Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 60

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Hamek84
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 25 kwie 2008, 23:10

Kostiantyn MACHNOWSKYJ (Ukraina) z ŁKSu Łódź do Legii Warszawa

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 06 maja 2008, 21:05

POMOCNIK DYSKOBOLII OD PRZYSZŁEGO SEZONU BĘDZIE GRAŁ W PREMIER LEAGUE

To będzie hit transferowy w polskiej lidze przed Euro 2008. Na dwa dni przed tym, zanim Leo Beenhakker ogłosi powołania dla 26 zawodników na ostatnie zgrupowanie w Niemczech, pomocnik reprezentacji, Radosław Majewski, złoży podpis pod kontraktem z West Bromwich Albion. Jak dowiedział się "Super Express", Anglicy zapłacą za Polaka aż 3 mln euro.

- To jest życiowa szansa i trzeba z niej skorzystać - powiedział "Super Expressowi" Majewski. - Nie boję się przeprowadzki na Wyspy. W każdej zachodniej lidze jest ciężko. Fakt, nie mam dobrych warunków fizycznych i nie jestem boiskowym chamem. Ale tego można się przecież nauczyć.

WBA, beniaminek Premier League, specjalizuje się ostatnio w sprowadzaniu piłkarzy Dyskobolii. Wcześniej trafił tam Bartosz Ślusarski, obecnie wypożyczony do Sheffield Wednesday. West Bromwich Albion to także były klub Tomasza Kuszczaka, który dziś występuje w Manchesterze United.

źródło: Super Express & futbol.pl

Hamek84
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 01 cze 2008, 20:14

Słyszałem że Górnik Zabrze poważnie zainteresowany jest napastnikiem Avellino - Giacomo Ciprianim. Podobno to bardzo dobry grajek.

Pamiętam jak kiedyś grał w Bolognii...wtedy wróżyłem mu kariere a teraz gdzieś się pałęta po niższych ligach.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 01 cze 2008, 22:58

Dariusza Kołodzieja już mają, więc tych napastników trochę już dużo ma Górnik. Według mnie powinni trochę pomocników pościągać klasowych.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 23 cze 2008, 20:28

Jak donoszą włoskie media napastnik Górnika Zabrze Dawid Jarka znajduje się w kręgu zainteresowań rzymskiego Lazio.

Jarka w ubiegłym sezonie Orange Ekstraklasy strzelił dla Górnika 11 bramek. W rundzie jesiennej Jarka błyszczał skutecznością (tylko Polonii Bytom wbił 4 gole). W rundzie wiosennej zawodził i dlatego pojawiły się spekulacje jakoby miał on opuścić "górniczą" jedenastkę.

- Jestem tym bardzo zaskoczony, ale cieszę się, że tak wielki klub słyszał o mnie i chce mnie pozyskać. Na chwilę obecną jestem jednak piłkarzem Górnika i pewnie tak pozostanie. - przyznał zaskoczony zawodnik.

:lol: Dariusz Dudka miał zainteresowanie Lazio ale po Euro sprawa ucichła a chcą Jarkę, co miał swoje 3 mecze strzelając w jednym 4 gole? Dla mnie to raczej dziennikarska kaczka niż chodź kawałek prawdy 8)

Hamek84
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 28 cze 2008, 16:16

A co byście powiedzieli na tych dwóch grajków:

Dusan Basta
http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... rofil.html
Chciała go i Legia i Wisła swego czasu. Moim zdaniem na zawodnika tej klasy jeszcze stać Polskie kluby!

Branimir Bajić
http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... rofil.html
W Partizanie grał świetnie, jest bardzo solidnym środkowym obrońcą i niepotrzebnie pałęta się gdzieś po drugiej Bundeslidze ;/

Dramatic
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dramatic » 28 cze 2008, 16:59

Dudka kolegą klubowym Jelenia ;d

mls
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mls » 06 lip 2008, 13:47

Jak myślicie czy Kosowski wróci znowu do Wisły Kraków??czy może wybierze GRECJĘ?? :D :D

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 08 lip 2008, 0:23

mls pisze:Jak myślicie czy Kosowski wróci znowu do Wisły Kraków??czy może wybierze GRECJĘ?? :D :D
Ani Wisla ani Grecja tylko Cypr :)

Kamil Kosowski w Apoelu Nikozja
Były reprezentacyjny piłkarz Kamil Kosowski podpisał w poniedziałek kontrakt z cypryjskim Apoelem Nikozja - poinformował klub na swojej stronie intenetowej.

W drużynie wicemistrza Cypru Kosowski, który rundę wiosenną ostatniego sezonu spędził w hiszpańskim FC Cadiz, spotka m.in. Marcina Żewłakowa oraz Brazylijczyka Jeana Paulistę, z którym jeszcze przed rokiem występował w krakowskiej Wiśle.

W przeszłości w Apoelu występowali m.in. Wojciech Kowalczyk, Jarosław Popiela czy Andrzej Krzyształowicz.

Kosowski w nowym klubie zadebiutuje 17 lipca w meczu pierwszej rundy kwalifikacyjnej Pucharu UEFA z macedońską ekipą FK Pelister Bitola.

dobry_typ
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dobry_typ » 14 lip 2008, 13:42

Gajtkowski jednak w Lechii? O Mysonie nie wspominam, gdyż to moim skromnym zdaniem żadne wzmocnienie;)
Transferowe ruchy Lechii Gdańsk nabrały tempa. Beniaminka wzmocnią obrońca Arkadiusz Mysona z Łódzkiego Klubu Sportowego oraz napastnik Krzysztof Gajtkowski z Korony Kielce. I choć z tym ostatnim wyniknął wczoraj mały problem, to obaj stawią się dziś w Gdańsku na testach medycznych. Jeśli przejdą je pomyślnie, dołączą do przebywającego we Wronkach na zgrupowaniu zespołu biało-zielonych.

Ostatecznie w piątek strony osiągnęły porozumienie w sprawie Mysony i zawodnik mógł odetchnąć z ulgą. - Cieszę się z takiego rozwiązania. Miałem propozycje także z innych klubów, między innymi Jagiellonii Białystok. Wybrałem jednak Gdańsk, bo to piękne miasto. A przede wszystkim z Lechią mam coś do osiągnięcia - powiedział Mysona.

Razem z nim na testach medycznych stawi się dziś Krzysztof Gajtkowski. Doświadczony zawodnik będzie z Korony wypożyczony na rok. Za 200 tysięcy złotych, a jeśli się sprawdzi, to za rok Lechia dopłaci klubowi z Kielc kolejne 300 tysięcy i dokona w ten sposób transferu definitywnego. Takie rozwiązanie nie do końca odpowiada samemu Gajtkowskiemu. - Jestem doświadczonym zawodnikiem i chciałbym większej stabilizacji ze względu na rodzinę. Wypożyczenie nie jest rozwiązaniem, które mnie satysfakcjonuje - mówi.

- Zdążyliśmy osiągnąć z Koroną porozumienie, aż tu wczoraj wyniknął mały problem z Krzysztofem. Będziemy o tym rozmawiać i myślę, że jakoś sobie poradzimy - powiedział dyrektor sportowy Lechii Radosław Michalski. - W miejscu natomiast stanęły negocjacje z kieleckim klubem w sprawie Marcina Kaczmarka. Ale nadal jesteśmy nim zainteresowani - dodał Michalski.

Definitywnie wykupiono też z Lecha Poznań Tomasza Midzierskiego, ale stoper ten grał już w Lechii wiosną na zasadzie wypożyczenia. Teraz jego przejście kosztowało gdański klub 200 tysięcy złotych.

źródło: Przegląd Sportowy

mls
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mls » 23 lip 2008, 9:26

Zbigniew Zakrzewski FC THUN :arrow: ARKA GDYNIA :D :D

ŻAKI WRACA DO POLSKI ALE TYLKO NA RAZIE NA ROK!!!!

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 23 lip 2008, 20:05

mls pisze:Zbigniew Zakrzewski FC THUN :arrow: ARKA GDYNIA :D :D

ŻAKI WRACA DO POLSKI ALE TYLKO NA RAZIE NA ROK!!!!
To sobie pogra na zapleczu ekstraklasy :lol:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 23 lip 2008, 20:30

Chyba jednak może nie zagrać. Z tego co zrozumiałem umowa została tak skonstruowana, że Zakrzewski przechodzi tylko i wyłącznie do Arki Gdynie w Ekstraklasie.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Re: Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 25 sie 2008, 16:22

Tomasz Jodłowiec za 1,4 mln ojro do Napoli. Bardzo się zdziwiłem, bo o Polaku mało się mówiło i słyszało, a tu jakby nie patrzeć taka niespodziana. Tylko znając życie to będzie tam grzał ławę i płakał, że nie może grać po czym wykupi go jakiś średniak z Holandii tudzież Francji. Mimo wszystko, nadzieja umiera ostatnia.

Btw, duża cena.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 sie 2008, 18:13

BaSSu pisze:Tomasz Jodłowiec za 1,4 mln ojro do Napoli. Bardzo się zdziwiłem, bo o Polaku mało się mówiło i słyszało, a tu jakby nie patrzeć taka niespodziana. Tylko znając życie to będzie tam grzał ławę i płakał, że nie może grać po czym wykupi go jakiś średniak z Holandii tudzież Francji. Mimo wszystko, nadzieja umiera ostatnia.

Btw, duża cena.
To że on nie będzie grał w podstawowym squadzie to bardziej niż pewne. Napoli ma na środku obrony gwiazdę reprezentacji włoch u21 Santacroce, który jest juz jest liderem defensywy, a obok niego będzie grał kupiony za jakieś 6 mln Rinualdo, który grał ostatnio w Palermo.
Tyle że on tam przychodzi jako względnie utalentowany gracz i to jest dla niego największa szansa w tym transferze, bo Napoli na młodych stawiać potrafi i mają wiekiego dyrektora sportowego (Marino), który ma niezwykłego nosa do nowych grajków. Oby tym razem też się nie pomylił :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”