Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 351

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 02 cze 2008, 20:40

Babel pomiędzy dobry a wielki jest ogromna różnica, to po pierwsze zresztą śpieszę przypomnieć że kiedyś brazylijczycy słyneli z tego że bramkarzy mieli kiepskich, np. w 2002 1 Gk był Taffarel, który wtedy był rezerwowym w Parmie (to chyba najlepszy klub w którym występował) a w rep zagrał ponad 100 meczy, potem owszem pojawił się Dida (w 2002 do 2005 był jeszcze fenomenalny) ale to był wyjątek i nie dziwne że Cesar dostał szanse, na turnieju gdzie brazylijczycy często stawiają na młodych ciekawych a nie na gwiazdy

fidelus
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fidelus » 02 cze 2008, 20:54

nie chciałem wszczynać dyskusji..kto jest lepszym bramkarzem ;) doceniam klasę Gigi..nawet więcej (:P)wiem, że jest lepszy od Julio...jednakże zastanawiam się...czy jeśli wysoką formę utrzyma przez długie lata..wskoczy do ścisłej czołówki?? wspomniana "medialność"..parada..paradzie bramkarskiej nie równa..ale Cesar przecież miał już wiele takowych...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 02 cze 2008, 23:34

Maciek (interista) pisze:Maicon 7,5 -
Jeśli chodzi o podsumowanie to tu bym się nie zgodził. IMO Maicon był zdecydowanie naszym najlepszym piłkarzem z pola na przestrzeni całego sezonu i spokojnie dałbym mu 8.5-9.

Ciekawe co jutro powie Mou. Mam nadzieję, że utwierdzi mnie w tym, że nie planuje żądnej rewolucji. Mario musi został i to w ogólne nie ma dyskusji. Co innego Matrix.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 cze 2008, 9:34

Wczoraj zapomniałem dodać, że Mourinho nalezy do takich trenerów których lepiej miec po swoje stronie niż przeciwko sobie.

Powiem szczerze. Czekam z niecierpliwościa na pierwsze wypowiedzi Mourinho. Ciekawe tez jak z jego włoskim :P

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 03 cze 2008, 11:47

Babel pisze:Ciekawe tez jak z jego włoskim
Powiem tylko tyle, że mówi lepiej po włosku po pół roku nauki, niż jak po angielsku po prawie 10 latach. :oops:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 199

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 03 cze 2008, 21:49

Zico_FCI pisze:
Babel pisze:Ciekawe tez jak z jego włoskim
Powiem tylko tyle, że mówi lepiej po włosku po pół roku nauki, niż jak po angielsku po prawie 10 latach. :oops:
Nawet nie po pół roku :o, zaczął naukę trzy tygodnie po dwumeczu z Liverpoolem, wszechstronnie utalentowany ten nasz trener 8)

Jose Mourinho show czas zacząć. :P

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 199

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 09 cze 2008, 13:27

Według włoskiej prasy Deco już nasz. :) Nie wiem czemu, ale tym razem im wierzę, na oficjalne potwierdzenie transferu mamy poczekać do końca mistrzostw. Portugalczyk ma podpisać 3-letni kontrakt wartości 5mln za sezon, na konto Barcy zostanie przelane 12-13mln.
Moim zdaniem byłby to bardzo dobry transfer, piłkarz o takiej charakterystyce bardzo nam się przyda.

Tym niemniej coraz bardziej nieczytelne jest dla mnie zestawienie drugiej linii w przyszłym sezonie. Po konferencji Mou upewnił wszystkich, że będzie chciał grać skrzydłami . Na tą chwilę mamy dwóch pewniaków w pomocy- Cambiasso, i Zanettiego, zakładałem, że oni będą tworzyli środek pola, a na skrzydłach postaramy się o piłkarzy ofensywnie usposobionych jak Quaresma. Jednak taki transfer Deco już mocno zakłóca tą wizję.
Oczywiście gdybyśmy grali jednym napastnikiem zrobiłoby się nieco więcej miejsca w linii środkowej, ale przy Zlatanie, który przecież nie jest klasycznym snajperem takie rozwiązanie raczej nie wchodzi w grę.
Podobny problem stwarzałby transfer Lamparda. Z dwójki Lampard-Deco lepszym (zdecydowanie) rozwiązaniem wydaję się transfer Portugalczyka, Anglik, niezaprzeczalnie gracz światowego formatu, ale mógłby mieć gigantyczne problemy żeby się odnaleźć w innej lidze niż PL. W przypadku Portugalczyka takie ryzyko jest znacznie mniejsze.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 10 cze 2008, 14:31

Maciek (interista) pisze:Po konferencji Mou upewnił wszystkich, że będzie chciał grać skrzydłami . Na tą chwilę mamy dwóch pewniaków w pomocy- Cambiasso, i Zanettiego, zakładałem, że oni będą tworzyli środek pola, a na skrzydłach postaramy się o piłkarzy ofensywnie usposobionych jak Quaresma. Jednak taki transfer Deco już mocno zakłóca tą wizję.
Sezon jest długi, a nasz kapitan niestety nie młodnieje :/ Chciałbym się mylić, ale wydaje mi się, że będziemy mieli okazję coraz rzadziej go oglądać w pierwszym składzie. Po drugie brak klasycznych skrzydłowych nie uniemożliwia nam gry skrzydłami. Mamy jednego z najlepszych prawych obrońców - Maicona, który bardzo dobrze czuje się w ofensywie. Po trzecie moim zdaniem Mou będzie chciał wprowadzić większą wymienność pozycji tak by skrzydłowi nie byli przywiązani do swoich pozycji, ale operowali w różnych strefach boiska. To sprawi, że nie będziemy potrzebować klasycznych skrzydłowych tylko piłkarzy bardziej elastycznych na zmianę pozycji na boisku, a takim zawodnikiem niewątpliwie jest Deco. Podobnie w Porto grał Quaresma, który często zmieniał pozycję operując na całej szerokości boiska. Reasumując: Twoje obawy są chyba bezzasadne ;)

EURO trwa w najlepsze, ale gazety nie zapomniały o plotkach transferowych :) Podobno wczoraj odbyło się spotkanie na linii Inter-Roma, którego tematem był ewentualny transfer Manciniego i Aquilaniego do Interu. W zamian Moratti jest skłonny oddać Suazo i Crespo dorzucając trochę grosza. Wiadomość bardzo ciekawa. Mam nadzieję, że to nie tylko jakaś kaczka dziennikarska :)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 10 cze 2008, 21:46

A ja powiem krótko. Balotelli spieprzaj :!:

fidelus
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fidelus » 11 cze 2008, 0:25

Odnośnie Balotelliego...chłopak jest po prostu szczery;)spójrzmy na to z jego perspektywy..może i ma nawet trochę racji.. utożsamiać się z klubem grając w jego młodzieżówce 2 lata?po co składać deklaracje..jak wielu..a pózniej pognać gdzie indziej?..są zawodnicy jak Ronaldo..którzy nie przywiązują wagi do barw klubowych(..zapewne wiele czynników miało wpływ na to..)..jest i Maldini itp..
Nie można wykluczyć, że chodzi mu głownie o kasę..jeśli tak..przychylam się Sero do Twego wyroku;)mimo wszystko poczekałbym jednak z ostateczną oceną

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 11 cze 2008, 9:03

fidelus pisze:Nie można wykluczyć, że chodzi mu głownie o kasę..jeśli tak..przychylam się Sero do Twego wyroku;)mimo wszystko poczekałbym jednak z ostateczną oceną
Jeśli chodzi mu tylko o kasę, a będzie grał bardzo dobrze to dlaczego ma spieprzać? Nie jest naszym wychowankiem, zrobiło się wokół niego ostatnio sporo szumu. Jeśli Chelsea chciało wymienić go na Drogbę to chłopakowi troszkę mogło się pomieszać w głowie. Na miejscu Morattiego szybko doszedłbym z nim do porozumienia i zaoferował mu wyższy kontrakt. Z drugiej strony nie bez winy są jego agenci - rodzina, która chce jak najbardziej się nachapać i na pierwszy rzut oka całe to zamieszanie zostało wywołane przez nich.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 11 cze 2008, 12:02

Dla mnie deklaracje tego chłopaka są irytujące. Rozegrał raptem kilka spotkań, a już chce być opłacany jak największe gwiazdy Serie A ... trochę pokory dzieciaku. Druga sprawa to otwarte wymowy na temat przywiązania do klubu. Nie ma ochoty siedzieć na ławce (na pierwszy skład stanowczo jeszcze za wcześnie) to niech spada do Chelsea. Płakał nie będę.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 11 cze 2008, 12:08

Sero pisze:Nie ma ochoty siedzieć na ławce (na pierwszy skład stanowczo jeszcze za wcześnie) to niech spada do Chelsea. Płakał nie będę.
Ale za kilka lat jak jego talent będzie się rozwijał w takim tempie to pewnie zapłaczesz ;) Jeśli uda nam się sprowadzić Aguero, którego do przeprowadzki do Interu namawia ojciec jego dziewczyny, sam Diego Maradona, to faktycznie można się zastanowić nad Balotellim, ale nie wiem czy warto pozbywać się takiego talentu.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 11 cze 2008, 13:37

Martin Pellegrino pisze:Ale za kilka lat jak jego talent będzie się rozwijał w takim tempie to pewnie zapłaczesz

Zapłaczę wtedy gdy karierę zakończy Grande Capitano ;) po nikim innym, a tym bardziej po buńczucznym Balotellim - choćby nie wiem jaki prezentował w przyszłości poziom nie zapłaczę, to mogę Ci zagwarantować.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 cze 2008, 14:46

Balotelli ma bardzo wielki talent moze stac sie wielkim zawodnikiem ale jego zachowanie poza boiskowe wola o pomste do nieba...najpierw chcial duzo kasy za kontrakt pozniej miejsce w pierwszej jedenastce a teraz ze nie czuje nic do Interu...moze nie musi kochac klubu bo nie jestem wychowankiem ale powinien byc za to ze go kupili jak byl jeszcze nikim i dali mu szanse sie wypromowac...moze byc wielkim pilkarzem Interu ligi wloskiej ale z takim temperamentem bedzie mu ciezko...balem sie ze Pato moze sie tak zchowywac.wielkie pieniadze na niego wydane robienie z niego geniusza obiecanki Berlusconiego i reszty z zarzadu Milanu ale jezeli poczytamy jego wypowiedzi a Balotelliego to mozna dojsc do wniosku ze ma lepiej poukladane w glowie...to samo mozna powiedziec o Paloschim ktory tez zaliczyl udany start w Seria A a jego wypowiedzi sa w innym tonie..powiem szczerze ze niechcialbym zeby Mario odszedl z Interu bo to wielka strata dla wloskiej ligi bo pewnie poszedlby do Anglli no chyba ze jakims cudem trafilby do Milanu...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”