AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 440

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1300

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 01 cze 2008, 18:53

.mialo byc 7-8 transferow jest narazie 3...wiec jeszcze 4-5 pilkarzy...bramkarz napastnik ofensywny pomocnik obronca noi Sanmarco to by bylo swietne mercato
Że ile :?: może zaraz 15 :lol:
7-8 miało być zmian w kadrze czyli odejście Gilardino, Cafu i Serginho to również są zmiany :wink: .Wydaje mi się że jeszcze kupimy jednego napastnika i na tym skończymy swoje Mercato nie oszukujmy sie i tak jak na łysego jest dobrze.

PhenoM
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PhenoM » 01 cze 2008, 20:24

Znając Gallianiego, to jako transfery policzy także zawodników Primavery i rezerw, którzy powrócili z wypożyczeń :)

ArekP
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ArekP » 01 cze 2008, 20:46

Ja bardzo jestem zadowolony z transferu Zambrotty,szkoda tylko że nie 2 lata wcześniej przyszedł.Ale po kolei:
Bramka:Dida,Kalac,Abbiati
Mam nadzieje że odejdzie Dida(co będzie trudne bo nikt go nie chce a jemu pasuje ławka za 4 bańki) a w jego miejsce ktoś do 1 składu bo ani Zejko ani Abbiati nie nadają sie na dłuższą metę.
Obrona:
Potrzeba jeszcze 1 na środek jak Simic odejdzie-typu solidnego rezerwowego jak Bonera bo Paolo nie w każdym meczu ma siłę grać.Może być Morzarotti-w Empoli grał prawie w każdym meczu a do tego wychowanek co może być ważne przy tych nowych przepisach.No i 1 na lewą albo prawą w zależności gdzie ma grać Zambrotta za Favalliego-mamy Grimiego,Antonelliego,Antoniniego.Nie trzeba dawać za nich kasy co jest plusem albo mała za 2 połowę karty.
Pomoc:Idiotyzmem byłoby oddanie Sammarco na własność Sampdorii.Jest wychowankiem,miał świetny sezon,strzelił 6 bramek a my ciągle nie mamy zmiany za Pirlo,który jak nie gra to gra siada-mogłby go odciążyć ze słabymi.I w tym momencie pozbywamy sie Brocchiego i Emersona.Kaka i Seedorf też bez zmiany są.Dinho mógłby załatwić sprawę.Gurki na wypożyczenie.
Atak:
Dobrze że odszedł Gila,ale Boriello to jakiś żart.Nie wierze że może być zbawieniem ale zawsze lepiej się miło rozczarować.Pippo jako joker,Pato pewniak.Gdyby przyszedł Dinho cofniętego napastnika mamy też załatwionego i potrzebny byłby sęp do 1 składu-chciałbym Gomeza-dobry technicznie i umi grać w polu karnym.
Stanowcze nie dla Shevy-odszedł,jego decyzja,jest bez formy-nie dziękuję.
to tyle

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 02 cze 2008, 16:44

Nie są jeszcze dogadane szczegóły co do transferu Zambrotty, dlatego nie ma wzmianki o tym na stronie oficjalnej Blaugrany. Według ostatnich doniesień Gianluca ma przejść za 9 mln euro plus 2 mln, jeśli Milan zakwalifikuje się do LM w następnych dwóch sezonach(po 1 mln za sezon) :) Pozdro

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 cze 2008, 17:07

Nie są jeszcze dogadane szczegóły co do transferu Zambrotty, dlatego nie ma wzmianki o tym na stronie oficjalnej Blaugrany. Według ostatnich doniesień Gianluca ma przejść za 9 mln euro plus 2 mln, jeśli Milan zakwalifikuje się do LM w następnych dwóch sezonach(po 1 mln za sezon) Smile Pozdro
z tego co Galliani powiedzial to transfer jest w 100% dogadany. Laporta pozwolil na ogloszenie transferu. Umowa nie zostala jeszcze zawarta bo Laporty nie ma w Barcelonie.
Nie podpisaliśmy jeszcze umowy (z Barceloną – przyp. dez), gdyż prezydent Laporta przebywa w Stanach Zjednoczonych. Otrzymałem jednak z jego strony zgodę na ogłoszenie tego transferu.”
Według ostatnich doniesień Gianluca ma przejść za 9 mln euro plus 2 mln, jeśli Milan zakwalifikuje się do LM w następnych dwóch sezonach(po 1 mln za sezon) Smile Pozdro

nie ma takiej mozliwosci zeby Galliani zaplacic za 31 letniego zawodnika 11 baniek..

PhenoM
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PhenoM » 02 cze 2008, 19:41

mete pisze:nie ma takiej mozliwosci zeby Galliani zaplacic za 31 letniego zawodnika 11 baniek..
A czemu nie? Dla Gallianiego nie ma rzeczy niemożliwych ;] Jeśli tak będzie, to można pogratulować jedynie Barcelonie xD

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 02 cze 2008, 19:59

Gdzieś za taką kwotę to można chyba się koło Vargasa pokręcic .

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 cze 2008, 20:01

A czemu nie? Dla Gallianiego nie ma rzeczy niemożliwych ;] Jeśli tak będzie, to można pogratulować jedynie Barcelonie xD
poprostu Galliani jest jaki jest i nikt juz chyba tego nie zmieni..zawsze targuje sie o ostatniego centa i nie po to tyle trwala telenowela z Zambrotta zeby teraz zaplacic za niego 11 baniek..taka oferta wydaje mi sie ze z miejsca bylaby zaakceptowana przez Barce

PhenoM
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PhenoM » 02 cze 2008, 20:04

Racja, ale myślę, że Galliani mógłby wywinąć taki numer i dać za niego tyle, bo jest doświadczonym wiekowo piłkarzem (czyli takim jak większość Milanistów), napalił się na niego i wie, że sobie poradzi no i jest Włochem :)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 cze 2008, 15:47

Jak podają portugalskie media, AC Milan chce sprowadzić na San Siro zawodnika Sportingu Lizbona Miguela Veloso. Wraz z 22-letnim pomocnikiem reprezentacji Portugalii do Milanu miałby wrócić wypożyczony do klubu z Estádio José Alvalade Leandro Grimi. Jeżeli rossoneri chcą pozyskać Veloso, muszą się liczyć z wydatkiem około 25 milionów euro oraz z tym, że o Portugalczyka walczą takie kluby jak Arsenal Londyn, Manchester United oraz Liverpool FC.
Nigdy się Veloso nie przyglądałem, a FM nie ufam tak, żeby mieć pewność, że Portugalczyk się w Milanie sprawdzi. W każdym razie w FM jest genialny, rewelacyjny, itp. Nie wiem, jak w rzeczywistości, bo oglądając mecze Sportingu (a oglądałem większość na wiosnę) przyglądałem się Grimiemu i powiem jedno - on musi do nas wrócić. Idealny następca Jankulovskiego czy Zambrotty. Zarząd się ośmieszy, jeśli go sprzeda, bo za rok, dwa potrzebny nam będzie dobry OL, a takim jest Grimi.[/quote]

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 cze 2008, 15:56

Nigdy się Veloso nie przyglądałem, a FM nie ufam tak, żeby mieć pewność, że Portugalczyk się w Milanie sprawdzi. W każdym razie w FM jest genialny, rewelacyjny, itp. Nie wiem, jak w rzeczywistości, bo oglądając mecze Sportingu (a oglądałem większość na wiosnę) przyglądałem się Grimiemu i powiem jedno - on musi do nas wrócić. Idealny następca Jankulovskiego czy Zambrotty. Zarząd się ośmieszy, jeśli go sprzeda, bo za rok, dwa potrzebny nam będzie dobry OL, a takim jest Grimi.
[/quote]

ciekawi mnie na jaka pozycje bylby sprowadzony Veloso...srodkowy obronca czy defensywny pomocnik bo na obu moze grac..co do Grimiego to powinien wrocic i podziekowac Favalliemu..przydaloby sie wreszczie zainteresowanie jakims ofenswynym pomocnikiem bo nie mozemy zostac w kadrze z 2 ofensywnymi pomocnikiami skoro dwie nasze taktyke ktore mamy oopracowane wymagaja grania dwoch takowych pomocnikow na boisku

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 03 cze 2008, 16:02

W FM nie gram a mecze Sportingu oglądam tylko jak grają w LM bądź UEFA. Veloso jest mi kompletnie obcy, nie wiem na co go stać ale cena około 25 mln euro musi o czymś świadczyć jak również fakt że biją się o niego czołowe angielskie kluby.
Jeżeli Milan chce sprowadzić Eto, Drogbe czy którego z napastników o którym mówił Galliani to nie sądzę aby znaleźli 25mln na zawodnika Sportingu.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 cze 2008, 16:14

mete pisze:nie mozemy zostac w kadrze z 2 ofensywnymi pomocnikiami skoro dwie nasze taktyke ktore mamy oopracowane wymagaja grania dwoch takowych pomocnikow na boisku
Że jak? Mamy dopracowaną choinkę z dwójką OPŚ i 4-3-1-2 z jednym OPŚ, gdzie tu dwóch takowych pomocników potrzebnych?
Łukasz_ pisze:Jeżeli Milan chce sprowadzić Eto, Drogbe czy którego z napastników o którym mówił Galliani to nie sądzę aby znaleźli 25mln na zawodnika Sportingu.
Dokładnie, tym bardziej, że na środku pomocy nie potrzebny nam taki piłkarz - co innego Cigarini, który byłby o wiele tańszy i tak samo przydatny - bo Veloso widzę jako zmiennika dla Pirlo, a nie piłkarza pierwszego składu na pozycjach Gattuso czy Ambro.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 cze 2008, 16:42

Że jak? Mamy dopracowaną choinkę z dwójką OPŚ i 4-3-1-2 z jednym OPŚ, gdzie tu dwóch takowych pomocników potrzebnych?
mamy w kadrze 2 ofensywnych pomocnikow(Kaka i Seedorf)..przy obu taktykach graja oni w pierwszym skladzie a nie maja zmiennikow

za naszych najlepszych czasow pod wodza Carlo w taktyke 4-3-1-2 gralismy pomoca Pirlo Gattuso Seedorf Kaka..nie wyobrazam sobie zebysmy grali teraz pomoca Pirlo Gattuso Flamini/Ambrosini Kaka/Seedorf bo jest za malo kreatywna

Edit

ponoc Sanmarco sprzedany do Sampdorii za 2,4 mln euro..jak dla mnie kompletnie nie przemyslana decyzja chyba ze zbieraja kase na Eto'o choc mysle ze Paolo powinien wrocic

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 cze 2008, 17:38

mete pisze: mamy w kadrze 2 ofensywnych pomocnikow(Kaka i Seedorf)..przy obu taktykach graja oni w pierwszym skladzie a nie maja zmiennikow
Seedorf nie nadaje się na grę na środku pomocy. Ambrosini, Gattuso i Pirlo, ewentualnie Flamini za jednego z DP wydaje się być dużo ciekawszą alternatywą, tym bardziej w sytuacji, gdy boczni obrońcy będą często zapuszczać się pod pole karne rywala jak za dawnych czasów - wtedy na środku musi być odpowiednie zabezpieczenie przed kontrą, którego sam Gattuso, nawet przy wsparciu cofniętego Pirlo lub Seedorfa, nie da.
Toteż wydaje mi się, że na środku będzie grał duet DP (Gattuso, Flamini, Ambro, Emerson, Brocchi), obok nich Pirlo, przed nimi ktoś z duetu Seedorf-Kaka.
O ile Ancelotti przejdzie na 1-4-3-1-2.
Sampdoria Genoa w oficjalnym komunikacie poinformowała, że wykupiła od Milanu drugą połowę karty zawodniczej Paolo Sammarco. Kwoty transferu nie ujawniono, według mediów wyniosła ona około 2,5 miliona euro.
Przykre. Ale do żenujących, nieprzemyślanych i śmiesznych decyzji Milanu się przyzwyczaiłem. Czekam więc tylko na sprzedać Grimiego za czapkę gruszek i wystawianie w lidze w pierwszym składzie Favalliego... :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”