Polonia Bytom (zbiorczy) - Strona 16

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8633
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 cze 2008, 13:10

najpierw pomysl, potem sie ponapinaj
Sam pomyśl, bo bzdury niezłe wypisujesz :lol2:
mamy z miejsca kase na renowacje dotychczasowego stadionu i budowe nowego
Yyyy, u nas też kasa jest, zreszta postawili juz jupitery, zrobili podgrzewaną murawe, zamontowali dodatkowe krzeselka oraz zrobione "jako-takie" szatnie.
budowe nowego
Czekam z niecierpliwością na ten wasz nowy stadion, na razie to bedziecie sie włóczyc po innych stadionach, bo chyba pzpn tego waszego nie dopuści - prawda :?:
stadion robicie poltorej roku i ciagle chyba nie jest gotowy, mam racje?
Nie masz racji, dopiero rok minął przeciez od momentu awansu do ekstraklasy, wczesniej nic sie nie działo.

Daj sobie na luz, bo sami tez nie jestescie pewni licencji, a sie napinasz. Poza tym porównaj sobie sektory gości w Bytomiu i u Was w Gliwicach, oczywiscie jesli byles w Bytomiu na meczu, bo szczerze w to wątpie. A jesli nie byłes, to zamilcz, bo nie lubie rozmawiac z osobami, które znają pilke z opowiadań.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 cze 2008, 13:34

Yukasz: ja nie wiem co bardziej kompromituje i osmiesza polska pilke, stadion Polonii, czy klatka w Pruszkowie oraz Gliwicach.
Zgodzę się że klatka wygląda jak dla bydła a co za tym idzie dla niektórych osób jest odpowiednia i także u mnie początkowo wywoływała śmiech ale nie można porównywać stadionu do jednej części obiektu innego klubu a także stadionów mających spełniać wymogi OE i II ligi. A jeśli chcesz porównywać tą klatkę to najlepiej do takich prowizorycznych dachów jak choćby na Bytomskim stadionie. I nie wiem na ile te zdjęcia są aktualne http://stadiony.net/stadium.php?s=604 ale całościowo to raczej Bytom ma się czego wstydzić :P

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 cze 2008, 13:42

I nie wiem na ile te zdjęcia są aktualne
Daszek, który widzisz na zdjeciach z roku 2007 jest niestety aktualny [byl kiedys kilka razy wiekszy, ale podczas jednej z wichur został zniszczony], ale ... przeciez do polowy sierpnia bedzie postawiony nowy, zgodnie z licencją bedzie nad 1000 krzesełek, wiec wtf :wink:

A nowy sektor dla gości - którzy bydłem wcale nie są - już nie tak łatwo stworzyć.

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 04 cze 2008, 14:04

z tym ze my (Piast) mamy z miejsca kase na renowacje dotychczasowego stadionu i budowe nowego.
wspaniale...szkoda ze z miejsca to ruszyliście tylko ochoczo po prośbie by ktoś was przygarnął (co śmieszniejsze-niewykluczone że będziemy to my:D:D:D)

tak czy srak-w pipidówach pokroju Pruszkowa ( z całym szacunkiem do mieszkańców tego malowniczego, wręcz wystrzałowego miasteczka) to już piłkę raz były próby zrobić. Teraz, poza Bełchatowem wszyscy uciekają z takich miejsc i mimo całej antypatii dla Bytomia jestem całym sercem za tym żeby pozostał w lidze bo tam po prostu jest parcie na tą piłę. Dziwi tylko że ten Koj cały jest tak dupowaty i nie dba o to z czym ten biedny Bytom jest w miarę pozytywnie kojarzony i przez rok czasu zrobił relatywnie NIC żeby uniknąć tego cyrku :/

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 04 cze 2008, 14:54

RzuR pisze:wspaniale...szkoda ze z miejsca to ruszyliście tylko ochoczo po prośbie by ktoś was przygarnął

to raczej nie wina Piasta jako takiego tylko skurwialego prezydenta frankiewicza i rady miasta, ktora odkladala decyzje dotyczaca spolki akcyjnej, stadionu itp. Zreszta w wieksozsci miast w Polsce samorzady maja w glebokim powarzaniu futbol, ale to temat na inna dyskusje.
cloner pisze:Czekam z niecierpliwością na ten wasz nowy stadion
ja tez
cloner pisze:oczywiscie jesli byles w Bytomiu na meczu, bo szczerze w to wątpie.

bylem w bytomiu na PB - PG i faktycznie warunki u was dla gosci wtedy byly znosne. nie neguje ze klatka w Gliwicach to syf, bo taka jest prawda, ale nie ma u nas warunkow zeby zrobic normalny sektor dla gosci, wiec dali klatke zeby policja zamknela paszcze. mam nadzieje ze wkrotce bedzie lepiej

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 cze 2008, 14:49

Pewnie wiekszości z Was ta wiadomość ucieszy: UEFA nie wyraziła zgody na ponowne rozpatrzenie wniosku licencyjnego.

Witaj b-klaso :(

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 cze 2008, 14:53

cloner pisze:Witaj b-klaso Sad
Czemu B-klasa? :roll:
Świetnie skomentował zamieszanie wokół licencji Polonii Maciek Blaut w Wyborczej dzisiejszej - jeśli piłkarze dostaną licencję za zasługi, to powinni wystawić pomnik zawodnikom z lat 50 i 60, którzy przynosili chlubę Polonii.
Mam nadzieję, że skoro odpowiedziała za nieprzygotowanie infrastruktury Polonia, to odpowie również ŁKS - tyle że, obawiam się, układy doprowadzą do tego, że karać się będzie wybiórczo, a nie sprawiedliwie. :roll:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 05 cze 2008, 14:58

cloner pisze:UEFA nie wyraziła zgody na ponowne rozpatrzenie wniosku licencyjnego.
A niby na jakiej podstawie miala by wyrazic zgode? Dla mnie to od poczatku bylo pewne ze nic z tego nie bedzie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 cze 2008, 17:15

Czemu B-klasa?
Bo mamy długi, ponoc 800 tysiecy zlotych, choc jak znam nasz zarzad, to bedzie to okrągły milion. Z tego co wiem, to dług jest tylko wobec "bylych i obecnych pracowników klubu", nie mamy zadnych zaleglosci wobec zusu, czy innych debilnych instytucji.

Zostalismy zrzuceni na ostatnie miejsce w lidze, czyli nie dostaniemy od C+ premii za 13 miejsce, tylko za miejsce 16, a to jest kasa chyba dwukrotnie mniejsza. Gdybyśmy grali w przyszlym sezonie w ekstraklasie dostalibysmy wystarczającą kasę od C+, czy innych drobnych sponsorów, ktore w zupelnosci pozwolilyby na spłacenie tego obecnego długu. Teraz niestety teoretycznie lądujemy w nowej I lidze, kasy z C+ bedzie mniej, głowny nasz sponsor Wasko sie wycofuje, zapewne kilku innych tez zainteresowanych wspołpracą nie bedzie. Polowa, jesli nie wiekszosc zawodnikow odchodzi, jedni bo nie chcą grac w nizszej lidze, a inni bo ... klub ma wobec nich długi, a wtedy kontrakt mozna rozwiązać od razu.

Nie wiadomo po prostu, na która ligę starczy nam kasy, a ... trzeba pamietac, ze obecny zarząd stoi juz na pozycji straconej, bo to przez nich nie otrzymaliśmy licencji niestety. Trzeba to jasno przyznać, ze nasi pseudo-działacze znowu dali dupy :( Trzeba przekalkulowac, czy oplaca sie ruszac na przyklad od nowej III ligi, czy lepszym pomyslem bedzie start od najniższej ligi, jako nowy podmiot.

Na razie nie wiadomo co dalej, czy klub bedzie walczyl dalej, na dzis wiem tyle.

Pomysłów tyle, co głów.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 05 cze 2008, 17:39

Cloner jak już taka drastyczna degradacja (czego Wam nie życzę) to zagracie maksymalnie w 4 lidze jak My. Szkoda, że utrzymaliście się w lidze a i tak do II ligi degradacja. Jak ma być gorzej to niech się na tym skończy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 cze 2008, 22:56

Czasu coraz mniej, sprzymierzeńców coraz wiecej, ale to gówno daje niestety. Decyzja w sprawie Polonii zapewne juz niedlugo.

A dla Was specjalne foto:

http://i31.tinypic.com/mrv0bn.jpg

8)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 cze 2008, 16:52

Decyzja w sprawie Polonii zapewne juz niedlugo.
I wszystko wskazuje na to, ze jednak pzpn nie da nam licencji. Oj bedzie teraz kiepsko.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 24 cze 2008, 21:28

Cloner derby blisko 8) Tak na serio, to szkoda, że spotkamy się w takiej sytuacji ale zaręczam Was wszystkich, że PZPN jest na tyle "poważną" instytucją, że nie raz nie zaskoczy, ba! Zaszokuje kibica piłki nożnej swoimi debilnymi (inaczej tego nie da się nazwać) decyzjami. A co do licencji to piszcie co chcecie, że stadion taki i taki, Polonia mogła grać znowu w Chorzowie jednak PZPN (pozdro Boniek) zrobiła decyzję bez możliwości odwołania Polonii, żeby Widzew do II ligowego frontu wrócił. Stadion Polonii przy "stadionie" Piasta to jest normalnie Estadio Dragao więc o czym tutaj dyskutować? Co do pieniędzy, to owszem Polonia nie ukrywajmy zawsze miała kłopoty, jednak wyszczególniając zespoły z niepewnymi funduszami to można tych "rodzynek" więcej wymieniać. Cloner co nie zabije, to podwójnie wzmocni :)

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 24 cze 2008, 21:34

cloner pisze:Oj bedzie teraz kiepsko.

przystapicie do gry w tej nowej 1 lidze? bo kiedys cos tam pisano ze nie bardzo sa fundusze. pytam powaznie, bez napinki.
Fishbone pisze:Stadion Polonii przy "stadionie" Piasta to jest normalnie Estadio Dragao więc o czym tutaj dyskutować?

no tak, racja. wypada tylko miec nadzieje ze prace na stadionie zakoncza sie do startu sezonu 2009/10 :roll: Miasto daje bardzo dupy, az szkoda komentowac. niby jest kasa, ale nikomu sie nie spieszy, a powinno

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 cze 2008, 21:42

pytam powaznie, bez napinki
A ja poważnie odpowiem, ze ... nie mam zielonego pojęcia. Są piłkarze, którzy deklarują pozostanie w klubie w przypadku gry w I lidze, ale wiekszosc jednak odchodzi. Z podstawowego skladu zostanie moze z 3-4 graczy, reszta to ławka, która przeciez i tak nie znalazłaby sobie zadnego lepszego klubu w Polsce.

A co do licencji, to ... nadzieja umiera ostatnia, jak nigdy wierze w ... prezesa pzpn. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”