AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 437

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 maja 2008, 19:02

od pol roku probujesz wszystkim wmowic ze brochchi,gracz ktory ma kilka swietnych sezonow w serie a,gracz ktory 2 lata temu byl czolowa postacia w fiorentinie i ich najlepszym pomocnikiem,gracz ktory ma epizody w reprezentacji mistrzow swiata,gracz ktory rozegral kilkadziesiat swietnych meczy w najsliniejszej lidze swiata JEST SLABSZY od jakiegos dzieciaka z fancji dla ktorego wywalczenie sobie pierwszego skladu w mlodziezowce francji graniczy z cudem,od gracza ktory z kilkunastu szans ktore otrzymal w ciagu dwoch sezonow prawie wszystkie zmarnowal,mimo ze gral przeciwko zmeczonym rywalom,od gracza ktory po prostu nie sprostal tej lidze,jej wymogom i taktyce
kiedy mial Brocchi te swietne sezony w Seria A??na FM-ie czy Fifie??mial jeden dobry sezon w Fiorentinie i tyle...w kadrze Wloch zagral kilka razy w malo waznych meczow gdy nie bylo w niej Gattuso Ambrosieniego De Rossiego i wielu innych(o ile sie nie myle to pierwszy mecz za kadencji Donadoniego)..Gourcuff niegdy nie dostal szansy takiej jak naprzyklad Gilardino

teraz wyjezdzasz z jakims slabiutkim graczem ligi frnacuksiej mimo ze nie jest typem napastnika jakiego szukamy,nie tej klasy,nie tego doswiadczenia,jest idealem napastnika ktorego nie chcemy
-mlody
-brak doswiadczenia w europie
-brak conajmniej kilku sezonow na wysokim poziomie
-brak sprawdzenia sie w waznych meczach
-brak cech ktore powinny cechowac gre napastnika milanu biorac pod uwage jakich juz napastnikow mamy
slabiutki gracz ligi francuskiej a strzelil 16 bramek grajac w przecietnym zespolu.w debiucie w reprezentacji strzelil 2 bramki.dotego jedzie na euro..slabiutki...a ze mlody to co??Drogba Eto'o niebyli mlodzi??Pato jest 3 lata mlodszy i co tez slabiutki??
myslisz ze ronaldinho w umowie ma jakas czarodziejska linijke ze moze do nas przejsc za grosze,wyzywasz codziennie galianiego mimo ze ma on taki wplyw na transfery milanu jak ja czy ty,podajesz graczy ktorych chcialbys widziec w milanie ktorzy sa delikatnie mowiac zupelnie NIEPOTRZEBNI
tak Galliani wogule nie ma wplywu na transfery Milanu..forumowicze z pilka.pl maja wiekszy...Galliani jest byl i pewnie do konca zycia bedzie odpowiedzialny za transfery Milanu
Powrot Abbiatiego i trzech bramkarzy ktorzy prezentuja jakis tam poziom ale zaden nie jest bramkarzem na miare takiego klubu jak Milan.Jeszcze ten Dida ktory nie chce odejsc zeby tylko kosic kase.On naprawde spedza mi sen z powiek.Najchetniej to dalbym mu w ryja
jakbys dostawal 4 banki to chcialbys odjesc??nie ma chetnych na niego i do tego zerwanie umowy bedzie kosztowac.przesiedzi sezon na lawce i moze pojedzie do Brazylii a 4 banki pojdzie sie......

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 29 maja 2008, 19:40

mete pisze:Gourcuff niegdy nie dostal szansy takiej jak naprzyklad Gilardino
Gdzie Rzym gdzie Krym?
Badzmy powazni.Gdyby Yoann mial dostawac tyle szans co Gila to albo Seedorf albo Kaka musieliby grzac lawe.Ktorego bys posadzil?
W pomocy nie mielismy takich problemow jak w ataku.Ciezko bylo nie wystawiac Gilardino skoro nie mielismy kim grac.
Yoann w pierwszym sezonie po przejsciu do Mediolanu zagral biorac pod uwage wszystkie rozgrywki 18 razy w podstawowym skladzie i 15 razy byl wpuszczany na zmiane.Malo?
Niech niektorzy porzuca w koncu nieuzasadniona milosc do Gourcuffa.To nie jest obecnie pilkarz na Milan.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 29 maja 2008, 20:03

misio pisze:wilmore,dzieciaku,ciebie...

:shock: :roll: i w sumie :lol:

Wilmore pisze:A ja znów słyszałem (i czytałem na transfermarkt.de), że wraca definitywnie do Milanu

Oby to byla prawda. Bardzo by sie przydal, mysle, ze z jego potencjalem za pare lat moglby byc swietnym srodkowym obronca. Do tego jest naszym wychowankiem.

Wilmore pisze:Dida zostaje w Milanie.

To nie jest dobra wiadomosc, ale tak na zdrowy rozum spodziewaliscie sie, ze Dida odejdzie. Nikt nie da mu tyle kasy ile my mu placimy. A po tym co pokazywal w ubieglym sezonie raczej zaden czolowy klub by sie po niego nie zglosil. Niech to bedzie kolejna nauczka dla naszych dzialaczy- po co podpisywali z nim dlugi i lukratywny kontrakt?

Chlopaczek pisze:Ok mozna go sprowadzic wobec odejscia Gili i kontuzji Ronaldo ale nie za 10 baniek plus DDG.
A ten DDG to tam ma isc na stale, wspolwlascicielstwo czy wypozyczenie?
Jesli na stale lub wspolwlasnosc to jestem na nie, ale jesli na wypozyczenie to w sumie nam sie oplaca.
Chlopaczek pisze:Milan wznowil zainteresowanie Federico Marchettim.

A cos wiecej o nim mozecie napisac, bo zbytnio go nie kojarze.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 29 maja 2008, 20:20

Chlopaczek pisze:Badzmy powazni.Gdyby Yoann mial dostawac tyle szans co Gila to albo Seedorf albo Kaka musieliby grzac lawe.Ktorego bys posadzil?

Chyba na ten temat się nie wypowiadałem nigdy. O Yoanna bił sie mój klub i wasz klub(w zasadzie kluby , którym kibicujemy).Nie wam czy pamięta to ktos ale Zaza się wypowiadał , ze Lyon proponował ze go kupi i niech gra jeszcze w Rennes rok i wtedy miał przejść do nas , a wy proponowaliscie mu transfer od razu. wydaje mi sie , ze Yoann nie dorósł do gry w wielkim klubie ...

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 29 maja 2008, 20:31

Mates pisze:A ten DDG to tam ma isc na stale, wspolwlascicielstwo czy wypozyczenie?
Jesli na stale lub wspolwlasnosc to jestem na nie, ale jesli na wypozyczenie to w sumie nam sie oplaca.
Nie wiem jak to wyglada teraz bo wszystko sie dosc szybko zmienia.Pare dni temu mowilo sie o wypozyczeniu.
Jezeli mowa o wspolwlasnosci to podobno interesujemy sie Maggio i w rozliczeniu chcemy oddac im polowe karty Paluszka.Mam nadzieje ze to tylko jeden z wymyslow prasy.
Mates pisze:A cos wiecej o nim mozecie napisac, bo zbytnio go nie kojarze.
Gra w Albinoleffe zespole Serie B.Niestety nie sledze tych rozgrywek jednak czytalem ze Federico zbiera bardzo dobre recenzje.Ciezko zeby bylo inaczej skoro wykazujemy zainteresowanie tym bramkarzem.

http://www.albinoleffe.com/campionato/d ... sp?ID=1009

Tak w ogole to Dida ma z nami kontrakt jeszcze przez dwa lata.Spokojnie moze sobie posiedziec i delektowac sie suma rosnaca na koncie.Dobrze wiedziec ze wciaz nie brakuje mu ambicji i czeka na nowe wyzwania.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 maja 2008, 1:06

Chlopaczek pisze:Milan wznowil zainteresowanie Federico Marchettim.
Kim?
Wybacz, ale bramkarz z Serie B to kandydat na kolejnego Miśkiewicza, zostanie zapewne wypożyczony - według najnowszych doniesień mamy trzech bramkarz - Abbiatiego, Kalaca i Didę, a więc ten Włoch zostanie posłany gdzieś znów na loan.
misio pisze: jestes po prostu glupkiem jesli chodzi o pilke i nie zycze sobie bana za to stwiedzenie bo to po prostu fakt co udowodnilem,a jesli komus malo to mam kilkadziesiat innych przykladow jakim oslem jest ten czlowiek
Drugie konto clonera?
Nie karmić trolla!
Chlopaczek pisze: Nie wiem jak to wyglada teraz bo wszystko sie dosc szybko zmienia.Pare dni temu mowilo sie o wypozyczeniu.
Podobno dostali 50% + 7 milionów euro, a więc nie tyle, ile podaje prasa. I tak to dość drogo. Ale co do Di Gennaro nie mam żaden pewności, czy taka jest prawda - mam tylko nadzieję, że działacze nie upadli na głowę i go nie oddali definitywnie.
Czekam na kolejne doniesienia, mam nadzieję, że to koniec złych wiadomości, transferów z klubu, a początek wzmocnień.

Ah, byłbym zapomniał, oddaliśmy Cagliari definitywnie drugą połowę praw do karty Alessandro Matriego, co raczej nie jest złą decyzją, bo młody w Cagliari nic nie pokazał, a trochę grosza pewnie za niego dostaliśmy. A kiedyś pisano we Włoszech, że to taaaaki talent jest. :wink:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 30 maja 2008, 17:50

Już prawie przesądzone jest wypożyczenie Gourcuffa do Bordeaux.Trzeba czekać tylko na potwierdzenie ale sam Francuz wypowiedział sie że zostanie wypożyczony więc wydaje się że sprawa przesądzona.
Czyli narazie sie "wzmacniamy".Po odejściu Oliveiry i Gilardino czas na Francuza.Na napastnikach Rossoneri zarobili spore pieniądze i tylko mnie dziwi że Łysy mówi o tym jak to Barcelona stawia zaporowe ceny.Gila za 15 baniek to chyba nie mało :?: a Zambrotta jeszcze nie jest zaklepany bo różnica wynosi niesamowicie dużo bo 2 mln euro.Żenada i tyle a najlepsze będzie to jak Juve poczuje szanse i szybko zaklepie Włocha wtedy dopiero bedzie ubaw :roll: .Narazie w prasie jest ogrom plotek i lepiej wiedze na temat ruchów transferowych opierajmy o wypowiedzi Łysego a on powiedział że o Boriello będą zabiegać po wygaśnięciu umowy o współwłaścicielstwie czyli bodajże 23 czerwca.Druga sprawa to Zambro jest blisko ale jak Barca nie opuści ceny to łysy może puścić focha na Blaugrane bo to bardzo "drogi butik".Łysy bełkotał również że na następny sezon mamy 3 bramkarzy Dida Abiatti Kalac więc o transferze bramkarza zapomnijmy.Natomiast jeżeli chodzi o tą wielką gwiazde która ma zasilić atak to Drogba i Eto są bardzo drodzy a jest szansa na Sheve(jeżeli Sheva ma być wielkim transferem to z szacunkiem niech go sobie w dupe wsadzą) tylko Milan postawił warunki i trzeba czekać na ruch Romka.
Czyli trzeba czekać zapowiada sie bardzo fajnie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 30 maja 2008, 18:14

gilardino11 a co dziwi cię to :?: :wink:
Bo dla mnie oczywiste było że Milan rewolucji nie zrobi, a jak ją zrobi to tylko w stopniu jaki ich zadowala a inni uważają nie za rewolucję a korektę....
Taką juz mentalność i sposób prowadzenia polityki transferowej ma zarząd i właściciel Milanu i to się nie zmieni :roll:
Narazie moim zdaniem ruchy przeprowadzone przez Milan wyglądają dobrze, sprzedarz Gilardino za 15 mln to duży sukces, sprzedarz Olivieiry to dla mnie też dobry ruch, bo to gracz ligi Hiszpańskiej i w Serie A już sobie raz nie poradził, co mogło się powtórzyć, a co jak co ale Milan potrzebuje pewności w ataku. Wypożyczenie Gourcuffa to kolejny najlepszy możliwy pomysł, bo na sprzedaż tego gracza narazie jest za wcześnie, w Milanie na teraz przyszłości nie ma a w mocnym Bordeaux może sporo zyskać i pewnie będize się dobrze tam czuł.
Jedyny błąd to to że Llorisa Milan odpuścił, dziwne bo o ile z początku myślałem że to było zależne od tego czy odejdzie Dida, teraz wiemy że Dida najpewniej będzie 3 GK więc i przy Llorisie by mógł być a Abbiati przecierz klub by sobie znalazł...
Jesli chodzi o transfer Zambro to ja się go w JUVE nie spodziewam i raczej Stara Dama z Barcą negocjacji nie prowadzi, wiec możecie się targować :lol: tyle tylko że przy takich negocjacjach szans na wyrwanie Eto'o Ade czy Drogby Milanu są minimalne, a może i jeszcze mniejsze bo sam transfer kogokolwiek z tej 3 do Milanu jest albo mało prawdopodobny (Drogba) albo wręcz prawie nierealny...

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 maja 2008, 18:32

Transfery out bardzo dobrze.Pozbylismy sie czterech pilkarzy ktorzy niewiele dobrego dawali Milanowi.
Gorzej na razie z transferami in.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 maja 2008, 10:38

"Zawrotne sumy nie mają sensu: ani za Drogbę, ani za Eto'o, ani za Fabregasa. Stawiamy na Borriello, który ma za sobą świetny sezon i doskonale zna klubowe realia. Musi jedynie udowodnić, że jest zawodnikiem na miarę Milanu. Shevchenko jest mile widziany, ale tylko jeśli przyjdzie za darmo. Klub będzie się wzmacniał według długoterminowego projektu."

to fragment z wywiadu z synem Berlusconiego..czyli prawdopodobnie Borreillo jest obiecanym wielkim napastnikiem...prezes Genoi powiedzial ze Milan mu zaoferowal 3 mln rocznie i dziwic sie ze pozniej mamy braki w budzecie...nie rozumie jednego..klub ma sie wzmacniac wedlug dlugoerminowego projektu.wiec co na liscie zyczen robi Szewa.czy u naszych dzialaczy dlugoterminowy projekt to 2-3 lata??to samo tyczy sie Zambrotty.wiem to jest swietny pilkarz i nam sie przyda ale napewno nie kwalifikuje sie do dlugoterminowego projektu

mowi sie ze Carlo moze odejsc do Cheslea a do nas Lippi.moze i to by bylo dobre rozwiazanie.ale Lippi tez ma pilkarzy ktorych lubi(Iaquinta) i chyba chcialby grac skrzydlami.noi co najwazniejsze Lippi napewno zarzadalby jakies powazniejszej kwoty na transfery

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 31 maja 2008, 20:54

mete pisze:mowi sie ze Carlo moze odejsc do Cheslea a do nas Lippi.moze i to by bylo dobre rozwiazanie.ale Lippi tez ma pilkarzy ktorych lubi(Iaquinta) i chyba chcialby grac skrzydlami.noi co najwazniejsze Lippi napewno zarzadalby jakies powazniejszej kwoty na transfery
Wolalbym Rijkaarda.Ma swietna osobowosc.I jak najbardziej podchodzi pod polityke Milanu jesli chodzi o wybor trenerow.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 maja 2008, 20:57

Chlopaczek pisze: Wolalbym Rijkaarda.Ma swietna osobowosc.I jak najbardziej podchodzi pod polityke Milanu jesli chodzi o wybor trenerow.
Wiesz, obawiam się, że Rijkaard pozostawiłby po sobie w Mediolanie jeszcze większy burdel, niż ten, który ewentualnie zostawi Ancelotti odchodząc. Aczkolwiek jestem wielkim zwolennikiem odejścia Carlo, mam nadzieję, że na jego miejsce przyjdzie Lippi, bo na Mourinho niestety szans już nie ma... :(

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 31 maja 2008, 21:08

Nawet jesli sprawdziloby sie Twoje proroctwo to przynajmniej pomysl jaki to bylby piekny burdel.Dzieki Frankowi bylby to burdel artystyczny.

Nic nie umniejszajac Lippiemu bo wielkim trenerem jest.Ale do pelnej wielkosc to mu brakuje w moich oczach sukcesow poza calcio.Chcialbym zobaczyc jak sobie radzi z zagranicznym klubem lub obca reprezentacja.

Moim faworytem do ewentualnego zastapienia Carlo jak juz napisalem jest Rijkaard.Moj ulubieniec poszedl trenowac Ajax.Po tym jakie tam (oraz na Euro) osiagnie wyniki bede mogl lepiej ocenic czy dobrze robilem lansujac go na trenera Milanu.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 31 maja 2008, 21:36

Jeżeli sprawa trenera ma się wyjaśnić to musi to nastąpić w najbliższym czasie bo nowy trener powinien decydować o transferach jeżeli w ogóle dojdzie do sytuacji w której Milan rozstanie się z Carlo.

Jeżeli już to kto ja jego miejsce ? Nie zastanawiałem się nad tym. Lippi to dobry trener podobnie jak Rijkaard ale prezentują różne wizje gry. Lubię piłkę offensywną i ładną dlatego Holender bardziej pasuje mojej wizji Milanu :lol:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 31 maja 2008, 22:38

AAaaaaaa mamy Zambro \o/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”