Euro 2008: Polacy na Euro - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Polacy zajmą w grupie

1 miejsce
10
17%
2 miejsce
22
37%
3 miejsce
13
22%
bez komentarza :/
14
24%
Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 05 cze 2008, 15:32

Według mnie nasi zremisują z Niemcami. Z Austrią 3 punkty i po meczu dowiemy się, że Chorwacja przegrała z Niemcami więc zagrają na remis :wink: Łatwo się pisze mi ale oby tak było w praktyce. W ćwierćfinale czekają Czechy lub Portugalia, ale wyjście z grupy podstawa :wink:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 05 cze 2008, 17:38

Nie wiem czemu ale wydaje mi się że wygramy pierwsze dwa mecze i potem grając na luzie zremisujemy z Chorwatami w Ćwierćfinale czekać na nas będą kolejni gospodarze turnieju Szwajcaria a co będzie dalej to niech los zdecyduje :D Ale się rozmarzyłem .... a tak na poważnie wygramy z Niemcami a potem dwa remisy wychodzimy z grupy i trafiamy na Portugalię ( czego bym sobie życzył bo pokazaliśmy już że potrafimy z nimi wygrać ) lub Szwajcaria ( niestety to gospodarz turnieju i sądzę że jak trafimy na nich to odpadniemy ) :D

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 cze 2008, 18:55

majer13 pisze:Portugalię ( czego bym sobie życzył bo pokazaliśmy już że potrafimy z nimi wygrać )
Jeśli trafimy na Portugalię, to ta nas zmiecie z powierzchni ziemi.
Pierwszy mecz w Chorzowie wygraliśmy z zespołem, który całą noc spędził w Babilonie (zorientowani w Katowicach wiedzą, o co chodzi) zabawiając się z nastolatkami - zabawne, że wszyscy po meczu pisali o tym, że wielki triumf, fantastyczna gra, geniusze Polacy, następcy orłów Górskiego, a nikt nie pisał o tym, że Ronaldo i spółka do Monopolu wracali przed 4 rano.
W Lizbonie zagraliśmy dobrze, ale Portugalia i tak była od nas lepsza - mieliśmy sporo szczęścia i udało nam się zremisować w sytuacji, gdy Portugalia wcale nie musiała koniecznie wygrywać.
W ćwierćfinale nie będzie litości.
Mam nadzieję, że - o ile awansujemy - trafimy na Turcję i z nimi można wygrać. Turcja może w swojej grupie zrobić wszystko - zająć pierwsze i ostatnie miejsce, bo stać ich na wiele, jeśli się sprężą - Szwajcarzy jeśli awansują, to zajdą daleko, bo awansować mogą tylko dzięki sędziom, a jak pokazała liga włoska czy MŚ 2002 - sędziowie potrafią przepchnąć drużyny na szczyt.
Ale na razie nie ma co gdybać, trzeba wygrać w niedzielę.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 05 cze 2008, 19:47

Aha czyli zwycięstwo w Portugalią zawdzięczamy agencji towarzyskiej :lol:

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 05 cze 2008, 19:47

Jeśli trafimy na Portugalię, to ta nas zmiecie z powierzchni ziemi.
Pierwszy mecz w Chorzowie wygraliśmy z zespołem, który całą noc spędził w Babilonie (zorientowani w Katowicach wiedzą, o co chodzi) zabawiając się z nastolatkami - zabawne, że wszyscy po meczu pisali o tym, że wielki triumf, fantastyczna gra, geniusze Polacy, następcy orłów Górskiego, a nikt nie pisał o tym, że Ronaldo i spółka do Monopolu wracali przed 4 rano.

Być może nas zmiotą z powierzchni ziemi, ale przed tym trzeba wyjść z grupy a to wcale takie proste nie będzie jak się wydaje niektórym. A skąd ty masz takie informacje ze Portugalczycy tak ostro bawili przed meczem;> bawiłeś razem z nimi;>
majer13 pisze:a tak na poważnie wygramy z Niemcami a potem dwa remisy wychodzimy z grupy i trafiamy na Portugalię ( czego bym sobie życzył bo pokazaliśmy już że potrafimy z nimi wygrać ) lub Szwajcaria ( niestety to gospodarz turnieju i sądzę że jak trafimy na nich to odpadniemy ) Very Happy

Mi też się zdaje że zdobędziemy tyle punktów ile piszesz czyli 5, ale z Niemcami będzie remis na 100, oni nam nie pozwolą wygrać.Z Austrią zwycięstwo minimalne i remis z Chorwacją na koniec.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 05 cze 2008, 20:43

Żegnamy Kubuś!

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 05 cze 2008, 20:50

No i Kuba nach hause :x

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 cze 2008, 20:54

ehh, odnowiła mu się kontuzja na treningu. W jego miejsce Piszczek, jak się UEFA zgodzi [pewnie sie zgodzi] duża strata. Dopiero Leo mówił, że Kuba bedzie gotowy, że moze nie na cały mecz, ale zagra :?

Trzeba walczyć bez niego.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 cze 2008, 21:05

Szkoda, teraz, ze wczesniej nei wzieto całej ekipy rezerwowych. przynajmniej byliby po czesciowym przygotowaniu, a tak teraz musial brac kogos kto od kilkudziesieciu dni pewnie jest na wakacjach.

Jednak to i tak dobrze, bo zawsze mogl zabrac Matusiaka. :lol:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 05 cze 2008, 21:05

Powiem Wam już teraz i wprost. Nie mamy prawego pomocnika! Piszczek według mnie talent ale nie na mecz z Niemcami. Zahorski po ostatnim odpada, więc kto?! Smolarka przestawi na prawą pomoc? Nie mam zielonego pojęcia i pewnie Leo inaczej to widział.

saff
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: saff » 05 cze 2008, 21:10

Jest Łobodziński, ewentualnie jeszcze można spróbować Rogerem na prawej stronie bo z tego co pamiętam (może źle) to w Legii przez jakiś czas tak grywał.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 05 cze 2008, 21:16

Roger grywał, ale chyba tylko na lewej.

Tracimy 50% siły ofensywnej ...

ps. temat dalej nie pojawia mi się w ostatnich 25 ? wina przeglądarki (IE) ?

saff
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: saff » 05 cze 2008, 21:20

Co do Rogera to na lewej bankowo grał. No nic...

Jest Łobodziński, będzie dowołany Piszczek, który w Hercie był chwalony za grę na skrzydle, ale który nie przepracował okresu przygotowawczego.

Ja jakoś nie mogę nadal uwierzyć w tą informację. Może to tylko zwykła ściema przed meczem z Niemcami? I dzień przed Kuba dostąpi cudownego ozdrowienia?

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 05 cze 2008, 21:25

Informacja jest tez na stronie pzpn wiec raczej to prawda:(

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 05 cze 2008, 21:30