Abramowicz - Strona 9

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 sie 2006, 18:05

Rossi to wychodzi ze Sero dał na temat i sprowokował wymiane poglądów do 3 w nocy :P hehe ale tylko wyjasniła wszystkie kwestia ta wymiana :wink:
Rossi pisze:Mam pytanie odnośnie przejmowania klubow włoskich przez pojedynicze osoby :roll: Czy Tifosi byli zadowolenia w tamtych czasach że ich klub przechodzi w ręce jednegoi właściciela :?: Były prostesty takie jak w przypadku Glazera :?: I czy wyedy Inter bądzi Milan były zadłużone :?:
Tak jak Zico napisałe - Moratti obją klub po ojcu a Berlusconi wykupił Milan w trudnym dla niego momencie - to były inne czasy - inne pieniądze - Obaj panowie z Mediolanu nie zarobili tylko na klubach [inaczej może - dorobili się tylko na klubach] bo przeciesz Berlusconi nie dzięki Milanowi jest najbogadszym Włochem a dzieki swojemu koncernowi medialnemu i nie tylko - podobnie Massimo Moratti przeciesz działą na kilku rynkach [Pirelli itd] Patrząc na upadające inne potęgi piłki - to można powiedzieć że chyba po obu stronach Mediolanu nikt nie żałuje ale np. Berlusconi obją Milan 20 lat temu wiec to nie było tak jak teraz.

Co jeszcze ważna Glazer "przyszedł" po Romku na wyspy a już wtedy Chelsea miała wrogów takiej gdzie takie strategi. Wiec nie każdy fan sie na to godził. :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 15 sie 2006, 18:18

Rossi pisze:Tylko cały temat się wywiązał bo Sero zasugerował że MU zaczyna spadać pod względem finansowym a to jest nie prawda. Dzsiiaj np podpisali kontrakt znajiekszą na świecie niezależna firmowa bukmacherskoa To jest klub któy przynosi najwieksze zyski i basta

No to sory byłem w błędzie :P
Z moich obserwacji wynikało, że po przejęciu MU przez Glazera i wycofaniu się z giełdy Diabły spadają pod względem finansowym.
Zico_FCI pisze:Nigdy Moratti nie próbował zarabiać na klubie i nigdy prawdopodobnie na nim nie zarobił złamanego centa. On tak samo jak jego ojciec kieruje się miłością do klubu.

I to jest w nim największe. Nigdy nie chciał na Interze zarobić i go porzucić, tylko był i będzie Nerazzurri na zawsze.

Awatar użytkownika
Paweuu
Pseudoforumowicz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paweuu » 17 mar 2007, 14:56

Roman to je kolo
Jakieś 30-20 lat temu (nie pamiętam już)
stał w Rosji na targu i sprzedawał lalki
a teraz kupuje Szewczenki po 40 milionów.
Kupuje, ale nic za tym nie idzie.
Pieniądze nie budują drużyny.
Jednak dorobić się tyle hajsu w tak krótkim czasie
to nie lada wyczyn.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 17 mar 2007, 14:58

Paweuu pisze:Kupuje, ale nic za tym nie idzie.

Racja, bo co to jest np. mistrzostwo Anglii?

Awatar użytkownika
p.szerge
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: p.szerge » 18 mar 2007, 12:42

Nie wszystko można za pieniądze kupić, prosta sprawa.

bragiel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bragiel » 12 kwie 2007, 20:52

p.szerge pisze:Nie wszystko można za pieniądze kupić, prosta sprawa.
W życiu nie, ale w piłce tak.
Myślę, że Chelsea wygra w tym sezonie ligę Mistrzów i zdobędzie Mistrzostwo Anglii.
Co jest więcej do wygrania ? Nic.

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 21 kwie 2007, 12:58

bragiel pisze: Myślę, że Chelsea wygra w tym sezonie ligę Mistrzów i zdobędzie Mistrzostwo Anglii.
Co jest więcej do wygrania ? Nic.
Chyba kolega się zagalopował... z mistrzostwem Anglii The Blues w tym sezonie będzie musiał się rozstać (mam nadzieje że na jak najdłużej), Manchester jest w wybornej formie, a w lidze mistrzów myśle że Rosso Neri pokażą miejsce w szyku dla Chelsea. A tak na marginesie to w kolejnym sezonie Premiership królować będzie Arsenal. 8) 8) 8)

kieloo
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kieloo » 30 kwie 2007, 15:22

Według mnie Chelsea to już nie jest zwykły klub. To maszyna do zbijania grubej kasiory. Cele które Abramowicz nakłada na trenera Mourinho sš bynajmniej współmierne do pensji portugalczyka. Mam tylko nadzieję, że kiedyœ ta cała ropa w Rosji się skończy a Chelsea znów będzie normalnym klubem

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 kwie 2007, 15:24

kieloo pisze:To maszyna do zbijania grubej kasiory.
Maszyna do zbijania grubej kasiory? Chyba maszyna do pochłaniania ogromnych pieniędzy :lol:

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 04 maja 2007, 12:51

Goguś pisze:Tak się składa ze jestem moderatorem forum storny www.chelsea.pl, obcuje tam z kibicami i co się okazuje.

Nic nie ujmując Tobie i Twoim kolegom .... dlaczego tak malutko newsów jest na tej stronie ? Skupiacie się na kompilacjach i grafice, a ja bym chciał poczytać coś konkretnego. Porównując do devilpage, realmadryt, blaugrany to chelsea.pl jest naprawdę ... kiepska. Nie chcę tutaj naruszać waszych ambicji, piszę jak ja to widzę.
Goguś pisze:Romek zbija kasę w większości na dzieciach, fanach kopanej. To dobrze czy źle? Odpowiedzcie sami.
Co jest istotą dobrego biznesu ? Sprzedaż pamiątek wiernym kibicom, czy ściągnięcie tuzy futbolu i zarabianie na jego osobie ? Myślę, że odpowiedź jest prosta. Abramowicz wie co robi, tylko nijak nie ma to odzwierciedlenia w wynikach Chelsea.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 maja 2007, 14:32

Loczek pisze: Abramowicz wie co robi, tylko nijak nie ma to odzwierciedlenia w wynikach Chelsea.

Nie roumiem za bardzo... Wyniki Chelsea sa przeciez dobre, a nawet bardzo dobre. Od kiedy przyszedł do Londynu Romek zespoł był w lidze nie nizej niz 2 miejsce, dwa razy półfinał LM, jkaies tam mneijsze puchary czy tarcze na Wyspach. Obok interesów ida takze sukcesy, czy jakis inny klub Premiership w ostatnich 4 latach ma podobne osiągnięcia :?:

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 04 maja 2007, 14:54

Jarzinho pisze:
Loczek pisze: Abramowicz wie co robi, tylko nijak nie ma to odzwierciedlenia w wynikach Chelsea.

Obok interesów ida takze sukcesy, czy jakis inny klub Premiership w ostatnich 4 latach ma podobne osiągnięcia :?:
Nie wydaje mi się... Liverpool w ciągu trzech lat dotarł do finału Ligi Mistrzów (w tym wygrywając w 2005r), może nie rządzą na krajowych boiskach, ale to wydaje mi się większym osiągnięciem niż wygrana dwa razy z rzędu w Premieship...

Interesy też raczej nie idą jeśli Roman w klub zainwestował ponad 400mln funtów i mało co mu się zwróciło...

Awatar użytkownika
Dembik
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dembik » 04 maja 2007, 14:57

Jarzinho pisze:Nie roumiem za bardzo... Wyniki Chelsea sa przeciez dobre, a nawet bardzo dobre. Od kiedy przyszedł do Londynu Romek zespoł był w lidze nie nizej niz 2 miejsce, dwa razy półfinał LM, jkaies tam mneijsze puchary czy tarcze na Wyspach. Obok interesów ida takze sukcesy, czy jakis inny klub Premiership w ostatnich 4 latach ma podobne osiągnięcia :?:
Ale jak na Chelsea, która od panowania Abramowicza na transfery wydała 200 milionów funtów to bardzo mało. Ten sezon mają udany. Jeszcze niedawno walczyli o 4 trofea w tym jeden już osiągnięty (Carling Cup). Mistrzostwo Kraju teoretycznie już przegrali z Manchesterem. W Lidze Mistrzów w półfnale zakończyli przygodę, więc teraz walka tylko o Puchar Anglii z Manchesterem United.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 maja 2007, 15:44

kyloloko pisze:Nie wydaje mi się... Liverpool w ciągu trzech lat dotarł do finału Ligi Mistrzów (w tym wygrywając w 2005r), może nie rządzą na krajowych boiskach, ale to wydaje mi się większym osiągnięciem niż wygrana dwa razy z rzędu w Premieship...

Interesy też raczej nie idą jeśli Roman w klub zainwestował ponad 400mln funtów i mało co mu się zwróciło...
Seweryn92 pisze:Ale jak na Chelsea, która od panowania Abramowicza na transfery wydała 200 milionów funtów to bardzo mało.

Raczej trudno, aby to mu sie zwrociło po 5 latach. Chelsea jest coraz bardziej rozpoznawalna na świecie, więc i będzie przynosila większe zyski. Wydać musiał sporo, bo w przejmowaej druzynie zaowndików klasy światowej było niewielu. Lampard, Cole, Terry, o których wtedy za głośno nie było. Jest chyba jeden klub, ktory w ostatnich 4 latach zainwestował w same transfery podobna kwote, a narazie nie zanosi sie, zeby cos wygrał. Z czasem pieniądze będą sie zwracać.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 01 cze 2008, 13:13

Jarzinho pisze:Raczej trudno, aby to mu sie zwrociło po 5 latach. Chelsea jest coraz bardziej rozpoznawalna na świecie, więc i będzie przynosila większe zyski. Wydać musiał sporo, bo w przejmowaej druzynie zaowndików klasy światowej było niewielu. Lampard, Cole, Terry, o których wtedy za głośno nie było. Jest chyba jeden klub, ktory w ostatnich 4 latach zainwestował w same transfery podobna kwote, a narazie nie zanosi sie, zeby cos wygrał. Z czasem pieniądze będą sie zwracać.

Pieniądze już się zwracają :D :D Romek zrobił dobry ruch kupując klub w długach i wyprowadzając ją na prostą :D sądzę jednak że w niektóre transfery były niepotrzebne oraz po przepłacał w wielu 8) 8) ale jak się ma tyle kasy to nie patrzy się na ceny :D :D Chelsea odnosi sukcesy w ostatnich latach i zapisuje się na karcie historii 8) 8) Klub ma coraz lepszą markę i jest coraz lepiej rozpoznawalny na świecie co bardzo cieszy 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”