Euro 2008: Polacy na Euro - Strona 5

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Polacy zajmą w grupie

1 miejsce
10
17%
2 miejsce
22
37%
3 miejsce
13
22%
bez komentarza :/
14
24%
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 cze 2008, 22:00

romantyk_emil pisze: Kolejna zła wiadomość, a my jeszcze na EURO żadnego meczu nie rozegraliśmy. Mam nadzieję że już nas kontuzje będą omijać Very Happy
Akurat kontuzja trzeciego bramkarza nam nie zaszkodzi, przyjedzie Kowalewski i będzie po kłopocie. Dobrze, że Boruc i Fabiański są cali.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 06 cze 2008, 22:23

Wilmore pisze:Akurat kontuzja trzeciego bramkarza nam nie zaszkodzi, przyjedzie Kowalewski i będzie po kłopocie. Dobrze, że Boruc i Fabiański są cali.

Tak al martwi że w okresie przygotowawczym nasi zawodnicy łapią kontuzję :( Obawiam się że w tym wszystkim dużą role może odgrywać złe przygotowanie co byłoby gwoździem do trumny :roll:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 06 cze 2008, 22:31

Wilmore pisze:
romantyk_emil pisze: Kolejna zła wiadomość, a my jeszcze na EURO żadnego meczu nie rozegraliśmy. Mam nadzieję że już nas kontuzje będą omijać Very Happy
Akurat kontuzja trzeciego bramkarza nam nie zaszkodzi, przyjedzie Kowalewski i będzie po kłopocie. Dobrze, że Boruc i Fabiański są cali.
Kto powiedział, że Tomasz Kuszczak to trzeci bramkarz? Wojciech Kowalewski według mnie zasłużył wcześniej, więc cieszę się, że pojedzie ale szkoda Tomka. Może nasz rezerwowy bramkarz ale jak golkiper doznaje kontuzji a turniej trwa nawet nawet więc trzeba uważać, żeby kolejny zawodnik z przeciążenia lub kontuzji nie wrócił do domu bo już UEFA nie pomoże.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 cze 2008, 22:38

Fishbone pisze: Kto powiedział, że Tomasz Kuszczak to trzeci bramkarz?
Leo i Hoek.
Cały czas stawiali na Fabiańskiego jako dublera Kuszczaka, co było dziwne, ale nie mnie oceniać, jak wyglądają na treningach. W każdym razie Kuszczak jechał jako trzeci i jako trzeci wyjeżdża, a przyjeżdża - również jako trzeci - Kowalewski. Kolejności Boruc - Fabiański - ktoś trzeci nic nie jest w stanie na Euro naruszyć.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8716
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 cze 2008, 23:19

Nawet nie wiecie jak mnie ta wiadomość ucieszyła. Bardziej chamskiego i pełnego pychy zawodnika w naszej kadrze chyba jeszcze nie było. Na szczescie jakas drobna kontuzja go wyeliminowała i sobie moze ME ogladac z wysokości trybun (jesli kupi bilet) lub w telewizji :lol2:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 cze 2008, 23:27

cloner pisze:Bardziej chamskiego i pełnego pychy zawodnika w naszej kadrze chyba jeszcze nie było.
Na jego miejscu każdy zachowywałby się tak samo - jest lepszy od Fabiańskiego, co udowadnia w meczach, Hoek po prostu potrzebuje z Leo innego bramkarza, więc Kuszczak idzie w odstawkę - co jest bardzo ciężkie do zrozumienia. Łatwiej by Kuszczakowi było, gdyby nie był powoływany, a tak siada na trybunach, gdy na ławce siada piłkarz od niego gorszy.
Mam mimo wszystko więc nadzieję, że kiedy Boruc odejdzie z kadry, to zaczną stawiać trenerzy prędzej na Kuszczaka, niż Fabiańskiego, chyba że ten drugi zacznie robić oczekiwane postępy.
cloner pisze:(jesli kupi bilet)
Nie musi, zapewne dostanie bilet z puli dla rodzin kadrowiczów i dziadów z PZPN.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8716
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 cze 2008, 23:31

jest lepszy od Fabiańskiego, co udowadnia w meczach,
W których? Tych sparingach, gdy paruje pilki prosto pod nogi rywali? Czy w jakiś innych :?: Bo inne poza reprezentacyjnymi mnie nie interesują.
zapewne dostanie bilet z puli dla rodzin kadrowiczów i dziadów z PZPN.
Ja wiem, ze działacze każdego klubu z I i II ligi dostali bilety na mecze, ale ... musieli za nie zapłacić, no ale pewnie rodziny kadrowiczów mają za friko, tylko ze ... Kuszczak juz nie jest kadrowiczem :lol2:

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 07 cze 2008, 0:04

Tak al martwi że w okresie przygotowawczym nasi zawodnicy łapią kontuzję Sad Obawiam się że w tym wszystkim dużą role może odgrywać złe przygotowanie co byłoby gwoździem do trumny Rolling Eyes

Wiesz może ta kontuzja nie zaszkodzi kadrze, ale jest to frustrujące że zawodnicy już w okresie bliskim przed turniejem łapią kontuzje. Wiec obawiam się że jak w takim tempie łapać kontuzje to 3 mecz fazy grupowej zagramy rezerwowym składem :? :?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 07 cze 2008, 8:54

RealFan pisze:Przede wszystkim zagra dwojka DM
I tego sie najbardziej obawiam. Wyszedl nam jedne mecz w tym ustawieniu (z Portugalia) i od razu wszyscy uznali to za mistrzowskie. Niemcy to nie Portugalia, jest to o wiele lepszy zespol.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 07 cze 2008, 10:00

cloner pisze:Nawet nie wiecie jak mnie ta wiadomość ucieszyła. Bardziej chamskiego i pełnego pychy zawodnika w naszej kadrze chyba jeszcze nie było. Na szczescie jakas drobna kontuzja go wyeliminowała i sobie moze ME ogladac z wysokości trybun (jesli kupi bilet) lub w telewizji
Weź cloner rozbieg i walnij się czołem w budynek klubowy swojej Polonii, może mózg wróci ci na właściwe miejsce. Z kadry wypada dobry bramkarz i jakby nie było rodowity Polaka (co w twoim wypadku ma pewnie spore znaczenie) i jeszcze się cieszysz. To, że jest "chamski i pełen pychy" musisz pewnie wnioskować z dobrej znajomości z Tomkiem, bo chyba nie wnosisz tego po kilku wywiadach dla prasy :roll:

Teraz wypada modlić się o Boruca :pray:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 07 cze 2008, 10:51

Martinho pisze:
RealFan pisze:Przede wszystkim zagra dwojka DM
I tego sie najbardziej obawiam. Wyszedl nam jedne mecz w tym ustawieniu (z Portugalia) i od razu wszyscy uznali to za mistrzowskie. Niemcy to nie Portugalia, jest to o wiele lepszy zespol.
Tutaj można by było 'lekko' polemizować.
Wilmore pisze:Mam mimo wszystko więc nadzieję, że kiedy Boruc odejdzie z kadry, to zaczną stawiać trenerzy prędzej na Kuszczaka, niż Fabiańskiego, chyba że ten drugi zacznie robić oczekiwane postępy.
Kuszczak jest chyba 2 albo 3 lata młodszy tylko... więc jak Boruc będzie kończył karierę to pojawić się może wielu kolejnych... jak Tytoń czy Białkowski... a i Fabianski będzie...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 cze 2008, 10:53

Martinho pisze: I tego sie najbardziej obawiam. Wyszedl nam jedne mecz w tym ustawieniu (z Portugalia) i od razu wszyscy uznali to za mistrzowskie. Niemcy to nie Portugalia, jest to o wiele lepszy zespol.
Gramy tak prawie caly czas od bardzo dawna, wiec nie do konca wiem o co Ci chodzi. Nikt nie zmieni taktyki specjalnie na Euro, bo to bylaby glupota. A poza tym dwojka defensywnych pomocnikow daje wiekszy spokoj w obronie, co szczegolnie w przypadku naszej druzyny jest bardzo wazne. Pisalem to juz pare razy - trzeba pamietac, ze nie mamy wybitnych obroncow. Wszyscy to gracze dobrzy, czy solidni, na tle ktorych wyroznia sie Zewlakow. Gdyby Michal sie skopiowal na kilku to moglibysmy grac jednym DM :P W innym wypadku ja bym sie obawial takiego ustawienia. Potencjal ofensywny by wzrosl, ale mogloby sie to odwrocic przeciw nam. Z Niemcami nie zagramy otwartej pilki. Nie licz na to. Dla nas priorytetem bedzie obrona, a szanse z przodu bedziemy miec rzadziej od rywala. Chyba, ze ich unieszkodliwimy dobra defensywa i beda walic glowa w mur :P Stad Lewandowski i Dudka w srodku pola.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 07 cze 2008, 11:32

Sammyy pisze:Tutaj można by było 'lekko' polemizować.
Hmm... nie uwazasz ze Niemcy sa lepszym zespolem?

RealFan pisze:Stad Lewandowski i Dudka w srodku pola.
No fajnie tylko ze kto bedzie rozgrywal, bo z Niemcami skrzydlami sobie nie pogramy...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 cze 2008, 11:55

A ja uwazam, ze ze wzgledu na fakt kibicowania Bayernowi uwazasz Niemcow za lepsza druzyne, niz sa i w tym caly problem.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 07 cze 2008, 12:09

RealFan pisze:A ja uwazam, ze ze wzgledu na fakt kibicowania Bayernowi uwazasz Niemcow za lepsza druzyne, niz sa i w tym caly problem.
A ty przez fakt kibicowania Realowi jestes pewnie za Hiszpania... Niemcow tez lekcewazyliscie na mundialu... jak dla mnie to oni beda mistrzami europy. Albo Francuzi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”