro znalazło się miejsce dla Younga to można było i uwzględnić i Teveza, który IMO okazał się najlepszym zakupem United w letnim oknie.
Dlatego też zawsze proponuje, przy okazji pomysłu nowej ankiety, aby podawać ewentualne opcje - później nie ma problemu ;)
Ostatnio zmieniony 27 maja 2008, 14:23 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 27 maja 2008, 14:22

Generalnie widzę, że fieldy skupił się na graczach sprowadzonych spoza Anglii choć także wydaje mi się, że skoro znalazło się miejsce dla Younga to można było i uwzględnić i Teveza, który IMO okazał się najlepszym zakupem United w letnim oknie. (tak wiem 10 miejsc ;))

Zagłosuję na Hargreavesa ażeby głosy nie były tylko na dwóch piłkarzy ;-) Hmm, długo nie mogłem się przekonać do Anglika i byłem przeciwny temu transferowi odkąd Fergie tylko wyraził zainteresowanie Owenem jako następcą Keano. Poza świetnym początkiem kiedy graliśmy naprawdę słabo i to właśnie kanadyjski Anglik najbardziej błyszczał potem przez długi czas mnie osobiście zawodził i przegrywał nawet rywalizację o miejsce w pierwszym składzie. Jak na piłkarza sprowadzonego z taką pompą i za taką kasę duży zawód. W końcówce sezonu jednak był chyba naszym najlepszym zawodnikiem i dołożył bardzo dużą cegiełkę do dwóch końcowych triumfów. W lidze niesamowicie istotny gol z Arsenalem dający zwycięstwo (sam mówiłem sporo przed końcem sezonu , że jeśli wygramy ten mecz to sięgniemy po mistrzostwo), w LM kapitalne spotkanie z Barceloną gdzie z konieczności musiał grać na obronie i zagrał świetnie a także bardzo udany finał LM i strzelony karny w momencie kiedy musiał trafić bo byłoby po LM. Mimo, że wielu go krytykuje IMO sprawdził się, odwalał czarną robotę w środku, raczej nie schodził poniżej pewnego poziomu a w końcowej fazie sezonu nawet błyszczał na tle kolegów i jeśli tylko nie będzie się łamał możemy mieć z niego pociechę na wiele lat.

Zastanawiałem się jako kibic MU chwilę nad Andersonem bo to chłopak z "najmniej" znanym nazwiskiem, który do nas trafił w letnim oknie a okazał się naprawdę dużym wzmocnieniem, wrażenie szczególnie robiła jego gra w środku pomocy przeciwko Arsenalowi i Liverpoolowi gdzie nie dał poszaleć Gerrardowi i Fabregasowi, strzelony karny, do ktorego sam się zgłosił w finale LM, waleczność i to z jaką łatwością dał się przekwalifikować z ofensywnego pomocnika na defensywnego. Bardzo duże, pozytywne zaskoczenie aczkolwiek nie jest jeszcze piłkarzem pierwszej "11" i określanie go mianem najbardziej udanego transferu byłoby dla mnie trochę na wyrost.

A teraz reszta. Wiadomo, obiektywnie najlepszy jest Torres. Pierwszy sezon w PL i od razu najlepszy sezon w jego karierze, mnóstwo strzelonych bramek, mnóstwo pięknych akcji i wbrew opinii krytyków sprawdził się doskonale i został jedna z największych gwiazd minionego sezonu. W perspektywie nieobecności na Euro Messiego w wypadku wygrania przez Hiszpanię ME tylko on i Fabregas, jeśli któryś wzniesie się na wyżyny i pociągnie zespół do triumfu, są w stanie odebrać Ronaldo Złotą Piłkę (no jeszcze w analogicznej sytuacji szansę ma Ribery).

Dalej Sagna. Kolejny udany francuski wynalazek Wengera i o ile o to komu należy się tytuł najlepszego lewego obrońcy PL kibice mogą się spierać o tyle na prawej stronie Sagna był bezapelacyjnie najlepszy. Świetny transfer Kanonierów i aż żal, że zabraknie go na Euro.

Santa Cruz notorycznie łamiący się i grzejący ławę w Bayernie pokazał, że jednak nie przypadkiem okrzyknięto go tak wielkim talentem. Najlepszy strzelec ligi spoza klubów czołówki i naprawdę świetna forma, szczególnie w drugiej części sezonu. Zobaczymy gdzie zagra i jak będzie się prezentował w przyszłym sezonie.

Do tej nieszczęsnej kontuzji dobrze prezentował się także Eduardo. Może wielką gwiazdą ligi to on nie był ale to kolejny udany ruch transferowy Wengera.

Young błysnął i zobaczymy gdzie zagra w przyszłym sezonie i czy utrzyma wysoką formę bo skrzydłowi angielscy mają z tym jednak problem (patrz Lennon).

Nani i Babel i tu podobne odczucia. Obaj niby nieźle się prezentowali, niby dawali trochę drużynie ale jednak czegoś brakowało. Młodzi są, zobaczymy jak się rozwiną, papiery na wielkich grajków mają.

Elano jak dla mnie bez rewelacji.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 31 maja 2008, 8:04

Karuzela transferowa w Anglii ruszyła

Jeden z "największych talentów" fińskiej piłki Miakael Forsell opuścił słabiutkie Birmingham i przeniósł się do niemieckiego Hannoveru 96. Forsell przeszedł do Hannoveru za darmo.

Van der Vaart
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 31 maja 2008, 9:30

Loczek pisze:Karuzela transferowa w Anglii ruszyła

Jeden z "największych talentów" fińskiej piłki Miakael Forsell opuścił słabiutkie Birmingham i przeniósł się do niemieckiego Hannoveru 96. Forsell przeszedł do Hannoveru za darmo.
Miał już przejść tam rok temu, jednak ponoć nie przeszedł pomyślnie testów medycznych, w co mi się za bardzo nie chce wierzyć. Po prostu Niemcy porozumieli się już z nim wcześniej i aby nie wydawać na niego grubych pieniędzy woleli go pozyskać za darmo.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 31 maja 2008, 10:40

Zadziwiające jest to, że Forsell od dawien dawna jest uważany za talent, a jakoś nigdy nie przebił się do dobrej drużyny. Bywa.
Ciekawe, czy Zico rzeczywiście zostanie menadżerem City :shock:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 31 maja 2008, 10:44

Zadziwiające jest to, że Forsell od dawien dawna jest uważany za talent, a jakoś nigdy nie przebił się do dobrej drużyny. Bywa.
Kontuzje zahamowały mu karierę.

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 31 maja 2008, 13:15

Francuski napastnik reprezentujący Manchester United Louis Saha jest łączony z transferem do West Ham United.

Alan Curbishley, menedżer popularnych "Młotów", zdaje sobie sprawę, że jego pozycja wisi na włosku. W przyszłym sezonie musi wywalczyć miejsce w Pucharze UEFA, a otrzyma na to od zarządu 20 milionów funtów.

Boss WHU ma nadzieję, że uda mu się dobić interesu z Sir Aleksem Fergusonem, dla którego prywatnie jest dobrym przyjacielem. Mówi się, że jest gotów zapłacić za Louisa 5 milionów funtów.

Ostatnimi czasy wszystko wskazuje na to, że kontuzjogenny Francuz jest o krok od opuszczenia Old Trafford. Czy West Ham okazałby się dobrym wyborem?
Szkoda tylko że więcej sie mówi o transferach Out niz In......A powinnismy juz przed Euro wzmocnic jakaś pozycję,poniewaz potem będzie trudniej kupic jakis goracy towar podczas okienka

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 31 maja 2008, 13:39

Kubańczyk pisze:Szkoda tylko że więcej sie mówi o transferach Out niz In......A powinnismy juz przed Euro wzmocnic jakaś pozycję,poniewaz potem będzie trudniej kupic jakis goracy towar podczas okienka
Ja jestem zajebiscie spokojny o nasze transfery :) Ostatnie okienka transferowe byly bardzo udane, w tym roku nie powinno byc inaczej. Napewno nad jakims transferem pracujemy, bez rozglosu, bez Chelsea. Jestesmy najlpsza druzyna w Europie, Ferguson jednak wie ze trzeba isc dalej i jestem przekonany ze 1 wrzesnia bede bardzo uradowany z transferow :]

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 01 cze 2008, 12:47

Dwa dzisiejsze doniesienia dotyczace Man Utd
Będzie rekordowa oferta za Benzemę?

Jak informuje dzisiejszy "The People" w nadchodzącym tygodniu sir Alex Ferguson złoży rekordową ofertę za Karima Benzemę. Według angielskiego brukowca transfer napastnika Olympique Lyon jest teraz dla menedżera Manchesteru United priorytetem.

Powołując się na źrodła bliskie do Manchesteru United, "The People" pisze, że Ferguson wraz z Davidem Gillem pracują na umową, która może zostać sfinalizowana w przeciągu następnych kilku dni. Kwota transferu ma opiewać na rekordową sumę 30 milionów funtów.

Szkot niejednokrotnie chwalił umiejętności, które prezentuje Benzema. Informator związany z mistrzami Anglii miał przekazać "The People" , że Ferguson i Gill "pracują nad czymś dużym". Cały plan ma zostać zrealizowany
Okres transferowy niedługo zacznie się na dobre i jak zawsze media z tego powodu serwują nam różne pogłoski – mniej lub bardziej prawdziwe. Według ostatnich doniesień Manchester United i Liverpool wykazują zainteresowanie piłkarzem West Ham United, Antonem Ferdinandem.

Młoty podobno chcą sprzedać 23- latka by podreperować klubowy budżet.

Boss Liverpoolu, Rafa Benitez mógłby ściągnąć perspektywicznego defensora na Anfield, gdyż najprawdopodobniej latem klub opuści jeden ze środkowych obrońców, Sami Hyypia.

Manchester United dopiero co sprzedał do FC Barcelony Gerarda Pique i to właśnie młodszy z braci Ferdinand miałby wypełnić lukę po Hiszpanie.

Całą sytuację obserwuje także Tottenham Hotspur, który już wcześniej dążył do pozyskania byłego reprezentanta Anglii U- 21, lecz obecnie na szczycie listy życzeń Juande Ramosa znajduje się inny obrońca, zawodnik Manchesteru City, Richard Dunne.

Anton Ferdinand od debiutu w barwach West Hamu w 2002 roku zaliczył 163 występy. Wyceniany jest na około 5 milionów funtów.
Jakby udało sie zrealizowac ten pierwszy transfer to byloby cud,miód,malina.Własnie transfer Benzemy jest moim marzeniem w tym okienku transferowym.
A co do tego drugiego transferu......Jesli on ma faktycznie kosztować 5 mln funciaków to myslę że byłabyto dobra inwestycja.Z drugiej jednak strony trzeba dać szanse Evans'owi

PhenoM
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PhenoM » 01 cze 2008, 12:58

No no, czyli jednak Benzema, a nie Huntelaar czy Berbatov. To chyba dobry wybór. Co do Ferdinanda to może za 2-3 lata będziemy mogli obserwować parę stoperów Ferdinand-Ferdinand, śmiesznie by to trochę wyglądało :P

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 01 cze 2008, 13:07

PhenoM pisze:będziemy mogli obserwować parę stoperów Ferdinand-Ferdinand

Wątpię aby tak się stało ponieważ :

1.
Kubańczyk pisze:Manchester United dopiero co sprzedał do FC Barcelony Gerarda Pique i to właśnie młodszy z braci Ferdinand miałby wypełnić lukę po Hiszpanie.
2. Nie sądzę aby młodszy brat Rio dał radę wygryźć ze składu Nemanje choć za parę lat kto wie :think:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”